Jump to content

CD Audio Ripping

bill_viper
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,θα ήθελα να κάνω μία ερωτησούλα!

Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο καλό program για να μετατρέπω τα audio cd's σε mp3's!

Χρησιμοποιώ το dbPower Amp αλλά είναι πολύ αργό!Κάνει ~15min για να μετατρέψει ένα cd με 50min μουσικής!

129026.png?1640591734

εγω θα προτεινω το Easy CD-DA extractor

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

εγώ θα προτείνω και αυτον τον guide

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?threadid=15222

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος adonel (19 Ιαν. 2004 , 16:48)

Ego xrisimopoio to AUDIOCATALYST kai eimai poli efxaristimenos!!

To kainourgio CD toy Ploutarxou mou to eftiakse se 8 leptakia!! :p

8 λεπτα? τσ τσ τσ τσ

Xing encoder? τσ τσ τσ τσ τσ :down:

Θα συμφωνησω με τον Finn: Easy CD-DA extractor

Πολυ καλο, πολυ γρηγορο και μετατροπη οχι μονο σε mp3 αλλα σε παρα πολλα φορμα

Easy CD-DA Extractor με χίλια...

Στην έκδοση 6.5 μάλιστα, ενσωματώνει το τελευταίο LAME 3.95.1 που είναι βελτιωμένο σε απόδοση και ταχύτητα!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (19 Ιαν. 2004 , 18:56)

Easy CD-DA Extractor με χίλια...

Στην έκδοση 6.5 μάλιστα, ενσωματώνει το τελευταίο LAME 3.95.1 που είναι βελτιωμένο σε απόδοση και ταχύτητα!

Αυτό που το είδες/άκουσες /διάβασες?

O 3.95 και 3.95.1 είναι πολυ buggy, βγήκε με προχειρότητα και βιασύνη. Γενικά υπάρχει μια αποδιοργάνωση και μια τσαπατσουλιά του group . :cry: Buggy ήταν και ο 3.93. Σε λίγες μέρες/ώρες θα βγάλουν και τον 3.95.2 μπας και συμμαζευτουν τα ασυμμαζευτα. Ήδη ο 3.96 είναι σε alpha (alpha 14, νομίζω). Οι διαφορές στην ποιότητα είναι ελάχιστες έως μηδαμινές (κάποιοι αναφέρουν χειρότερα αποτελέσματα σε κάποια samples με τον 3.95.χ αλλα το μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη) και στην ταχύτητα πολύ μικρές. Αυτή τη στιγμή ο καλύτερος και πιο δοκιμασμένος εξακολουθεί να είναι ο 3.90.3 (μην σας τρομάζει το 90, ο 3.90 βγήκε λίγο μετά τον 3.92/3.93).

Όσο για ταχύτητα, ψάξε να βρείς τον lame 4, έτσι για δοκιμή. Είναι 4 φορές πιο γρήγορος (ξαναγραμμένος από την αρχή). :eek: ;) :D :D :blink:

Για ποιότητα, ταχύτητα και ευχρηστία θα σου πρότεινα και εγώ Easy CD-DA Extractor. Άμα όμως θες κορυφαία ποιότητα, ασυζητητί EAC (Πήγαινε σε ένα παραπάνω link που σε παραπέμπει σε ένα guide μέσα στο forum!).

Και...το Easy CD-DA Extractor που μπορούμε να το βρούμε?

Μία απορία,στο audiocatalyst όταν πατάω το grab μαζί με το ripping παίζει και η μουσική του cd με αποτέλεσμα να κάνει μισή ώρα να μετατρέψει ένα cd!Πώς λύνεται αυτό το πρόβλημα?

P.S:Είναι η έκδοση 2.1

129026.png?1640591734

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alfa 156 (19 Ιαν. 2004 , 19:20)

Αυτό που το είδες/άκουσες /διάβασες?

O 3.95 και 3.95.1 είναι πολυ buggy, βγήκε με προχειρότητα και βιασύνη. Γενικά υπάρχει μια αποδιοργάνωση και μια τσαπατσουλιά του group . :cry: Buggy ήταν και ο 3.93. Σε λίγες μέρες/ώρες θα βγάλουν και τον 3.95.2 μπας και συμμαζευτουν τα ασυμμαζευτα. Ήδη ο 3.96 είναι σε alpha (alpha 14, νομίζω). Οι διαφορές στην ποιότητα είναι ελάχιστες έως μηδαμινές (κάποιοι αναφέρουν χειρότερα αποτελέσματα σε κάποια samples με τον 3.95.χ αλλα το μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη) και στην ταχύτητα πολύ μικρές. Αυτή τη στιγμή ο καλύτερος και πιο δοκιμασμένος εξακολουθεί να είναι ο 3.90.3 (μην σας τρομάζει το 90, ο 3.90 βγήκε λίγο μετά τον 3.92/3.93).

Όσο για ταχύτητα, ψάξε να βρείς τον lame 4, έτσι για δοκιμή. Είναι 4 φορές πιο γρήγορος (ξαναγραμμένος από την αρχή). :eek: ;) :D :D :blink:

Όσον αφορά την ταχύτητα δες αυτό το θέμα, και συγκεκριμένα τι γράφει αυτός εδώ.

Για την ποιότητα λένε ότι είναι ελαφρώς καλύτερη, και bugs έχει μόνο ο decoder.

Λες ότι ό 3.93 είναι πολύ buggy, εγώ το χρησιμοποιώ μήνες τώρα, γιατί δεν είχα ποτέ πρόβλημα; :worry:

Καλά το audiocatalyst για μένα πλέον είναι χώμα.... Λυπάμαι τα κομμάτια που κάνετε με αυτό.... :(

Φίλε Alfa, επειδή όπως βλέπεις και ο ίδιος είναι μεγάλη η μερίδα του κόσμου που ζητά πιο απλή και γρήγορη διαδικασία ripping, γιατί δε κάνεις κι έναν οδηγό για προγράμματα "όλα σε ένα" όπως το cdex;

Δε νομίζω να υπάρχει αισθητή διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα σε αυτή τη λύση και το EAC/RAZORLAME... :)

To cdex είναι καλή all-around επιλογή. Επίσης καλή λύση είναι να ρυθμίσεις το EAC να χρησιμοποιεί τον lame. Το να χρησιμοποιείς 2 ξεχωριστά προγράμματα είναι υπερβολή για μένα. Επιπλέον το razorlame δεν μου φαίνεται κάτι το τόσο σπουδαίο, μάλλον μέτριο θα έλεγα και -χωρίς να το έχω ψάξει πολύ- με το cdex δεν μου έλειψε καθόλου. Από εκεί και πέρα το EAC είναι μονόδρομος στην περίπτωση προβληματικών cd. Όσο για τις διάφορες εκδόσεις του lame, νομίζω ότι είναι επίσης υπερβολή να κάθεσαι και να κατεβάζεις κάθε φορά την τελευταία, εφόσον αυτή που έχεις λειτουργεί κανονικά. Διαφορά στο αποτέλεσμα δεν πρόκειται να δεις, ή μάλλον να ακούσεις. Προσωπικά θα ασχοληθώ ξανά να κατεβάσω νέα έκδοση του lame αν και όταν αντιμετωπιστεί *σοβαρά* το θέμα των κενών ανάμεσα στα tracks που μου έχει σπάσει τα @@. Κάτι το οποίο μπορεί να μη γίνει και ποτέ δεδομένης της φύσης του προβλήματος και των περιορισμών που έχουν από μόνα τους τα αρχεία mp3.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (19 Ιαν. 2004 , 21:46)

Όσον αφορά την ταχύτητα δες αυτότο θέμα, και συγκεκριμένα τι γράφει αυτός εδώ.

Για την ποιότητα λένε ότι είναι ελαφρώς καλύτερη, και bugs έχει μόνο ο decoder.

Λες ότι ό 3.93 είναι πολύ buggy, εγώ το χρησιμοποιώ μήνες τώρα, γιατί δεν είχα ποτέ πρόβλημα; :worry:

1.Τα αποτελέσματα στο link που μου έδωσες, δεν είναι σε ABX , δεν είναι στατιστικά επεξεργασμένα, οπότε δεν έχουν καμία αξία. Απλά 5 απόψεις χρηστών είναι και αυτές αντικρουόμενες. Κάπου είχα δει ένα thread όπου 2 τύποι τσακωνόντουσαν για το ποιός encoder είναι καλύτερος στο ίδιο sample με επιχειρήματα " εγώ ακούω ένα ςςςσσσςς", "εγώ ακούω ένα φσσφσφσφσφ" "εγώ ακούω ένα τσικτσικτσικ" :stupid: .Απότελέσματα που δεν είναι ΑΒΧed δεν μέτράνε. Listening tests γίνονται απο την στιγμή που βγήκε ο 3.95.xx, θα αναμένουμε τα αποτελέσματα συντομα. Προσωπικά η ταχύτητα δεν με ενδιαφέρει καθόλου, μια φορά κάνω mp3, και άν πάρει 5 min παραπάνω τι έγινε?

2. Οταν λέμε οτι ένας encoder είναι buggy δεν σημαίνει οτι πετάει μπλέ οθόνες, κάνει crash το σύστητα, κολλάει το neτ και στέλνει spam mail παντού. Βaggy είναι ένας encoder που βάζει θόρυβο, που δεν μπορεί να διαχειριστεί καλα τo VBR, και σου βγάζει μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Για τον 3.95 έχουν βγεί προβλήματα στο VBR, πολλοί χρήστες λένε οτι τα presets crashάρουνε και γενικά η όλή υπόθεση δεν μου πολυαρέσει. Πιστέυω ότι εάν βγουν τα listening τεστς υπέρ του 3.95 [πράγμα που θα αργήσει] θα βγεί μια έκδοση του 3.95 βελτιωμένη απο το hydrogenaudio.org. Όπως και να έχει οι διαφορές είναι πολύ λεπτές. Lame νά'ναι και ό,τι να'ναι. Υπάρχει πιο άσχημος encoder από τον Xing (old)? Kαι όμως πολλοί άνθρωποι ειναι υπερευχαριστημένοι με αυτόν (ευτυχισμένοι άνθρωποι).

3. Χαίρομαι που διαβάζεις το HA.org. ;) Διάβασε το thread για τον 3.93 & το thread του recommended compile.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (19 Ιαν. 2004 , 22:00)

Καλά το audiocatalyst για μένα πλέον είναι χώμα.... Λυπάμαι τα κομμάτια που κάνετε με αυτό.... :(

Φίλε Alfa, επειδή όπως βλέπεις και ο ίδιος είναι μεγάλη η μερίδα του κόσμου που ζητά πιο απλή και γρήγορη διαδικασία ripping, γιατί δε κάνεις κι έναν οδηγό για προγράμματα "όλα σε ένα" όπως το cdex;

Δε νομίζω να υπάρχει αισθητή διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα σε αυτή τη λύση και το EAC/RAZORLAME... :)

Νομίζω οτι δεν είναι απαραίτητος ένας οδηγός για το CDex, το πρόγραμμα είναι πολύ απλο σε σύγκριση με το χάος του ΕΑC, "CD paranoia, Full paranoia", και settings του lame συμπληρώνεις και είσαι έτοιμος.

H ιδέα του όλα σε 1 δεν μου πολυαρέσει. Δεν θέλω να τρέχουν προγράμματα παράλληλα με το ripping, δεν ξέρω πως γίνεται στο EAC, αλλα αν δεν κάνω λάθος στο cdex καθέ κομμάτι γίνεται encode αμέσως μετα το ripparisma. Κάπου είχα διαβάσει οτι ίσως να είναι καλύτερα να γίνεται σε 2 στάδια. To guide δεν είναι ευαγγέλιο. Αν κάποιος θέλει onthefly mp3 encoding ας ρυθμίζει τις παραμέτρους του lame και πατάει αντι το κουμπί wav, το κουμπί mp3.

Το razorlame ένα απλό gui είναι, τίποτα ιδιαίτερο. Σου δίνει όμως την δυνατότητα να πειραματιστείς εύκολα με ρυθμισεις, switches κτλ κτλ

Φαντάζομαι ένας οδηγός για mpc που σκεφτόμουν να κάνω δεν θα έχει και πολύ απήχηση.....

Παίδες για το Easy CD-DA Extractor επειδή είναι επί πληρωμής μήπως το έχει κάποιος να το βάλει στο Kazaa για download? :-)

129026.png?1640591734

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (20 Ιαν. 2004 , 12:22)

Audiograbber=Audiocatalyst=...(βλέπε παραπάνω ποστ μου)

Το Audiograbber μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με διάφορους encoders, μεταξύ των οποίων και με τον lame...

Επομένως δεν είναι το ίδιο :)

Μια που μιλάμε για cd ripping θέλω τα φώτα κάποιου αν γνωρίζει το θέμα. Η δισκογραφική Minos-EMI κύκλοφορεί τα cd της πλέον copy controlled. Ως νόμιμος κάτοχος ενός cd της εταιρίας θέλω να κάνω αντίγραφο ασφαλείας αυτού του cd πρώτο, και δεύτερο δεν παίζει σε όλες τις συσκευές. Έχω προσπαθήσει με πολλά προγράμματα να κανω rip αλλά αδυνατούν. Με το clone cd το έκανα rip αλλά κάποια κομμάτια δεν παίζουν. Ξέρει κανείς κάτι πάνω σε αυτό το θέμα;

ακριβως! το audiograbber ΔΕΝ ειναι το audiocatalyst...

το Audiocatalyst εφτιαχνε ηλιθια και με πολυ φυσημα Mp3's....

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος skiouras (20 Ιαν. 2004 , 19:20)

Μια που μιλάμε για cd ripping θέλω τα φώτα κάποιου αν γνωρίζει το θέμα. Η δισκογραφική Minos-EMI κύκλοφορεί τα cd της πλέον copy controlled. Ως νόμιμος κάτοχος ενός cd της εταιρίας θέλω να κάνω αντίγραφο ασφαλείας αυτού του cd πρώτο, και δεύτερο δεν παίζει σε όλες τις συσκευές. Έχω προσπαθήσει με πολλά προγράμματα να κανω rip αλλά αδυνατούν. Με το clone cd το έκανα rip αλλά κάποια κομμάτια δεν παίζουν. Ξέρει κανείς κάτι πάνω σε αυτό το θέμα;

Alcohol με αυτο θα κανεις πανομοιοτυπο αντιγραφο οπως το Original cd και μετα θα το γραψεις σε ενα απλο δισκακι ;)

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]