Jump to content

Νέος ενοικιαστής

ktselios
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εφόσον έχεις υπογράψει συμβόλαιο για 2 χρόνια (που νομίζω είναι και η ελάχιστη διάρκεια) ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να ζητήσει να συνεχίσεις να πληρώνεις τα ενοίκια μέχρι τη λήξη του συμβολαίου, εκτός αν καταφέρει να το νοικιάσει νωρίτερα.

Συνήθως από όσο ξέρω γίνεται ένας διακανονισμός μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή (πχ πληρώνεις μέχρι να βρεθεί άλλος ενοικιαστής ή του δίνεις 2 ενοίκια και φεύγεις αν συμφωνήσετε κάτι τέτοιο ή ... ή ...).

Να σπάσεις το συμβόλαιο και να μην πληρώσεις τίποτα πέρα από τους 4 μήνες είναι αρκετά χλωμό, εκτός αν είσαι τρομερά κ***φαρδος και/ή πέσεις σε καλό ιδιοκτήτη.

Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να σηκωθείς να φύγεις και να μην πληρώσεις τίποτα παραπάνω πέρα από τους 4 μήνες. Έχει το δικαίωμα να σε κυνηγήσει δικαστικά και φυσικά επαφίεται στην ηθική του καθενός κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι σωστό/ηθικό/αντρίκιο.

Αυτά με τα λίγα που γνωρίζω. :)

Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να σηκωθείς να φύγεις και να μην πληρώσεις τίποτα παραπάνω πέρα από τους 4 μήνες. Έχει το δικαίωμα να σε κυνηγήσει δικαστικά και φυσικά επαφίεται στην ηθική του καθενός κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι σωστό/ηθικό/αντρίκιο.

Αυτά με τα λίγα που γνωρίζω. :)

Αυτό το αντιλαμβάνομαι, αλλά μου φαίνεται πολύ δεσμευτικό για τον ενοικιαστή. Καταλαβαίνω ότι και ο ιδιοκτήτης αναμένει κάποιες οικονομικές απολαβές και ότι έχει κάνει κάποια πλάνα με βάση τα ενοίκια που θα εισπράξει, αλλά πάλι αν για παράδειγμα πρέπει κάποιος να αλλάξει πόλη λόγω δουλειάς, τι γίνεται;;

Μάλλον μόνο κάποιοι νομικοί θα μπορέσουν να λύσουν ένα τέτοιο θέμα...

OnePlus 6, A6000

αλλά πάλι αν για παράδειγμα πρέπει κάποιος να αλλάξει πόλη λόγω δουλειάς, τι γίνεται;;

Θα πληρώσει κανά-δυο ενοίκια μέχρι να βρει ο ιδιοκτήτης άλλο ενοικιαστή. ;)

Νομίζω ότι αν ειδοποιήσεις ότι θα φύγεις 3-4 μήνες πριν , ώστε να υπάρχει χρόνος να βρεθεί καινούριος ενοικιαστής, έχεις δικαίωμα να σπάσεις το συμβόλαιο. Όλα εξαρτώνται βέβαια και από τη σχέση που υπάρχει με τον ιδιοκτήτη. 'Οσο για την εγγύηση φυσικά και επιστρέφεται.

4. Εως 250 ευρω φορου (αν θυμαμαι καλα). Πρακτικα σημαινει οτι ειτε δηλωσεις 300 το μηνα ειτε 1000 την ιδια επιστροφη θα παρεις.

Σε μένα έχουν επιστραφεί μέχρι 240 ευρώ οπότε θεωρώ ότι είναι και η μέγιστη επιστροφή. Δηλαδή (240/0,2/12=100) πάνω από 100 ευρώ το μήνα δεν κερδίζεις κάτι σε επιστροφή.

• 7 months later...

Νοίκιαζα ένα σπίτι ένα χρόνο και τώρα που θέλω να φύγω παρουσιάσε πρόβλημα η κλειδαριά της πόρτας ασφαλείας που έχει το σπίτι. Δεν άνοιγε η πόρτα ενώ ήμουν μέσα, είχε κολλήσει η κλειδαριά και δεν γύριζε το κλειδί! Τέλος πάντων, φώναξα έναν κλειδαρά και άνοιξε την πόρτα. Πλήρωσα 50 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης είναι μια εταιρία που έχει διάφορα ακίνητα και τα νοικίαζει. Μου είπε ότι αυτό το επωμίζομαι εγώ και όχι ο ιδιοκτήτης γιατί πότε πότε κολλάει. Μου είπανε ότι είχε παρουσιαστεί και παλιότερα και το πλήρωσε ο ενοικιαστής.

Είναι σωστό νομικά αυτό; Γιατί να πληρώσω για να φτιάξω μια προβληματική κλειδαριά που δεν μου ανήκει;