Jump to content

WIFI η wired ethernet

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα

Θελω να μου προτεινετε τι ειναι καλυτερο (WIFI η wired ethernet). Να χρησιμοποιησω wireless usb adaptor στο laptop για μια αποσταση 10 μετρων

απο το ρουτερ η να χρησιμοποισω ενα ethernet καλωδιο περιπου 15 μετρα και να συνδεσω απευθειας το ρουτερ με το laptop?

Ευχαριστω

εξαρτατε την χρηση που θα κανεις. Δηλαδη αν θελεις την συνδεση μονο για internet τοτε και το wireless μια χαρα ειναι. Αν ομως εχεις και αλλον υπολογιστη και θελεις να μεταφερεις μεγαλα αρχεια απο τον ενα στον αλλο τοτε η καλωδιακη συνδεση ειναι επιβεβλημενη μια και ειναι πολυ γρηγοροτερη. Για να καταλαβεις αρχειο 1 γιγα που με 100ΜΒit wired ethernet θελει 4-5 λεπτα να μεταφερθει απο τον ενα υπολογιστη στον αλλο με wireless θελει πανω απο 12 λεπτα.

Καλημερα

Θελω να μου προτεινετε τι ειναι καλυτερο (WIFI η wired ethernet). Να χρησιμοποιησω wireless usb adaptor στο laptop για μια αποσταση 10 μετρων

απο το ρουτερ η να χρησιμοποισω ενα ethernet καλωδιο περιπου 15 μετρα και να συνδεσω απευθειας το ρουτερ με το laptop?

Ευχαριστω

Καλά το συζητάς; Αν δε σε χαλάει το καλώδιο, γιατί να μπλέξεις με ασύρματα δίκτυα;

• 2 weeks later...
Αν το λαπτοπ δεν πρόκειται να μετακινείται μέσα στο σπίτι, τότε σίγουρα ενσύρματο. Το καλώδιο ethernet μέχρι τα 100 μέτρα είναι μια χαρά και δεν θα έχεις τα όποια προβλήματα του ασύρματου.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

• 2 weeks later...
Παιδιά εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι και αν ειναι off topic παρακαλώ τους mods να το μεταφέρουν. Έχω στο σπίτι wi-fi αλλά θέλω να το βγάλω μιας και υπάρχουν μικρά παιδιά. Μου είπαν για ένα συστηματάκι που πουλάει το πλαίσιο με το οποίο έχεις ethernet μέσα από τις πρίζες του ρεύματος..Το έχει δοκιμάσει κανείς; Είναι αξιόπιστο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων,,
I LOVE MY BABIES

Αν θέλεις να βγάλεις το ασύρματο, θα πρέπει να βγάλεις και το ασύρματο τηλέφωνο και το κινητό και τα bluetooth κτλ. Αν δεν είσαι διατεθιμένος να τα κάνεις αυτά, δεν αξίζει να κόψεις μόνο το ασύρματο. Προσπάθησε για ethernet πάντως.

Ok τα γνψρίζω αυτά αλλά το θέμα είναι μέσα στην κατρακύλα που έχουμε πάρει με όλα αυτά να κρατάμε τα πιο αναγκαία...πχ το κινητό. Εάν κάποιος μπορούσε να με βοηθήσει με αυτό που ρώτησα θα ήμουν υπόχρεος..
I LOVE MY BABIES

Οταν ρωτησα στο πλαισιο πριν απο 4 μηνες μου ειπανε οτι δουλευει μονο με τριφασικο ρευμα και η ταχυτητα δικτυου ειναι 11 mbps.

Δεν ξερω αν υπαρχει κατι καινουριο απο τοτε.

Πεταξου απο κοντα να δεις.

Καλο αυτο που θες να κανεις για τα παιδια σου αλλα αρκει να μην ειστε καπνιστες καποιος απο τους γονεις γιατι αυτο ειναι 10000000000000 φορες χειροτερο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα...Σε άλλο forum διάβασα οτι δεν δουλεύει με τριφασικό και απογοητεύτηκα γιατί έχω τριφασικό. Αυτό που μου λες με την ταχύτητα σημαίνει οτι θα χάσω από απόδοση σε ταχύτητα; πχ downloading;
I LOVE MY BABIES

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα...Σε άλλο forum διάβασα οτι δεν δουλεύει με τριφασικό και απογοητεύτηκα γιατί έχω τριφασικό. Αυτό που μου λες με την ταχύτητα σημαίνει οτι θα χάσω από απόδοση σε ταχύτητα; πχ downloading;

Με τριφασικο δεν θα δουλευει αν οι πριζες που θα τα βαλεις δεν ειναι στην ιδια φαση.

Με τριφασικο δεν θα δουλευει αν οι πριζες που θα τα βαλεις δεν ειναι στην ιδια φαση.

Αυτό είναι και το λογικό. Έχω ακούσει και εγώ το αντίθερο αλλά απορώ. Γενικά πάντως όσοι το χρησιμοποιούν όλο και κάποιο πρόβλημα έχει.

Για αυτό και στο φίλο που ρωτάει θα του πω ότι του λέμε να κοιτάξει να μην έχει άλλες πηγές ακτινοβολίας και να μη καπνίζει, επειδή από τη μία η ακτινοβολία του wifi είναι από τις πιο αβλαβείς και από την άλλη οι εναλλακτικές με το ρεύμα θα του δημιουργήσουν προβλήματα.

Σε περίπτωση που θες να ελέγξεις πάντως αν οι 2 πρίζες που σε ενδιαφέρουν είναι στην ίδια φάση (αν έχεις τριφασικό) τότε στις 2 πρίζες που σε ενδιαφέρουν βάλε μια λάμπα να ανάβει και στον ηλεκτρολογικό πίνακα ξεβίδωσε 2 από τις 3 ασφάλειες και μετά, άλλες 2 (κάνε συνδιασμούς) μέχρι να δεις αν ανάβουν οι 2 λάμπες με μόνο μία ασφάλεια βιδωμένη.

Ξέρει κανένας αν μπορώ να μεταφέρω τη γραμμή ADSL μέσω του συστήματος αυτού με τις πρίζες ώστε να έχω το ρούτερ στο γραφείο μου ?

Ξέρει κανένας αν μπορώ να μεταφέρω τη γραμμή ADSL μέσω του συστήματος αυτού με τις πρίζες ώστε να έχω το ρούτερ στο γραφείο μου ?

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, πάντως τα συγκεκριμένα συστήματα απλά δημιουργούν δίκτυο ethernet μέσω των γραμμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Τίποτε άλλο.