Jump to content

Βενζίνη τέλος

zizi_gr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 126
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

καλησπερα,

καταρχην για 29 ετων δεν εχεις εμπεριστατωμενη σκεψη και αυτο γιατι πιαστηκα στο "δεν ξερω αν εχουν δικιο η αδικο οι φορτηγατζηδες αλλα..." αντε δεν ειναι οι φορτηγατζηδες ειναι οι γιατροι οι δικηγοροι η ο κλαδος ο δικος σου...με 1000 ευρω τη βγαζεις το μηνα?εχεις οικογενεια και παιδια?νοικιαζεις η εχεις δικο σου σπιτι?? εαν ερχοταν καποιος απο χωρα ευρωπαικης ενωσης πχ Βουλγαρια-ρουμανια και ελεγε στον εργοδοτη σου "΄ναι εγω θα βγαλω 3 φορες πιο πολυ δουλεια απο τον κωστα για το 60 τοις εκατο του μισθου του και χωρις ικα φυσικα" εσυ τι θα ελεγες τωρα εδω?δεν το παω ρατσιστικα θα καταλαβεις παρακατω...

με τον ερχομο στην ευρωπαικη ενωση νεων κρατων μελων (βουλγαρια-ρουμανια) ξεκινησαν εκτος εργατων με λιγοτερα λεφτα να μπαινουν και ξενες νταλικες στην ελλαδα και να δουλευουν παρανομα στο εσωτερικο παζαρι...οι μισθοι των οδηγων αυτων στο 1/3 των ελληνικων,τα φορτηγα αυτα το κρατος τους δινει και την αδεια ΔΧ τζαμπα κατι που δεν γινεται εδω και φυσικα χτυπανε τις τιμες. επισης ο κλαδος των φορτηγων δημοσιας χρησης εχει να παρει αυξηση στα κομιστρα απο τοτε που το πετρελεο εκανε 70 ευρωσεντ , η εφορια δεν τη συζητω καθολου διοτι καθε φορα ελεγχο και νταβατζηλικι των 500-1000-2000-5000 ευρω για ελεγχο 5αετιας,10ετιας κλπ που δεν συμβαινει σε κανενα αλλο κλαδο,διπλα ενσημα σε ΤΣΑ και ΙΚΑ και διπλη εισφορα επισης. να μην ξεχασω το γεγονος πριν κατι χρονια οταν εδωσε η ευρωπαικη ενωση καποια χρηματα για την ανανεωση του τομεα μεταφορων στην ελλαδα οπου επρεπε να παρει και ο κλαδος των δημοσιας χρησης (δλδ επιδοτηση στην αγορα νεων φορτηγων κλπ) το ελληνικο κρατος τα εριξε ολα στον ΟΣΕ..αν θυμαστε πως πεταγονταν νεοι ανακαινισμενοι σταθμοι και τρενα σαν τα μανιταρια...

εαν εσυ αγαπητε ειχες αυτες τις συνθηκες εργασιας δεν θα κατεβαινες σε απεργια?? η αυξηση των προιοντων μην την ψαχνετε στα φορτηγα οπως το εχουν κανει πιπιλα τα ΜΜΕ αλλα στην κερδοσκοπια καποιων εμπορων και στο οτι καθε δευτερος ελληνας το παιζει μεσαζων...εχω θειο που μεχρι σημερα πουλαει το γαλα σε γνωστη ετερια για 20 ευρωσεντ το λιτρο...πως πουλιεται το ρημαδι μετα 2 ευρω για πειτε μου?το σιταρι?το βαμβακι?οι πατατες??τα νεκταρινια ξερετε ποσο τα πουλανε οι αγροτες?40 σεντ το κιλο τα ΑΑΑ ποιοτητας σαν γκρειπφρουτ τεραστια...ποσο τα αγοραζεις εσι το κιλο στην λαικη??αφηστε τους δημοσιους υπαλληλους...επιδομα κομπιουτερ,επιδομα σιριγκιου :lol: επιδομα Α , επιδομα β κλεινουν και το ρευμα ε γμτ...

συμβουλη μου ειναι να κοιτατε και την αλλη πλευρα του νομισματος και αυτες οι απεργιες αφορουν ολους μας..η κυβερνηση δεν την νοιαζει..εκει!να ειμαστε μια ζωη η γενια των 600 ευρω και χωρις ΙΚΑ και να παραπονιομαστε γιατι δεν εχουμε βενζινη στο 72-δοσεων-μερσεντες που εχουμε

Πίστεψε με έχω εμπεριστατωμένη άποψη για πολλά θέματα που αφορούν την οικονομική ζωή της χώρας. Στο συγκεκριμένο δεν είπα ότι έχουν άδικο ή δίκιο οι απεργοί ακριβώς γιατί δε γνωρίζω τα συγκεκριμένα στοιχεία που αναφέρεις. (Δε ξέρω ας πούμε ποτέ πήραν τελευταία φορά αύξηση τα κόμιστρα). (Αντίθετα με τους ταρίφες που μας δουλεύουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ). Μάλιστα επειδή πιστεύω ότι πιθανότατα να είχαν δίκιο οι φορτηγατζήδες, πρότεινα μορφές αγώνα που θα κάνανε πολύ πιο αποτελεσματική την απεργία τους και δε θα στρέφανε και την κοινωνία εναντίον τους.

Πάντως κλειστά επαγγέλματα δε πρέπει να υπάρχουν σε μια ελεύθερη οικονομία. Αυτό είναι αναχρονισμός που πρέπει να καταργηθεί….

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi