gkr41 Δημ. January 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2004 Η ηλικία μου φαίνεται κάτω από το avatar, γι αυτό δεν την ανέφερα. :) Και για πολλούς άλλους ήταν δύσκολα, αλλά δεν το έριξαν στα ναρκωτικά με την πρώτη ευκαιρία. Anyway, την άποψη μου την είπα στο προηγούμενο ποστ μου και δύσκολα θα αλλάξει. [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. January 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2004 σορρυ στραβομαρα, λογω ηλικιας κιολας.... εσυ στα 16σου ηξερες πολυ περισσοτερα απο μερικους 30ρηδες τωρα... και τι λες αν ηξεραν που θα καταντησουν θα το εκαναν; δε νομιζω.... δε δινω συχωροχαρτια, απλα σκεφτομαι οτι θα μπορουσα να ημουν στη θεση τους... κι αν ειχα παιδι θα ηταν και δικη μου ευθυνη να μη βρεθει σαυτη τη θεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris74 Δημ. January 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2004 καποτε εδειχνα και εγω την συμπαθεια μου τωρα ποια οχι, δεν γουσταρω ενα 100αρικο που εβγαλα με τον ιδρωτα μου να γινει μπουλονι στην ζαντα απο την μπεβμε και την μερσεντες ενος κολογυφτου που σκοτωνει τους ανθρωπους. γιατι αυτο γινεται... Οποιος μένει αθηνα ας περασει μια βολτα απο ζεφυρι να καταλαβει τι εννοω Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. January 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2004 Wirelessly posted (Nokia6600/1.0 (3.42.1) SymbianOS/7.0s Series60/2.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.0) Sta everest stin glifada (dipla sto metropolis) pernaei merikes fores ena palikari pou mono apo to prosopo tou pou einai san fantasma katalavaineis oti pairnei narkotika.Mas zitaei lefta gia na faei kai otan eho 1 euro fisika den dino.An eho kai alla lefta dino giro sta 50 lepta.Tsigara an ehei kaneis apo tous allous dinoun panta.O pateras mou pou einai kathe mera sto kentro tis athinas gia douleia mou ehei pei diafora.Mia fora stin polikatoikia pou einai ta grafeia tis eetem kai tis pomitedy (marni 44) , eihe dei enan pou etoimaze tin dosi kai molis eide o allos ton patera mou tou leei "signomi kirie." kai o pateras mou tou leei "kane tin douleia sou paidi mou".Pige sta grafeia kai pire i tin dioxi narkotikon i to 166 ( den thimamai poio apo ta 2 )gia na ton mazepsoun alla molis irthan aftos eihe figei.Alli fora eihame paei ego,o pateras mou,i mitera mou kai o aderfos mou gia psonia.Se enan tou epese to hapi shedon mprosta mas.Meta eidame se mia stasi ena kalontimeno kathiki me ena dermatino tsantaki kai to anoixe molis ton plisiase kapoios.Parakato eidame kati nearous kai o enas edine se enan allo ena mpoukali kai tou elege "pies na katalaveis".Meta eidame kati prezonia pou ta kinigouse enas omoios tous me pateritses...Afta ton septemvrio tou 2000...To perasmeno kalokairi eiha paei sta grafeia tis eetem me ton patera mou kai apo pano vlepame enan pou prohorage les kai itan zompi.Epefte,sikonotan,epefte,sikonotan...MAKRIA APO AFTO TO KOLOPRAGMA. Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sovjohn Δημ. January 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2004 Θλιβερό...απλά θλιβερό... Να πω ότι και γω είχα δει από (ας πούμε) κοντινή απόσταση ναρκομανείς (τρεις στον αριθμό) να βαράνε ένεση, στα σκαλοπάτια του κτιρίου της εταιρίας όπου δούλευα Φεβρουάριο με Ιούλιο, στις 23:40 το βράδυ... Είθε η ψυχή τους να βρει ανάπαυση όπου πάνε, γιατί να κάτσουν εδώ δεν το κόβω...Και δυστυχώς δεν δίνω λεφτά γιατί συνήθως όταν ζητάνε δεν είμαι σε θέση να πάω να τους αγοράσω να φάνε, και για πρέζα δεν τους δίνω... Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. January 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2004 Μένω σε μια περιοχή κάποτε έβρισκες πιο εύκολα ναρκωτικά παρά μπύρα (Εξάρχεια). Έχω δει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς εδώ και 15 χρόνια. Έχω δει φίλους και συμαθητές να παιθένουν από την "παραμύθα". Είδα τον κολιτό μου δεμένο με χειροπέδες στο τμήμα να του λένε οι αστυνομικοί πάλη εδώ είσαι εσύ; Κι αυτός μες στην μαστούρα του να τους κατεβάζει καντίλια. Είδα τον ίδιο άνθρωπο τρία χρόνια μετά, μετά από αγώνα και προσπάθια καθαρό να δουλεύει σε δύο δουλειές και με αγάπη για την ζωή. Γιατί; Γιατί μόνος του κατάλαβε πιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθίσει. Μήπως όταν καθάρισε δεν τον πλησιάσανε τα βαποράκια να του πουλίσουν; Μήπως λυθήκανε τα προβληματά του; Όχι απλά κατάλεβε έγκαιρα που τραβάει και ζήτησε βοήθεια. Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πολύ μεγάλο και η λύση του εναπόκειτε στον καθένα μας ξεχωριστά. Αν κάποιος σου ζητήσει βοήθεια για να ξεφύγει βοήθα τον όσο μπορείς. Αν σου ζητήσει χρήματα αρνήσου, δείξε του που έχει καταντίσει. Περισσότερο θα τον βοηθήσεις έτσι. Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Deadly_Sin1629395575 Δημ. January 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2004 oi megalyteroi enoxoi den einai autoi pou ta poulane an to kaloskeftoume...H TV provalei synexeia gay narkomaneis tragoudistes kai hli8ies ksan8ies pou h karriera tous metriete me to posous p..tsous exoun faei (sorry gia tin ekfrash alla etsi einai) kai einai logiko ta paidia na to 8ewroun cool auto.Kaka ta psemmata h neolaia einai xeiragwghmenh apo tin tv kai ola ta alla,ektos apo merikes eksereseis pou apla yparxoun gia na epivevewnoun ton kanona.Egw proswpika pisteuw pws ftaiei kai to kratos,h astynomia 8a mporouse na periorisei poly thn xrhsh narkwtikwn an prospa8ouse.Exw kanei syniparksei me atoma pou einai (katse na to poume kai me trendy leksh) junkiezzzz kai exw dei pws symperiferete h astynomia.Oi tous agnooun akoma kai an pernane emfanestata mastourwmenoi apo mprosta tous eite kanoun kanan elegxo mono gia na riksoun kammia mpatsa sta paidia les kai etsi 8a voi8isoun.Oi narkomaneis den xreiazonte lyphsh,xreiazonte lyseis gia na ksefygoun apo auta Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill_viper Δημ. January 27, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2004 Πιστεύετε ότι αν άφηναν τα ναρκωτικά να κυκλοφορούν όπως γίνεται στο εξωτερικό (π.χ Ολλανδία) θα είχαμε μείωση των ναρκομανών? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. January 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2004 Η προσωπική μου άποψη: εάν κάποιος ναρκομανής σας ζητήσει χρήματα, κάντε την καρδιά σας πέτρα και μην του δώσετε. Ας μην πέφτουμε στην παγίδα του οίκτου, κάνουμε περισσότερη ζημιά έτσι, άθελά μας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zoo Δημ. January 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2004 Συμφωνώ απόλυτα με ΤΝ97 & princess! Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με μεγάλη κατανόηση και να μην κάνουμε ζημία άθελά μας... Τσιγάρο, φαί, ρούχα, χαμόγελο, κουβέντα πρέπει να δίνουμε! Τουλάχιστον ας νιώθουν λίγο ανθρώπινα! Χρήματα για μία δόση ακόμη (εγώ προσωπικά) δεν θέλω να δίνω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. January 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος bill_viper (27 Ιαν. 2004 , 21:23) Πιστεύετε ότι αν άφηναν τα ναρκωτικά να κυκλοφορούν όπως γίνεται στο εξωτερικό (π.χ Ολλανδία) θα είχαμε μείωση των ναρκομανών? Στην Ολανδία έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμέναν. Αυξίθηκαν δραματικά οι χρήστες των λεγόμενων σκληρών ναρκωτίκων και τώρα δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν. Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kukukali Δημ. January 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2004 ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΚΟΚΑΙΝΗΣ..(ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΔΟΣΗ)......ΔΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.....? Η ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.....? ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill_viper Δημ. January 28, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2004 Πιστεύω ότι θα έχουν ευαισθητοποιθεί εξάλλου είναι το ίδιο τους το αίμα! Αλλά όσο και να προσπαθούν αυτοί αν δεν πάρει την τελική απόφαση ο ίδιος ο χρήστης τότε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Daydreamer Δημ. January 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Είναι πραγματικά ανατριχιαστικά όσα περιγράφετε.... Το χειρότερο είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στους απλούς χρήστες που είναι επιεικώς απαράδεκτη. Δεν είναι μόνο η πλήρης αδυναμία διάκρισης του εμπόρου από τον απλό χρήστη αλλά και η απαράδεκτη πολιτική να κλείνει αυτά τα παιδιά σε φυλακές. Εκεί φίλοι μου ό,τι και να κάνεις δε πρόκειται να γλιτώσεις. Μακάρι να υπήρχε Θεός γι αυτούς τους ανθρώπους :( I would be crying tears of laughter If I could see me smile again I still reach for the stars, but all I touch is my horizon I still believe my eyes, but all I see is my blindness I still reach for the stars, but all I touch is my horizon I still believe my ears, but all I hear is lasting silence Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill_viper Δημ. January 29, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Και δυστυχώς κάτι άκουσα σήμερα στις ειδήσεις από πολιτικό (δεν είναι ανάγκη να γράψουμε κι ονόματα) ότι θέλουν να νομιμοποιήσουν τα ελαφρά ναρκωτικά και να γίνει διάκριση μεταξύ αυτών και των υπολοίπων! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kthtikos Δημ. January 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2004 ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΝ ΜΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕ ΝΑ ΜΕ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΤΥΠΑΚΙ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΝΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΑΔΕΙΑΣΩ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΗΠΩΣ ΒΡΩ ΤΙΠΟΤΑ(ΦΟΥΝΤΑ ,ΧΑΠΙΑ,ΠΡΕΖΑ)ΝΑ ΤΑ ΚΑΒΑΤΖΩΣΩ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ!!! ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ,ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΑΦΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ My history : Ericsson_GH700 - Bosch_909s -Nokia_3200 - Siemens_S35 - Siemens_SX1 -Motorola_C35 - Nokia_1100 - Siemens_A55 - Panasonic_GD67 - S.E._K750 - Samsung_D500 - Samsung_X820 - HTC_P3300 - Samsung_E840 - LG_KE970-Doogee Y100- Ulefone Power-Ulefone Power 3S- Umidigi Bison Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hunter Δημ. January 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2004 Παιδία μπορεί αυτό που θα γράψω να στεναχωρήσει μερικούς και να ευχαριστήσει άλλους αλλά θα το πω , εδώ στην πόλη μου υπάρχουν παιδία που έκαναν λάθος επιλογές όπως λέμε αλλά οι περισσότεροι πιστεύω προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτή την σκοτεινή πλευρά της ζωής τους , συγκεκριμένα η κοπέλα που μου κρατάει τα παιδία μου ομολόγησε από την ΑΡΧΗ ότι έκανε χρήση αλλά την βλέπω ΚΑΘΕ πρωί να πηγαίνει στο νοσοκομείο εδώ και δυο χρόνια για να δώσει ουρά κτλ για να μείνει καθαρή , την εμπιστεύομαι απόλυτα με τα παιδία μου , τα αγαπάει αφάνταστα , την αγαπάνε και αυτά , δεν μου έχει πει ποτέ όχι σε κάτι που της ζήτησα , κάθετε μαζί τους μέχρι αργά το βράδυ , άλλες φορές όλη νύχτα ( λόγο απουσίας δικιάς μου για επαγγελματικούς και άλλους λόγους ) . τι θέλω να πω , όλοι αυτοί η άνθρωποι ΑΞΙΖΟΥΝ μια ευκαιρία , δεν είναι σκουπίδια επειδή κάνανε λάθος επιλογές , αλλά πρέπει να το θέλουν και οι ίδιοι. αυτή βέβαια είναι η δικιά μου γνώμη Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. January 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Hunter (30 Ιαν. 2004 , 09:07) Παιδία μπορεί αυτό που θα γράψω να στεναχωρήσει μερικούς και να ευχαριστήσει άλλους αλλά θα το πω , εδώ στην πόλη μου υπάρχουν παιδία που έκαναν λάθος επιλογές όπως λέμε αλλά οι περισσότεροι πιστεύω προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτή την σκοτεινή πλευρά της ζωής τους , συγκεκριμένα η κοπέλα που μου κρατάει τα παιδία μου ομολόγησε από την ΑΡΧΗ ότι έκανε χρήση αλλά την βλέπω ΚΑΘΕ πρωί να πηγαίνει στο νοσοκομείο εδώ και δυο χρόνια για να δώσει ουρά κτλ για να μείνει καθαρή , την εμπιστεύομαι απόλυτα με τα παιδία μου , τα αγαπάει αφάνταστα , την αγαπάνε και αυτά , δεν μου έχει πει ποτέ όχι σε κάτι που της ζήτησα , κάθετε μαζί τους μέχρι αργά το βράδυ , άλλες φορές όλη νύχτα ( λόγο απουσίας δικιάς μου για επαγγελματικούς και άλλους λόγους ) . τι θέλω να πω , όλοι αυτοί η άνθρωποι ΑΞΙΖΟΥΝ μια ευκαιρία , δεν είναι σκουπίδια επειδή κάνανε λάθος επιλογές , αλλά πρέπει να το θέλουν και οι ίδιοι. αυτή βέβαια είναι η δικιά μου γνώμη πολύ τραγικό για μια μάνα να βλέπει το παιδί της σε τέτοια κατάσταση.Υπάρχουν αυτά δυστυχώς στην μοντέρνα κοινωνία που ζούμε,και εγώ συμφωνώ με τον hunter γιατί ξέρω παιδιά που είχαν πέσει σε αυτήν την μάστιγα του αιώνα,και ζητούσαν απεγνωσμένα για βοήθεια με χρήματα η με μια δουλειά για να απασχοληθούν.ένας ανθρωπος που σας λέω έδωσε αγώνα ζωής με αντίπαλο τα ναρκωτικά και κατάφερε και έφτασε σε πλήρη απεξάρτηση και η ζωή του άλλαξε ριζικά,τώρα έχει βρει δουλειά και μια καλή κοπέλα,πιστεύω απο την ταπεινή γνώμη μου και πλευρά μου πως θα πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία και να τους χαρίσουμε μια 2η ευκαιρία και είμαι σίγουρος πως θα μας ευγνωμονούν σε όλη τους την ζωή που καταφέραμε με τον οποινδήποτε τρόπο να τους βγάλουμε απο αυτό τον δύσκολο αγώνα. υγ Το τσιγάρο δεν είναι μαγκιά,είναι μια ανοησία.λένε μερικοί πάρε ένα τσιγάρο να πάνε κάτω τα φαρμάκια,και έχουν δίκιο γιατί κατεβαίνουν πολλά φαρμάκια στον οργανισμό μας. ένας καπνιστής του ενός πακέτου την μέρα έχει πιθανότητες χ25 για καρκίνο στα πνευμόνια.Ένα τσιγάρο σου παίρνει 5,5 λεπτά απο την ζωή σου,και τις περισσότερες φορές οι νέοι απο ένα απλό τσιγάρο ξεκινάνε και φτάνουνε τόσο χαμηλά Φιλικά Σάκης :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. January 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2004 Το να γίνει διάκριση μεταξυ μαλακών και σκληρών ναρκωτικών είναι κάτι πολύ6 σωστό το οποίο θα πρεπε να χε γίνει εδώ και καιρό στη χώρα μας.. Αναμένουμε λοιπόν... :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. January 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (30 Ιαν. 2004 , 23:30) Το να γίνει διάκριση μεταξυ μαλακών και σκληρών ναρκωτικών είναι κάτι πολύ6 σωστό το οποίο θα πρεπε να χε γίνει εδώ και καιρό στη χώρα μας.. Αναμένουμε λοιπόν... :) Kαι γιατί αυτό??? :blink: Εγώ ξέρω ότι η πλειοψηφιά των σχετικών επιστημόνων συμφωνεί ότι τα μαλακά ναρκωτικά είναι σκαλοπάτι για τα σκληρά, ενώ στην Ολλανδία όπου είναι αποποινικοποιημένα εδώ και κάποια χρόνια γίνεται χαμός στο ίσωμα αφού όλοι στρέφονται στα σκληρά και οι αρμόδιες αρχές έχουν χάσει κάθε έλεγχο! Άρα; :down:??? Γιατί να γίνει και στην χώρα μας? :!: Λίγο κουφό δεν είναι? :whistle: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. January 31, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (30 Ιαν. 2004 , 23:44) Kαι γιατί αυτό??? :blink: Εγώ ξέρω ότι η πλειοψηφιά των σχετικών επιστημόνων συμφωνεί ότι τα μαλακά ναρκωτικά είναι σκαλοπάτι για τα σκληρά, ενώ στην Ολλανδία όπου είναι αποποινικοποιημένα εδώ και κάποια χρόνια γίνεται χαμός στο ίσωμα αφού όλοι στρέφονται στα σκληρά και οι αρμόδιες αρχές έχουν χάσει κάθε έλεγχο! Άρα; :down:??? Γιατί να γίνει και στην χώρα μας? :!: Λίγο κουφό δεν είναι? :whistle: Βασικά αυτό που πρότεινε ο Γιώργος ο Παπανδρέου (αυτός είναι ο πολιτικός που έκανε την πρόταση) ήταν να υπάρχει διάκριση μεταξύ σκληρών και μαλακών ναρκωτικών. Αυτό δε σημαίνει ότι πρότεινε να πωλούνται ελεύθερα στα περίπτερα πχ, αλλά να υπάρχει τελείως διαφορετική αντιμετώπιση του απλού χρήστη. Γιατί δε φτάνει να λέμε ότι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως ασθενείς, αλλά πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο νομικό πλαίσιο ώστε να αποφευγχούν οι αφθαιρεσίες. Πάντως, πιστεύω θα συμφωνήσεις ότι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον που έκανε το λάθος να δοκιμάσει κάνναβη / χασίς είναι να τον κλείσεις στη φυλακή. Δε θέλω να επαναλαμβάνομαι, αλλά όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ από εκεί μέσα δε πρόκειται να γλυτώσεις. Ο φυλακισμένος δυστυχώς δεν έχει καμία υποστηριξη ώστε να βοηθηθεί να ξεπεράσει το πρόβλημά του, αντιθέτως ως γνωστόν τα κυκλώματα θα κάνουν ότι μπορούν για να μη γλυτώσει από την εξάρτηση και να περάσει μάλιστα και στα σκληρότερα ναρκωτικά. :( Αυτό θα χτυπηθεί μόνο αν σταματήσει να ναι αδίκημα η απλή χρήση των μαλακών ναρκωτικών και εφόσον αυτά χορηγούνται στον χρήστη-ασθενή στο μεταβατικό στάδιο της απεξάρτησης του (έχει αποδειχθεί ότι η μεθαδόνη είναι ανεπρκές υποκατάστατο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις). Βεβαίως είμαι αντίθετος στο να πωλούνται ή να 'ναι με οποιοδήποτε τρόπο ευκόλως προσβάσιμα, επειδή ευτή η ευκολία θα κάνει περισσότερους να δοκιμάσουν. :worry: Προσωπικά συμφωνώ με την πρόταση αυτή, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά όλες οι πτυχές του θέματος, ωστέ όπως λες, να μην είναι τα αποτελέσματα τα αντίθετα από τα επιθυμητά. :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. January 31, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2004 ειναι αδικο να εξομοιωνεις τον απλο χρηστη κανναβης με τον πρεζακια. Και με το να τον βαζεις φυλακη (κι ακομα χειροτερο ψυχιατρειο, γιατι εκει πανε) τον καταδικαζεις να γινει πρεζακιας. Αλλος ο βαθμος εξαρτησης που προκαλει η κανναβη κι αλλος εκεινος που προκαλουν τα χημικα. http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. January 31, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (31 Ιαν. 2004 , 02:49) Βασικά αυτό που πρότεινε ο Γιώργος ο Παπανδρέου (αυτός είναι ο πολιτικός που έκανε την πρόταση) ήταν να υπάρχει διάκριση μεταξύ σκληρών και μαλακών ναρκωτικών. Αυτό δε σημαίνει ότι πρότεινε να πωλούνται ελεύθερα στα περίπτερα πχ, αλλά να υπάρχει τελείως διαφορετική αντιμετώπιση του απλού χρήστη. Γιατί δε φτάνει να λέμε ότι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως ασθενείς, αλλά πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο νομικό πλαίσιο ώστε να αποφευγχούν οι αφθαιρεσίες. Πάντως, πιστεύω θα συμφωνήσεις ότι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον που έκανε το λάθος να δοκιμάσει κάνναβη / χασίς είναι να τον κλείσεις στη φυλακή. Δε θέλω να επαναλαμβάνομαι, αλλά όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ από εκεί μέσα δε πρόκειται να γλυτώσεις. Ο φυλακισμένος δυστυχώς δεν έχει καμία υποστηριξη ώστε να βοηθηθεί να ξεπεράσει το πρόβλημά του, αντιθέτως ως γνωστόν τα κυκλώματα θα κάνουν ότι μπορούν για να μη γλυτώσει από την εξάρτηση και να περάσει μάλιστα και στα σκληρότερα ναρκωτικά. :( Ok, σε αυτό συμφωνώ, αυτή τη φορά ήσου πιο σαφής... Αυτό θα χτυπηθεί μόνο αν σταματήσει να ναι αδίκημα η απλή χρήση των μαλακών ναρκωτικών και εφόσον αυτά χορηγούνται στον χρήστη-ασθενή στο μεταβατικό στάδιο της απεξάρτησης του (έχει αποδειχθεί ότι η μεθαδόνη είναι ανεπρκές υποκατάστατο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις). Βεβαίως είμαι αντίθετος στο να πωλούνται ή να 'ναι με οποιοδήποτε τρόπο ευκόλως προσβάσιμα , επειδή ευτή η ευκολία θα κάνει περισσότερους να δοκιμάσουν. :worry: Εδώ όμως δεν συμφωνώ απόλυτα... 