Jump to content

Linux: the power of a penguin

VaradeRo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορείς να κάνεις format το partition που θέλεις με το GParted που θα βρεiς στο System > Administration
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

• Απαντήσεις 3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δηλαδή να το βρω στα xaandros ή να εγκαταστήσω πρώτα τα ubuntu και να το τρέξω από κει....Πάντως σαν μια πρώτη ματιά που έριξα μου φάνηκε όπως στην εγκατάσταση όπου όταν επιλέγω να αντικαταστήσω το ένα δεν μου τα χει σαν xp/xaandros αλλά σε 7 κατατμήσεις....

Εντωμεταξύ αυτά τα bios που χει πάνω πολύ μυστήρια είναι....Του βάζω να bootarei πρώτα από τον προσθαφαιρούμενο και μετά από τον σκληρό και απλά δεν το κάνει...Μόνο αν κάνω κύριο το usb όπου μετά δεν αναφέρει τον σκληρό...

Aυτό που εμφανίζει είναι

http://img33.imageshack.us/img33/9484/dsc00646qa.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Δηλαδή θα τα διαγράφω 1-1 τα αρχεία τύπου ext για να αφήσω τα ntfs-fat32;;;

Τελικά τα διέγραψα 1-1 ότι έλεγε ext. Ενώ έκανα install μετά τελικά απλά μου λέει ότι κάτι πήγε λάθος, αφού όταν έκανα επιλογή το sda8 για να τα εγκαταστήσω εκεί καθώς μου έβγαλε μήνυμα ότι σε ένα δεν είχα κάνει επιλογή τι αρχείο είναι (ή κάπως έτσι) όπου έβαλα και επιλογή ext3-4 όταν ξαναπροσπάθησα.

Τώρα το netbook εκεί που μου εμφάνιζε επιλογή ανάμεσα σε 2 λειτουργικά τώρα μου χει βγάλει στην αρχική να τρέξω τα ubuntu όπου μετά μου λέει ότι υπάρχει σφάλμα στην οθόνη αφού φορτώσει και είναι κάτι σαν την safe mode των windows, να τσεκάρω την μνήμη, να τρέξω τα ΧΡ ή να τρέξω 2000, ΝΤ κοκ.

Αφού επιλέξω τα ΧΡ μετά μου βγάζει την παλιά οθόνη που ήταν να επιλέγω ανάμεσα σε ΧΡ ή linux όπου αν βάλω linux απλά δεν τα βρίσκει τώρα (ta xaandros)....

Θα πρέπει πρώτα να κάνεις αναβάθμιση στην 10.10 και μετά στην 11.04.

Update manager, settings και κάτω κάτω διαλέγεις το normal releases.

Έπειτα ο update maganer θα σου βγάζει την επιλογή για να αναβαθμίζει αυτόματα κάθε φορά που κυκλοφορεί έκδοση. Αυτό θα το βλέπεις πάνω από τις ενημερώσεις.

ΑΛΛΑ, επειδή η κάθε αναβάθμιση τρώει περίπου 3 ώρες (μέχρι και 5 έφτασε σε εμένα), είναι πολύ πιο γρήγορο να φτιάξεις ένα φλασάκι η CD και να τα δεις από εκεί.

Θα σε ξενίσει το unity αλλά αλλάζει εύκολα επιλέγοντας "Classic ubuntu" πριν κάνεις login και όλα γίνονται όπως πριν (gnome κλασσικό δηλαδή).

Mιας και μου την βάρεσε δοκίμασα να κάνω αναβάθμιση στην 11.04 μέσα από τα 10.04. Στην μετάβαση στα 10.10 όλα ήταν μια χαρά. Όταν έκανε την μετάβαση στα 11.04 μετά την επανεκκίνηση έβγαλε μάυρη οθόνη και μόνο ο κέρσορας φαινόταν.

Είπα να δοκιμάσω με clean install όπου αφού φορτώσει και με βγάλει στην κεντρική οθόνη όπου διαλέγω τον χρήστη και δώσω τον κωδικό με δέχεται στην κλασσική των ubuntu την μωβ αλλά δεν έχει πουθενά μπάρες!!!!!

Όσες φορές έκανα clean install το ίδιο πράγμα....Πριν βάλω πάλι και για τελευταία φορά την 10.04 υπάρχει κάποια λύση;;;;

Edited by thief
Απαγορεύονται τα συνεχόμενα μηνύματα - παρακαλώ να χρησιμοποιείς την "τροποποίηση" κάτω από το αρχικό μήνυμα

Θα πρέπει να σε βγάζει σε unity, εκτός και αν επέλεξες το "Classic" κατά την εισαγωγή.

Τώρα το τι ακριβώς συμβαίνει και δεν εμφανίζονται οι μπάρες σου, δε μπορώ να το καταλάβω. Καλύτερα κάνε μια ερώτηση στο φόρουμ του http://www.ubuntu-gr.org/ όπου σίγουρα έχουν περισσότερες γνώσεις επί του θέματος και είναι πολύ πιο πιθανό να σου λύσουν τις όποιες απορίες.

Edited by marras

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Ότι και αν επιλέξω δεν μου βγάζει τις μπάρες....Θα το γυρίσω με την πρώτη ευκαιρία στα 10.04 μιας και εκείνα δεν με έχουν ταλαιπωρήσει τόσο...thnx για την απάντηση πάντως;)

Δεν μου έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο για να μπορώ να βοηθήσω :O Στην θέση σου θα περνούσα τα windows από την αρχή και μετά θα έκανα καθαρή εγκατάσταση την 11.04 μπορεί να είναι λίγο "βαρετό" αλλά θα στρώσεις τον υπολογιστή σου όπως θέλεις..

Δεν μου έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο για να μπορώ να βοηθήσω :O Στην θέση σου θα περνούσα τα windows από την αρχή και μετά θα έκανα καθαρή εγκατάσταση την 11.04 μπορεί να είναι λίγο "βαρετό" αλλά θα στρώσεις τον υπολογιστή σου όπως θέλεις..

Στον μεγάλο έβαλα πάλι τα 10.04 καθώς τα 11άρια δεν του κάθονταν με την καμία...Δεν ξέρω αν είχε θέμα με το usb, αν και παλιά που είχα βάλει με cd τα 11 πάλι πρόβλημα είχα....Έβαλα το cd και μια χαρά.

Τώρα το θέμα είναι το netbook...Αν είχα κάνει bootable σε usb τα windows θα έκανα format όλα τα partition εκτός των xp. Tώρα όμως δεν μπορώ να καταλάβω έτσι όπως τα γράφει ποια είναι μόνο των ΧΡ που δεν πρόκειται να επηρεαστούν αν διαγράψω των linux καθότι η εγκατάσταση είναι λίγο gtpk....

Έσω περάσει την έκδοση για Netbook 10.04 στο usb το έχω κάνει bootable αφού φορτώσει και μου βγάλει την επιλογή αν θέλω να τα βάλω παράλληλα με τα windows και τα 11, ή να τα διαγράψω όλα και να βάλω αυτά ή τέλος να το πάω χειροκίνητα...

Επιλέγω το 3ο και με βγάζει σε αυτή την εικόνα:

http://img196.imageshack.us/img196/9599/dsc00647ge.jpg

Όπου όπως βλέπετε τα sda1 sda5 sda3 αφορά τα windows καθότι Ntfs-fat32. Το sda 7 που είναι ext4 είναι που είναι εγκατεστημένα τα 11 σε 35gb κιόλας.Αφού τα επιλέξω, πατήσω διαγραφή και μετά μπορστά μου βγάζει το μήνυμα που βλέπετε, ενώ έχω κάνει επιλογή να είναι σε ext4.

Το ερώτημα είναι....Πως στο καλό προχωράμε και κάνουμε την εγκατάσταση σαν άνθρωποι και να έχουμε παράλληλα και άλλο λειτουργικο σύστημα...;;;;

Edited by mcde

Πρέπει να ορίσεις και Σημείο Προσάρτησης εκεί που επιλέγεις το ext4 στην τελευταία επιλογή θα πρέπει να βάλεις το /

Πρέπει να ορίσεις και Σημείο Προσάρτησης εκεί που επιλέγεις το ext4 στην τελευταία επιλογή θα πρέπει να βάλεις το /

