Jump to content

Laptop Fujitsu-Siemens και εγγύηση!

NickTG
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να πω την ιστορία μου σχετικά με ένα laptop Fujitsu-Siemens.

Στις 28/4/2007 αγοράστηκε από ένα κατάστημα Κωτσόβολος ένα laptop Fujitsu-Siemens Pi1505 T5600 με διαβεβαίωση του πωλητή ότι έχει 2 χρόνια εγγύηση.

Tην προηγούμενη βδομάδα χωρίς κανένα λόγο σταμάτησε να λειτουργεί.

Φυσικά το πήγα στο εξουσιοδοτημένο service της εταιρείας όπου μου αρνήθηκαν την επισκευή του στα πλαίσια της εγγύησης λέγοντάς μου ότι έχει λήξει.

Μετά από επικοινωνία μου με τα κεντρικά της εταιρείας μου απάντησαν το ίδιο.

Τους ανέφερα τον παρακάτω νόμο:

"Οδηγία 1999/44/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Μαΐου 1999, σχετικά με ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών η Ελλάδα εναρμονίστηκε με τον ν. 3043/2002 (ΦΕΚ 192Α/21/8/02).

Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο αυτό (και γενικότερα με την κοινοτική νομοθεσία) όποιο προϊόν διακινείται στην Ελλάδα (και γενικότερα σε χώρα της ΕΟΚ) έχει τουλάχιστον δύο χρόνια εγγύηση.

Παραθέτω τα σχετικά άρθρα:

Άρθρο 554

Παραγραφή

Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά.

Άρθρο 555

Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή. Το ίδιο ισχύει και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη της ιδιότητας αργότερα.

Αν ο αγοραστής ζήτησε να διεξαχθεί συντηρητική απόδειξη, η παραγραφή διακόπτεται έως το τέλος της διαδικασίας αυτής. "

Η απάντησή τους ήταν και πάλι αρνητική.

Θα ήθελα να μάθω αν η εν λόγω εταιρεία μπορεί να αγνοεί τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

και να μη μου προσφέρει της υπερεσίες που δικαιούμαι και πως μπορώ να τις διεκδικήσω.

Ευχαριστώ.

Νικήτας Νικόλαος

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

Πηγαινε με την αποδειξη αγορας και πες τους πως αν δεν κανουν κατι θα τους καταγγηλεις.Φοβερησε τους και θα βρεις λυση.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Το έχω κάνει ήδη.

Έχει γίνει και καταγγελία μέσω email στο Ινστιτούτο Καταναλωτών.

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

Mα καλα πως γινεται να σου λεν πως δεν ισχυει???Η αποδειξη γραφει ημερομηνια αγορας και η εγγυηση λεει 2 χρονια πως ειναι δυνατον να σου λεν πως δεν ισχυει.Τους εδειξες τα χαρτια και αυτοι επιμενουν???
[sIGPIC][/sIGPIC]

Στην ουσία αδιαφορούν για το νόμο της ΕΕ.

Μου λένε ότι ισχύει ότι λέει η εταιρεία.

Παρε και ενα τηλεφωνο στο 1520 που ειναι ο συνηγορος του καταναλωτη.

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Δεν εχω καποια απαντηση στο ερωτημα φιλε απλα ηθελα να αναφερω οτι εχω ακριβως το ιδιο μοντελο και το αγορασα 1,5 μηνα μετα απο σενα .. Παρουσιασε προβλημα στην οθονη 2 βδομαδες πριν τελειωσει η εγγυηση :confused:

(1 χρονο η εγγυηση , οσο και σκουζω, 1 χρονο θα χω στο τελος , οποτε ...)

Καταλαβαινεις οτι αν εμφανιζοταν 10 και κατι μερες αργοτερα :rolleyes:

Παρε και ενα τηλεφωνο στο 1520 που ειναι ο συνηγορος του καταναλωτη.

Ευχαριστώ. Θα το κάνω.

(1 χρονο η εγγυηση , οσο και σκουζω, 1 χρονο θα χω στο τελος , οποτε ...)

Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να έχουν 2 χρόνια εγγύηση.

Και το δικό μου είχε βγάλει πρόβλημα στην οθόνη.

Είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να έχουν 2 χρόνια εγγύηση.

Και να κινουσα διαδικασια παλι στο τελος θα εβγαινα ζημιωμενος καθως θα περνουσε ο χρονος της εγγυησης οποτε και θα επρεπε να τα πληρωσω :wacko:

Δηλαδη το καταστημα σου εδινε 1 χρονο εγγυηση αλλα θα επρεπε να σου δινει 2???

Το κατάστημα είχε πει 2. Ο κατασκευαστής δίνει 1. Η ΕΕ τον υποχρεώνει να δίνει 2.

Και να κινουσα διαδικασια παλι στο τελος θα εβγαινα ζημιωμενος καθως θα περνουσε ο χρονος της εγγυησης οποτε και θα επρεπε να τα πληρωσω :wacko:

Όχι. Από τη στιγμή που το πρόβλημα έχει δηλωθεί εντός εγγύησης ακόμα και να μετά το τέλος της πρέπει να το επισκευάσουν δωρεάν.

Όχι. Από τη στιγμή που το πρόβλημα έχει δηλωθεί εντός εγγύησης ακόμα και να μετά το τέλος της πρέπει να το επισκευάσουν δωρεάν.

Για σερβις εντος Ελλαδας εχω ξεχασει το "πρεπει" :)

Σε φίλο μου με ακουστικό SE bluetooth που του έβγαλε πρόβλημα πριν από λίγες μέρες του είπαν τα ίδια με εσένα... Έκανε και αυτός καταγγελία και περιμένει..

Είναι όμως τραγικό αυτό που κάνουν και αγνοούν την νομοθεσία κάνοντας επίδειξη δύναμης!!!!

مفاجأة

• 1 year later...

http://techblog.gr/notebook/fsc-free-delivery-warranty/ πολυ καλο για να ηταν αληθινο...

http://gr.fujitsu.com/support/service_partners.html

πειρα στα help desk δεν το σηκωσαν ποτε...

βρισκω απο το πιο πανω σιτε το τηλ.801 11 42200 εδω τουλ το σηκωσαν.

παιρνω τηλ σε μολις 3 μαγαζια που εχουν για service(μενιδι-μεταμορφωση-πειραια)μου λενε 1 χρονο εγγυηση εχει το δικο σου λαπτοπ...παρε στα κεντρικα να μιλησεις 21068635000-2106863700 Δεν το σηκωσαν ποτε.

να υπενθυμισω οτι η fj ηταν απο τις πρωτες που εβαλαν εγγυηση 2-3 χρονια:P

fu*& them

http://gr.fujitsu.com/support/warranty/standard.html εδω δοκιμαζετε το s/n

• 3 months later...
καλα το service της fujitsu ειναι τραγικο.πηρα ενα laptop και τους πηρα τηλ να μου πουν πως να κανω φορματ και μου ειπαν θα με παρουν και με εγραψαν.τους ξαναπηρα μετα απο κανα μηνα και μου ειπαν θα με παρουν (και τους λεω ετσι μου πατε και την αλλη φορα) και παλι με εγραψαν,τελικα το βρηκα μονος μου.οταν ειχα παραγγειλει 3 μπαταριες οταν το πρωτοπηρα ομως τις φερανε την αλλη μερα,για τα λεφτα δε ξεχαστηκαν χαχα.απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!