Jump to content

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

t300
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σκέφτομαι να κάνω αίτηση για μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ. Έψαξα λίγο τις σελίδες του αλλά δεν είναι και ό,τι πιο εύχρηστο. Γιαυτό θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει πόση διάρκεια έχουν τα ΜΔΕ, τι πληρώνεις και πως ακριβώς γίνονται τα μαθήματα-εξετάσεις.

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

• Απαντήσεις 232
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Νομίζω ότι άμα ψάξεις στο http://www.eap.gr/education/index_education.htm θα βρείς απαντήσεις.

Για απλούς σπουδαστές ξέρω να σου πω κατ' ευθείαν τις λεπτομέρειες (είμαι κι εγώ τέτοιος).

Δες και το http://www.eap-forums.gr/

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

Αρχικό Μήνυμα από τον t300

Σκέφτομαι να κάνω αίτηση για μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ. Έψαξα λίγο τις σελίδες του αλλά δεν είναι και ό,τι πιο εύχρηστο. Γιαυτό θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει πόση διάρκεια έχουν τα ΜΔΕ, τι πληρώνεις και πως ακριβώς γίνονται τα μαθήματα-εξετάσεις.

Ontos, to site tou eap einai akros katatopistiko apla opos ola thelei ki afto to psaksimo tou. Poloi filoi mou einai ekei alla sto proptixiako meros kai oses fores psaxame vrikame oti thelame. Parola afta gia na eisai sigouros den tous kaneis kai kanena til. ta exei sto http://www.eap.gr gia kathe endexomeno.

ps. teleia ypografi!!!

Winning is a mind's game...

M.

Τελικά, μιας και είμαι Πάτρα, λέω να περάσω από τα γραφεία τους να ρωτήσω.

Το site βέβαια τα έχει όλα, αλλά θέλει ώρα για ψάξιμο.

yparxei kapoios edw pou na einai spoudastis sto eap?

rwtw giati exw kanei aitisi sto eap kai thelw na mathw tin empeiria kapoiwn paidiwn pou na exoun parakolouthisei kapoia eksamina.

pocophone X3 NFC // huawei watch gt :!:

αν θελετε πληροφοριες για τα μεταπτυχιακα του εαπ ρωτηστε με. Ειμαι στην τριτη απο τις συνολικα τεσσερις θεματικες ενοτητες αρα υπαρχει σημαντικη εμπειρια. Για τα προπτυχιακα προγραμματα δεν εχω γνωμη
ΕΙΤΕ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΕΙΤΕ ΒΡΕΧΕΙ ΜΕΝΕΙ ΛΕΥΚΟ ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ...

Αρχικό Μήνυμα από τον hcivil

αν θελετε πληροφοριες για τα μεταπτυχιακα του εαπ ρωτηστε με. Ειμαι στην τριτη απο τις συνολικα τεσσερις θεματικες ενοτητες αρα υπαρχει σημαντικη εμπειρια. Για τα προπτυχιακα προγραμματα δεν εχω γνωμη

Μπορείς να μου απαντήσεις στα ερωτήματα του πρώτου post; :o

Και κάτι άλλο... Αν θέλεις απαντάς. Το nick σου έχει σχέση με το τι έχεις τελειώσει; (κάτι σε πολ. μηχ. πχ;)

Υπαρχουν 4 θεματικες ενοτητες σε καθε μεταπτυχιακο. Μπορεις να παρεις απο μια εως δυο τον χρονο αρα η διαρκεια ειναι αν δεν αποτυχεις σε κανενα απο 2 χρονια εως 4. Στην συνεχεια εκπονεις για ενα εξαμηνο διπλωματικη.

Πληρωνεις αν θυμαμαι καλα περιπου 200-250 χιλ. δρχ την ενοτητα αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το ακριβες ποσον.

Τα μαθηματα βασιζονται σε προγραμμα εβδομαδιαιου διαβασματος της διδακτεας υλης που καθοριζει το ΕΑΠ και στην εκπονηση 4 ασκησεων (οι τρεις τουλαχιστον ειναι υποχρεωτικες) σε καθε θεματικη ενοτητα. Υπαρχει ενας συμβουλος καθηγητης που ειναι στην διαθεση των φοιτητων μεσω μαιλ και τηλεφωνου. Γινονται 4 συναντησεις φοιτητων και καθηγητη στην διαρκεια καθε θεματικης ενοτητας.