Έβαλα αυτό "/" αλλά μετά μου έβγαλε αυτό το μήνυμα:

http://img192.imageshack.us/img192/5053/dsc00648fs.jpg

Τι να κάνω;;;Βασικά να σβήσω κάποιο άλλο dev/sda από αυτά που δεν αναφέρει τι τύπος είναι; Επίσης σαν φυσική μνήμη να δημιουργήσω νέα κατάτμηση χωρίζοντας αυτή που είναι 35gb, αν ναι πόσο να τις δώσω και αν πρέπει και σε αυτή να δώσω σημείο επαφής, ή κάποια από τις προηγούμενες (dev/sda6 2.2gb dev/sda4 49mb) όπου σαν επιλογή έχουν το "να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η κατάτμηση"

Εκτιμώ πάντως πολύ την βοήθεια που μου έχετε δώσει ως τώρα ;)

edit: Τελικά έκανα φυσική μνήμη το αρχείο που ήταν 49mb οπότε όλα καλώς. Thnx για τις υποδείξεις!!!

Edited by enigma84

• 2 weeks later...
Έχω ένα πρόβλημα, όταν ξεκινάω ένα παιχνίδι το οποίο παίζει σε full screen, πάντα βγάζει μία μάυρη οθόνη, και ενώ ο ήχος του παιχνιδιού ακούγεται κανονικά, το μόνο που βγάζει είναι ένα μηνημα "out of range"... Δοκίμασα να το ψάξω και στο internet, αλλά δεν έβγαλα άκρη...
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

κατι με την αναλυση παιζει... αλλαζεις αναλυση στην οθονη (δοκιμασε, πιο πανω, πιο κατω)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Όποιος θέλει μπορεί να έχει Ελληνικά στο Skype :

http://translations-into-greek.blogspot.com/

Μολις σημερα εγκατέστησα το ubuntu οποτε ολίγον τι άσχετος και δεν δεν ξερω αν σωστά ρωταω εδω.

η ερώτηση ειναι με ποιον τρόπο εγκαθιστώ και απεγκαθηστώ προγράμματα.

Μολις σημερα εγκατέστησα το ubuntu οποτε ολίγον τι άσχετος και δεν δεν ξερω αν σωστά ρωταω εδω.

Με δύο τρόπους:

1. Πηγαίνεις στη διαχείριση συστήματος, προσθαφαίρεση προγραμμάτων ή κάτι τέτοιο, έχω άλλη διανομή, και δίνεις το όνομα του προγράμματος. Απλά εγκατάσταση και έτοιμος.

2. Ανοίγεις το terminal, δίνεις sudo apt-get install και όνομα προγράμματος. Enter. Θα σου ζητήσει κωδικό superuser. ΕΤΟΙΜΟΣ :D

Synaptic package manager.... θα βρεις ότι θέλεις...

Synaptic package manager.... θα βρεις ότι θέλεις...

Το βρηκα ηδη, ειναι περιπου η ιδια διαδικασία με το android

• 2 weeks later...
Μέσω ethernet συνδέεται κανονικα στο διαδύκτιο και μέσω wifi μόνο όταν όμως είναι ανοιχτό αυτό. Αν το κλειδώσω παρόλο που βάζω τον κωδικό δεν συνδέεται. το ίδιο πρόβλημα έχω και με τh netbook έκδοση και με την κανονική (10.04)

Με καμμία έκδοση δεν είχα πρόβλημα με το wifi...

Όταν είναι κλειδωμένο, δεν συνδέεται καθόλου η δεν έχει ιντερνετ ???

Αν δεν συνδέεται καθόλου, κάνε απλά ένα restart σε ρούτερ και pc.

Aν δεν έχει ίντερνετ, δες μήπως έχεις ορίσει (σε ρούτερ και σε pc) να μην δίνονται αυτόματα ip και dns.

Παράξενο πρόβλημα πάντως.

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Με καμμία έκδοση δεν είχα πρόβλημα με το wifi...

Όταν είναι κλειδωμένο, δεν συνδέεται καθόλου η δεν έχει ιντερνετ ???

Αν δεν συνδέεται καθόλου, κάνε απλά ένα restart σε ρούτερ και pc.

Aν δεν έχει ίντερνετ, δες μήπως έχεις ορίσει (σε ρούτερ και σε pc) να μην δίνονται αυτόματα ip και dns.

Παράξενο πρόβλημα πάντως.

Όντως παράξενο γιατί το ρούτερ στο σπίτι είναι ρυθμισμένο να δίνει αυτόματα ip.....

Παιδιά. Θέλω να χρησιμοποιήσω την έκδοση Back Track 5, όμως σε Virtual Machine. Πιο συγκεκριμένα έχω ένα 15άρι MacBook Pro i7 2,66 GHz με 4GB Ram. προσπάθησα να κάνω την εγκατάσταση του Virtual Machine πάνω στο VMWare Fusion *3.1.3. Στην αρχή φαινόταν ότι όλα θα πάνω ρολόι, όμως αφού μπω σε γραφικό περιβάλλον για να ξεκινήσω την εγκαταστάση, σταματάει σε μια εικόνα τύπου Loading με κάποιους κινέζικους χαρακτήρες οι οποίοι είναι στην ουσία η μπάρα που δείχνει την πρόοδο του loading. Η εγκατάσταση σταματάει εκεί! Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει? Στο VMware δεν υπάρχει επιλογή για την έκδοση Backtrack οπότε χρησιμοποιώ σαν επιλογή Ubuntu 64 bit, μιας και επέλεξα να εγκαταστήσω την 64bit έκδοση. Για όποια άλλη διευκρίνιση χρειάζεστε παρακαλώ πείτε μου!

• 3 months later...
Παίδες, στο laptop με 3 διανομές linux πρόσφατα (Debian Squeeze, Ubuntu 11.10, Linux Mint Debian) είχα ζήτημα θέρμανσης, 20οC παραπάνω απ'ότι με Windows. Πρόβλημα X.org λέτε; Γιατί δεν θέλω να εγκαταλείψω το λατρεμένο linux που χρησιμοποιώ 5+ χρόνια μόνο για αυτό τον λόγο.

• 2 weeks later...
Σε όλες τις διανομές είχες το πρόβλημα;
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Ναι. Στις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω την μεγάλη επιστροφή στην "σύζυγο" (Arch) με LXDE για να κρατάμε τους πόρους σε χαμηλή χρήση μπας και φανεί τι ακριβώς έφταιγε

Παιδιά έχω πρόβλημα με το msn (emsn)... Δεν κάνει log in....Ενώ με το κινητό με βάζει αμέσως (epinephrine) στο pc δεν μπορώ να μπω...Δοκίμασα μετά με το amsn πάλι τα ίδια....Εκεί που κάνει log in με πετάει έξω μετά από λίγο και μου λέει ότι ήδη χρησιμοποιείται...Το θέμα είναι ότι δεν χρησιμοποιείται από αλλού (από το κινητό ήδη δεν είμαι μέσα στο msn ), άλλαξα και τον κωδικό και πάλι τίποτα...

Αντιμετωπίζει κανένας παρόμοιο πρόβλημα με τους client;;;;

Καλησπερα παιδια, περασα το ubuntu 11.10 μαζι με τα windows 7 (dual boot) στο λαπτοπ μου αλλα παρατηρω οτι ενω στα windows το fan λειτουργει πολυ ησυχα και γενικα δεν βγαζει πολυ ζεστη στο ubuntu δεν σταματαει στιγμη και βγαζει πολυ ζεστο αερα ακομα και αν δεν κανω τιποτα.Τι πρεπει να κανω;

Android is simple, it just takes a genius to understand its simplicity.

Samsung Galaxy S4 die hard !!

Samsung Galaxy S7

Ναι. Στις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω την μεγάλη επιστροφή στην "σύζυγο" (Arch) με LXDE για να κρατάμε τους πόρους σε χαμηλή χρήση μπας και φανεί τι ακριβώς έφταιγε

Καλησπερα παιδια, περασα το ubuntu 11.10 μαζι με τα windows 7 (dual boot) στο λαπτοπ μου αλλα παρατηρω οτι ενω στα windows το fan λειτουργει πολυ ησυχα και γενικα δεν βγαζει πολυ ζεστη στο ubuntu δεν σταματαει στιγμη και βγαζει πολυ ζεστο αερα ακομα και αν δεν κανω τιποτα.Τι πρεπει να κανω;

Παρακολουθήστε αυτό http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=42737&page=12 .Είναι για ουμπούντου αλλά κάνει γενικά για λίνουξ. Και εγώ είχα πρόβλημα σε ένα παλιό κομπακ που είχα βάλει διανομή λίνουξ αλλά το έλυσα με καλύτερο κοντρολ των ανεμιστηριών.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.