Jump to content

Εξωτερικος Σκληρος Χαλασε!Πως θα ανακτησω τα αρχεια μου?


Guest Tankwart
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω ενα WD mybook 500mb.Εντελως ξαφνικα οπως χρησιμοποιουσα τον windows exprlorer,αυτος δε μπορουσε να διαβασει το σκληρο.

Οταν τον κλεινω και τον συνδεω ξανα στο laptop μου οπως ξεκιναει κανει 4 παραξενους ηχους σαν να χτυπαει μια μικρη μεταλλικη βελονα πανω σε μεταλλικο αντικειμενο.Ο υπολογιστης βλεπει τον σκληρο σαν συσκευη συνδεδεμενη στο pc αλλα ο explorer δε μπορει να διαβασει τα περιεχομενα.

Για να μην πολυλογω αφου ανοιξαμε τον εξωτερικο,και τον συνδεσαμε παλι μεσω της usb,αλλα χωρις το κελυφος,(για να δουμε ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ,ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ.

ΕΡΩΤΗΣΗ :σε περιπτωση που εχει χαλασει καποιο συστημα μεσα στο σκληρο,πχ βελονα,υπαρχει τροπος να σωθουν τα αρχεια μου και 2ον αν αλλαχτει η βελονα να ξαναδουλεψει?

και αν ναι που πρεπει να απευθυνθω?ειμαι γερμανια βαβαια,αλλα τουλαχιστον πεστε μου τι προοπτικες και πιθανοτητες υπαρχουν ωστε να μου φυγει λιγο το αγχος...

Ευχαριστω προκαταβολικα

 

edit:βαλαμε και τρεξαμε και το Data Lifeguard Diagnostic for Windows και ουτε καν τον βλεπει...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες γίνεται.Αλλά θα σου στοιχήσει ο κούκος αηδόνι.Ειδικά αν μιλάς για 500gb data άστο...

 

ΛΥΣΗ 1:

1.Βάλε τον δίσκο στο ψυγείο για μερικές ώρες

2.Βγάλτον και δες αν έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

 

ΛΥΣΗ 2:

1.Μπορείς να βγάλεις το δίσκο απο το case και να τον χτυπήσεις δυνατά μερικές φορές μέχρι να ακούσεις το "τακ τακ" να σταματάει και τον δίσκο να παίρνει κανονικά στροφές.

2.Αν ο δίσκος πάρει μπρος κάνε ΑΜΕΣΑ backup.

 

ΛΥΣΗ 3:

Κάνε κλικ εδώ.

 

ΥΓ:Να έχεις υπ'όψιν σου ότι οι 2 πρώτες λύσεις βγάζουν τον δίσκο σου εκτός εγγύησης...

Όπως και να έχει φίλε μου καλή τύχη.Την είχα πάθει και εγώ με δίσκο 80gb που έκανε τον ίδιο θόρυβο.Ευτυχώς μετά από αρκετές δυνατές σφαλιάρες πήρε μπρος και έσωσα τα πάντα.Μετά από λίγες ώρες παρέδωσε πνεύμα.

Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._
Link to comment
Share on other sites

Guest Tankwart

Aψογος.χιλια ευχαριστω για τις πληροφοριες σου φιλε μου...ειμαι περιεργος να δω τι θα γινει..:)..

θα ενημερωσω....

παντως ειμαι ηδη εκτος εγγυησης αφου τον αγορασα το 2006 απο το πιξμανια.οποτε την αγορα καινουριου δεν την γλυτωνω...για να δουμε μπας και σωσουμε τιποτα τωρα...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Ξέρω οτι είναι παλαιό post αλλά επειδή τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι πολύ με την ανάκτηση δεδομένων απο μηχανικά χαλασμένους δίσκους θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:

 

ΛΥΣΗ 1:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε μερικά παλαιότερα μοντέλα η κατάψυξη δούλευε σε μερικές περιπτώσεις. Τώρα όμως παρατηρείται το φαινόμενο, με το που βγάζουμε το δίσκο απο την κατάψυξη να μαζεύει υγρασία στο εσωτερικό του. Όχι απο την κατάψυξη αλλά απο το περιβάλλον που θα λειτουργήσει. Αν οι κεφαλές του δίσκου πάνε πάνω στην υγρασία τότε δημιουργούν γρατζουνιές! Μην το δοκιμάζετε πλέον γιατι δεν μπορούν να σας σώσουν ούτε επαγγελματίες μετά.

 

ΛΥΣΗ 2:

Η συγκεκριμένη λύση μπορεί να προκαλέσει χειρότερη ζημιά στο δίσκο. Αν δεν έχετε τίποτα σημαντικό μέσα, τότε δοκιμάστε τα πάντα. Αν όμως τα δεδομένα σας είναι σημαντικά μην κάνετε ότι διαβάζετε στο internet! Εκτος απο εξειδικευμένα forum ο καθένας μοιράζεται την εμπειρία του για ένα μοντέλο, που αν εφαρμοστεί σε άλλον μοντέλο μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

 

Μην ξεχνάμε οτι ο φίλος μας εδώ έδωσε συμβουλή για ενα δίσκο 80GB. Απο τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολύ τα δεδομένα και οι δίσκοι έχουν γίνει πολύ ευαίσθητοι σε εξωτερικές παρεμβάσεις. Καλύτερα να εμπιστευθείτε κάποιον ειδικό στην ανάκτηση ή κάποια εταιρία. Η TicTac Data Recovery είναι αρκετά χρόνια στο χώρο και τη θυμάμαι απο τα φοιτητικά μου χρόνια. Πραγματικά κάνει θαύματα...

 

Αν έχετε κάποιο παρόμοιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Συνεργάτης των : texnikoi.com / aktoweb.com / adsnet.gr
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...