Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Παιδιά με το συμπάθιο και εντελώς φιλικά αυτά που είπε και ο φίλος seventh_heaven αλλά και άλλοι προηγούμενα έχουν χιλιοειπωθεί. Κάθε 5-10 μέρες βγαίνει κάποιος και ρωτάει τα ίδια ακριβώς... Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε έναν οδηγό τι είναι VISA ELECTRON, τι είναι χρεωστική, ποια τράπεζα προσφέρει δωρεάν χρεωστική ΕΛΕCΤRΟΝ κλπ κλπ...

Όσο για το ΑΦΜ που είναι πράγματι νέα ερώτηση για την Πειραιώς χρειάζεται ενημερωτικά μόνο νομίζω. Αν δεν έχεις δε νομίζω να χαλάσει το άνοιγμα του λογαριασμού. Αλλά για σίγουρα κάλεσε καλύτερα στο 801 802 803 804.

Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε έναν οδηγό τι είναι VISA ELECTRON, τι είναι χρεωστική, ποια τράπεζα προσφέρει δωρεάν χρεωστική ΕΛΕCΤRΟΝ κλπ κλπ....

Καλή σκέψη ;)

Και θα ήταν καλύτερο να τοποθετηθεί στο 1ο post.

Όσο για το ΑΦΜ που είναι πράγματι νέα ερώτηση για την Πειραιώς χρειάζεται ενημερωτικά μόνο νομίζω. Αν δεν έχεις δε νομίζω να χαλάσει το άνοιγμα του λογαριασμού. Αλλά για σίγουρα κάλεσε καλύτερα στο 801 802 803 804.

Και μένα μου το ζήτησαν.

Η κάρτα βγαίνει σε μία βδομάδα μου είπαν.

Όμως μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για αγορές από τώρα έτσι;

Πάντως αυτό το e-banking πρέπει να είναι πολύ βολικό!

Ξέχασα να το ζητήσω... :O

Παιδιά με το συμπάθιο και εντελώς φιλικά αυτά που είπε και ο φίλος seventh_heaven αλλά και άλλοι προηγούμενα έχουν χιλιοειπωθεί. Κάθε 5-10 μέρες βγαίνει κάποιος και ρωτάει τα ίδια ακριβώς... Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε έναν οδηγό τι είναι VISA ELECTRON, τι είναι χρεωστική, ποια τράπεζα προσφέρει δωρεάν χρεωστική ΕΛΕCΤRΟΝ κλπ κλπ...

το ξερω!, και να φανταστεις πως ρωταω κι εγω που το παρακολουθω το τοπικ! :O

βασικα οι απαντησεις ειναι λιγο σκορπιες και μπερδευεσαι! ακομα και με το search που εψαχνα τοση ωρα για να μην κανω ποστ μπερδευτηκα περισσοτερο :O

αυτο για faq πολυ καλη ιδεα! μπορουμε να μοιρασουμε τη δουλεια για να μην τα κανει ενας μονος του!

εγω ειμαι μεσα! (μην μου δωσετε μονο να γραψω για επιτοκια, ΣΕΠΕ και διαφορα τετοια που μπαινουν στα ψιλα γραμματα :p )

seventh_heaven, minovg, clarco5 ευχαριστω για τη βοηθεια :)

edit

το τηλεφωνο της Πειραιως μου θυμισε το Aman Teleshopping!

801 802 803 φτου και βγαινω!! :p :p

Η κάρτα βγαίνει σε μία βδομάδα μου είπαν.

Όμως μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για αγορές από τώρα έτσι;

Πάντως αυτό το e-banking πρέπει να είναι πολύ βολικό!

Ξέχασα να το ζητήσω... :O

Πώς θα χρησιμοποιήσεις την κάρτα από τώρα αφού θα βγει σε μια βδομάδα; :confused:

Ναι το ebanking είναι πολύ βολικό, πληρώνεις εφάπαξ 5€. Ζήτησέ το στην επόμενη επίσκεψη σου στο κατάστημα.

Όσο για το FAQ, εγώ σε αυτό που μπορώ να βοηθήσω και γνωρίζω 100% είναι σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς και την χρεωστική της κάρτα (γιατί αυτά χρησιμοποιώ). Για άλλες τράπεζες δεν μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα και λέω μόνο αυτά που ακούω κι εγώ από άλλους.

Βασικά πρέπει να μαζέψουμε πρώτα τις ερωτήσεις που γίνονται συχνότερα και μετά να ψάξουμε για απαντήσεις. :)

Πώς θα χρησιμοποιήσεις την κάρτα από τώρα αφού θα βγει σε μια βδομάδα; :confused:

Αφού μου έδωσαν αριθμό λογαριασμού.

Απλά η κάρτα θα βγει σε μια βδομάδα.

Αφού έβαλα λεφτά μέσα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον λογαριασμό για να κάνω μια αγορά? :confused:

Αφού μου έδωσαν αριθμό λογαριασμού.

Απλά η κάρτα θα βγει σε μια βδομάδα.

Αφού έβαλα λεφτά μέσα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον λογαριασμό για να κάνω μια αγορά? :confused:

Καλή ερώτηση, αλλά υπάρχει απάντηση σε αυτό. :)

Στις ηλεκτρονικές αγορές δεν χρησιμοποιείς τον αριθμό λογαριασμού σου αλλά τον αριθμό της κάρτας σου, το CVV (ο τριψήφιος αριθμός ασφαλείας στο πίσω μέρος της κάρτας) και την ημερομηνία λήξης της. ΔΕΝ χρησιμοποιείς αριθμό λογαριασμού ο οποίος είναι εντελώς διαφορετικός από τον αριθμό κάρτας.

Οπότε αφού δεν την παρέλαβες ακόμα προφανώς δεν γνωρίζεις και τα στοιχεία της.

Guyz, η electron της Πειραιώς κάνει για το paypal;:O

Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.

Daily Article - Το Καλύτερο Άρθρο της Ημέρας

Καλή ερώτηση, αλλά υπάρχει απάντηση σε αυτό. :)

Στις ηλεκτρονικές αγορές δεν χρησιμοποιείς τον αριθμό λογαριασμού σου αλλά τον αριθμό της κάρτας σου, το CVV (ο τριψήφιος αριθμός ασφαλείας στο πίσω μέρος της κάρτας) και την ημερομηνία λήξης της. ΔΕΝ χρησιμοποιείς αριθμό λογαριασμού ο οποίος είναι εντελώς διαφορετικός από τον αριθμό κάρτας.

Οπότε αφού δεν την παρέλαβες ακόμα προφανώς δεν γνωρίζεις και τα στοιχεία της.

να κανω κι εγω μια ερωτηση ακομα; :O

επειδη ειμαι ασχετος με τα τραπεζικα, στο λογαριασμο που θα ανοιξω θα μπορω να βαζω λεφτα μονο πηγαινοντας στην τραπεζα και καταθετοντας τα στον υπαλληλο ή στο ATM,ετσι;

δεν μπορω να 'στειλω' με καποιο τροπο (π.χ. web) απο αλλο λογαριασμο αλλης τραπεζας σε αυτον, ετσι; :O

οσον αφορα την καταθεση σε μηχανημα, την εχεις χρησιμοποιησει ποτε, ειναι αξιοπιστη; (στην εμπορικη που ειχε καταθεσει ο πατερας μου πριν χρονια ετσι στην Δραμα, ο δευτερος φακελος 'βρεθηκε' με τα μισα λεφτα και ειχε ιστοριες!)

να κανω κι εγω μια ερωτηση ακομα; :O

επειδη ειμαι ασχετος με τα τραπεζικα, στο λογαριασμο που θα ανοιξω θα μπορω να βαζω λεφτα μονο πηγαινοντας στην τραπεζα και καταθετοντας τα στον υπαλληλο ή στο ATM,ετσι;

δεν μπορω να 'στειλω' με καποιο τροπο (π.χ. web) απο αλλο λογαριασμο αλλης τραπεζας σε αυτον, ετσι; :O

Φυσικά και μπορείς, γιατί όχι; :) Κανονικός λογαριασμός κίνησης/ταμιευτηρίου είναι. Απλά αν κάνεις κατάθεση μέσω web από άλλη τράπεζα θα χρεωθείς με έξοδα εμβάσματος (τα έξοδα εξαρτώνται από την κάθε τράπεζα). Αν γίνει μέσω web από άλλον λογαριασμό της Πειραιώς τότε νομίζω είναι δωρεάν.

οσον αφορα την καταθεση σε μηχανημα, την εχεις χρησιμοποιησει ποτε, ειναι αξιοπιστη; (στην εμπορικη που ειχε καταθεσει ο πατερας μου πριν χρονια ετσι στην Δραμα, ο δευτερος φακελος 'βρεθηκε' με τα μισα λεφτα και ειχε ιστοριες!)

Ναι την έχω χρησιμοποιήσει, αλλά προσωπικά έχω κι εγώ τις ίδιες επιφυλάξεις... Λένε ότι το άνοιγμα του φακέλου γίνεται με 2 υπαλλήλους και είναι απόλυτα αξιόπιστο κλπ., αλλά για μεγάλο ποσό ιδιαίτερα δεν το συνιστώ... Σε αυτό το θέμα μόνο η Εθνική είναι πολύ καλή που έχει ΑΤΜ ειδικά με κατάθεση online ΧΩΡΙΣ ΦΑΚΕΛΟ. Εκεί επί τόπου τα μετράει το μηχάνημα και τα περνάει αυτόματα. Αν δεν δέχεται κάποιο χαρτονόμισμα (σκισμένο, τσαλακωμένο κλπ.) σου το επιστρέφει κανονικά. Αυτό είναι πάρα πολύ αξιόπιστο.

ωραια, γιατι βαριεμαι να τρεχω μεχρι την τραπεζα! :p

αα, και κατι ακομα!

οταν κανεις αναληψη υπαρχουν τελη αναληψης; (εννοω να σου ξαφριζουν μερικα € αναλογα με αυτα που κανεις αναληψη).

τελος, πληρωνεις συνδρομη για την καρτα;

--

αυτο το συστημα της Εθνικης πολυ καλο... :)

ωραια, γιατι βαριεμαι να τρεχω μεχρι την τραπεζα! :p

αα, και κατι ακομα!

οταν κανεις αναληψη υπαρχουν τελη αναληψης; (εννοω να σου ξαφριζουν μερικα € αναλογα με αυτα που κανεις αναληψη).

τελος, πληρωνεις συνδρομη για την καρτα;

--

αυτο το συστημα της Εθνικης πολυ καλο... :)

Όχι δεν υπάρχουν τέλη ανάληψης, αλλά απότι ακούστηκε/ειπώθηκε από άλλα παιδιά πριν, υπάρχει κάτι σαν «πρόστιμο» αν κάνεις συνέχεια αναλήψεις από τα γκισέ και όχι από τα ΑΤΜ. Μικρό βέβαια, αλλά προσωπικά δε μπορώ να το επιβεβαιώσω/διαψεύσω.

Όχι ασφαλώς δεν υπάρχει συνδρομή για την χρεωστική κάρτα.

Ναι είπαμε... :)
Ρωτάω, γιατί δοκίμασε ένας φίλος μου να ανοίξει λογαριασμό Paypal με electron visa της Πειραιώς και δεν γινόταν! Και κάποιος του είπε ότι φταίει που η κάρτα είναι electron!:O

Του βγάζει το εξής μήνυμα:

"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."

Την κάρτα την δηλώνει σαν visa!

Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.

Daily Article - Το Καλύτερο Άρθρο της Ημέρας

Ρωτάω, γιατί δοκίμασε ένας φίλος μου να ανοίξει λογαριασμό Paypal με electron visa της Πειραιώς και δεν γινόταν! Και κάποιος του είπε ότι φταίει που η κάρτα είναι electron!:O

Γίνεται κανονικά. Απλά πρέπει να έχεις web banking για να μπορείς να κάνεις confirmation/varification τον 4ψηφιο που στέλνει η Paypal. ;)

Η ιδέα ενός FAQ είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αρκεί να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και να φτιάξουμε κάτι καλό. Πιστεύω ότι μπορούμε μέσω ΡΜ να το συζητήσουμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Περιμένω τις προτάσεις/ιδέες σας! :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Η ιδέα ενός FAQ είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αρκεί να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και να φτιάξουμε κάτι καλό. Πιστεύω ότι μπορούμε μέσω ΡΜ να το συζητήσουμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Περιμένω τις προτάσεις/ιδέες σας! :)

Ωραία λοιπόν. Να μαζέψουμε - γνώμη μου - όλες τις ερωτήσεις που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τις χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες, να τις στέλνετε στον seventh_heaven και ο ίδιος αφού ομαδοποιήσει τις ερωτήσεις (αν θέλει τις στέλνει και σε μένα να τις ομαδοποιήσουμε μαζί :) ) να βρούμε τις απαντήσεις σύμφωνα με εμπειρίες πελατών/χρηστών του site ή ακόμα και με ερωτήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών των περισσότερων τραπεζών.

Επίσης όσοι γνωρίζουν κάποια πράματα να το δηλώσουν στον φίλο και μάλιστα για ποια τράπεζα συγκεκριμένα. Οι πληροφορίες να είναι 100% τεκμηριωμένες και σίγουρα ακριβείς.

Μπορούμε να συνεννοηθούμε και μέσω MSN για πιο άμεση επικοινωνία.

Λοιπόν σήμερα μου ήρθε η Wincard της Πειραιώς. :happy:

Πήρα και τηλ. και την ενεργοποίησα! (Σε μία εργάσιμη μου είπαν)

Πρέπει να πω πως η τηλεφωνική εξυπηρέτηση ήταν άψογη και πολύ ευγενική.

Το μόνο που λείπει τώρα είναι να αποκτήσω κωδικούς για την υπηρεσία winbank (μέσω internet).

Δυστυχώς δεν γινόταν από το τηλέφωνο... :O

Του βγάζει το εξής μήνυμα:

"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."

Την κάρτα την δηλώνει σαν visa!

το συγκεκριμένο μήνυμα του το βγάζει γιατί δεν έχει κάποιο υπόλοιπο μέσα η κάρτα του, την ώρα που πήγε να κάνει κάποια συναλλαγή. αλλά ακόμα και αν έβαζε την κάρτα του εκείνη τη στιγμή για πρώτη φορά, και δεν έκανε συναλλαγή, παίζει το παρακάτω...

όταν βάζουμε τα στοιχεία της κάρτας μας σε ένα site, που ισχυρίζεται ότι δεν θα μας χρεώσει τπτ, το site για να τσεκάρει αν βάλαμε αληθινά στοιχεία δεσμέυει ένα πολύ μικρό ποσό, το οποιο μετά επιστρέφεται πίσω. δεν μιλάω για την διαδικασία που τσεκάρει το paypal τον 4 ψηφιο αριθμό, αυτό είναι άλλη υπόθεση... μιλάω για έναν έλεγχο που γινεται άθελα μας, και χωρίς να το ξέρουμε, τη στιγμή που βάζουμε τα στοιχεία της κάρτας μας.

οπότε αν μιλάμε για χρεωστική και έχεις 0 στην τράπεζα, προφανώς δεν μπορει να γίνει η δέσμευση αυτή και το site μας βγάζει μήνυμα ότι η τράπεζα αρνήθηκε την συναλλαγή. αυτή η διαδικασία συνήθως γίνεται σε site που σου δίνουν free trial για κάτι, αλλά απαιτούν έτσι κι αλλιώς τα στοιχεία της κάρτας σου. επίσης μου χει τύχει και στο yahoo auctions και στο bidvertiser. στο paypal δεν θυμάμαι αν ισχυει αυτό το σύστημα. δεν αποκλείεται, αλλά το πιθανότερο είναι ο φίλος σου να προσπάθησε να κάνει μια συναλλαγή εκείνη τη στιγμή. ρώτα τον να σου πει τι ακριβώς έκανε εκείνη την ώρα και του το γαλε. και εξήγησε του ότι πρέπει να χει υπόλοιπο στον λογαριασμό του :)

Γεια εγώ είμαι ο φίλος του CaeSaR λοιπόν υπόλοιπο μέσα στον λογαριασμό δεν έχω διάβασα τι είπες πριν και ίσως φτέει αυτό..Θα το δοκιμάσο και αν σινεχιστεί το πρόβλημα θα σας ενημερώσο ..Ευχαριστώ ;)

Έκανα edit το reply πήγα έβαλα χρίματα αλλά και πάλι τα ίδιο error βγάζει δεν ξέρω τι φτέει :( άμα γνωρίζει κάποιος.. Eυχαριστώ

Jesakos is HereEEeeEEe!

http://www.danasoft.com/sig/Jesakos.jpg

πρεπει πρώτα τα χρήματα να μπουν στο διαθέσιμο υπόλοιπο σου. αυτό θα γίνει την επόμενη ημερολογιακή ημέρα απ όταν τα έβαλες. Τα έβαλες Τρίτη, πχ, Τετάρτη θα μπορεις να τα χρησιμοποιήσεις. Ειτε αγορά, είτε ανάληψη κτλ

Αυτο γιατι το κανει η Πειραιως?

Υποθέτω για να κάνουν οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος καταμέτρηση των χρημάτων που έβαλες στο φάκελο στο ΑΤΜ, και να σιγουρευτούν οτι περιέχει το ποσό που δήλωσες οτι κατέθεσες.

.

Εγω, πάντως, δεν θα ξανα-εμπιστευθώ web-banking καμμιάς τράπεζας. Μπήκανε στον λογαριασμό του πατέρα μου και σηκώσανε 3000 ευρώ και τα έκαναν κατάθεση σε λογαριασμό άλλης τράπεζας. Μόλις το είδε ο πατέρας λίγο ήθελε να πάθει εγκεφαλικό. Και κάνανε και 2 μέρες να μας ενημερώσουνε για την πορεία των ερευνών. Καλύτερα ουρά και σίγουρα, παρά να χάσεις τα λεφτά σου.

Ντροπή τους! Ποιότητα Α (bank)

Εγω, πάντως, δεν θα ξανα-εμπιστευθώ web-banking καμμιάς τράπεζας. Μπήκανε στον λογαριασμό του πατέρα μου και σηκώσανε 3000 ευρώ και τα έκαναν κατάθεση σε λογαριασμό άλλης τράπεζας. Μόλις το είδε ο πατέρας λίγο ήθελε να πάθει εγκεφαλικό. Και κάνανε και 2 μέρες να μας ενημερώσουνε για την πορεία των ερευνών. Καλύτερα ουρά και σίγουρα, παρά να χάσεις τα λεφτά σου.

Ντροπή τους! Ποιότητα Α (bank)

Αγαπητέ φίλε, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μεμονωμένο. Αν δε διατηρείς καποιες βασικές αρχές ασφαλείας σχετικά με υπολογιστές, καλύτερα να μην ασχολείσαι με το άθλημα, γιατί όπως συμφώνησες και συ υπάρχει κίνδυνος. Χρησιμοποιώ χρόνια e-banking με κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πάντα φιλικά xpuser:)

Θα το ακούσεις σύντομα στις ειδήσεις για ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑ.

Και ετσι απλά για να γνωρίζεις ότι γνωρίζω αρκετά πράγματα για ασφάλεια συναλλαγών και δή όταν πρόκειται για τράπεζες.

Και γώ το χρησιμοποιώ 4 χρόνια αλλά αυτό δεν λέει κάτι.