Jump to content

Πρόβλημα ήχου σε TV μετά απο συνδεση με DVI σε HDMI

ronaldinio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδία καλησπέρα.

Έχω το εξής πρόβλημα.Συνδεσα το PC μου με καλωδιο DVI to HDMI με μια LCD Sony που εχω.Ολα καλα αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν εχω ηχο απο την TV,αλλα μονο απο τα ηχεία του PC.Ξερει κανεις πως να κανω να βγαινει ο ηχος απο τα ηχεια της ΤV?Πηρα και καλωδιο minijack σε minijack,καθως επισης και minijack σε 2 RCA, δοκιμασα αλλα τιποτα.Αν ξερει καποιος ας βοηθησει..

To DVI μεταφέρει μόνο εικόνα γι'αυτό και δεν έχεις ήχο φίλε μου. Το HDMI είναι στην ουσία DVI με ήχο, αλλά από την στιγμή που η έξοδος του PC σου είναι DVI τότε δεν έχεις ήχο. Θα πρέπει να συνδέσεις τον ήχο με ξεχωριστό καλώδιο από την έξοδο ήχου του PC στην τηλεόραση.
Less is more...

Καλημερα...

Συμφωνω με τον T-mobile :cool:

Η συνδεση απο pc σε tv με καλωδιο DVI to HDMI μεταφερει μονο εικονα! :)

Οι τηλεορασεις που μπορουν να βγαλουν τον ηχο του υπολογιστη απο τα ηχεια της τηλεορασης ειναι ελαχιστες μιας και το κοστος τους ξεπερναει τα σημερινα δεδομενα μας...(αυτο το λεω απο πληροφορια που εχω λαβει , μιας και προσφατα ηθελα την ιδια ενεργεια να κανω) :rolleyes:

Η μονη λυση ειναι να επεκτεινεις τα ηχεια του υπολογιστη σου για να εχεις ηχο

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

σωστο αυτο.

αλλα πως γινεται και εχω εικονα και ηχο μεσω hdmi ανταπτωρα απο την θυρα dvi της asus hd2600pro που εχω?

η μηπως αυτη δεν εχει κανονικη dvi αλλα hdmi με εξοδο σχημα dvi και γιαυτο θελει ανταπτωρα.

?

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

σωστο αυτο.

αλλα πως γινεται και εχω εικονα και ηχο μεσω hdmi ανταπτωρα απο την θυρα dvi της asus hd2600pro που εχω?

η μηπως αυτη δεν εχει κανονικη dvi αλλα hdmi με εξοδο σχημα dvi και γιαυτο θελει ανταπτωρα.

?

Εννοεις πως σου βγαζουν ηχο τα ηχεια της τηλεορασης απο πχ ταινια που παιζεις στον Η/Υ σου? :rolleyes:

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Παιδια βρηκα τη λυση!Συνεδεσα την εξοδο ηχου του PC μου με την τηλεοραση με καλωδιο minijack σε 2 RCA(ενα λευκο και ενα κοκκινο) και δουλευει τελεια!!Τωρα ο ηχος βγαινει πλεον απο τα ηχεια της τηλεορασης

ακριβώς.

μέσα ενός καλωδίου hdmi και ενός αντάπτορα dvi-hdmi.

Alex = the best!

ακριβώς.

μέσα ενός καλωδίου hdmi και ενός αντάπτορα dvi-hdmi.

Οι ATI Radeon HD 2000/3000 series έχουν δικό τους propertiary adaptor που μεταφέρει και ήχο.

Δε σε χάλασε :p

Οι ATI Radeon HD 2000/3000 series έχουν δικό τους propertiary adaptor που μεταφέρει και ήχο.

Δε σε χάλασε :p

μα εγώ την αγόρασα από το eshop (παλιά) επειδή έγραφε hdmi out.

απλά τώρα με αυτό το θέμα μπήκα στο τρυπάκι να δω αν είναι όντως dvi.

Alex = the best!

Nope, DVI έχει μόνο. HDMI output παίρνεις με το προαναφερθέν καλώδιο. Μάλλον αυτό εννοούσαν ή έκαναν λάθος.