chris_2005 Δημοσιεύτηκε June 18, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 18, 2008 Τι παίζει φέτος με τον ήλιο; Ακούω από πάρα πολλά άτομα και το εντόπισα και ο ίδιος βέβαια, πως μέσα σε μία ημέρα μέχρι που καίγεσαι -και μιλάμε όχι για υπερέκθεση αλλά για λογικά χρονικά διαστήματα. Πέρυσι δεν ήταν έτσι. Για να κάνω για παράδειγμα το μαύρισμα που έκανα μέσα σε 3 ημέρες θάλασσας, πέρυσι χρειάστηκαν τουλάχιστον 2 εβδομάδες... Πας Kylie Minogue και γυρνάς Ζιζέλ... Δεν είναι κατάσταση αυτή... :lol: Κανένας ειδικός έχει βγει να προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα φέτος ειδικά; Και προφανώς γι αυτό φταίει η εξασθένιση της στοιβάδας του όζοντος. Από τότε που ξεκίνησαν οι καμπάνιες προστασίας και καλά του περιβάλλοντος έχει επέλθει η μεγαλύτερη καταστροφή... Για να δούμε που θα πάει όλο αυτό... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billakosss Δημ. June 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2008 εγω μαυρισα πριν παω για μπανιο και κοκκινισα αφου πηγα για μπανιο! Παράθεση Never Give Up:!: Join friend! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris_2005 Δημ. June 18, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2008 Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο... Μια φίλη μου που βγαίνει στη θάλασσα για πρώτη φορά μετά από χρόνια και είναι -ήταν- κάτασπρη σαν το γάλα μέσα σε τρεις ώρες της έσπασε αυτό το... φωσφορίζον άσπρο... :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theogram Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Παντως περα απο την πλακα υπαρχει μεγαλη διαφορα απο αλλες χρονιες. Ακουσα απο δερματολογο οτι σε λιγο ουτε το χειμωνα δε θα βγαινουμε χωρις αντηλιακο.:worry: Παράθεση trust me, I 'm an engineer:cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Κανένας ειδικός έχει βγει να προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα φέτος ειδικά; Oι ειδικοί έχουν χρόνια που λένε ότι δεν πρέπει να καθόμαστε καθόλου στον ήλιο. Ούτε με αντηλιακό. Τι παραπάνω να βγουν να πουν φέτος. Να κάθεσαι λιγότερο από καθόλου; Προσωπικά τη λεγόμενη ηλιοθεραπεία την έχω κόψει τελείως. Αν δεν είμαι στη θάλασσα θα είμαι κάτω από την ομπρέλα ή θα φοράω μπλουζάκι. Να ξαπλώσω στον ήλιο δεν πρόκειται με την καμία ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SIRHC Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Ε ναί. Αλλά ρακέτες με μπλουζάκι είναι κάπως.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Ο καρκίνος του δέρματος να δεις πόσο κάπως είναι ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris_2005 Δημ. June 19, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Πάντως άκουσα στο ραδιόφωνο μία δερματολόγο που βγήκε εν όψει κάτι εκδηλώσεων που υπάρχουν στο Σύνταγμα τώρα και έλεγε τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες επιπτώσεις του ηλίου: - Μισή ώρα αντηλιακό πριν την έκθεση (το ξέραμε ήδη) - Αντηλιακό με δείκτη προστασίας έως 50+. Όσα τυχόν αναφέρουν μεγαλύτερο δείκτη εντάσσονται στα πλαίσια του ανταγωνισμού των εταιριών και δεν γνωρίζουμε ακριβώς την σύστασή τους. - Ποτέ έκθεση από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι. Αυτό εξήγησε ότι είναι απαραίτητο να συμβαίνει καθώς λόγω της εξασθένισης της στοιβάδας του όζοντος στην επιφάνεια του πλανήτη φτάνουν πλέον και ένας νέος τύπος ακτίνων (UVκάτι δεν θυμάμαι τι) που δεν έφταναν παλιότερα... :!: - Τα αντηλιακά πρέπει να φέρουν προστασία τόσο για τις ακτίνες τύπου UVA όσο και UVB και μάλιστα αυτό θα πρέπει να το προσέχουμε πρώτα απ' όλα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SIRHC Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Ο καρκίνος του δέρματος να δεις πόσο κάπως είναι ... σωστό point. Πάντως, και μέσα στο νερό απ ότι λένε, δεν αλλάζει κάτι πιά. Χρόνια πολλά btw. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris7_ Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Δυσκολα χρονια πια για εκθεση στον ηλιο..