Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Να κάνω μια ερώτηση...

Έχω μια virtual prepaid Πειραιώς με 34€ μέσα. Προσπάθησα να κάνω μια αγορά από Αλι χωρίς επιτυχία και η Τράπεζα μου είπε δε γίνεται κάτι

Τι μπορώ να κάνω για να μη χάσω τα λεφτά μέσα και να κάνω και την αγορά;

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Να κάνω μια ερώτηση...

Έχω μια virtual prepaid Πειραιώς με 34€ μέσα. Προσπάθησα να κάνω μια αγορά από Αλι χωρίς επιτυχία και η Τράπεζα μου είπε δε γίνεται κάτι

Τι μπορώ να κάνω για να μη χάσω τα λεφτά μέσα και να κάνω και την αγορά;

1) να περιμένεις αλλαγές στα cc :)

2) να κάνεις αγορά από άλλου που ίσως και να περάσει (π.χ. ebay μέσω paypal ή κάποια άλλα site παρόμοια με το ali , banggood/dx κλπ)

1) Υπάρχει περίπτωση να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στον επόμενο μήνα; Γιατί είναι πράγματα που χρειάζομαι "σύντομα"

2) Απο τον συγκεκριμένο πωλητή το ξεχνάω αυτή τη στιγμή με κάποιον τρόπο;

Επίσης μου βγάζει επιλογή πληρωμής με web money (το είδα βιαστικά). Ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι;

Οι κυπριακές κάρτες δεν συνδέονται κανονικά με το paypal?

κανονικά συνδέονται.....

απλα δεν ήθελα να την εγω συνδεδεμένη ....

προτιμώ να εχω συνδεδεμένη κάποια που έχει λιγα ελεγχόμενα χρήματα....

άλλωστε το interface του. revolut με τα τρια νομίσματα ειναι άπαιχτο....

btw προσπάθησα να συνδέσω ελληνικές κάρτες στο skrill.... αν και ήρθε κανονικά η χρέωση σύνδεσης και πιστωθηκαν τα λεφτά που χρεωνει οταν κάνει την σύνδεση, δεν με αφήνει να τραβήξω λεφτα....

βέβαια σε αντίθεση με την revolut έχει προμήθεια 1.6% όταν τραβάς λεφτά απο καρτα.....

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

1) Υπάρχει περίπτωση να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στον επόμενο μήνα; Γιατί είναι πράγματα που χρειάζομαι "σύντομα"

2) Απο τον συγκεκριμένο πωλητή το ξεχνάω αυτή τη στιγμή με κάποιον τρόπο;

Επίσης μου βγάζει επιλογή πληρωμής με web money (το είδα βιαστικά). Ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι;

Με western union στέλνω κανονικά;

Απ' όσο γνωρίζω, η Westenr Union άρχισε ξανά τη λειτουργία στην Ελλάδα μετά τα CC αλλά μόνο για αποστολή χρημάτων μέσα στην Ελλάδα, όχι προς εξωτερικό.

Γινετε να στειλεις στο εξωτερικο με το οριο των 500 ευρω ανα ατομο και ανα μηνα.

ηρθε και η φυσικη καρτα της skriill εκανε 10 μερες....

εκανα και αγορα μεσω paypal, ολα μια χαρα....

πλεονεκτημα της revolut οτι οι συνναλαγες φαινονται αμεσως εστω και αν ειναι pending

...ενω στην skrill αφαιρειεται μεν το υπολοιπο αλλα εκαθαριζονται αεργοτερα....

την καρτα της skrill δεν μπορεις να την βαλεις στην revolut και αντιστοφα....

....λογικο βεβαια για να λεμε αληθεια.... :lol:

πλεονεκτημα της revolut οτι οι συνναλαγες φαινονται αμεσως εστω και αν ειναι pending

...ενω στην skrill αφαιρειεται μεν το υπολοιπο αλλα εκαθαριζονται αεργοτερα....:lol:

Και πλεονεκτημα της Skrill οτι εχει λογαριασμο στην AlphaBank και επομενως οι πιστωσεις γινονται δωρεαν (απο Alpha) και πιο γρηγορα

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

πράγματι αυτό είναι το δυνατό χαρτί της .....

...ενω στην skrill αφαιρειεται μεν το υπολοιπο αλλα εκαθαριζονται αεργοτερα....

την καρτα της skrill δεν μπορεις να την βαλεις στην revolut και αντιστοφα....

....λογικο βεβαια για να λεμε αληθεια.... :lol:

Για αγορές σε ευρώ από Amazon Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας βολεύει η skrill που είναι πιο γρήγορη λόγω κατάθεσης σε Alpha bank ενώ για αγορές σε ξένο νόμισμα και paypal συμφέρει η revolut προς το παρόν.

ποιαμες οι διαφορες αναμεσα σε visa, mastercard, maestro?

αναφερομαι σε χρεωστικες καρτες (ατμ)

Visa mastercard 100% αποδοχη σε καταστηματα

Maestro οχι πανω απο 5% αποδοχη. Τουλαχιστον για την Ελλαδα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Visa mastercard 100% αποδοχη σε καταστηματα

Maestro οχι πανω απο 5% αποδοχη. Τουλαχιστον για την Ελλαδα

Diners ? ....

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Καλησπέρα σας,

Θα είμαι στην Αγγλία για τον επόμενο χρόνο. Έχω μία χρεωστική και μία πιστωτική (Miles and more) της Πειραιώς. Θα ήθελα τα φώτα σας όσον αφορά τι με συμφέρει να χρησιμοποιώ για αγορές. Χρεωστική, πιστωτική ή να κάνω αναλήψεις κάθε εβδομάδα 420 ευρω και να χρησιμοποιώ μετρητά. Ή μήπως με την πρώτη ευκαιρία όταν θα έρθω Έλλαδα (Χριστούγεννα) να βγάλω καμιά άλλη κάρτα από άλλη τράπεζα που να είναι πιο συμφέρουσα για συναλλαγές στο εξωτερικό?

Δεδομένα μετά από συνομιλίες με Πειραιώς:

-Για κάθε ανάληψη χρεώνει 4 ευρώ πάγια και 2% επί του ποσού μέχρι 6ευρώ το μέγιστο (δηλαδή 10 ευρώ αν κάνω αναλήψεις 420 ευρώ).

-Για κάθε αγορά με χρεωστική ή πιστωτική χρεώνει 2% επί του ποσού.(γνωρίζω για τη visa ότι έχει στo site μηχανηματάκι που υπολογίζει τα κερατιάτικα.

-Η miles and more επιβραβεύει με δωρέαν μίλια σε ταξίδια, αλλά δεν ξέρω πόσο απάτη είναι αυτό (με την έννοια πόσο πρέπει να ξοδέψω για να έχω ένα δωρεάν ταξίδί Αγγλία-Ελλάδα??? Αν σκεφτεί κανείς και ότι η αεροπορική εταιρία που το παρέχει είναι πολύ πιο ακριβή από αεροπορικές χαμηλού κόστους)

Το πράγμα όμως μπλέκεται γιατί δεν ξέρω τι ισοτιμία τηρείται σε κάθε συναλλαγή (ανάληψη/χρήση χρεωστικής/χρήση πιστωτικής).

Γνωρίζετε αν στις παραπάνω διαδικασίες υπάρχουν και άλλες χρεώσεις από οπουδήποτε?

Οποιοσδήποτε ξέρει κάτι για τα παραπάνω, παρακαλώ ας βοηθήσει. SOS τα φώτα σας και το κοφτερό μυαλό σας.

Συγγνώμη αν σας κούρασα.

Ανάληψη απο ατμ στο εξωτερικό με χρεωστική Εθνικής χρεώνει 1€ για αναλήψεις μέχρι 390€ και 1,10€ μέχρι 490€. Επίσης απ'ευθείας αγορά από κατάστημα με χρεωστική δεν χρεώνει καθόλου έξοδα. Ούτε αν είναι σε άλλο νόμισμα. Άρα συμφέρει πολύ περισσότερο από της Πειραιώς

Θα ήθελα να ρωτήσω η κατάθεση απο Ελλάδα σε λογαριασμό leupay που είναι σε δολλάρια συμφέρει να γίνει η μετατροπή από την leupay ή από την τράπεζα εδώ μέσω ebanking?

Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια. Πρέπει όμως να ανοίξω λογαριασμό στην Εθνική (πράγμα δύσκολο στους καιρούς μας)

Για το δίλημμα χρεωστική ή πιστωτική έχεις γνώμη με αυτά τα δεδομένα?

Αλήθεια για την χρεωστική της Εθνικής είσαι 100% σίγουρος? Πολύ περίεργο μου φαίνεται να μην χρεώνει τίποτα για μετατροπή συναλλάγματος

Έξοδα δεν χρεώνει όταν αγοράζεις σε νόμισμα άλλο από το €. Το αν η ισοτιμία που δίνει στη συναλλαγή είναι χειρότερη από άλλων τραπεζών δεν το έχω προσέξει, νομίζω όμως πως όχι. Την έχω χρησιμοποίησει στη Ουγγαρία στην Πολωνία και στη Φυρομ, και σε ανάληψη από ατμ και σε αγορές απ'ευθείας σε καταστήματα και το μόνο που με χρέωσε είναι 1€ στην ανάληψη σε ατμ.

Για το αν συμφέρει χρεωστική ή πιστωτική, νομίζω πως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν εξοφλείς όλο το ποσό της πιστωτικής και δεν χρεώνεσαι τόκους. Μάλλον προτιμότερη η πιστωτική για να παίρνεις και τους πόντους.

Θα ήθελα να ρωτήσω η κατάθεση απο Ελλάδα σε λογαριασμό leupay που είναι σε δολλάρια συμφέρει να γίνει η μετατροπή από την leupay ή από την τράπεζα εδώ μέσω ebanking?

εντυπώσεις απο την leupay;;;;

εντυπώσεις απο την leupay;;;;

Εχει το πλεονέκτημα ότι έχεις δικο σου iban και οι μεταφορες εμφανίζονται πιο γρηγορα. Μπορείς να δουλευεις 2 νομισματα με ξεχωριστα iban Χρεώνει όμως την μετατροπή συναλλάγματος στον ιδιο λογαριασμό.

Συγγνωμη που επανερχομαι.

Ρωτάω αν ξερεις αν χρεώνεται η αγορά από καταστήματα με την χρεωστική της εθνικής?

Ευχαριστώ πολυ

Εχει το πλεονέκτημα ότι έχεις δικο σου iban και οι μεταφορες εμφανίζονται πιο γρηγορα. Μπορείς να δουλευεις 2 νομισματα με ξεχωριστα iban Χρεώνει όμως την μετατροπή συναλλάγματος στον ιδιο λογαριασμό.

μαλιστα.....

είδα κάτι μετατροπές που ηταν λιγο τσιμπιμενες....

θα την δοκιμασω, ηδη άνοιξα λογαριασμό σε ευρω, λίρες και δολάρια :D