HellasLover Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 sorry gmac alla enas peripteras pou douleuei 12wro de mporei na exei ena radio na pernaei h wra tou epeidh einai se dhmosio xwro? h se ena katasthma pou poulaei rouxa h supermarket ktl? auto einai ligo paratravigmeno...ta clubs kai ta barakia to katalavainw yiati poulane entertainment kai "poulane" kai ti mousiki emesa...alla ta alla ta vriskw paraloga Παράθεση I don't live in Greece, Greece lives in me... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 sorry gmac alla enas peripteras pou douleuei 12wro de mporei na exei ena radio na pernaei h wra tou epeidh einai se dhmosio xwro? h se ena katasthma pou poulaei rouxa h supermarket ktl? auto einai ligo paratravigmeno...ta clubs kai ta barakia to katalavainw yiati poulane entertainment kai "poulane" kai ti mousiki emesa...alla ta alla ta vriskw paraloga Ο περιπτεράς τη μουσική την έχει για τον εαυτό του. Όχι για να ακούς εσύ όταν πας να αγοράσεις τσιγάρα:lol:, άρα δε χρειάζεται κάποια άδεια. Το παράδειγμα με το μαγαζί ρούχων ήταν για το τι ισχύει στην Αγγλία (από το link που παρέθεσα) επειδή λέτε ότι "τέτοια πράγματα μονο στην Ελλάδα κτλ κτλ". Δεν ξέρω αν ένα μαγαζί ρούχων στην Ελλάδα θα χρειαζόταν άδεια για να παίζει μουσική. ΑΝ χρειάζεται θα μου φανεί λίιιγο τραβηγμένο, αλλα όχι όμως και εντελώς παράλογο από τη στιγμή που χρησιμοποιεί τη μουσική (εμμέσως) για εμπορικούς λόγους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marras Δημ. March 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2008 ΟΚ, για την περίπτωση που παίζουμε cd, όπου τα έχουμε όντως αγοράσει αλλά γράφουν επάνω ότι προορίζονται για προσωπική χρήση. Τι γίνεται όμως όταν παίζουμε ράδιο ??? Αν δεν κάνω λάθος, ο ραδιοφωνικός σταθμός έχει ήδη πληρώσει για να ακούνε όλοι... Ποιος ο λόγος να ξαναπληρώσει ο κάθε καταστηματάρχης για να ακούνε οι ίδιοι για τους οποίους έχει ήδη πληρώσει ο σταθμός ??? Παράθεση http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. May 3, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2008 Ο περιπτεράς τη μουσική την έχει για τον εαυτό του. Όχι για να ακούς εσύ όταν πας να αγοράσεις τσιγάρα:lol:, άρα δε χρειάζεται κάποια άδεια. Το παράδειγμα με το μαγαζί ρούχων ήταν για το τι ισχύει στην Αγγλία (από το link που παρέθεσα) επειδή λέτε ότι "τέτοια πράγματα μονο στην Ελλάδα κτλ κτλ". Δεν ξέρω αν ένα μαγαζί ρούχων στην Ελλάδα θα χρειαζόταν άδεια για να παίζει μουσική. ΑΝ χρειάζεται θα μου φανεί λίιιγο τραβηγμένο, αλλα όχι όμως και εντελώς παράλογο από τη στιγμή που χρησιμοποιεί τη μουσική (εμμέσως) για εμπορικούς λόγους. Επαναφέρω το θέμα καθώς σήμερα μου έκαναν ντου από την υπηρεσία προστασίας και μου άφησαν μια καρτούλα. Επειδή δεν ήμουν ο ίδιος παρών για να συζητήσουν μαζί μου. Στην εν λόγω κάρτα αναγραφόταν ένα link το οποίο ακολούθησα για να δώ τι παίζει (παραξενεμένος που δεν μου έκοψαν πρόστιμο) Το λινκ ήταν http://www.aepi.gr και το έψαξα διεξοδικότατα μπορώ να πώ... Παραθέτω κάποια τμηματάκια της σελίδας που πραγματικά με έκαναν έξω φρενών και ευτυχώς που δεν μου τα είπε ο εκπρόσωπος γιατί θα τον πατούσα κάτω... Το λοιπόν: Ερώτηση: Στο κατάστημά μου παίζω μόνο ξένη μουσική. Χρειάζεται να πάρω άδεια από την ΑΕΠΙ; Απάντηση: Η ΑΕΠΙ προστατεύει και διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα και των αλλοδαπών δημιουργών μέσω συμβάσεων αμοιβαίας εκπροσώπησης με ομόλογους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης του εξωτερικού. Επομένως, η υποχρέωση σας για να εφοδιασθεί το κατάστημα σας με την άδεια Δημοσίας Εκτέλεσης και να καταβάλλετε τα ανάλογα πνευματικά δικαιώματα είναι ακριβώς η ίδια σε αντιστοιχία με το αν παίζατε μόνον Ελληνικά μουσικά έργα. Ερώτηση: Στο κατάστημα μου τραγουδάω μόνος μου. Χρειάζεται να πάρω άδεια από την ΑΕΠΙ; Απάντηση: Τα μουσικά έργα που τραγουδάτε έχουν μουσική και στίχο που τα έχουν συνθέσει και συγγράψει πνευματικοί δημιουργοί οι οποίοι εκπροσωπούνται από την ΑΕΠΙ. Η άδεια Δημοσίας Εκτέλεσης δεν εξετάζει ποιος ερμηνεύει τα μουσικά έργα, αλλά νομιμοποιεί την χρήση των έργων του ρεπερτορίου των δημιουργών / δικαιούχων μελών της ΑΕΠΙ. Συνεπώς, η έγγραφη άδεια της ΑΕΠΙ είναι απαραίτητη. Άρα, ελληνικά ΔΕΝ παίζουμε χωρίς άδεια, τώρα ΟΥΤΕ και ξένα χωρίς άδεια, αλλά και για να το ρίξουμε στο τραγούδι μόνοι μας θέλουμε άδεια!!!!!!?!?!?!?!? ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???? Δεν λέω ότι οι καλλιτέχνες δεν έχουν δικαιώματα, αλλά ποιός μου λέει εμένα ότι όσα τσιμπάει η ΑΕΠΙ πάνε πραγματικά σε καλλιτέχνη? Και μάλιστα από που και ως πού ο "κόπος" του καλλιτέχνη ισοδυναμεί με 1000Ευρώ ανά κατάστημα, επί δεν ξέρω και εγώ πόσα καταστήματα υποχρεούνται να βγάλουν άδεια, δηλαδή αρκετές εκατοντάδες ευρώ? Και στο κάτω κάτω αν ο κόπος του είναι τόσο πολύτιμος να μην τον βγάζει για το κοινό, μπορεί να τον κρατήσει για πάρτη του... Έ Λ Ε Ο Σ δηλαδή. Και που είμαι υποχρεωμένος εγώ να βρίσκω αυτά τα λεφτά που είμαι χρεωμένος για να ανοίξω αυτό το μαγαζί, που το 90% των εσόδων του πάνε για να καλύψουν τρύπες από χρέη και που το 10% που μένει δεν φτάνει ούτε για πασατέμπο? Ποιά είναι η γνώμη σας? Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. May 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2008 Αν σου ζητάνε 1000 Ευρώ το χρόνο = 80 Ευρώ το μήνα δε μιλάμε για κάποιο υπερβολικό ποσό. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. May 3, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2008 Αν σου ζητάνε 1000 Ευρώ το χρόνο = 80 Ευρώ το μήνα δε μιλάμε για κάποιο υπερβολικό ποσό. :) Αμ δε... Είναι το 10% του ακαθάριστου μηνιαίου κέρδους μου.... Τόσο μου ζητάνε οι αξιότιμοι κύριοι.... Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. May 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2008 Αμ δε... Είναι το 10% του ακαθάριστου μηνιαίου κέρδους μου.... Τόσο μου ζητάνε οι αξιότιμοι κύριοι.... Η λύση είναι απλή. Μην παίζεις μουσική. Για ιντερνετ καφέ πρόκειται αν κατάλαβα καλά. PS: Εννοείς τζίρο (όχι κέρδος) ή καθαρό κέρδος; Ακαθάριστο κέρδος δεν υπάρχει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. May 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2008 Η λύση είναι απλή. Μην παίζεις μουσική. Για ιντερνετ καφέ πρόκειται αν κατάλαβα καλά. PS: Εννοείς τζίρο (όχι κέρδος) ή καθαρό κέρδος; Ακαθάριστο κέρδος δεν υπάρχει. Σωστο..επισης οι περισσοτεροι πανε για να παιξουν κανα παιχνιδι,,,,η μπορεις να βαζεις να παιζει μουσικη απο τα ακουστικα σε καθε pc,,,,αυτο το κανουν και στα web εδω Καλαματα:) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. May 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2008 Επαναφέρω το θέμα καθώς σήμερα μου έκαναν ντου από την υπηρεσία προστασίας και μου άφησαν μια καρτούλα. Επειδή δεν ήμουν ο ίδιος παρών για να συζητήσουν μαζί μου. Στην εν λόγω κάρτα αναγραφόταν ένα link το οποίο ακολούθησα για να δώ τι παίζει (παραξενεμένος που δεν μου έκοψαν πρόστιμο) Το λινκ ήταν http://www.aepi.gr και το έψαξα διεξοδικότατα μπορώ να πώ... Παραθέτω κάποια τμηματάκια της σελίδας που πραγματικά με έκαναν έξω φρενών και ευτυχώς που δεν μου τα είπε ο εκπρόσωπος γιατί θα τον πατούσα κάτω... Το λοιπόν: Ερώτηση: Στο κατάστημά μου παίζω μόνο ξένη μουσική. Χρειάζεται να πάρω άδεια από την ΑΕΠΙ; Απάντηση: Η ΑΕΠΙ προστατεύει και διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα και των αλλοδαπών δημιουργών μέσω συμβάσεων αμοιβαίας εκπροσώπησης με ομόλογους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης του εξωτερικού. Επομένως, η υποχρέωση σας για να εφοδιασθεί το κατάστημα σας με την άδεια Δημοσίας Εκτέλεσης και να καταβάλλετε τα ανάλογα πνευματικά δικαιώματα είναι ακριβώς η ίδια σε αντιστοιχία με το αν παίζατε μόνον Ελληνικά μουσικά έργα. Ερώτηση: Στο κατάστημα μου τραγουδάω μόνος μου. Χρειάζεται να πάρω άδεια από την ΑΕΠΙ; Απάντηση: Τα μουσικά έργα που τραγουδάτε έχουν μουσική και στίχο που τα έχουν συνθέσει και συγγράψει πνευματικοί δημιουργοί οι οποίοι εκπροσωπούνται από την ΑΕΠΙ. Η άδεια Δημοσίας Εκτέλεσης δεν εξετάζει ποιος ερμηνεύει τα μουσικά έργα, αλλά νομιμοποιεί την χρήση των έργων του ρεπερτορίου των δημιουργών / δικαιούχων μελών της ΑΕΠΙ. Συνεπώς, η έγγραφη άδεια της ΑΕΠΙ είναι απαραίτητη. Άρα, ελληνικά ΔΕΝ παίζουμε χωρίς άδεια, τώρα ΟΥΤΕ και ξένα χωρίς άδεια, αλλά και για να το ρίξουμε στο τραγούδι μόνοι μας θέλουμε άδεια!!!!!!?!?!?!?!? ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???? Δεν λέω ότι οι καλλιτέχνες δεν έχουν δικαιώματα, αλλά ποιός μου λέει εμένα ότι όσα τσιμπάει η ΑΕΠΙ πάνε πραγματικά σε καλλιτέχνη? Και μάλιστα από που και ως πού ο "κόπος" του καλλιτέχνη ισοδυναμεί με 1000Ευρώ ανά κατάστημα, επί δεν ξέρω και εγώ πόσα καταστήματα υποχρεούνται να βγάλουν άδεια, δηλαδή αρκετές εκατοντάδες ευρώ? Και στο κάτω κάτω αν ο κόπος του είναι τόσο πολύτιμος να μην τον βγάζει για το κοινό, μπορεί να τον κρατήσει για πάρτη του... Έ Λ Ε Ο Σ δηλαδή. Και που είμαι υποχρεωμένος εγώ να βρίσκω αυτά τα λεφτά που είμαι χρεωμένος για να ανοίξω αυτό το μαγαζί, που το 90% των εσόδων του πάνε για να καλύψουν τρύπες από χρέη και που το 10% που μένει δεν φτάνει ούτε για πασατέμπο? Ποιά είναι η γνώμη σας? Γεια σου φιλε , θα σου ερθουν και για να σου αφησουν την κληση για την πληρωμη , πιθανως θα ερθει ταχυδρομικα σαν λογαριασμος πιστωτικης καρτας,οπως μου ερχετε και μενα , πές με χαζο βλαμενο και οτι θες , αλλα ρωτησα τον δικηγορο περσι και μου ειπε πληρωσε το γιατι αν παμε δικαστικα πιο πολλα θα πληρωσουμε και θα χασουμε κιολας!!αρα πηγα και τα εσκασα,βεβαια με παραξενευει που οι τυποι πηγαινουν επιλεκτικα σε καταστηματα και λενε το παραμυθι,αυτοι που ηρθαν σε μενα ηταν οντως απο ΑΕΠΙ , πηρα τηλ και τα σχετικα. Τι να σου πω και αυτοι φοβέρα ή κανενα τσαμπουκα θελουν , διπλανοι καταστηματαρχες το πληρωνουν , ενας αλλος δεν εχει σκασει μια , βεβαια τωρα του πηγαν , αν δω οτι δεν εχει καμια επιπτωση , δεν υπαρχει περιπτωση να τα ξανασκασω. Η μονη λυση σε τετοιες περιπτωσεις ειναι να κινηθουν μαζικα καταστηματαρχες και να βρεθει μια λυση ή νεο ποιο σωστο πλαισιο(οχι να παιζω ραδιο και να θελουν δικαιωματα) Ο ΣΕΛΠΕ ηθελα να ξερα τι σκ@τ@ κανει??? οταν βρω χρονο θα περασω απο εκει και θα γινει χαμος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. May 3, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2008 Η λύση είναι απλή. Μην παίζεις μουσική. Για ιντερνετ καφέ πρόκειται αν κατάλαβα καλά. PS: Εννοείς τζίρο (όχι κέρδος) ή καθαρό κέρδος; Ακαθάριστο κέρδος δεν υπάρχει. Ωπ όντως... Μέσα στα νεύρα μου... τζίρο εννούσα... Όσο για την πρόταση με τη μουσική που θέλει ο καθένας στα ακουστικά του δεν διαφωνώ. Αλλά δεν μπορώ να είμαι μέσα σε ένα χώρο εργασίας 8 ώρες μούγκα, να ακούω βουητό ψυγείων κλπ γιατί θα τρελαθώ...! Για δικό μου mp3 ούτε συζήτηση γιατί αν περάσει κανας πελάτης εγώ θα τον γράφω? Επίσης, κατά την ταπεινή μου γνώμη ένα μαγαζί και μάλιστα Internet Cafe, χωρίς μουσική είναι "νεκρό"... Υ.Γ. Μουσική στο pc για όσους εργάζονται δεν υπάρχει σαν λύση αφού απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της βάρδιάς μας να ανοίγουμε υπολογιστή και να καθόμαστε! Γεια σου φιλε , θα σου ερθουν και για να σου αφησουν την κληση για την πληρωμη , πιθανως θα ερθει ταχυδρομικα σαν λογαριασμος πιστωτικης καρτας,οπως μου ερχετε και μενα , πές με χαζο βλαμενο και οτι θες , αλλα ρωτησα τον δικηγορο περσι και μου ειπε πληρωσε το γιατι αν παμε δικαστικα πιο πολλα θα πληρωσουμε και θα χασουμε κιολας!!αρα πηγα και τα εσκασα,βεβαια με παραξενευει που οι τυποι πηγαινουν επιλεκτικα σε καταστηματα και λενε το παραμυθι,αυτοι που ηρθαν σε μενα ηταν οντως απο ΑΕΠΙ , πηρα τηλ και τα σχετικα. Τι να σου πω και αυτοι φοβέρα ή κανενα τσαμπουκα θελουν , διπλανοι καταστηματαρχες το πληρωνουν , ενας αλλος δεν εχει σκασει μια , βεβαια τωρα του πηγαν , αν δω οτι δεν εχει καμια επιπτωση , δεν υπαρχει περιπτωση να τα ξανασκασω. Η μονη λυση σε τετοιες περιπτωσεις ειναι να κινηθουν μαζικα καταστηματαρχες και να βρεθει μια λυση ή νεο ποιο σωστο πλαισιο(οχι να παιζω ραδιο και να θελουν δικαιωματα) Ο ΣΕΛΠΕ ηθελα να ξερα τι σκ@τ@ κανει??? οταν βρω χρονο θα περασω απο εκει και θα γινει χαμος. Ως πόσο να υπολογίζω το κοστούμι? Κάθε άλλο παρά επιλεκτικοί ήταν αγαπητέ μου. Έγινε καταγγελία από την διαχείρηση της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το μαγαζί γιατί απαιτούν η μουσική να είναι σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα αναξάρτητα την ώρα καθώς δεν διαθέτω "άδεια" από την διαχείρηση η οποία φυσικά και δεν υπήρχε περίπτωση να μου τη δώσει. Το παραπάνω το εξακρίβωσα πριν 5 λεπτά οπότε και κατέβηκε ο διαχειρηστής να παραπονεθεί για υπερβολική κατά τη γνώμη του ένταση και τον έστειλα με τις κλωτσιές (έγινε τρελό σκηνικό). Ο ίδιος μάλιστα μου είπε πως οι μέρες που το κάνω αυτό [παίζω μουσική και μάλιστα "δυνατά"] είναι μετρημένες και ότι θα το πληρώσω και με το παραπάνω... Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. May 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2008 Αμ δε... Είναι το 10% του ακαθάριστου μηνιαίου κέρδους μου.... Τόσο μου ζητάνε οι αξιότιμοι κύριοι.... Σορρυ για δευτερο ποστ στην σειρα .. ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ και σκασεις μια! εμενα μου ειπαν οτι ειναι ενα fix ποσο , και μου ηρθε και αποκομμα για πληρωμη , θα προσπαθησω να το βρω να δω ποσο ηταν..ποτε κανεις δεν μου ειπε για ποσοστο επι του τζιρου. Δεν καταλαβα , εμενα αν το μαγαζι μου βγαλει 2,5 μυρια θα πρεπει να σκασω στους κεραταδες 250 χιλιαρικα???? και τι ειναι αυτοι νταβατζηδες οι συνεταιροι μου??δεν το καταλαβα:mad: να πανε να ζητησουν 10% απο τα μεροκαματα που βγαζουν οι τραγουδιστες στα μπουζουκια ή μαλλον καλυτερα απο το μαγαζι που τραγουδανε , να δω αν παρουν ευρω! Ρε καντε μας την χαρη! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. May 4, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2008 Σορρυ για δευτερο ποστ στην σειρα .. ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ και σκασεις μια! εμενα μου ειπαν οτι ειναι ενα fix ποσο , και μου ηρθε και αποκομμα για πληρωμη , θα προσπαθησω να το βρω να δω ποσο ηταν..ποτε κανεις δεν μου ειπε για ποσοστο επι του τζιρου. Δεν καταλαβα , εμενα αν το μαγαζι μου βγαλει 2,5 μυρια θα πρεπει να σκασω στους κεραταδες 250 χιλιαρικα???? και τι ειναι αυτοι νταβατζηδες οι συνεταιροι μου??δεν το καταλαβα:mad: να πανε να ζητησουν 10% απο τα μεροκαματα που βγαζουν οι τραγουδιστες στα μπουζουκια ή μαλλον καλυτερα απο το μαγαζι που τραγουδανε , να δω αν παρουν ευρω! Ρε καντε μας την χαρη! Έπαψε να είναι φιξ εδώ και καιρό, τουλάχιστον έτσι μετέφεραν οι επισκέπτες της ΑΕΠΙ στον υπάλληλο που είχε βάρδια εκείνη την ώρα. Επικοινώνησα με ΣΕΛΠΕ και περιμένω απάντηση. Έστειλα φαξ και mail, το ίδιο έκανα και στην ΑΕΠΙ και απαιτώ από αυτούς να μάθω τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται το πρόστιμο όπως και τόν τρόπο που υπολογίζεται το κόστος της άδειας και μάλιστα πλήρως δικαιολογημένα. Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. May 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2008 Έπαψε να είναι φιξ εδώ και καιρό, τουλάχιστον έτσι μετέφεραν οι επισκέπτες της ΑΕΠΙ στον υπάλληλο που είχε βάρδια εκείνη την ώρα. Επικοινώνησα με ΣΕΛΠΕ και περιμένω απάντηση. Έστειλα φαξ και mail, το ίδιο έκανα και στην ΑΕΠΙ και απαιτώ από αυτούς να μάθω τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται το πρόστιμο όπως και τόν τρόπο που υπολογίζεται το κόστος της άδειας και μάλιστα πλήρως δικαιολογημένα. νομιζω το πληρωσα τον 12/2007 και ηταν φιξ , αλλαξε απο τοτε? ΣΕΛΠΕ δεν θα βρεις ακρη , θα αρχισουν τα τρελα,ενημερωσε αν βγαλεις ακρη! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. May 4, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2008 νομιζω το πληρωσα τον 12/2007 και ηταν φιξ , αλλαξε απο τοτε? ΣΕΛΠΕ δεν θα βρεις ακρη , θα αρχισουν τα τρελα,ενημερωσε αν βγαλεις ακρη! Τι να σου πω... Τουλάχιστον έτσι μας είπαν, ίσως γιατί είδαν τον άλλο ψαρωμένο... Τι να πώ... Μπορείς να τσεκάρεις σε παρακαλώ πόσο έδωσες τότε? Να ξέρω πάνω κάτω τι με περιμένει, δεν με βλέπω να τα πληρώνω βέβαια αλλά λέμε... Τέσπα.. Απο ΣΕΛΠΕ θα ξέρουμε από βδομάδα τι παίζει ακριβώς...[Ελπίζω] Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. May 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2008 Τι να σου πω... Τουλάχιστον έτσι μας είπαν, ίσως γιατί είδαν τον άλλο ψαρωμένο... Τι να πώ... Μπορείς να τσεκάρεις σε παρακαλώ πόσο έδωσες τότε? Να ξέρω πάνω κάτω τι με περιμένει, δεν με βλέπω να τα πληρώνω βέβαια αλλά λέμε... Τέσπα.. Απο ΣΕΛΠΕ θα ξέρουμε από βδομάδα τι παίζει ακριβώς...[Ελπίζω] οκ θα κοιταξω και θα σου πω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. May 4, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2008 Ο νόμος του 93 που χρησιμοποιείται στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο ακόλουθος. Πραγματικά δεν έκατσα να το διαβάσω όλο... Νομίζω ότι πάει πολύ... Νόμος 2121/93 Οι απαράδεκτοι κύριοι της ΑΕΠΙ έχουν ένα site υπό κατασκευή, πώς θα τιμολογηθώ εγώ υπό κατασκευή, αίτηση υπό κατασκευή, επικοινωνία ανύπαρκτη εκτός και αν δηλώσεις καλλιτέχνης... Τί να πει κανείς... Α! Τα λεφτά λέει ότι τα δίνει ανά εξάμηνο στους καλλιτέχνες,,, Και το τελευταίο, που τελικά δείχνει ότι πήγαιναν να ψαρώσουν τον υπάλληλο(αν και θεωρητικά μπορεί να φτάσει και το 10% του τζίρου μου): Γενικά κριτήρια τιμολόγησης: Η εσωτερική νομοθεσία κάθε χώρας. Οι διεθνείς συμβάσεις. Η εσωτερική κοινωνική / οικονομική κατάσταση και το βιοτικό επίπεδο κάθε χώρας. Ειδικά κριτήρια τιμολόγησης: Το εμβαδόν του χώρου. Η περιοχή (αστικές ή μη περιοχές, παραμεθόριες, εποχικότητα κτλ.). Η σπουδαιότητα χρήσης της μουσικής (απαραίτητη, αναγκαία ή χρήσιμη). Ο τρόπος παρουσίασης της μουσικής στο κοινό (ζωντανή, αναπαραγωγή με μηχανικά μέσα κτλ.). Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astraldor Δημ. May 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2008 Είχαμε πάρει τηλέφωνο στην AEPI για να ρωτήσουμε αν χριζόμαστε δικαιώματα από αυτούς, για να βάλουμε ένα ξένο τραγούδι (δε θυμάμαι ποιο) σε μια ιστοσελίδα. Εγώ έβαλα τον συνεργάτη μου να ρωτήσει και πόσα πρέπει να πληρώνει κάποιος για web radio. Μας είπαν ότι το κόστος ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΟΣΕΙΣ είναι 10% από το κέρδος των διαφημίσεων της ιστοσελίδας, και στη περίπτωση που δεν έχει διαφημίσεις,60 ευρώ τον μήνα. Στη περίπτωση που έχει διαφημίσεις αλά το 10% του κέρδους από αυτές είναι λιγότερο από 60 ευρώ, τότε πρέπει να πληρώσεις 60 ευρώ. Δηλαδή 60 ευρώ είναι το μικρότερο ποσό που μπορείς να δόσεις . Πρόσφατα κατάλαβα ότι αυτό ισχύει για όλα τα μαγαζιά, καθώς είδα το θέμα στη τηλεόραση με έναν τύπο που έκανε παράπονα γιατί ζητάγανε λεφτά από ένα καφενείο ενός χωριού με 80 κατοίκους, γιατί είχε ανοιχτό το ράδιο!!! Και φυσικά ο άνθρωπος έλεγε ότι απλά δεν έχει χρήματα να τους πληρώσει ** δε θυμάμαι αν το ποσό είναι 60 ακριβώς, αλά είμαι σίγουρος ότι κάπου εκεί είναι . αυτό έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. May 4, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2008 Είχαμε πάρει τηλέφωνο στην AEPI για να ρωτήσουμε αν χριζόμαστε δικαιώματα από αυτούς, για να βάλουμε ένα ξένο τραγούδι (δε θυμάμαι ποιο) σε μια ιστοσελίδα. Εγώ έβαλα τον συνεργάτη μου να ρωτήσει και πόσα πρέπει να πληρώνει κάποιος για web radio. Μας είπαν ότι το κόστος ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΟΣΕΙΣ είναι 10% από το κέρδος των διαφημίσεων της ιστοσελίδας, και στη περίπτωση που δεν έχει διαφημίσεις,60 ευρώ τον μήνα. Στη περίπτωση που έχει διαφημίσεις αλά το 10% του κέρδους από αυτές είναι λιγότερο από 60 ευρώ, τότε πρέπει να πληρώσεις 60 ευρώ. Δηλαδή 60 ευρώ είναι το μικρότερο ποσό που μπορείς να δόσεις . Πρόσφατα κατάλαβα ότι αυτό ισχύει για όλα τα μαγαζιά, καθώς είδα το θέμα στη τηλεόραση με έναν τύπο που έκανε παράπονα γιατί ζητάγανε λεφτά από ένα καφενείο ενός χωριού με 80 κατοίκους, γιατί είχε ανοιχτό το ράδιο!!! Και φυσικά ο άνθρωπος έλεγε ότι απλά δεν έχει χρήματα να τους πληρώσει ** δε θυμάμαι αν το ποσό είναι 60 ακριβώς, αλά είμαι σίγουρος ότι κάπου εκεί είναι . αυτό έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε Μιλάμε για 60 το μήνα? Από το ψάξιμο που έριξα στο νετ είδα ότι η ΑΕΠΙ είναι ο νταβατζής της γειτονιάς... Ότι καταληστεύει τους επαγγελματίες αλλά και τους δημιουργούς, επίσης, αν σε ανακαλύψουν δύσκολα τη βγάζεις καθαρή χωρίς να πληρώσεις. Ειλικρινά θα προτιμίσω τη μούγκα στο τέλος.. Κερατιάτιακα και νταβατζιλίκια ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ :angry::angry: Εκτός και αν το γυρίσουμε σε καλλιτέχνες άσημους που δεν ανακατεύονται με την εν λόγω αρχή "προστασίας" που τελικά αν ρίξετε μια ματιά εδώ: http://aepi-gr.blogspot.com θα καταλάβετε ότι δεν προσφέρει καμία προστασία στα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, αλλά στην τσέπη κάποιου/ων που κρύβονται πίσω της Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. May 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2008 Τι να σου πω... Τουλάχιστον έτσι μας είπαν, ίσως γιατί είδαν τον άλλο ψαρωμένο... Τι να πώ... Μπορείς να τσεκάρεις σε παρακαλώ πόσο έδωσες τότε? Να ξέρω πάνω κάτω τι με περιμένει, δεν με βλέπω να τα πληρώνω βέβαια αλλά λέμε... Τέσπα.. Απο ΣΕΛΠΕ θα ξέρουμε από βδομάδα τι παίζει ακριβώς...[Ελπίζω] Αγαπητε , εψαξα και σου εχω νεα , τιμολογιο που αφορα ολο το 2007 συνολικης αξιας 215 ευρω + 40,85 ΦΠΑ = 255,85 ευρως για ολο το χρονο !!! κατι πρεπει να παιζει με την τιμολογηση ομως και τα τετραγωνικα του καταστηματος.Στην δικη μου περιπτωση μιλαμε για 500 τετρ. Αν κανουν κανενα αστειο και και παει με ποσοστο απο τα κερδη , απλα δεν υπαρχει περιπτωση να πληρωσω ξανα..:mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. May 7, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2008 Αγαπητε , εψαξα και σου εχω νεα , τιμολογιο που αφορα ολο το 2007 συνολικης αξιας 215 ευρω + 40,85 ΦΠΑ = 255,85 ευρως για ολο το χρονο !!! κατι πρεπει να παιζει με την τιμολογηση ομως και τα τετραγωνικα του καταστηματος.Στην δικη μου περιπτωση μιλαμε για 500 τετρ. Αν κανουν κανενα αστειο και και παει με ποσοστο απο τα κερδη , απλα δεν υπαρχει περιπτωση να πληρωσω ξανα..:mad: Πέρασε και από εμένα... Για 100 τετραγωνικά (με το μάτι) πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είμαι και πάνω από 100 μου έβγαλε 425,40 με ΦΠΑ ακριβώς για όλο το χρόνο!!! Μήπως μας κλέβουν? Παίζει ρόλο κάτι άλλο? Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. May 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2008 οι ραδιοφωνικοι σταθμοι δεν πληρωνουν και αυτοι? δλδ αν εγω εχω πχ κομμωτηριο και ακου "ραδιο τακουνι" θα τους πληρωσει και ο σταθμος και εγω? Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. May 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2008 οι ραδιοφωνικοι σταθμοι δεν πληρωνουν και αυτοι? δλδ αν εγω εχω πχ κομμωτηριο και ακου "ραδιο τακουνι" θα τους πληρωσει και ο σταθμος και εγω? οι ραδιοφωνικοι σταθμοι πληρωνουν απο οτι ξερω τρελα ποσα τα οποια βεβαια τα βγαζουν απο τις διαφημισεις αλλα αν το δεις λογικα οι δισκογραφικες θα πρεπει να πληρωνουν τους σταθμους για να ακουγονται τα τραγουδια τους γιατι μεσω του ραδιοφωνου γινονται γνωστα.Τωρα αυτα που πληρωνουν οι σταθμοι θα ειναι μαλλον για την αδεια λειτουργειας τους. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. May 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2008 οι ραδιοφωνικοι σταθμοι πληρωνουν απο οτι ξερω τρελα ποσα τα οποια βεβαια τα βγαζουν απο τις διαφημισεις αλλα αν το δεις λογικα οι δισκογραφικες θα πρεπει να πληρωνουν τους σταθμους για να ακουγονται τα τραγουδια τους γιατι μεσω του ραδιοφωνου γινονται γνωστα.Τωρα αυτα που πληρωνουν οι σταθμοι θα ειναι μαλλον για την αδεια λειτουργειας τους. E καλά αν δεν πληρώσουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και τα club/bar που κάνουν εμπορική εκμετάλλευση της μουσικής, ποιος θα πληρώσει; PS: Aλλο η άδεια λειτουργίας, άλλο τα χρήματα που πληρώνουν στην ΑΕΠΙ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pocopoco Δημ. October 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2008 2 Ερωτήματα 1.Εαν εχεις καταστημα π.χ κομμωτήριο στο οποιο παιζεις μουσικη απο web radio η απο playlist στην οποια τα τραγουδια ειναι ελευθερα πρεπει να πληρωσεις στην AEΠΙ? 2.Υπαρχουν web radio η site με top playlist η γενικά ελευθερα τραγούδια που παίζουν ελεύθερη μουσική? εαν ναι γραψτε κανενα Thanks Sites με ελευθερη νομιμη μουσικη (κανω edit για να ειναι μαζεμενα) http://www.jamendo.com http://www.beatpick.com http://www.magnatune.com http://music.podshow.com http://www.royaltyfreemusic.com http://www.dmusic.com http://www.dogmazic.net http://www.lecridelaharpe.com/krayola/ http://www.locarecords.com http://opsound.org http://www.epitaph.com http://www.8bitpeoples.com Εδω εχεί πολλα sites και οχι μονο http://en.wikipedia.org/wiki/Free_music εαν ξερετε γραψτε και αλλα... *Καλο ειναι να απαντησουν οσοι ειναι γνωστες του θεματος το οποιο μπορει να βοηθήσει πολλους επαγγελματιες τελικα που εχουν καποιο καταστημα **Απο λιγο που το εψαξα υπαρχουν απιστευτα ωραια ελευθερα τραγουδια! Thanks! Παράθεση www.Betdays.com Παίζεις Στοίχημα? Ψαγμένα Προγνωστικά Στοιχήματος με σοβαρές αποδόσεις! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. October 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2008 1. Αν παίζεις τραγούδια από playlist των οποίων η εκπροσώπησή τους γίνετια από την ΑΕΠΙ ναι θα πληρώσεις 2. Για ραδιοφωνική μετάδοση σήματος, ναι πληρώνεις για web ή IP δεν ειναι ξεκάθαρο εγώ θα σου έλεγα ξεκίνα να παιζεις, αν ειναι θα σε επισκεφτουν αυτοι Πάντως δικαστήριο στο οποίο είχα παραστεί με σουπερμαρκετ την ειχαμε χάσει (ειχε κερδίσει η ΑΕΠΙ) συνήθως με κομμωτήρια δεν ασχολείται, απ οτι ξερω, μεγάλα ψαρια ψαχνει Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts