Jump to content

Ώρες κοινής ησυχίας και σεβασμός - Ηχορρύπανση

aggelopas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και καλά εσείς, αλλά πέρυσι που έδινα πανελλαδικές, και το ήξεραν όλοι στην πολυκατοικία πολύ καλά ότι έδινα, κάνανε τα εξής:

1) η μεν του 4ου ορόφου 6 η ώρα το απόγευμα έβαζε τέρμα τη Βανδή. Να διαβάζεις δηλαδή για τους Φιλέλληνες, ας πούμε, στην Ιστορία και να έχεις από πάνω σου το "Να την Χαίρεσαι". Όποτε την έπιανε η μανία, άκουγε καψουροτράγουδα. Έμαθα όλη την ανθολογία Πλούταρχου, Βανδή και Μαζωνάκη. Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να συγκεντρωθεί και να διαβάσει δύο τόμους ιστορίας;

2) ο δε του 5ου ορόφου, με την δικαιολογία ότι έχει γιορτή, έκανε πάρτι την Κυριακή το βράδυ (Τρίτη έδινα και ήμαστε στη δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών) και όταν πήγαμε και τους είπαμε πώς έχουν τα πράγματα (ευτυχώς είχαν βάλει ανακοίνωση), είπαν πως θα το έκαναν έτσι και αλλιώς. Σε σημείο που είχα κλείσει όλες τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού, μήπως και κοιμηθώ λιγάκι. Τελικά τελείωσε το πάρτι στις 4 η ώρα! Όχι όμως πως κοιμηθήκαμε. Διότι ύστερα, φάνηκαν οι επιδράσεις του πάρτυ. Κοινώς, μεθυσμένοι κύριοι μέσα στα ασανσέρ (φυσικά δεν κατάφεραν να κρατήσουν μέσα τους το ποτό) και πήγαιναν από όροφο σε όροφο και χτυπούσαν πόρτες και κουδούνια. Πείτε μου, είμαι παράλογος; Αυτοί ήπιαν, εγώ έπαθα hangover.

Το θέμα είναι ότι ακόμα και ώρες κοινής ησυχίας να μην είναι, πρέπει να σεβαστείς και κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν όρεξη να ακούνε ό,τι εσένα σου κατέβει. Χωρίς να φτάνουμε βέβαια στα τελείως παράλογα, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός και αλληλοκατανόηση, από τη στιγμή που επιλέγεις να ζήσεις σε πολυκατοικία. Η πραγματικότητα είναι πως ελάχιστες πολυκατοικίες έχουν καλή μόνωση. Και ας μην ξεχνάμε πως, τα ακουστικά για τα ηχοσυστήματα δεν είναι και τόσο ακριβά. Και αν σου έρθει και η όρεξη για καμιά γυροβολιά, ας πάρεις ασύρματα ακουστικά! :D

• Απαντήσεις 202
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός και αλληλοκατανόηση, από τη στιγμή που επιλέγεις να ζήσεις σε πολυκατοικία.

Κανείς δεν επιλέγει να ζήσει σε πολυκατοικία.

Wirelessly posted (Nokia6680/1.0 (2.04.14) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)

αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός και αλληλοκατανόηση, από τη στιγμή που επιλέγεις να ζήσεις σε πολυκατοικία.

Kai omws! Yparxoun kapoioi oi opoioi prokeimenou na einai konta sto grafeio tous, exoun ena diamerisma ekei konta kai ena spiti sta proasteia, sto opoio omws patane mono ta sab/ka!

Ποιος το λέει αυτό; Πολλοί επιλέγουν να ζήσουν σε πολυκατοικία, ειδικά αφού έχει σχετικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης από μια μονοκατοικία (τα έξοδα διαμοιράζονται στους ενοίκους). Αν ήταν στο χέρι μου, θα έμενα σε μονοκατοικία, δεν λέω, αλλά χαίρομαι που πληρώνω από κοινού τα έξοδα συντήρησης. Γι' αυτό άλλωστε εξακολουθούν να υπάρχουν πολυκατοικίες. Αλλιώς όλοι θα έκαναν από μία μεζονέττα και θα ξεμπέρδευαν.

Ακόμα όμως και κάποιος να μην θέλει να ζει σε πολυκατοικία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σέβεται και τους υπόλοιπους.

παιδια τα πραγματα ειναι εντελως παραλογα στις πολυκατοικιες!

θελω εγω πχ να κανω παρτυ το βραδυ γιατι ετσι γουσταρω, γιατι να μην μπορω να το κανω? θα σκασω και θα πεσω για υπνο απο τις 10 επειδη εσυ γραφεις πανελληνιες? δεν λεω οτι και εσυ εχεις αδικο, απολυτο δικιο εχεις αλλα δεν γινεται να συμβαινει παντα αυτο που θελουμε!

Οντος το να ζεις σε πολυκατοικια ειναι απαισιο γιατι παντα και παντου υπαρχουν οι περιεργοι και σου σπαν τα νευρα, βασικα ολοι θελουν οτι γινεται να γινεται οποτε γουσταρουν αυτοι και οχι οποτε γουσταρει ο γειτονας, πραγμα εντελως μα εντελως παραλογο αλλα ετσι ειμαστε εμεις εδω στην ψαροκοσταινα το ελλαντα κοιταμε μονο τον εαυτουλη μας και ολοι οι γυρω πρεπει να βαζουν μουσικη να πατανε με τα τακουνια τους μονο οταν γοθσταρουμε εμεις! στην δικη μου πολυκατοικια ειναι ενας τρελος που 5 τα χαραματα βαζει τις αρβυλες του και γυροφερνει σαν να ειναι σε παρελαση! Δυστηχως υπαρχουμε στον ιδιο χωρο! Συνηθησε το ετσι ειναι δεν αλλαζει και αν σοθ αρεσει αλλειως μετακομισε!

Και τελος παντων δεν πιστευω πως κανεις προτιμα την πολυκατοικια απο την μονοκατοικια..σιγουρα ολοι θα προτιμουσαμε την ησυχια μας να βαζουμε οσο δυνατα θελουμε την μουσικη μας και οποτε θελουμε να κανουμε παρτυ μεχρι το πρωι να τρεχουμε με τα τακουνια μας κτλ κτλ αλλα ετσι οπως ζουμε σαν τα ποντικια ο ενας πανω στον αλλον αυτο εχει καταντησει μακρινο ονειρο για τους περισσοτερους.

Wirelessly posted (Nokia6680/1.0 (2.04.14) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)

θελω εγω πχ να κανω παρτυ το βραδυ γιατι ετσι γουσταρω, γιατι να μην μπορω να το κανω? θα σκασω και θα πεσω για υπνο απο τις 10 επειδη εσυ γραφεις πανελληνιες? δεν λεω οτι και εσυ εχεις αδικο, απολυτο δικιο εχεις αλλα δεν γινεται να συμβαινει παντα αυτο που θελουμε!

Οντος το να ζεις σε πολυκατοικια ειναι απαισιο γιατι παντα και παντου υπαρχουν οι περιεργοι και σου σπαν τα νευρα, βασικα ολοι θελουν οτι γινεται να γινεται οποτε γουσταρουν αυτοι και οχι οποτε γουσταρει ο γειτονας, πραγμα εντελως μα εντελως παραλογο αλλα ετσι ειμαστε εμεις εδω στην ψαροκοσταινα το ελλαντα κοιταμε μονο τον εαυτουλη μας και ολοι οι γυρω πρεπει να βαζουν μουσικη να πατανε με τα τακουνια τους μονο οταν γοθσταρουμε εμεις! στην δικη μου πολυκατοικια ειναι ενας τρελος που 5 τα χαραματα βαζει τις αρβυλες του και γυροφερνει σαν να ειναι σε παρελαση! Δυστηχως υπαρχουμε στον ιδιο χωρο! Συνηθησε το ετσι ειναι δεν αλλαζει και αν σοθ αρεσει αλλειως μετακομισε!

Και τελος παντων δεν πιστευω πως κανεις προτιμα την πολυκατοικια απο την μονοκατοικια..σιγουρα ολοι θα προτιμουσαμε την ησυχια μας να βαζουμε οσο δυνατα θελουμε την μουσικη μας και οποτε θελουμε να κανουμε παρτυ μεχρι το πρωι να τρεχουμε με τα τακουνια μας κτλ κτλ αλλα ετσι οπως ζουμε σαν τα ποντικια ο ενας πανω στον αλλον αυτο εχει καταντησει μακρινο ονειρο για τους περισσοτερους.

Apo th stigmh pou syzeis prepei na sebesai kapoia pragmata 8es den 8es. Kai h8ikws kai nomikws. Apo kei kai pera, o allos 1 fora sth zwh tou grafei panellhnies, gia ena mhna. Epeigei toso to party sou? Sebasou.

Καταρχάς έχεις πάρει φόρα και μπερδεύεις καταστάσεις.

Είναι άλλο πράγμα να κάνεις πάρτι μέχρι τις 4 τα ξημερώματα με δυνατές μουσικές όταν ο άλλος δίνει εξετάσεις και εντελώς άλλο να περπατάς με τα παπούτσια σου στο σπίτι. Όταν βλέπεις ότι ο άλλος κάνει μια προσπάθεια, η όποια προσπάθεια είναι να κάνει μια δουλειά που στο κάτω κάτω αν θες, του καθορίζει και την υπόλοιπη ζωή, δεν υπάρχει "δυστυχώς μετακόμισε αν δεν σ' αρέσει". Και εγώ ΔΕΝ μένω δωρεάν σε αυτό το σπίτι. Αν δεν μπορείς να κάνεις κράτει 3 εβδομάδες ή να πας να κάνεις έξω το πάρτι σου, δεν σου φταίω εγώ. Γιατί στο κάτω κάτω επίσης, εκείνη η ώρα ΕΙΝΑΙ ώρα κοινής ησυχίας και σου τραβάω μια ξεγυρισμένη μήνυση, σου φέρνω αυτόφωρο και βλέπουμε ποιος κάνει πάρτι μετά. Αλοίμονο. Όμως επειδή ακριβώς οι εντάσεις στο σπίτι σου δεν είναι και ό,τι καλύτερο, εμείς δεν το κάναμε. Πάρτι όλοι θα κάνουμε κάποια στιγμή. Όχι όμως τέτοιας διάρκειας και έντασης μια συγκεκριμένη περίοδο, όταν στο ζητάει και ο άλλος ευγενικά.

Όταν έχεις νταλκάδες και βάζεις τη μουσική σου, βάλε ακουστικά αν θέλεις να ακούσεις δυνατά. Αν δεν θέλεις να βάλεις ακουστικά, σημαίνει πως θέλεις να ακούγεται δυνατά στο σπίτι σου και αδιαφορείς αν θα ακούγεται και στα υπόλοιπα. Αυτό είναι κακομάθεια και όχι ελευθερία. Στις πολυκατοικίες όμως μένουν οικογένειες. Δεν μπορούν αιώνια να χορεύουν στο ρυθμό σου.

Αντιθέτως, παράλογο ήταν στα Ιωάννινα, στην πολυκατοικία που μένω ήταν παράλογο να έρθουν στις 23:30 το βράδυ να μου πουν να μην μιλάω στο τηλέφωνο (και μάλιστα σε κανονική ένταση). Δεν νομίζεις;

Ποιος το λέει αυτό; Πολλοί επιλέγουν να ζήσουν σε πολυκατοικία, ειδικά αφού έχει σχετικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης από μια μονοκατοικία (τα έξοδα διαμοιράζονται στους ενοίκους). Αν ήταν στο χέρι μου, θα έμενα σε μονοκατοικία, δεν λέω, αλλά χαίρομαι που πληρώνω από κοινού τα έξοδα συντήρησης. Γι' αυτό άλλωστε εξακολουθούν να υπάρχουν πολυκατοικίες. Αλλιώς όλοι θα έκαναν από μία μεζονέττα και θα ξεμπέρδευαν.

αρα οπως και εσυ ο ιδιος αναφερεις το κοστος αποκτησης ή ενοικιου ειναι αυτο που αναγκαζει τους μη εχοντες για μονοκατοικια να μεινουν σε διαμερισμα. Ειναι αναγκαστικη η επιλογη και οχι εθελουσια.

Κανεις νοημον λοιπον, δεν ''επιλεγει'' συνειδητα την πολυκατοικια.

αρα οπως και εσυ ο ιδιος αναφερεις το κοστος αποκτησης ή ενοικιου ειναι αυτο που αναγκαζει τους μη εχοντες για μονοκατοικια να μεινουν σε διαμερισμα. Ειναι αναγκαστικη η επιλογη και οχι εθελουσια.

Κανεις νοημον λοιπον, δεν ''επιλεγει'' συνειδητα την πολυκατοικια.

Αυτό που λέω εγώ είναι ότι πολλοί επιλέγουν πολυκατοικία διότι δεν θέλουν, (όχι δεν μπορούν) κάτι ακριβότερο. Και εγώ θα ήθελα μονοκατοικία και θα μπορούσα να την έχω, δεν αλλάζω όμως το διαμέρισμά μου, το οποίο βρίσκεται σε έναν από τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς κόμβους της Αττικής (Δ. Πλακεντίας). Άλλοι άνθρωποι θέλουν να μένουν μαζί με άλλο κόσμο, μήπως και σου τύχει κάτι ρε αδερφέ, θέλουν να μένουν κεντρικά (ως επί το πλείστον οι πολυκατοικίες είναι κοντά σε Μ.Μ.Μ.) και δεν ΘΕΛΟΥΝ (όχι δεν έχουν) να δώσουν τα λεφτά για τη συντήρηση της μονοκατοικίας.

Guest lagoudakis
για ολους αυτους τους λογους τα μαζεψα και πηγα σε μονοκατοικια:happy: εμενα σε πολυκατοικια με 50 διαμερισματα και φυσικα καθε μερα ολο και καποιος θα εκανε παρτυ η θα ειχαμε καθε λιγο και λιγακι καποιον πικραμενο η πικραμενη που ειχε χωρισει και πλακωνε τα καψουροτραγουδα στο φουλ:wacko: τα εμαθα ολα:p

Αν δεν μπορείς να κάνεις κράτει 3 εβδομάδες ή να πας να κάνεις έξω το πάρτι σου, δεν σου φταίω εγώ. Γιατί στο κάτω κάτω επίσης, εκείνη η ώρα ΕΙΝΑΙ ώρα κοινής ησυχίας και σου τραβάω μια ξεγυρισμένη μήνυση, σου φέρνω αυτόφωρο και βλέπουμε ποιος κάνει πάρτι μετά. Αλοίμονο.

τραβα μου εσυ την μηνυση δεν πειραζει και το παρτυ θα συνεχιστει την επομενη μερα με δυνατοτερη ενταση :rolleyes:

ποιος εισαι εσυ που θα πεις σε μενα λεμε τωρα ποτε θα βαλω δυνατα την μουσικη? δεν μιλαμε φυσικα για τις ωρες κοινης ησυχιας αλλα για τις υπολοιπες η τα π/σ βραδα..απαγορευεται να κανω παρτυ στο σπιτι μου? ποιος ειναι ο αλλος που θα μου βαλει ορους? δεν λεω να ξεπερναμε τα ορια και να γινουμε ζουγκλα αλλα μερικα πραγματα ειναι παραλογα..

σιγα μην θελω να ακουσω μουσικη και να βαλω ακουστικα, εγω την μουσικη μου την απολαμβανω στην διαπασων λυπαμαι..

λεμε τωρα ενα παραδειγμα εδωσα και θελω να πω οτι καποια πραγματα αμα θελω θα τα κανω και δεν με σταματας ουτε εσυ ουτε κανενας.

οκ σεβομαι τις ωρες κοινης ησυχιας εκει κανω τουμπεκι γιατι πρεπει να υπαρχουν καποιες τετοιες ωρες αλοιμονο διαφορετικα θα ζουσαμε ακομη σε σπηλιες αλλα απο και και περα δεν μπορει νομιζω κανεις να βαλει τους δικους του ορους γιατι μερικοι ειναι περα για περα παραλογοι, οπως αυτον που ανεφερες εσυ οτι σου καναν παρατιρηση επειδη μιλουσες στο τηλεφωνο (!!!!!!!!) δηλαδη αν ειναι δυνατον!

ξερεις τι μου θυμησες? πριν λιγους μηνες ειχε βγει μια κυρατσα στην απεναντι πολυκατοικια και ουρλιαζε μεσημεριατικα στο τηλεφωνο, μιλαμε στην κυριολεξια την ακουγε ανετα ολο το τετραγωνο και της κανω ενα "σσσσ" αλλα δυνατα να το ακουσει! και η παλαβη κλεινει επιτοπου το τηλεφωνο κρεμεται απο το μπαλκονι και αρχισε να με βριζει!! ε φυσικα την εβρισα και γω και φωναξε και την αστυνομια!! επειδη εκει εξω υπαρχει τρελος κοσμος δεν σημαινει πως θα ακολουθουμε και τους τρελους κανονες τους!

Αν δεν μπορείς να κάνεις κράτει 3 εβδομάδες ή να πας να κάνεις έξω το πάρτι σου, δεν σου φταίω εγώ. Γιατί στο κάτω κάτω επίσης, εκείνη η ώρα ΕΙΝΑΙ ώρα κοινής ησυχίας και σου τραβάω μια ξεγυρισμένη μήνυση, σου φέρνω αυτόφωρο και βλέπουμε ποιος κάνει πάρτι μετά. Αλοίμονο.

τραβα μου εσυ την μηνυση δεν πειραζει και το παρτυ θα συνεχιστει την επομενη μερα με δυνατοτερη ενταση :rolleyes:

ποιος εισαι εσυ που θα πεις σε μενα λεμε τωρα ποτε θα βαλω δυνατα την μουσικη? δεν μιλαμε φυσικα για τις ωρες κοινης ησυχιας αλλα για τις υπολοιπες η τα π/σ βραδα..απαγορευεται να κανω παρτυ στο σπιτι μου? ποιος ειναι ο αλλος που θα μου βαλει ορους? δεν λεω να ξεπερναμε τα ορια και να γινουμε ζουγκλα αλλα μερικα πραγματα ειναι παραλογα..

σιγα μην θελω να ακουσω μουσικη και να βαλω ακουστικα, εγω την μουσικη μου την απολαμβανω στην διαπασων λυπαμαι..

λεμε τωρα ενα παραδειγμα εδωσα και θελω να πω οτι καποια πραγματα αμα θελω θα τα κανω και δεν με σταματας ουτε εσυ ουτε κανενας.

οκ σεβομαι τις ωρες κοινης ησυχιας εκει κανω τουμπεκι γιατι πρεπει να υπαρχουν καποιες τετοιες ωρες αλοιμονο διαφορετικα θα ζουσαμε ακομη σε σπηλιες αλλα απο και και περα δεν μπορει νομιζω κανεις να βαλει τους δικους του ορους γιατι μερικοι ειναι περα για περα παραλογοι, οπως αυτον που ανεφερες εσυ οτι σου καναν παρατιρηση επειδη μιλουσες στο τηλεφωνο (!!!!!!!!) δηλαδη αν ειναι δυνατον!

ξερεις τι μου θυμησες? πριν λιγους μηνες ειχε βγει μια κυρατσα στην απεναντι πολυκατοικια και ουρλιαζε μεσημεριατικα στο τηλεφωνο, μιλαμε στην κυριολεξια την ακουγε ανετα ολο το τετραγωνο και της κανω ενα "σσσσ" αλλα δυνατα να το ακουσει! και η παλαβη κλεινει επιτοπου το τηλεφωνο κρεμεται απο το μπαλκονι και αρχισε να με βριζει!! ε φυσικα την εβρισα και γω και φωναξε και την αστυνομια!! επειδη εκει εξω υπαρχει τρελος κοσμος δεν σημαινει πως θα ακολουθουμε και τους τρελους κανονες τους!

Ama sou kanoun mhnysh kai esy thn epomenh valeis pio dynata thn mousikh, den eimai sigouros kata poso 8a xeis ta epi8ymhta apotelesmata.. Mallon venteta 8a 3ekinhseis :)

Αναρατιέμαι αν στην προσωπική τους ζωή μερικοί/μερικές είναι τόσο (ψευτό)μαγκες όσο σε ένα απρόσωπο ιντερνετικό forum.

Πώς μπορεί κάποιος να λέει "τράβα μου εσύ μύνηση και αύριο θα τα κάνω χειρότερα", "σπίτι μου είμαι, ό,τι θέλω κάνω", "να μετακομίσεις", "τώρα είμαι 20 και γουστάρω", "θα σου βάψουμε το αυτοκίνητο" και άλλα πολλά που έχουν αναφερθεί σε αυτό το θέμα...

Φανταστείτε να προσπαθήσουν όλοι να λύσουν τα προβλήματά τους με αυτόν τον τρόπο. Δε ζούμε στη ζούγκλα. Σεβασμός προς όλους χρειάζεται μόνο.

Ας το ξανασκεφτούμε.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Μπαααα, οι περισσότεροι θρασύδειλοι/ες είναι... ;)

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Παιδιά, μην φτάνουμε σε χαρακτηρισμούς. Είπαμε.

Και πάρτι θα κάνουμε και μουσική δυνατά θα βάλουμε καμιά φορά. Όμως πρέπει να δείχνουμε σεβασμό και σε κάποιους. Για παράδειγμα, αν σε κάποιον ένοικο της πολυκατοικίας πέθαινε ο σύζυγος, το παιδί, θα είχε όρεξη να ακούει τα δικά σου τα καψουροτράγουδα επειδή είσαι κακομαθημένος ώστε να μην δίνεις σημασία για τι συμβαίνει στον άλλον; Και ναι, κάνε πάλι πάρτι και εγώ θα ξανακαλέσω την αστυνομία. Για μένα δωρεάν θα είναι. Για σένα πάλι δεν ξέρω. Και εγώ φυσικά μιλάω για τις ώρες κοινής ησυχίας κυρίως, όπου, ειδικά αν ο άλλος έχει, π.χ. πανελλήνιες, το κάνεις τουμπεκί και δεν με νοιάζει δεν πα να παντρεύεσαι κιόλας. Όλοι κάνουμε παραχωρήσεις, όταν όμως πρόκειται για το κοινό συμφέρον. Όταν εγώ θα πάω, παραμονή μαθήματος με το κεφάλι κουδούνι εξαιτίας τους μουσικής σου, όχι την αστυνομία θα καλέσω, αλλά ολόκληρη την Εθνοφρουρά. Γιατί για μένα από αυτό εξαρτάται η υπόλοιπη ζωή μου και οι σπουδές μου. Γιατί να κάνω παραχώρηση για να κάνεις εσύ ένα πάρτι στις δύο-τρεις εβδομάδες που διαρκούν οι εξετάσεις;

Βεβαίως και στην περίπτωσή σου PowerZ είχες δίκιο, σύμφωνα με αυτά που μας λες, όμως αυτό που λέω εγώ δεν είναι παράλογο. Οι πανελλήνιες κρατάνε 21 μέρες στις 365 που έχει ο χρόνος. Σου είναι τόσο απαραίτητο να προκαλέσεις; Δεν δίνουμε δα και κάθε χρόνο. Η πολυκατοικία μου δεν έχει άλλα παιδιά από πέρυσι που να δίνουν εξετάσεις. Μια φορά λοιπόν, δεν μπορείς να κάνεις λίγο ησυχία; Δεν είπαμε να το κλείσεις τελείως, είπαμε να μην αντηχεί σε όλα τα σπίτια της πολυκατοικίας. Και δεν υπάρχει "δεν με σταματάς ούτε εσύ ούτε κανένας", διότι ειδικά αν ζεις με ενοίκιο, σου κάνω μαζί με άλλα 2 άτομα από την πολυκατοικία έξωση και εγώ τουλάχιστον δεν θα αισθανθώ τύψεις, αφού δεν παίρνεις από λόγια. Δεν σου είπε κανείς, μην βάζεις τη μουσική σου καθόλου, άλλωστε.

Πάντα σέβομαι τις ώρες κοινής ησυχίας (ειδικά στην Ηγουμενίτσα που μερικοί είναι πολύ κολλημένοι, στην Βούλα που μένω σε μονοκατοικία ορισμένες φορές το βάζω και μεσημέρι για κανένα μισάωρο) . Όταν βάζω μουσική εκείνες τις ώρες ή βάζω το στερεοφωνικό να ακούγεται ίσα-ίσα μέσα στο σπίτι ή αν θέλω να ακούσω δυνατά βάζω τα ακουστικά. Όταν όμως δεν είναι ώρες κοινής ησυχίας και έχω όρεξη, το τσιτώνω πολύ (μέχρι να μυρίσουν τα ηχεία) και αν έρθει κανένας για τσαμπουκά (ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει) θα τα ακούσει επειδή ήρθε σε ώρα που δεν είναι κοινή ησυχία. Στις ώρες κοινής ησυχίας, όπως εγώ σέβομαι τους άλλους, έχω την απαίτηση να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Αν ακούσω μουσική από τις 1 τα ξημερώματα και μετά (η ώρα κοινής ησυχίας αρχίζει στις 23:00 αλλά δίνουμε ένα περιθώριο) και ξέρω από που προέρχεται, παίρνω επιτόπου το 100. Περισσότερο το ευχαριστήθηκα τον προηγούμενο Ιούλιο σε μια γριά απέναντι (στην Ηγουμενίτσα) . Είχε στις 2:30-3:00 τα ξημερώματα τέρμα την τηλεόραση. Παίρνω λοιπόν το 100 και ήρθαν και την περιποιήθηκαν. Πριν από 2-3 καλοκαίρια η διπλανή μας (στην Βούλα με την οποία δεν μιλάμε) είχε πάρτυ και στις 3 το πρωί που ήθελα να κοιμηθώ είχε την μουσική τόσο δυνατά που έβγαινα στην βεράντα μου και ήταν λες και βρίσκομαι στο σπίτι της. Πήρα το 100, είπα τι συμβαίνει και που και περίμενα να έρθουν. Δεν ήρθαν σε 15 λεπτά, τους πήρα και τους έχεσα και σε 5 λεπτά (σύνολο 20 από την πρώτη κλήση) ήρθε περιπολικό. Άκουσαν τι γίνεται, της χτύπαγαν κουδούνια, την κόρνα του περιπολικού αλλά δεν άκουγε. Στο τέλος τους είδε, κατέβηκε κάτω και έγινε χαμός.

EDIT

Όσο για τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα με εξατμίσεις κ.λ.π. : Ειδικά στην Ηγουμενίτσα τα τρώω στην μάπα κάθε μέρα που περνάνε τα βράδια κάτω από το σπίτι μου. Άλλο που με νευριάζει αφάνταστα είναι τα κωλόπαιδα απέναντι που όταν παίζουν ουρλιάζουν και μου τρυπάνε τα τύμπανα (όπως αυτή την στιγμή) . Για τα σκατόπαιδα όμως υπάρχει το αντίδοτο: μουσική στο τέρμα και σε μερικά λεπτά το βουλώνουν.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

• 3 months later...

Υπαρχει νομος για το θορυβο.Φερε την αστυνομια 'η το υγειονομικο αναλογως της πηγης του θορυβου να κανει μετρηση με ντεσιμπελομετρο.

Πολυ ευκολα μια αναφορα γραπτως θελει αν η υπηρεσια δεν καταδεκτει να το κανει αυτεπαγγελτως.

Μονο με την εκκλησια δεν τα εχω βαλει ακομα εκει ειναι δυσκολο με τισ καμπανεσ .

Πρεπει να το πας στο ευρωπαικο δικαστηριο δικαιωματων του ανθρωπου για να το λυσεις το ζητημα.

Εχω "σιγασει" μια τηλεοραση δυο μηχανακια και ενα συναγερμο ετσι.

στην αρχη με την τηλεοραση βεβαιως εκανα και αντιποινα με EMPEROR. αρχισαν να κλαινε τοσο πολυ τα παιδια τησ ανεγκεφαλης που δεν το αντεξε και η ιδια αλλα οταν ξανακυλησε επαιξε αστυνομια.

Με τα μηχανακια κατεβηκε ο αδερφοσ μου 120 κιλα μυεσ τα βουτηξε στο δρομο και φωναξε την αστυνομια

Με το συναγερμο παλι φωναξα την αστυνομια.

Μου εχουν μεινει καμια πενταρια ακομη μηχανακια αλλα απο οταν πηγα στο χωριο δεν με ενδιαφερουν πια.

Και αν κανει νερα η δημοσια δοιηκηση στο συνηγορο του πολιτη

Κατω οι μαιμουδεσ-ανεγκεφαλοι τουρκοι αυτης της χωρας

Πανω απο αυτους ο νομος και ο πολιτης που σκεφτεται και ζει, δεν φυτοζωει

Γιατι ανεγκεφαλε αν θες να μου σπας τα νευρα και να αναιρεις το νομο οταν θελεις εσυ τοτε δεν εχουμε δημοκρατια αλλα οχλοκρατια.Τοτε μου δινει το δικαιωμα το συνταγμα να σου παρω το κεφαλι.

Δεν ειναι ζητημα αμοιβαιας υποχωρησεις ειναι ζητημα ευφυιας!!

Παραθετω μερικα αποσπασματα απο τη εφημεριδα της κυβερνησεως.

http://www.elinyae.gr/el/item_details.jsp?item_id=2959&cat_id=814

στην αρχη με την τηλεοραση βεβαιως εκανα και αντιποινα με EMPEROR.

Τι είναι αυτό; Πάντως καλά έκανες με τα μηχανάκια. Ανυπόφορα είναι. Α, και καλωσήρθες.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Nai, αμε, η αστυνομία ειδικα κατι θα κανει.

Λοιπον εγω στο προηγουμενο μου σπιτι ειχα την ατυχία να ειμάι στον πρωτο όροφο και στο ίσόγειο να ανοιξει ένα σουβλατζίδικο. Παράνομο βεβαίως γιατι δεν ειχε τουαλέτα, πραγμα που ρητά απαγορευεται. Ειχε τραπεζια όμως έξω κανονικότατα. Η ψησταρια του έκανε έναν τρομερό θόρυβο και δουλευε όλη τη νύχτα. Ολο το σπιτι δονείτο και δεν κλειναμε ματι.

Την πρωτη φορά που καλεσα την αστυνομια στη μια το βραδυ, πηγαν και του έκαναν παρατηρηση. Τη δευτερη φορά, έσυραν τα ποδια τους απροθυμα και του ειπαν "φιλε, δεν τα 'παμε την άλλη φορά?".

Την τριτη ομως είπαν στον άντρα μου, ότι αν τους ξανακαλέσει, θα τον μηνυσουν για παρενοχληση της αστυνομίας ή κατι τετοιο.

Αυτά σχετικά με το ποσο βοηθάει τους πολιτες η ελληνική αστυνομία.;)

Ο διπλανός μου ο οποίος κοιμόταν με ηρεμιστικά λόγω του θορύβου, πηγε στο υπουργείο ο άνθρωπος, γυρισε Τιποτα δεν του κανανε, και η πλακα ειναι οτι ήταν παρανομος.

Τελικά μετακομισαμε και ησυχάσαμε.

...ότι αν τους ξανακαλέσει, θα τον μηνυσουν για παρενοχληση της αστυνομίας ή κατι τετοιο.

Αυτά σχετικά με το ποσο βοηθάει τους πολιτες η ελληνική αστυνομία...

Welcome to Greece...:cool:

Δεν το πιστευα όταν το άκουσα! Νόμιζα οτι κουρασμένη απο την εξαντληση κοιμόμουν κι έβλεπα όνειρο :wacko:

Δεν τραβάμε λίγα. Εμείς έχουμε εντονότατο πρόβλημα με τα μηχανάκια, αν και μένουμε σε στενό. Πάντως η καμπάνα της εκλησίας δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Λίγη κατανόηση. Ένας από το απέναντι ρετιρέ μεθάει και βάζει Τερλέγκα και Χριστοδουλόπουλο και στο καπάκι Pink Floyd στις 3 το χάραμα. Πάλι καλά όχι συχνά.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Στην περιοχη που μενω διπλα σε γηροκομειο ανοιξε μπαρ προφανως για να διασκεδαζουν οι γεροντες.Το μπαρ απο οτι εμαθα ειναι παρανομο αλλα επειδη εδω ειναι Ελλαδα δεν τρεχει και τιποτα

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html