ειναι και η τρυπα του οζοντος που τα κανει χειροτερα τα πραγματα...:( Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 - Αντηλιακό με δείκτη προστασίας έως 50+. Όσα τυχόν αναφέρουν μεγαλύτερο δείκτη εντάσσονται στα πλαίσια του ανταγωνισμού των εταιριών και δεν γνωρίζουμε ακριβώς την σύστασή τους. το μεγαλυτερο που εχω δει ειναι 40(και μαλιστα για παιδια....) Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostakiss Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 μπα!εχω 50αρι ,το χρησιμοποιησα και πριν λιγες μερες :) και για το προσωπο χρησιμοποιω 20αρι νομιζω!αλλα κ παλι μαυρισα,παρα πολυ γρηγορα!και δε καηκα καθολου! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SIRHC Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 το μεγαλυτερο που εχω δει ειναι 40(και μαλιστα για παιδια....) Εγώ μετά το τελευταίο 5ώρο στο ήλιο που με κατέστρεψε, χρησιμοποιώ ένα 50+ της Avène. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. June 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2008 Εγώ μετά το τελευταίο 5ώρο στο ήλιο που με κατέστρεψε, χρησιμοποιώ ένα 50+ της Avène. 5 ώρες;;:X Εσύ πας γυρεύοντας ... :!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. June 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2008 μπα!εχω 50αρι ,το χρησιμοποιησα και πριν λιγες μερες :) και για το προσωπο χρησιμοποιω 20αρι νομιζω!αλλα κ παλι μαυρισα,παρα πολυ γρηγορα!και δε καηκα καθολου! μα το αντιηλιακο δε το φορας για να μη μαυρισεις...:confused: Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostakiss Δημ. June 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2008 δεν ειπα αυτο ,απλα περιμενα να ειναι πολυ πιο δυσκολο να σε 'πιασει' αμεσως ο ηλιος με τοσο μεγαλο δεικτη προστασιας..:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. June 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2008 δεν ειπα αυτο ,απλα περιμενα να ειναι πολυ πιο δυσκολο να σε 'πιασει' αμεσως ο ηλιος με τοσο μεγαλο δεικτη προστασιας..:)Σχετικά με τους δείκτες προστασίας. Τι σημαίνουν όμως αυτοί οι αριθμοί; Με απλά λόγια ο αριθμός αντιηλιακής προστασίας SPF δεν μας λέει τίποτα άλλο παρά τον παρά πάνω χρόνο που μπορεί το άτομο να παραμείνει εκτιθέμενο στον ήλιο χωρίς να παρουσιάζει εγκαύματα. Aν π.χ. ένα άτομο αρχίζει να καίγεται μετά από 10 λεπτά παραμονής στον ήλιο (αυτό βέβαια εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, το μέρος του σώματος που εκτίθεται και την ώρα της ημέρας) τότε ένα προϊόν με Δείκτη Αντιηλιακής Προστασίας (SPF) 6 του επιτρέπει να εκτεθεί στον ήλιο για χρόνο 6 φορές περισσότερο απ' ότι αν δεν χρησιμοποιούσε αντιηλιακό δηλ. 6 x 10 λεπτά = 60 λεπτά. Επειδή τα τελευταία χρόνια πολλά προϊόντα προβάλουν ιδιαίτερα την προστασία έναντι της UVA ακτινοβολίας θα πρέπει να ξέρετε ότι η ακτινοβολία αυτή είναι υπεύθυνη κυρίως για τη γήρανση και ρυτίδωση του δέρματος ενώ η UVB είναι αυτή που προκαλεί τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος.;) Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ ,μετα απο δοκιμη ολων των προιοντων που κυκλοφορουν στην Ελληνικη αγορα,ενα φοβερό προιόν της Exfoliac με δείκτες 25 για UVB 15 για UVA Φυσικα οπως καταλαβατε ειναι πολυ σημαντικος ο δεικτης για την UVB και οχι τοσο για την UVA Οποτε να αναζητατε συγκεκριμενα για τον δεικτη της UVB που αναγραφει το προιον Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostakiss Δημ. June 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2008 ψαγμενοοο :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. June 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2008 ψαγμενοοο :cool: Στο google..:p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SIRHC Δημ. June 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2008 5 ώρες;;:X Εσύ πας γυρεύοντας ... :!: Συνήθως δεν κάθομαι τόσο, έτυχε εκείνη τη φορά και γιαυτό και έπαθα τα κακά... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts