Jump to content

Νέα φορολογικά μέτρα

alexbo1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα μετρα για τις πιστωτικες καρτες θα ισχυσουν τελικα;

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

• Απαντήσεις 54
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οταν ενας πολιτης βγαζει 30 χιλιαδες ευρω το χρονο και δηλωνει 10 τοτε καλα κανει η εκαστοτε κυβερνηση,οταν υπαρχουν τετοιοι πολιτες τοτε τη πληρωνει ο λαος και οχι η κυβερνηση κυριοι,δηλωστε οσα θελετε αλλα μη γκρινιαζετε στη τελικη,καλα κανουν με τα μετρα που παιρνουν.

ποια μετρα? :confused:

μετρο ειναι να εντεινεις τους -ανυπαρκτους- ελεγχους και οχι να αυξανεις την φορολογια. Αμα ηθελε ολα γινονται

Οταν ενας πολιτης βγαζει 30 χιλιαδες ευρω το χρονο και δηλωνει 10 τοτε καλα κανει η εκαστοτε κυβερνηση,οταν υπαρχουν τετοιοι πολιτες τοτε τη πληρωνει ο λαος και οχι η κυβερνηση κυριοι,δηλωστε οσα θελετε αλλα μη γκρινιαζετε στη τελικη,καλα κανουν με τα μετρα που παιρνουν.

Υπάρχουν και χειρότερα παραδείγματα. Υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν 100.000 και δηλώνουν 10.000.

Αυτοί θα πρεπε να πληρώνουν ένα φόρο της τάξης των 30 χιλ Ευρώ (τυχαίο το ποσό, δε γνωρίζω τη φορολογική κλίμακα).

Πριν πληρώναν €0 και τώρα θα πληρώνουν €1050.

Δηλαδή έτσι τον χτυπάς τον άλλο που φοροδιαφεύγει για χιλιάδες Ευρώ; Βάζοντάς του να πληρώσει ένα χιλιάρικο;; :wacko:

ποια μετρα? :confused:

μετρο ειναι να εντεινεις τους -ανυπαρκτους- ελεγχους και οχι να αυξανεις την φορολογια. Αμα ηθελε ολα γινονται

ελληνας δεν εισαι;ο κλασσικος;ε που να το δεις το μετρο φιλε μου;αυξηση της φορολογιας,μια χαρα,οταν ο καθε ενας ελληνας γουσταρει να φοροδιαφευγει θα δεχεται και τα φορολογικα μετρα απλο ειναι.το μεγαλυτερο ποσοστο των ελληνω φοροδιαφευγουν η μηπως λεω βλακειες;απο τη στιγμη λοιπον που φοροδιαφευγουν επομενο ειναι να τη πληρωνει ο λαος,ετσι δεν ειναι;το ελλειμμα του κρατους αυτοματα ειναι βασανο για τους πολιτες οποτε οσοι περισσοτερο φοροδιαφευγουν τοσο περισσοτερο θα βασανιζονται με τα οικονομικα τους.

οι περισσοτεροι Ελληνες φοροδιαφευγουν γιατι δεν υπαρχει εφορια. Και ποιος φταιει γι'αυτο? Ο λαος? Το κρατος φταιει. Να αφησουν τους φορους στην ακρη και να αρχισουν να κωβουν κωλους να δεις πως θα συμμορφωθουν ολοι. Και με τους νεους φορους που θα βαλει δλδ τι? Τοσα χρονια φορους βαζει. Το ελλειμμα μεγαλωνει

ποιος δηλωνει 10 χιλιαρικα τη στιγμη που βγαζει 100;εχεις καποια αποδειξη;αν θελεις στειλε μου pm

Που να τη βρω ρε φίλε την απόδειξη. Το ΣΔΟΕ είμαι;

Τόσοι μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι δηλώνουν εισοδήματα της πλάκας. Τώρα αν στην πραγματικότητα βγάζουν 50, 100 ή 300 ο Θεός κι η ψυχή τους.

οι περισσοτεροι Ελληνες φοροδιαφευγουν γιατι δεν υπαρχει εφορια. Και ποιος φταιει γι'αυτο? Ο λαος?

Καλός κι εσύ.

Ελληνικός λαός = Οι Έλληνες

Φοροδιαφεύγουν οι περισσότεροι Έλληνες (αρα ο λαός) αλλά δε φταιει ο ίδιος ο λαός, φταίει το κράτος.

δεν με καταλαβες. Φοροδιαφευγουν οι περισσοτεροι Ελληνες αλλα δεν χρειαζεται να την πληρωνει ο λαος που ΔΕΝ φοροδιαφευγει (ναι υπαρχουν και αυτοι)

Βασικα ενα μεγαλο ποσοστο Ελληνων πανω κατω προσπαθουνε να φοροδιαφυγουνε.Αυτη ειναι η αληθεια.Και ειναι λογικο αυτο οταν δεν υπαρχει η οικονομικη δυναμη που περιμεναν και μιλαω ειδικοτερο για ατομα με χαμηλα εισοδηματα.

Νομιζω πως φταιμε σαν λαος ναι απο την αποψη οτι εχει γαλουχιθει μεσα μας αυτη η κουτο-πονηρια να φοροδιαφυγω...Ομως φταει και ο κρατικος μηχανισμος ο οποιος δεν παιρνει στα σοβαρα το ολο θεμα.Δεν υπαρχει η καταληλη οργανωση στην εφορια , και ο κοσμος δεν δινει και μεγαλη σημασια.Σκεφτειτε απλα να φοροδιαφυγετε στην Αμερικη.Εκει εχουνε γαλουχιθει οτι ΠΡΕΠΕΙ να πληρωνω φορους αλλιως ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ.Κυριολεκτικα!Δεν λεω να γινει το ιδιο , αυτο που λεω ειναι οτι θα πρεπει να υπαρξει ενεργοτερος ρολος της εφοριας και κυριως να λειτουργουνε σωστα οι τοπικες υπηρεσιες εφοριας.

Δεν χρειαζονται περισσοτεροι φοροι.Αυτο ειναι απλα μπαλωμα.Εαν υπηρχε ΣΩΣΤΗ κατανομη και ΣΩΣΤΗ χρηση των φορων , δεν θα υπηρχε προβλημα.Αλλα δεν υπαρχει και ετσι γινεται οτι γινεται.

Το αστειο της ολης υποθεσης ειναι και η αισχροκερδια...Δηλαδη , αντι να πουλανε και να αγοραζουνε πιο φθηνα , πουλανε και αγοραζουνε πολυ ακριβοτερα απο αλλες πιο ανεπτυγμενες ευρωπαικες χωρες , με μια οικονομικη δυναμη κατωτερη των χωρων αυτων.Λογικο δεν ειναι νια νιωθει μετα καποιος οτι ειναι σε οικονομικη αδυναμια και να παραπονιεται για τους υψηλους φορους?Ειναι απλα απαραδεκτο.

Γιατι σκεφτειτε , εχουμε πχ ενα εισοδημα 100 ευρω , και παιρνουμε 4-5 αγαθα και μας μενουνε 50 ευρω.Εαν αυτα τα αγαθα ηταν πιο φθηνα ομως θα μας εμεναν 60 ευρω.Αρα θα ειχαμε μεγαλυτερη οικονομικη δυναμη.Με αποτελεσμα την ιδια φορολογια , ομως με το να μας μενει στην τσεπη και κατι.Δυστηχως ολα αυτα ομως ειναι ουτοπικα και δυσκολα εφαρμοζονται καθως το ολο θεμα εχει προχωρησει ηδη πολυ..

Καλως η κακως την Ελλαδα την ξερουμε οποτε για να μειωθει η φοροδιαφυγη θα πρεπει πρωτα να δωθει το κινητρο στον πολιτη να ζηταει τις αποδειξεις και δευτερον να γινουν πιο συχνοι οι ελεγχοι .

Ερωτηση προς αυτος που ανεφεραν πριν απο μενα για τους ελεγχους !

Ποιος μου λεει εμενα κυριοι οτι αυτοι που θα κανουν τους ελεγχους δεν θα λαδωνονται ;

Μερικοι ελευθεροι επαγγελματιες εχουν αποθρασυνθει .

οταν πηγα πριν κανα μηνα να παρω 2 βερμουδες απο ενα μαγαζι ρωτησα τιμη ,την δοκιμασα μου αρεσε ειπα θα τις παρω και πηγα ταμειο .Οταν πληρωσα ρωτησα αν θα μου δωσει αποδειξη (και αυτη την ζητησα μονο και μονο επειδη δε μου αρεσε το υφος του υπαλληλου) και ξερετε τι μου ειπε ;Σου εκοψα κατι παραπανω αλλα θα σου δοσω και αποδειξη. Λες και μου εκανε χαρη .

Στο κατω κατω εκπτωσει ηταν αλλα και παλι δεν εβγαζες ακρη ποια ειναι η τιμη πριν και ποια η τιμη μετα !

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

Καλως η κακως την Ελλαδα την ξερουμε οποτε για να μειωθει η φοροδιαφυγη θα πρεπει πρωτα να δωθει το κινητρο στον πολιτη να ζηταει τις αποδειξεις

Μα δόθηκαν κίνητρα πέρυσι για αποδείξεις από εστιατόρια και 1002 άλλες κατηγορίες υπηρεσιών. Άλλαξε κάτι; :rolleyes:

Aκριβώς. Άρα σε πειράζουν τα έργα τους (ή η απουσία έργου) κι όχι το πόσα λεφτά παίρνουν. Εκτός αν θεωρείς ότι αφού είναι που είναι άχρηστοι, ας μην τους χρυσοπληρώνουμε κιόλας.

Οπότε, όπως είπα και πριν, χάνουμε το δάσος για το δέντρο.

Βρε κάνω χιούμορ :p

Τώρα ας δούμε το δάσος και ας αφήσουμε τα 300 δένδρα ... :D

Οι βουλευτές μας φιλέ μου, οι οποίοι συνολικά χαράσσουν πολιτική μέσα από τους πολιτικούς σχηματισμούς στους οποίους ιδεολογικά ανήκουν, είναι ανάλογοι του λαού που τους ψηφίζει διότι αν ο λαός ήταν διαφορετικός προφανώς θα ψήφιζε διαφορετικά και συνεπώς θα είχαμε διαφορετικές κυβερνήσεις οπότε διαφορετικό παρελθόν, παρόν και μέλλον, διαφορετικές προσδοκίες, ανησυχίες κτλ.

Με απλά λόγια θα ήμασταν μια διαφορετική κοινωνία..

Αυτό λοιπόν, που πρέπει να μας προβληματίσει συμπερασματικά (το δάσος αν θες..), είναι το γιατί είμαστε έτσι όπως είμαστε , πρέπει να βρούμε τους βαθύτερους ιστορικούς, κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους που διαμόρφωσαν το παρόν προφίλ των Ελλήνων.

Αν δεν βρεθεί αυτό, η ρίζα του κακού και όχι οι εκφάνσεις της (ατομισμός, αδιαφορία κτλ.) , λύση φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξει ποτέ σε κανένα κρίσιμο και σοβαρό θέμα αυτού του τόπου, τώρα συζητάμε τα οικονομικά μέτρα, αύριο θα συζητάμε κάτι άλλο στραβό και ανάποδο σε τούτη την χώρα και πάει λέγοντας..

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Μα δόθηκαν κίνητρα πέρυσι για αποδείξεις από εστιατόρια και 1002 άλλες κατηγορίες υπηρεσιών. Άλλαξε κάτι; :rolleyes:

Αλλαζει ο Ελληνας;:lol: οσα μετρα και να παρουν οτι και να κανουν ο Ελληνας θα φοροδιαφευγει ο Ελληνας θα οδηγει μηχανακι χωρις κρανος ο Ελληνας θα οδηγει αυτοκινητο χωρις ζωνη.......οποιος θελει να λεγεται σωστος πολιτης το κανει οποιος δε θελει δε το κανει,μη λεμε μετα οτι για ολα φταιει η εκαστοτε κυβερνηση.

δωθηκαν αλλα δεν το γνωριζουν ολοι και νομιζω μπορουμε να μιλησουμε για ποσοστο ανω του 70% . Το παν ειναι θεμα ενημερωσης και στρατηγικης .Πρεπει να καταφερεις να εχεις τον πολιτη με το μερος σου και φυσικα να μην ειναι αστειες οι απαλλαγες .Αποδειξεις απο ενοικια σπιτιου που εβαλα εγω δεν ειχα μεγαλη απαλλαγη ,αλλα πως να εχω οταν προσπαθουν να ρουφηξουν τον κοσμακι;

Και ξαναλεω οταν το δημοσιο ελειμμα μεγαλωνει και η οικονομια δεν ειναι σε σωστο δρομο δεν ειναι δυνατον αυτοι που αντιπροσωπευουν τον λαο να παιρνουν αυξηση 80 % . Στο κατω κατω δεν πεινανε κιολας .

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

Αλλαζει ο Ελληνας;:lol: οσα μετρα και να παρουν οτι και να κανουν ο Ελληνας θα φοροδιαφευγει ο Ελληνας θα οδηγει μηχανακι χωρις κρανος ο Ελληνας θα οδηγει αυτοκινητο χωρις ζωνη.......οποιος θελει να λεγεται σωστος πολιτης το κανει οποιος δε θελει δε το κανει,μη λεμε μετα οτι για ολα φταιει η εκαστοτε κυβερνηση.

Ο Έλληνας αλλάζει συνήθως όταν μετοικίζει στο εξωτερικό και ειδικά σε προοδευμένες κοινωνίες είτε διότι δεν μπορεί εύκολα να παρανομήσει είτε διότι οι δομή αυτών των κοινωνιών αφυπνίζει κάποιες εν υπνώσει χορδές του (είτε και τα δυο..) καθώς όταν νιώθεις ότι ανήκεις σε ένα οργανωμένο, σοβαρό, υπεύθυνο κράτος τότε ενδόμυχα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φανείς απέναντι σε αυτό το κράτος συνεπής. Αν ζεις σε ένα κράτος απρόσωπο, εχθρικό, ανοργάνωτο, ανεύθυνο είναι λογικό να γίνεις επιρρεπείς σε ανάλογες συμπεριφορές και εσύ ο ίδιος αποδεχόμενος ή προσαρμοζόμενος προς το κοινωνικό status quo.

Άραγε θα μπορούσε να εδραιωθεί ένα τέτοιο κράτος στην χώρα μας, δεδομένου ότι το κράτος απαρτίζεται πρωταρχικά από πολίτες που προέρχονται εκ του λαού της χώρας του; Σας παραπέμπω σε προγενέστερο post μου..

...

Συμφωνούμε φίλε μου. :)

δωθηκαν αλλα δεν το γνωριζουν ολοι και νομιζω μπορουμε να μιλησουμε για ποσοστο ανω του 70% . Το παν ειναι θεμα ενημερωσης και στρατηγικης .Πρεπει να καταφερεις να εχεις τον πολιτη με το μερος σου και φυσικα να μην ειναι αστειες οι απαλλαγες .

Όλες οι εφημερίδες έγραφαν επί μέρες τα περί αποδείξεων και φοροαπαλλαγών πέρυσι που ξεκίνησε το μέτρο. Αν το 70% του κόσμου δε νοιάζεται και δεν ασχολείται, τι πρέπει να κάνει δλδ να βγει ο Αλογοσκούφης (με του οποίου τα τωρινά μέτρα διευκρινίζω ΔΕΝ συμφωνώ) να τους πάρει από το χεράκι να τους τα εξηγήσει;

Αποδειξεις απο ενοικια σπιτιου που εβαλα εγω δεν ειχα μεγαλη απαλλαγη ,αλλα πως να εχω οταν προσπαθουν να ρουφηξουν τον κοσμακι;

Πόσο ακριβώς απαλλαγή ήθελες να έχεις; Μήπως να σου επιστρέψουν το 50% :wacko:

Ξαναλέω, αν θέλεις κίνητρα για να κάνεις κάτι από το οποίο κι εσύ επωφελείσαι (γιατί όποιος φοροδιαφεύγει δεν κλέβει τον Αλογοσκούφη, εσένα κλέβει) δε σε σώζει καμιά φοροαπαλλαγή και καμιά ενημέρωση.

Ο 2ος ενικός δεν απευθύνεται σε σένα προσωπικά έτσι μου βγήκε.

Και ξαναλεω οταν το δημοσιο ελειμμα μεγαλωνει και η οικονομια δεν ειναι σε σωστο δρομο δεν ειναι δυνατον αυτοι που αντιπροσωπευουν τον λαο να παιρνουν αυξηση 80 % . Στο κατω κατω δεν πεινανε κιολας .

Έχεις δίκιο.

Αλλά συνεχίζεις να ασχολείσαι με το δέντρο.

Ο Έλληνας αλλάζει συνήθως όταν μετοικίζει στο εξωτερικό και ειδικά σε προοδευμένες κοινωνίες είτε διότι δεν μπορεί εύκολα να παρανομήσει είτε διότι οι δομή αυτών των κοινωνιών αφυπνίζει κάποιες εν υπνώσει χορδές του (είτε και τα δυο..) καθώς όταν νιώθεις ότι ανήκεις σε ένα οργανωμένο, σοβαρό, υπεύθυνο κράτος τότε ενδόμυχα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φανείς απέναντι σε αυτό το κράτος συνεπής. Αν ζεις σε ένα κράτος απρόσωπο, εχθρικό, ανοργάνωτο, ανεύθυνο είναι λογικό να γίνεις επιρρεπείς σε ανάλογες συμπεριφορές και εσύ ο ίδιος αποδεχόμενος ή προσαρμοζόμενος προς το κοινωνικό status quo.

Άραγε θα μπορούσε να εδραιωθεί ένα τέτοιο κράτος στην χώρα μας, δεδομένου ότι το κράτος απαρτίζεται πρωταρχικά από πολίτες που προέρχονται εκ του λαού της χώρας του; Σας παραπέμπω σε προγενέστερο post μου..

τι θες να μας πεις;οτι αν ερθει εδω στην ελλαδα ο γερμανος η ο ιταλος η ο γαλλος η ο βελγος η ο ισπανος θα φοροδιαφευγει;αν ειναι δυνατον μα τι ειπες τωρα;το κρατος φταιει που το μυαλο του ελληνα ειναι κουτοπονηρο;εγω ελληνας δεν ειμαι;και πολλοι αλλοι ελληνες που θελουν να ειναι σωστοι στη κοινωνια,αυτοι που δε θελουν να παρανομουν αυτοι που θελουν να πηγαινουν με αυτα που οριζει ο νομος.δηλαδη αυτοι ελληνες τι ειναι,οι βλακες της παρεας;αυτοι δηλαδη που θελουν να ειναι σωστοι πολιτες ειναι χαζοι;

τι θες να μας πεις;οτι αν ερθει εδω στην ελλαδα ο γερμανος η ο ιταλος η ο γαλλος η ο βελγος η ο ισπανος θα φοροδιαφευγει;αν ειναι δυνατον μα τι ειπες τωρα;το κρατος φταιει που το μυαλο του ελληνα ειναι κουτοπονηρο;εγω ελληνας δεν ειμαι;και πολλοι αλλοι ελληνες που θελουν να ειναι σωστοι στη κοινωνια,αυτοι που δε θελουν να παρανομουν αυτοι που θελουν να πηγαινουν με αυτα που οριζει ο νομος.δηλαδη αυτοι ελληνες τι ειναι,οι βλακες της παρεας;αυτοι δηλαδη που θελουν να ειναι σωστοι πολιτες ειναι χαζοι;

Ναι, είναι πολύ πιθανό ερχόμενος στην Ελλάδα να προσαρμοστεί στην κατάσταση που επικρατεί, στο λέω αυτό διότι έχω γνωρίσει ξένους οι οποίοι μέσα από διάφορες συζητήσεις που κάναμε αγαπητέ μου, παραδέχθηκαν ότι λόγο της κατάστασης που συνάντησαν στην χώρα μας, αναγκαστικά προσαρμόστηκαν στην τοπική νοοτροπία, ο τόπος εδώ δεν σε προδιαθέτει θετικά όπως εξήγησα.

Το κράτος επίσης, δεν είναι απρόσωπο, απαρτίζεται από εμάς, και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος διότι έχουμε φαύλους πολίτες άρα φαύλο κράτος, το ερώτημα είναι αν μπορεί να αναμορφωθούν οι πολίτες ώστε να πάψουν να είναι φαύλοι άρα και το κράτος να πάψει να είναι φαύλο, το πρόβλημα είναι ότι η αναμόρφωση των πολιτών γίνεται ως επί το πλείστο από το κράτος το οποίο με την σειρά του προέρχεται από την κοινωνία η οποία.. Guess what? είναι φαύλη! Άρα .. πρόβλημα!

Τέλος, και εσύ λες ότι είσαι νομοταγής πολίτης - είσαι όμως; απλά το λες - όπως το λέω και εγώ για εμένα, όμως είμαστε πράγματι νομοταγείς και τίμιοι πολίτες σε κάθε περίπτωση; ή απλά είναι λόγια του αέρα και σε διάφορες περιπτώσεις που δεν θεωρούμε σημαντικές (για εμάς) παύουμε να είμαστε νομοταγείς και χρησιμοποιούμε γνωριμίες και "μέσον" όπου μας παίρνει ενώ παράλληλα βλέπουμε αυστηρότατα τους άλλους και επιεικέστατα τον εαυτό μας; .. - είναι ρητορικό το ερώτημα.

Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είμαστε νομοταγείς σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας ή τέλος πάντων προσπαθούμε να είμαστε, η ελληνική πραγματικότητα συμπερασματικά μας υποδεικνύει ότι αυτοί οι καλοί & νομοταγείς Έλληνες, δεν είναι βλάκες βεβαία αλλά απλά μειοψηφία ;)

Συμφωνούμε φίλε μου. :)

Όλες οι εφημερίδες έγραφαν επί μέρες τα περί αποδείξεων και φοροαπαλλαγών πέρυσι που ξεκίνησε το μέτρο. Αν το 70% του κόσμου δε νοιάζεται και δεν ασχολείται, τι πρέπει να κάνει δλδ να βγει ο Αλογοσκούφης (με του οποίου τα τωρινά μέτρα διευκρινίζω ΔΕΝ συμφωνώ) να τους πάρει από το χεράκι να τους τα εξηγήσει;

Πόσο ακριβώς απαλλαγή ήθελες να έχεις; Μήπως να σου επιστρέψουν το 50% :wacko:

μιλησα καθαρα για την αγνοια του κοσμου.Θα μπορουσαν να βαλουν και καποιες διαφημισεις η σποτακια σε ραδιοφωνο και τηλεοραση ετσι ωστε να ενημερωθει καλυτερα ο κοσμος.

οσο για την φοροαπαλλαγη νομιζω ειναι αστειο να δινω σε ενα χρονο 4300 σε ενοικιο και να εχω απαλλαγη 100 ευρω απο τα 10000 κοντα που ηταν το συνολικο ποσο οφειλης.

κι ομως, με μια βολτα στους δρομους θα δεις οτι η μεγαλη πλειοψηφια οδηγων φοραει ζωνες. Σε αυτο συνεβαλαν οι συχνοτεροι και αυστηροτεροι ελεγχοι και τα τσουχτερα προστιμα.

Σε μια αντιστοιχια με τη φοροδιαφυγη θα δεις οτι αν υπηρχαν αυστηροτεροι ελεγχοι και κυρωσεις θα μειωνοταν το ποσοστο που παρανομει

Αλλά συνεχίζεις να ασχολείσαι με το δέντρο.

Και γιατι να μην ασχολιομαστε με το δεντρο? πως θα φτιαξουμε το 'δασος' αν δεν ασχοληθουμε με τα 'δεντρα'? Δεν ειναι δυνατο να λεμε 'ας μην ασχολιομαστε με την αυξηση των μισθων των βουλευτων μιας και αυτοι δεν ειναι το μεγαλυτερο προβλημα'. Ειναι και παραειναι προβλημα, συμβαλλουν στο μεγαλυτερο προβλημα. Και απο την αλλη, τα παραπανω λεφτα που θα παιρνουν αυτοι ας τα παιρνε καποια αλλη κοινωνικη ομαδα.

Ναι, το ξερω οτι ειναι θεμα νοοτροπιας και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα αλλαξουμε ποτε οι Ελληνες, αλλα οπως και με το παραδειγμα της ζωνης, ετσι η πλειοψηφια των Ελληνων θα αναγκαστει να αλλαξει νοοτροπια και τροπο ζωης.

Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είμαστε νομοταγείς σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας ή τέλος πάντων προσπαθούμε να είμαστε, η ελληνική πραγματικότητα συμπερασματικά μας υποδεικνύει ότι αυτοί οι καλοί & νομοταγείς Έλληνες, δεν είναι βλάκες βεβαία αλλά απλά μειοψηφία ;)

Ακριβως. Ειναι μειοψηφια και την πληρωνουν και απο πανω

κι ομως, με μια βολτα στους δρομους θα δεις οτι η μεγαλη πλειοψηφια οδηγων φοραει ζωνες. Σε αυτο συνεβαλαν οι συχνοτεροι και αυστηροτεροι ελεγχοι και τα τσουχτερα προστιμα.

Σε μια αντιστοιχια με τη φοροδιαφυγη θα δεις οτι αν υπηρχαν αυστηροτεροι ελεγχοι και κυρωσεις θα μειωνοταν το ποσοστο που παρανομει

Και γιατι να μην ασχολιομαστε με το δεντρο? πως θα φτιαξουμε το 'δασος' αν δεν ασχοληθουμε με τα 'δεντρα'? Δεν ειναι δυνατο να λεμε 'ας μην ασχολιομαστε με την αυξηση των μισθων των βουλευτων μιας και αυτοι δεν ειναι το μεγαλυτερο προβλημα'. Ειναι και παραειναι προβλημα, συμβαλλουν στο μεγαλυτερο προβλημα. Και απο την αλλη, τα παραπανω λεφτα που θα παιρνουν αυτοι ας τα παιρνε καποια αλλη κοινωνικη ομαδα.

Ναι, το ξερω οτι ειναι θεμα νοοτροπιας και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα αλλαξουμε ποτε οι Ελληνες, αλλα οπως και με το παραδειγμα της ζωνης, ετσι η πλειοψηφια των Ελληνων θα αναγκαστει να αλλαξει νοοτροπια και τροπο ζωης.

Ακριβως. Ειναι μειοψηφια και την πληρωνουν και απο πανω

οσον αφορα τον μισθο των βουλευτων ,απο τη μια ο λαος πληρωνει τις τρυπες στην οικονομια και απο την αλλη ενα μερος απο αυτα που καλειται να πληρωσει πηγαινουν στην τσεπη τους;;;

Ναι, είναι πολύ πιθανό ερχόμενος στην Ελλάδα να προσαρμοστεί στην κατάσταση που επικρατεί, στο λέω αυτό διότι έχω γνωρίσει ξένους οι οποίοι μέσα από διάφορες συζητήσεις που κάναμε αγαπητέ μου, παραδέχθηκαν ότι λόγο της κατάστασης που συνάντησαν στην χώρα μας, αναγκαστικά προσαρμόστηκαν στην τοπική νοοτροπία, ο τόπος εδώ δεν σε προδιαθέτει θετικά όπως εξήγησα.

Το κράτος επίσης, δεν είναι απρόσωπο, απαρτίζεται από εμάς, και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος διότι έχουμε φαύλους πολίτες άρα φαύλο κράτος, το ερώτημα είναι αν μπορεί να αναμορφωθούν οι πολίτες ώστε να πάψουν να είναι φαύλοι άρα και το κράτος να πάψει να είναι φαύλο, το πρόβλημα είναι ότι η αναμόρφωση των πολιτών γίνεται ως επί το πλείστο από το κράτος το οποίο με την σειρά του προέρχεται από την κοινωνία η οποία.. Guess what? είναι φαύλη! Άρα .. πρόβλημα!

Τέλος, και εσύ λες ότι είσαι νομοταγής πολίτης - είσαι όμως; απλά το λες - όπως το λέω και εγώ για εμένα, όμως είμαστε πράγματι νομοταγείς και τίμιοι πολίτες σε κάθε περίπτωση; ή απλά είναι λόγια του αέρα και σε διάφορες περιπτώσεις που δεν θεωρούμε σημαντικές (για εμάς) παύουμε να είμαστε νομοταγείς και χρησιμοποιούμε γνωριμίες και "μέσον" όπου μας παίρνει ενώ παράλληλα βλέπουμε αυστηρότατα τους άλλους και επιεικέστατα τον εαυτό μας; .. - είναι ρητορικό το ερώτημα.

το κρατος φταιει που ο παρανομος παιρνει αυτα που παιρνει μεσα απο την οικογενεια του;για μενα μετραει τι σου δινει η οικογενεια και οχι τι σου δινει το κρατος,αυτα που κανεις οταν μπαινεις μεσα στη κοινωνια τα κανεις γιατι τα εχεις μαθει απο την οικογενεια σου,εγω δεν εμαθα να πεταω χαρτια απο το αυτοκινητο αλλα ουτε και να κλεβω.Με λιγα λογια εχω μαθει να σεβομαι το κρατος και τους νομους και τους πολιτες του.

Συμφωνώ μαζί σου - αλλά είναι για το γαμ*το που λένε. Γιατί πόσοι είναι αυτοί οι βουλευτές. 300. Η αύξησή τους ως ποσό αντιστοιχεί σε ένα μικρό κομμάτι (πολύ μικρότερο του 0.0001%) της συνολικής φοροδιαφυγής, των χρημάτων που χάνουν ο ΟΤΕ και η Ολυμπιακή, των υπερτιμολογήσεων των δημοσίων έργων και των προμηθειών του ΟΤΕ, των χρημάτων που ρουφάει από απευθείας αναθέσεις ο κάθε Μπόμπολας κ Κόκκαλης, των χρημάτων που παίρνουν οι υπεράριθμοι των διάφορων δημοσίων οργανισμών για να κάθονται κτλ.

Προς Θεού, δε λέω ότι δεν είναι σημαντικό. Αλλά είναι μια σταγόνα στον ωκεανό.

Να ασχοληθούμε και με αυτό. Αλλά να έχουμε και perspective ως προς το ποια είναι τα σημαντικά προβλήματα αυτού του τόπου. Και πίστεψε με, οι μισθοί των βουλευτών δεν είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας.

το κρατος φταιει που ο παρανομος παιρνει αυτα που παιρνει μεσα απο την οικογενεια του;για μενα μετραει τι σου δινει η οικογενεια και οχι τι σου δινει το κρατος,αυτα που κανεις οταν μπαινεις μεσα στη κοινωνια τα κανεις γιατι τα εχεις μαθει απο την οικογενεια σου,εγω δεν εμαθα να πεταω χαρτια απο το αυτοκινητο αλλα ουτε και να κλεβω.Με λιγα λογια εχω μαθει να σεβομαι το κρατος και τους νομους και τους πολιτες του.

ναι ρε καμαρι αλλα ειμαστε μειοψηφια. Κ επειδη η πλειοψηφια την κανει τη λαμογια την πληρωνουμε και μεις :p Και να πεις οτι με τα μετρα που βαζουν πληττονται αυτοι που εχουν τα λεφτα..αντε να παει στο διαολο. Εδω παλι οι μικρομεσαιες ταξεις θα..τον παρουν :p

Το κράτος προέρχεται από την κοινωνία και η κοινωνία προέρχεται από την οικογένεια, συνεπώς πρώτα φταίει η οικογένεια, ύστερα η κοινωνία και τελικά το κράτος, οπότε το κράτος βγαίνει λάδι θα έλεγα .. ή μήπως όχι;

Στην παραπάνω τελολογία ξεχάσαμε τον ρόλο της Παιδείας, η οποία από την μια πλευρά ασκείται από την Οικογένεια και από την άλλη πλευρά οφείλει να ασκείται από την Πολιτεία (Κράτος) ώστε να διαμορφώνει ικανούς πολίτες ακόμα και αν προέρχονται από μια "προβληματική" οικογένεια.

Άραγε ποια η ευθύνη της Πολιτείας προς την Παιδεία που παρέχει στους πολίτες μας; ή μήπως και εδώ καταλήγουμε στο συμπέρασμα φαύλο κράτος (-> φαύλη κοινωνία -> φαύλη οικογένεια) άρα φαύλη Παιδεία διότι σε μια τέτοια περίπτωση αμφιβάλλω αν θα διορθωθούν ποτέ τα κακός κείμενα της Ελλάδος αφού η διάσωση από την φαυλότητα κρίνεται συμπερασματικά αδύνατη τουλάχιστον για πολλά, πολλά χρόνια ακόμα δεδομένου ότι έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία της Πολιτείας μας είναι φαύλη οπότε η νέα γενιά ικανών Πολιτών ως μειοψηφία πηγάζει μόνο από τις όποιες προσπάθειες των μη φαύλων Οικογενειών ενώ ως μειοψηφία είναι δύσκολο (δεν λέω αδύνατο όμως) να εισχωρήσει σε θέσεις εξουσίας της Πολιτείας - εκτός και αν ο φαύλος λαός αποφασίσει κάποια στιγμή αυτό ή τέλος πάντων συμβεί ευκαιριακά (εκ θαύματος) αλλά τότε υπάρχει πρόβλημα συνέχειας καθώς οι φαύλοι ως πλειοψηφία επικρατούν (κοινός καταλήγουμε στο πρόβλημα της Φαυλοκρατία).

--

Πρόσεξε, μιας και είμαι ρεαλιστής δεν μπαίνω στην διαδικασία να αναπτύξω την ευθύνη της Πολιτείας προς την παρεχόμενη Παιδεία, αυτό αν και θα κατέρριπτε το επιχείρημα σου (τι φταίει η πολιτεία για τα λάθει της οικογένειας..), πέραν του ότι είναι κλισέ είναι καταρχήν αντί-ρεαλιστικό με βάση την φαυλότητα που επικρατεί στην χώρα μας οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα του αρχικού post μου ότι για όλα φταίμε εμείς συνολικά ως λαός για λόγους που προς το παρόν δεν έχουμε θίξει (ως τώρα εξετάζουμε μόνο τα συμπτώματα) :)

--

Δείτε τον Επιτάφιο της Αθηναϊκής Πολιτείας και τον Πλατωνικό Κρίτων, για αρχή :)

Υ.Γ.

Οι Έλληνες οδηγοί φοράνε ζώνη αλλά φέτος είχαμε αυξήσει 30% και βάλε στα τροχαία ατυχήματα..

Το Κράτος ενδιαφέρεται να μην φοράνε ζώνη οι οδηγοί ώστε να εισπράττει πρόστιμα και τελικά .. να μην διορθώνει τις κακοτεχνίες του οδικού δικτύου ή μήπως οι οδηγοί μας επειδή φοράνε ζώνη γίνονται περισσότερο ριψοκίνδυνοι στην ήδη επικίνδυνη οδήγηση τους οπότε η μη χρήση ζώνης θα ήταν τελικά ευεργετική για την ασφάλεια τους; (δείτε το χιουμοριστικά, μην παρεξηγηθώ)

Σκέτη παράνοια :p