Jump to content

Επιδοτούμενα σεμινάρια ΟΑΕΔ

beton
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ερώτηση:

Ξεκινάς να παρακολουθείς επιδοτούμενα σεμινάρια ιδιωτικού ΚΕΚ και σε δυο μήνες χτυπάει το τηλέφωνό σου ότι προσλαμβάνεσαι σε μια δουλειά που είχες αφήσει βιογραφικό μήνες πριν... Τι παίζει σε αυτή τη περίπτωση, σταματάς τα σεμινάρια υποχρεωτικά ή δεν υπάρχει πρόβλημα αν συνεχίσεις να τα παρακολουθείς;

Εννοείται μιλάω για δουλειά με ΙΚΑ και ένσημα κανονικά, όχι μαύρη εργασία όπου δεν τίθεται ζήτημα...

Edited by latinsoapsfever

• 2 weeks later...

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα λεω να ρωτησω εδω!

Υπαρχουν ιστοσελιδες οι οπειες να αναφερουν ολα τα σεμιναρια που θα γινουν? Γενικα μιλαω, ουτε επιδοτουμενα ουτε κρατικα.

Γενικα τα παντα! Ευχαριστω

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα λεω να ρωτησω εδω!

Υπαρχουν ιστοσελιδες οι οπειες να αναφερουν ολα τα σεμιναρια που θα γινουν? Γενικα μιλαω, ουτε επιδοτουμενα ουτε κρατικα.

Γενικα τα παντα! Ευχαριστω

Αν θελεις να μαθεις για σεμινάρια του ΟΑΕΔ συγκεκριμένα, κανε μια ερώτηση και αιτηση στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου. Θα σε βαλουν σε μια λιστα "αναμονής" που ουσιαστικά ειναι μια λίστα που οταν συμπληρωθεί ένας Χ αριθμός ενδιαφερομένων γινονται τα σεμινάρια.

Για άλλα σεμινάρια, δεν ξερω.

• 1 year later...
ΓEIA ΣAΣ..λοιπόν ήμουν σε ένα σεμινάριο του οαεδ ,συνολικό ποσό ήταν γύρο στα 3200 αλλά από αυτά μου έκαναν κρατήσεις στα 700.Από το κ.ε.κ μου είχαν πεί ότι οι κρατήσεις Θα μου επιστραφούν τα 700..όντος Θα μου Τα δώσει η εφορία;ποιά διαδικασία πρέπει NA ακολουθήσω Για NA TA ΠAPΩ;

Θα σου επιστραφούν την επόμενη χρονιά, με την φορολογική σου δήλωση (αρκεί να μην ξεπερνάς το αφορολόγητο όριο). Από το ΚΕΚ θα πρέπει σου δώσουν μία βεβαίωση που θα αναγράφει πόσο ήταν το εκπαιδευτικό επίδομα και πόσο οι κρατήσεις. Αυτή την βεβαίωση θα την χρησιμοποιήσεις όταν θα έρθει η ώρα να κάνεις τη δήλωση του 2014, οπότε είναι πιθανό το ΚΕΚ να μην μπορέσει να σου την δώσει μέχρι να μπει το 2014.