1 bold: Δεν έχεις δίκιο. Αν δεν είναι αδίκημα τότε τι θα είναι? Δεν υπάρχει διαβάθμιση σε αυτό, ή παίρνεις ή δεν παίρνεις! Ή απαγορέυεται ή δεν απαγορέυεται! Το να απαγορεύεται και να είναι σε διαφορετική μοίρα οι χρήστες μαλάκών από σκληρά δεν νομίζω ότι βοηθάει... Μια αυστηρότερη νομοθεσία για τους εμπόρους θα βοηθούσε... Μα αν είναι έτσι τότε όλοι θα πέρνουν μαλακά ναρκωτικά που όπως όλοι παραδεχόμαστε είναι το σκαλοπάτι για τα "σκληρά"! Άρα? 2 bold: Δηλαδή? Πώς ακριβώς είναι για σένα το να είναι ευκόλως προσβάσιμα? Τώρα δηλαδή είναι δυσκόλως προσβάσιμα? Μάλλον όχι... Κάνεις ένα λάθος στον συλλογισμό σου: Δεν χρειάζεται κάποιος ελευθερία κινήσεων για να δοκιμάσει ναρκωτικά, άλλα πράγματα τον ωθούν! Και αν τελικά αποφασίσει να πάρει ναρκωτικά τίποτα δεν θα τον εμποδίσει! Οι αιτίες εν τω μεταξύ που οδηγούν στα ναρκωτικά είναι και αυτές άλλο θέμα... Π.χ. και εγώ θα μπορούσα κάλλιστα να καπνίζω που είναι και νόμιμο! Αλλά δεν το κάνω. Γιατί? Δεν είμαι περίεργος μήπως? ;) Προσωπικά συμφωνώ με την πρόταση αυτή, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά όλες οι πτυχές του θέματος, ωστέ όπως λες, να μην είναι τα αποτελέσματα τα αντίθετα από τα επιθυμητά. :) Ξέρεις τι χρειαζεται κατά την γνώμη μου για να καταπολεμηθούν τα ναρκωτικά? Σιγουρα όχι αποποινικοποίηση ή οτιδήποτε σχετικό!... αλλά δεν είναι αυτό το θέμα! ειναι αδικο να εξομοιωνεις τον απλο χρηστη κανναβης με τον πρεζακια. Και με το να τον βαζεις φυλακη (κι ακομα χειροτερο ψυχιατρειο, γιατι εκει πανε) τον καταδικαζεις να γινει πρεζακιας. Αλλος ο βαθμος εξαρτησης που προκαλει η κανναβη κι αλλος εκεινος που προκαλουν τα χημικα. Και οι δυο χρήστες είναι, απλά ο δεύτερος έχει ομολογουμένως μεγαλύτερο πρόβλημα! ΟΚ, ας μην το βάλουν φυλακή. Τι να τον κάνουν? Μήπως να τον αφήσουν ελεύθερο? Και τότε τι θα γίνει? :whistle: Με συγχωρείς αλλά για μένα δεν υπάρχει διαβάθμιση. Και τα δυο ναρκωτικά είναι και τα δυο προκαλούν εθισμό και τα δυο οδηγούν στον θάνατο. Το αν το ένα το κάνει πιο αργά από το άλλο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. :eek: Και το κάπνισμα είναι νόμιμο και κάθε χρόνο πεθαίνουν δεκάδες χιλιάδες άτομα από καρκίνο... έχει διαφορά δηλαδή το να πεθαίνει κάποιος στα 40 και στα 50 αντί για τα 20??? :whistle: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. January 31, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2004 η κανναβη ειναι λιγοτερο επικινδυνη απο το τσιγαρο (δεν εχει χημικα μεσα). Προκαλει ελαχιστο εθισμο σε σχεση με τα χημικα. Οι παπουδες που καπνιζανε μαυρο στο χωριο (γιατι ολοι καπνιζανε... δεν αγοραζανε τσιγαρα απο το περιπτερο) ζησανε μια χαρα.... ειναι σαν να λες οτι η ασπιρινη και τα Panadol extra ειναι το ιδιο..... http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. January 31, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2004 η κανναβη ειναι λιγοτερο επικινδυνη απο το τσιγαρο (δεν εχει χημικα μεσα). Προκαλει ελαχιστο εθισμο σε σχεση με τα χημικα. Οι παπουδες που καπνιζανε μαυρο στο χωριο (γιατι ολοι καπνιζανε... δεν αγοραζανε τσιγαρα απο το περιπτερο) ζησανε μια χαρα.... ειναι σαν να λες οτι η ασπιρινη και τα Panadol extra ειναι το ιδιο..... http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts