Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5800 XpressMusic (Pre-Release)


mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πολύ ευχάριστο που βγαίνει τόσο νωρίς νεότερη αναβάθμιση (11.0.08) και απ' ότι βλέπω από το change log, διορθώνονται αρκετά πράγματα.
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Οι photo που εχω δει σε ξενα reviews ειναι πολυ πιο καθαρες! Αυτες εχουν πολυ θορυβο, μου φαινονται σα παγωμενο frame απο video. Δεν καταλαβαινω γιατι τοση μεγαλη διαφορα με τις 3mp καμερες (οχι κινητων).

 

Να εχεις υποψιν σου οτι οι φωτογραφιες που αναρτωνται στα διαφορα reviews συχνα υφιστανται προηγουμενως λιγο ρετουσαρισμα:μειωση θορυβου,αυξηση οξυτητας & αντιθεσης,κορεσμος χρωματων κτλ.Ατυο βεβια ισχυει για τα απλα reviews και οχι για τα συγκριτικα

 

οπως και να χει το 5800 αν θα κινειται στα επιπεδα του ν78,θα πρεπει να ειμαστε ευχαριστημενοι.Φυσικα οι προγραμματιστες της Nokia δε θαμας αφησουν ετσι σε μελλοντικες αναβαθμισεις

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.
Link to comment
Share on other sites

Μετριο αποτελεσμα.Αξιοπρεπες,αλλα μετριο
"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.
Link to comment
Share on other sites

Αν ανέβαζες το βίντεο σε rapidshare, πιστεύω θα ήταν καλύτερα γιατί, έχω την εντύπωση οτι το συγκεκριμένο βίντεο είναι αλλοιωμένο. Και αυτό το λέω γιατί έχω δει πολύ καλύτερης ποιότητας βίντεο απο το 5800.

 

Στο 5800 υπάρχει η δυνατότητα λήψης βίντεο σε αναλύσεις 640x480 και 640x352. Αν μπορείς και έχεις χρόνο, τράβα το ίδιο βίντεο και με τις 2 αναλύσεις και ανέβασέ τα σε rs για να δούμε το αποτέλεσμα.

 

Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε και ένα τεστάκι απο κοντά το Σάββατο. ;)

Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη καλύτερα έλα με τον κατάλληλο εξοπλισμό το Σάββατο μια που τα γνωρίζεις καλά τα εργαλεία διότι εγώ μόνο δυσφήμιση θα του κάνω :p
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά τότε, θα του κάνουμε πολλαπλά τεστ και θα ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους. :) :D
Link to comment
Share on other sites

ξεφυλιζοντας ενα περιοδικο σημερα (pc mag) επεσε το ματι μου σε διαφιμηστικη καταχωριση του ΓΕΡΜΑΝΟΥ που αναφερει διαθεσιμοτητα τις συσκευης αλα η τιμη ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ .......ρε λετε?

 

 

αν και το κοβω για τις γνωστες γαλλογερμανικες ''εισαγωγες''

Link to comment
Share on other sites

Τώρα, μάλιστα. :) Καμία σχέση με το you tube. Αξιοπρεπέστατο. Με αρκετά περιθώρια βελτίωσης βέβαια. Είναι η χαμηλή ανάλυση που ανάφερα, η οποία σου επιτρέπει να το δεις στο 5800 full screen χωρίς τα περιθώρια (widescreen δηλαδή). Σε VGA το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.
Link to comment
Share on other sites

Aπογοήτευση το βίντεο που ειδα πάντως σαν κινητο πενταετίας, γιατί έτσι;; ενώ τα περισσότερα μοντέλα βγαζουν πλέον άψογα βιντεο. Όχι βεβαια οτι οι φωτο με ενθουσίασαν αλλά εντάξει λέμε τώρα

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

 

George Bernard Shaw

Link to comment
Share on other sites

:) άλλη μια δοκιμή εδώ http://rapidshare.com/files/176387314/nokia_5800_mp4.mp4

 

Κανεις ενα κοπο σε παρακαλω να το ανεβασεις καπου αλλου γιατι στο rapidshare δεν ειναι διαθεσιμο πλεον..ξεπερασε το οριο των 10 κατεβασματων που βαζει το site:)

Link to comment
Share on other sites

τα καλύτερα με τις δυνατότητες του θα έρθουν μετά τα Χριστούγεννα χαχαχαχα

 

Φίλε μου αναμένουμε! Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος τόσο από όσα έχεις αναφέρει όσο και από όσα έχω δει (εικόνες και βίντεο). Βέβαια δεν είμαι και ο πλέον ειδικός για φωτό και βίντεο, αλλά αυτά που είδα με ικανοποιούν σαν χρήστη.

 

Να είσαι καλά για την μέχρι τώρα ενημέρωση και περιμένουμε και άλλα νέα του 5800ΧΜ.

 

ΥΓ

Αν μπορείς να μας πεις από την μέχρι τώρα χρήση σου κάποια αρνητικά ή κάτι που δεν σου άρεσε πιστεύω θα ενδιέφερε πολλούς από μας κάποιο μείον.

Link to comment
Share on other sites

Κανεις ενα κοπο σε παρακαλω να το ανεβασεις καπου αλλου γιατι στο rapidshare δεν ειναι διαθεσιμο πλεον..ξεπερασε το οριο των 10 κατεβασματων που βαζει το site:)

 

Το ξανανέβασα χωρίς περιορισμό αυτή την φορά. :)

 

http://rapidshare.com/files/176434202/nokia_5800_mp4.mp4

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια να ρωτησω κατι.ποιο το κακο να παρουμε το τηλεφωνο απο εισαγωγη απο γερμανια η γαλλια?χωρες της ευρωπαικης ενωσης δεν ειναι αυτες?δεν μας καλυπτει η εγγυηση σε περιπτωση βλαβης?γιατι βλεπω σε καποια ποστ ποιο πριν οτι αν το παρουμε απο παραεισαγωγη και οχι απο την αλφα κοπυ οτι θα εχουμε προβλημα.
[sIGPIC][/sIGPIC]AEK FC. FUN
Link to comment
Share on other sites

Η φωτο αξιοπρεπεστατη για 3 mp (αν και αυτή που ανέβασες είναι 2), είναι μια μέτρια προς καλή καμερούλα με την οποία μπορείς τουλάχιστον να φωτογραφίσεις μια καλή φάση ή ένα χρήσιμο έγγραφο.

Τώρα το βίντεο δέν το πρόλαβα στο rapidshare, αλλά απο το youtube και άλλα δείγματα που έχω δεί, είναι απλά και μόνο για το youtube - δέν κάνει για προβολή fullscreen. Δυστυχώς είναι αδικαιολόγητα blocky για κάμερα 3 mp. Ama το συγκρίνεις με τα βίντεο των SonyEricsson βέβαια σου φαίνεται σαν HD, ενω αν το συγκρίνεις με αυτά των LG Viewty kai N82 σου φαίνεται τραγικό.

 

Παιδιά ρίξτε ένα καλό review! Αντε γιατι είμαι στο τσακ να πάρω το viewty αλλά με συγκρατεί η highres οθόνη του 5800 με τις άπειρες δυνατότητες!!!

Link to comment
Share on other sites

Το βίντεο του 5800 μπορείς να το κατεβάσεις απο το ποστ 1021. :) Έχεις δει βίντεο απο το youtube και περιμένεις να παίζει καλά full screen; Πως είναι δυνατόν; Ό,τι ανεβαίνει, συμπιέζεται και χάνει πάρα πολύ. Μόνο αν δεις το βίντεο στην αρχική του ανάλυση και συμπίεση μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Ακόμα, το βίντεο του ποστ 1021 δεν είναι στην μέγιστη ανάλυση VGA αλλά σε 640x352.
Link to comment
Share on other sites

Το ξανανέβασα χωρίς περιορισμό αυτή την φορά. :)

 

http://rapidshare.com/files/176434202/nokia_5800_mp4.mp4

 

Σε ευχαριστώ:happy:. Τώρα για αυτό που είδα..xμμ...έτσι κι έτσι θα έλεγα..ελπίζω να υπάρχει δυνατότητα με λίγο "πείραγμα" στα settings για καλύτερο αποτέλεσμα. Πάντως απογοητευτικό δεν το λες το αποτέλεσμα αλλα ούτε super :)

Link to comment
Share on other sites

Μόνο αν δεις το βίντεο στην αρχική του ανάλυση και συμπίεση μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Ακόμα, το βίντεο του ποστ 1021 δεν είναι στην μέγιστη ανάλυση VGA αλλά σε 640x352.

 

Το είδα το βίντεο τελικά φίλε μου και πάλι δέν εντυπωσιάστηκα. Έχεις δίκιο για αυτό που λές πως πρέπει να δείς το βίντεο στην αρχική συμπίεση μα εγώ δέν έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου απο αυτό και μόνο το δείγμα.

Δες εδώ αν θες μερικά videos kai φωτογραφιες http://www.mobile-review.com/review/nokia-5800-2-en.shtml (προς το τέλος της σελίδας).

Όπως θα διαπιστώσεις ακόμη και σε full VGA ανάλυση (4:3) η ποιότητα είναι η ίδια.

Δεν λέω ότι είναι ότι χειρότερο αλλά σε σύκριση με άλλα παλιότερα κινητά (ακόμη και της ίδιας της Nokia) είναι αδίκως παραμελημένο (και ούτε ο αισθητήρας και μάλλον ούτε ο επεξεργαστής φταίνε γι αυτό). Απλά δέν αξίζει για προβολή σε μία τηλεόραση.

Ας ελπιζουμε σε δυνατότητα χακαρίσματος ή διόρθωσης toy bitrate/αλγόριθμου συμπίεσης σε επομενο firmware.

Link to comment
Share on other sites

There are 10 kinds of people: Those who can read binary and those who can't...
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και χρόνια πολλά

το video έχει τις εξής ρυθμίσεις από τα χαμηλα πρός τα ψηλά :)

1)sharing quality limited video clip size for sending via multimedia message

2)E-mail normal quality Standard quality fir playback on handset.Compatible with other mobile phone

3)E-mail high quality Best quality for playback on handset.Compatible with other phones model

4)Widescr.high quality Best quality for playback on handset ( σε αυτή είναι τραβηγμένο το βίντεο)

5)TV high quality Best quality for long term usage and playback on TV,PC or handset

 

Η φωτογραφική μηχανή έχει τις εξής

1)MMS 0.3M-Small Ideal image size for sending via multimedia message

2)Print 2M-Medium Use for prints up to 7X5 in (18X13 cm)

3)Print 3M-Large Use for large sized prints up to 10X8 in (25X20 cm)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!

 

Ε αυτό που μας εδωσες ήταν το widescreen quality. Sto TV quality (το τελευταίο Mode toy βιντεo) βλέπεις καμια διαφορά στην ποιότητα?

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμάστε αυτό με την μεγαλύτερη ανάλυση από εδώ

http://rapidshare.com/files/176624002/25122008.mp4.html

και αν χρειασθεί ας το βάλει κάποιος όπως ο Γιώργος χθές για απεριόριστο κατέβασμα :)

Link to comment
Share on other sites

Ε λιγακι καλύτερα απο το widescreen, αλλα θέλει δουλειά ακόμα για να πείς ότι παρακολουθείτε σε TV. Ευχαριστούμε πολύ για τα δείγματα πάντως!!!
Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...