Οι τελικες εξετασεις της θεματικης ενοτητας γινονται στο τελος και σε μεγαλο βαθμο στηριζονται στις ασκησεις και λιγοτερο στην θεωρια. Ο βαθμος προκυπτει κατα 70% απο τις τελικες εξετασεις (αλλα πρεπει ο βαθμος των τελικων εξετασεων να ειναι τουλαχιστον πεντε) και 30% απο τις ασκησεις.

Οι σπουδες ειναι εξαιρετικα καλου επιπεδου προσαρμοσμενες στις αναγκες ενος εργαζομενου. Μια αδυναμια που εχω εντοπισει ειναι οι αδυναμιες σε διοικητικη υποστηριξη του ΕΑΠ. Φυσικα απο συμβουλο καθηγητη σε αλλον καθηγητη υπαρχουν αποκλισεις και αυτο ειναι σημαντικο δεδομενου οτι ο ρολος του συμβουλου ειναι καθοριστικος στην εξ αποστασεως εκπαιδευση.

Προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος για το επιπεδο.

Τελος για να απαντησω στην ερωτηση σου ναι πραγματι ειμαι πολιτικος μηχανικος.

Πάτρα τελείωσα τώρα κι εγώ πολιτικός μηχανικός. Σε ποιό αντικείμενο κάνεις το μεταπτυχιακό σου;

Η επιλογή είναι με κλήρωση, έτσι; (αδιάβλητα;; )

Αρχικό Μήνυμα από τον luke

egw ekana aithsh gia plhroforikh,proptyxiako vevea!anamenw ta apotelesmata kai elpizw....

Να ρωτήσω

Για σπουδαστές εκτός Πάτρας τι γίνεται ακριβώς?

Εχω ακούσει ότι σου στέλνουν τα βιβλία κτλ μέσω του ταχυδρομείου...Ισχύει???

Είναι 4 έτη οι σπουδές , με εξετάσεις ανα εξάμηνο , με όλα τα "προνόμια" ενός φοιτητή?

Τι ακριβώς γίνεται και ποια η διαφορά τους με ένα "τυπικό" πανεπιστήμιο?Κάθε πληροφορία δεκτή :)

:X

Το πτυχίο που αποκτάς από κει είναι ισότιμο με των αντίστοιχων ΑΕΙ?
Ericsson GH 688 --> Nokia 7110 --> Siemens SL45 --> Nokia 6510 --> Nokia 6600 --> Motorola MPx 220 --> Mitac MIO A701 --> Motorola RAZR V3 --> HTC Touch --> Motorola V525 --> iPhone 3G --> SE x10 mini --> LG P970 --> SGN i9250 --> i9505 --> iPhone 5s 16 GB --> iPhone 6 64GB --> iPhone 7 plus 256GB ---> iphone SE 128GB ---> iphone SE 2020 256 GB

1. Tα πτυχια ειναι πληρως ισοτιμα με των αλλων ΑΕΙ

2. Ολα (βιβλια, ασκησεις, βαθμολογια) διακινουνται μεσω ταχυδρομειων και μαιλ

3. Για εκτος Πατρας φοιτητες η μονη δυσκολια ειναι να ερθουν στις 4 συναντησεις καθε χρονιας οι οποιες δεν ειναι μεν υποχρεωτικες αλλα βοηθανε αρκετα.

4. Η επιλογη γινεται με κληρωση μπροστα στους ενδιαφερομενους αν θελουν να παρεβρεθουν.

5. Η διαφορα με ενα "κανονικο" πανεπιστημιο ειναι οτι δεν υπαρχει απο καθεδρας διδασκαλια και συνεπως δεν υπαρχει παρακολουθηση μαθηματων σε θρανιο. Ειναι η λεγομενη εξ αποστασεως εκπαιδευση

6. Το μεταπτυχιακο το δικο μου ειναι στον περιβαλλοντικο σχεδιασμο εργων υποδομης

Ήσουν κατατοπιστικότατος! :) Αν σε χρειαστώ κάτι άλλο θα σε "ξαναενοχλήσω"! :o

Κατάλαβα καλά ότι μπορώ να κάνω αίτηση μόνο για ένα μεταπτυχιακό;

Κατάλαβα καλά ότι μπορώ να κάνω αίτηση μόνο για ένα μεταπτυχιακό;

λυπαμαι αυτο δεν το γνωριζω. παρε ενα τηλ και ρωτησε τους.

• 1 month later...

Εχω κατι φιλους που ειναι γραμμενοι στο ΕΑΠ αξιζει κανεις να προσπαθησει να παρει καποιο πτυχιο απο εκει?

ειναι κανεις που να γνωριζει?

SMILE, LIFE IS NICE

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pastelios (14 Ιαν. 2004 , 15:16)

Εχω κατι φιλους που ειναι γραμμενοι στο ΕΑΠ αξιζει κανεις να προσπαθησει να παρει καποιο πτυχιο απο εκει?

ειναι κανεις που να γνωριζει?

na sou pw thn alitheia to thema exei ksanasyzhththei sto chat & fun.

varieme na psaxnw twra gia na sou pw pou einai.

telospantwn egw exw kanei aithsh 2 fores kai exw apotyxei kai tis 2.enw epairnan 600 atoma evgaina noumero 4000 kati. :o

pocophone X3 NFC // huawei watch gt :!:

• 8 months later...
Παιδιά, επαναφέρω αυτό το θέμα για να θέσω μια ερώτηση σχετικά με το ανοικτό πανεπιστήμιο: Είμαι 29 ετών και έχω πτυχίο ΤΕΙ και Master (MSc), αλλά θα με ενδιέφερε και ένα πτυχιάκι :!: Πληροφορικής ΑΕΙ. Θα μπορούσα άραγε να κάνω μια αίτηση για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ή θα φάω πόρτα λόγω επιπλέον προσόντων και ηλικίας; :worry:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hcivil ( 2 Δεκ. 2003 , 14:42)

Να σε ρωτησω κατι μιας και μαλλον θα ξερεις. Ειμαι πολ.μηχ και εχω 1χρονο που τελειωσα. Ξερεις αν πρεπει να εχει περασει καποιος χρονος για να μπορω να κανω αιτηση γαι μεταπτυχιακο στον τομεα μας;

Ευχαριστω

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος luke (14 Ιαν. 2004 , 15:22)

na sou pw thn alitheia to thema exei ksanasyzhththei sto chat & fun.

varieme na psaxnw twra gia na sou pw pou einai.

telospantwn egw exw kanei aithsh 2 fores kai exw apotyxei kai tis 2.enw epairnan 600 atoma evgaina noumero 4000 kati. :o

Άσε.....κι εγώ έκανα αίτηση δύο φορές...αλλά...είχα ένα αστρονομικό νούμερο κατάταξης....

:cry:

I want it ALL and I want it delivered!!!

Είναι ψιλοακριβό πάντως έτσι; 600€ η Θεματική Ενότητα και για το πτυχίο Πληροφορικής θέλει 13 Θ.Ε. (αν κατάλαβα καλά)... :(

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Προσοχή στο πως ερμηνεύονται έρευνες όπως η παρακάτω, αφού όμως υπάρχει ας την παραθέσω:

Βέβαια υπάρχει έντονη διακύμανση, καθώς οι άνεργοι κάτοχοι μεταπτυχιακού στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ξεπερνούν το 35%, ακολουθούν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα με 9,4%, ενώ κατά πολύ χαμηλότερη είναι η ανεργία των κατόχων διδακτορικού τίτλου με 2% που στην πλειονότητά τους ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα.

Κομμάτι από το παρακάτω άρθρο: http://www.enet.gr/online/online_text?dt=19/09/2004&c=114&id=39623068

Και όταν λέω προσοχή, να δώσω ένα παράδειγμα. Όταν λέμε ότι "οι άνεργοι κάτοχοι μεταπτυχιακού στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ξεπερνούν το 35%" μπορεί πχ να σημαίνει ότι το ΕΑΠ, με τις ειδικές συνθήκες που λειτουργεί προσελκύει ειδικής κατηγορίας άτομα, πχ εργαζόμενους, μεγαλύτερους σε ηλικία (σαν το Αιμίλιο :p ) αλλά και άνεργους και λιγότερο παραδοσιακές ομάδες φοιτητών και μεταπτυχιακών, όπως άτομα που μόλις έχουν τελειώσει το σχολείο ή το Πανεπιστήμιο.

Έτσι η υψηλή ανεργία μπορεί να οφείλεται στο ότι οι άνεργοι προτιμουν το ΕΑΠ, παρά στο ότι το ΕΑΠ οδηγεί στην ανεργία. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τη διαφορά.

Και δε σημαινει ότι είναι απαραίτητα έτσι, μια πιθανή εξήγηση δίνω...

• 5 weeks later...

Πηγαίνει κανείς κανείς στο Ανοιχτό πανεπιστήμιο; Αν ναι πως του φαίνεται;

Ξέρετε αν υπάρχει κάποιο κόστος και πότε και πως γίνονται εγγραφές;

"We don’t see things as they are, we see things as we are."