Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Το καλοκαίρι που μας πέρασε πάντως ένας φίλος μου ήθελα να πάρει ένα κινητό από τα Public στο mall. Τους λέει τι δυνατότητες έχει για δόσεις και του είπαν ότι μπορούν να του βγάλουν πιστωτική κάρτα. Δίνει την ταυτότητά του (ήταν φοιτητής αλλά δεν του ζήτησαν πάσο.. Εκκαθαριστικό δεν είχε ) και περίμενε μισή ώρα για να δουν αν θα πάρει έγκριση .. Τελικά πράγματι η κάρτα εγκρίθηκε και επιτόπου του έδωσαν στο κατάστημα (δεν ήρθε ταχυδρομικώς η κάρτα ) την Diners Club Public με πιστωτικό όριο 1000 ευρώ και περασμένη την πρώτη δόση από το κινητό. Μπορεί πλέον να ζητάνε εκκαθαριστικό δεν ξέρω.. Αλλά αν θες ρώτα και εκεί

Πηγα χθες στο Mall,στο Public που μου ειπες.Μου λεει ο υπαλληλος "Μονο με εκκαθαριστικο απο 14000 ευρω και πανω,ουτε 50 ευρω παρακατω",οποτε ακυρο απο εκει.Γυρναω στην εισοδο υπηρχε ενα σταντ με μια κοπελα που εδινε την YES της Eurobank.Της λεω τι χρειαζεται,αν γινεται χωρις εκκαθαριστικο,μου λεει μπορει αν ζητησει η τραπεζα ομως θα πρεπει να δωσω.Αυτη ομως μου ζητησε να της πω ετησιο εισοδημα κτλ. και μου ειπε οτι θελει απο 7000 και πανω η Eurobank.Φευγω απο εκει και γυριζοντας σπιτι περναω απο ενα καταστημα Γερμανος.Ρωταω για την Οτε-Cosmote και δεν ηξερε να μου απαντησει σε τιποτα.Σαν αργομισθοι δημοσιοι υπαλληλοι μιλαμε ειναι οι υπαλληλοι του Γερμανου.Η απαντηση ηταν "Δεν ειμαι υπαλληλος της τραπεζας για να ξερω,να σας δωσω να συμπληρωσετε το εντυπο"...

Πηγα χθες στο Mall,στο Public που μου ειπες.Μου λεει ο υπαλληλος "Μονο με εκκαθαριστικο απο 14000 ευρω και πανω,ουτε 50 ευρω παρακατω",οποτε ακυρο απο εκει.Γυρναω στην εισοδο υπηρχε ενα σταντ με μια κοπελα που εδινε την YES της Eurobank.Της λεω τι χρειαζεται,αν γινεται χωρις εκκαθαριστικο,μου λεει μπορει αν ζητησει η τραπεζα ομως θα πρεπει να δωσω.Αυτη ομως μου ζητησε να της πω ετησιο εισοδημα κτλ. και μου ειπε οτι θελει απο 7000 και πανω η Eurobank.Φευγω απο εκει και γυριζοντας σπιτι περναω απο ενα καταστημα Γερμανος.Ρωταω για την Οτε-Cosmote και δεν ηξερε να μου απαντησει σε τιποτα.Σαν αργομισθοι δημοσιοι υπαλληλοι μιλαμε ειναι οι υπαλληλοι του Γερμανου.Η απαντηση ηταν "Δεν ειμαι υπαλληλος της τραπεζας για να ξερω,να σας δωσω να συμπληρωσετε το εντυπο"...

Για την Diners μπορεί να άλλαξαν οι προυποθέσεις, γιατί άλλαξε η πολιτική της τράπεζας citibank.. Μέχρι πριν λίγους μήνες θα στην έβγαζε πάντως...

Και φαίεται πολύ αστείο. ΓΙατί η citibank ήταν η τράπεζα που έβγαζε σε όλους.. Στη σχολή μου όταν ήμουν πρώτο έτος είχε στήσει μόνιμο πάγκο έξω στην είσοδο και έβγαζε σε όλους κάρτες... Στα μαγαζιά επίσης έβγαζε χωρίς εκκαθαριστικό .. χωρίς τίποτα.. Γενικά ήταν η πιο εύκολη. Και τώρα ξαφνικά ζητάνε 14.000 ευρώ εισόδημα, έκοψαν τις φοιτητικές... Ακόμα και οι αιτήσεις για αύξηση πιστωτικών ορίων έχουν παγώσει από τον Μάιο... Όσο εισόδημα και να έχεις δεν μπορεις να κανεις αίτηση για αύξηση ορίου όπως μου είπαν... (μάλλον προσπαθουν ξανά να την πουλήσουν). Γι αυτό μου κανε εντύπωση που μας παίρνουν εμάς τηλέφωνο για τη Diners στον πατερα μου..

Στην αίτηση με την yes μήπως θα έπρεπε να προσπαθήσεις? Η κοπέλα δεν θα σου ζήταγε εκκαθαριστικό.. Παλιότερα έβαζες ότι να ναι εισόδημα (ένα λογικό ποσό) και πολλές φορές η τράπεζα δεν ζήταγε εκκαθαριστικό. Δεν θα έχανες και τίποτα να δοκιμάσεις αν και το πιο πιθανό είναι να ζήταγαν μετά και από εκεί εκκαθαριστικό... Για τον Γερμανό δεν μου έκανε εντύπωση αυτά που λες..

Οπότε οι λύσεις που έχεις είναι να βάλεις εγγυητή, να βγάλεις πρόσθετη κάρτα από κάποιον συγγενή σου ή να χρησιμοποιήσεις απευθείας μια άλλη πιστωτική κάποιοιυ γνωστού σου.

Edited by Alex0077

Εδώ ρε παιδιά ζητάνε εκκαθαριστικό για να ανοίξεις λογαριασμό ταμιευτηρίου, δεν θα ζητήσουν για πιστωτική;

Εδώ ρε παιδιά ζητάνε εκκαθαριστικό για να ανοίξεις λογαριασμό ταμιευτηρίου, δεν θα ζητήσουν για πιστωτική;

Αυτό τι σχέση έχει; Για άλλο λόγο το ζητάνε (φορολογικούς) .. Και εννοείται αν δεν έχεις εκκαθαριστικό ανοίγεις λογαριασμό και χωρίς. (πχ φοιτητές )

Αυτό τι σχέση έχει; Για άλλο λόγο το ζητάνε (φορολογικούς) .. Και εννοείται αν δεν έχεις εκκαθαριστικό ανοίγεις λογαριασμό και χωρίς. (πχ φοιτητές )

Εντάξει στην πρώτη περίπτωση το χρειάζεται για το μαύρο χρήμα και στη δεύτερη για να διασφαλίσει ότι θα τα πάρει...Αλλά ήθελα να πω ότι πλέον χωρίς εκκαθαριστικό δεν κάνεις τίποτε.κι εγώ φοιτητής είμαι αλλά μου ζήτησαν εκκαθαριστικό... Και φυσικά αν καείς στον χυλό φυσάς και το γιαούρτι... πάντως, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους, αν το τραπεζικό σύστημα δούλευε και παλιά όπως τώρα, δεν θα πληρώναμε τις @@@@@ κάθε τράπεζας....

Εντάξει στην πρώτη περίπτωση το χρειάζεται για το μαύρο χρήμα και στη δεύτερη για να διασφαλίσει ότι θα τα πάρει...Αλλά ήθελα να πω ότι πλέον χωρίς εκκαθαριστικό δεν κάνεις τίποτε.κι εγώ φοιτητής είμαι αλλά μου ζήτησαν εκκαθαριστικό... Και φυσικά αν καείς στον χυλό φυσάς και το γιαούρτι... πάντως, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους, αν το τραπεζικό σύστημα δούλευε και παλιά όπως τώρα, δεν θα πληρώναμε τις @@@@@ κάθε τράπεζας....

Εξαρτάται.. Αν κάποιος είναι φοιτητής και δεν έχει εκκαθαριστικό .. μπορεί να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα.. δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί.. Το καλοκαίρι άνοιξα λογαριασμούς σε 3 τράπεζες χωρίς εκκαθαριστικό. Αλλά όπως και να χει .. έχεις δίκιο.. ότι όποιος έχει εκκαθαριστικό θα πρέπει οπωσδήποτε να το καταθέτει στην τράπεζα για οποιαδήποτε προϊόν.

Το τελευταιο διαστημα οταν πηγαινω στο ταμειο για να πληρωσω απο 500 ευρω και πανω για την πιστωτικη μου μου ζητανε παντα ταυτοτητα. Το εχει παρατηρησει καποιος αλλος; Μιλαω για αλφα μπανκ.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Το τελευταιο διαστημα οταν πηγαινω στο ταμειο για να πληρωσω απο 500 ευρω και πανω για την πιστωτικη μου μου ζητανε παντα ταυτοτητα. Το εχει παρατηρησει καποιος αλλος; Μιλαω για αλφα μπανκ.

Η Citibank και 10 να πληρώσεις σου ζηταει παντα ταυτότητα, που ειναι το περίεργο.

Η Citibank και 10 να πληρώσεις σου ζηταει παντα ταυτότητα, που ειναι το περίεργο.

Το περιεργο ειναι μεχρι προσφατα δεν ζητουσε ταυτοτητα. Για την αλφα μιλαω που με ενδιαφερει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε μένα ποτέ δεν ζήτησαν στη citibank.. Ούτε και μια φορά που είχα κάνει πληρωμή 10.000 για χρεώσεις προς εφορία..

Ειναι μάλλον ανάλογα το κατάστημα

Εγω την Παρσκευη που εβαλα 1000 ευρω σε εναν λογαριασμο γνωστου δεν μου ζητησαν ταυτοτητα αλλα κανουν ενα κανουργιο κολπο , που ειναι ενα σφραγιδακι που εχουν και σου παταει μια σφραγιδα στο καταθετηριο χαρτι που στις τελιτσες αναλογα συμπληρωνεις τα στοιχεια σου , εννοειτε οτι μπορεις να βαλεις οτι θες γιατι δεν σου ζητανε ταυτοτητα

Εγω την Παρσκευη που εβαλα 1000 ευρω σε εναν λογαριασμο γνωστου δεν μου ζητησαν ταυτοτητα αλλα κανουν ενα κανουργιο κολπο , που ειναι ενα σφραγιδακι που εχουν και σου παταει μια σφραγιδα στο καταθετηριο χαρτι που στις τελιτσες αναλογα συμπληρωνεις τα στοιχεια σου , εννοειτε οτι μπορεις να βαλεις οτι θες γιατι δεν σου ζητανε ταυτοτητα

Φανταζομαι για καποιο λογο το κανουν. Την επομενη φορα θα ρωτησω απο περιεργεια τον ταμια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μου είχε φανεί περίεργο και σε μένα όταν 2 φορές μου ζήτησαν ταυτότητα για κατάθεση σε προπληρωμένη καρτα στην Τράπεζα Κύπρου,Θυμάμαι την δέυτερη φορά στο ταμείο είχε ταμπελάκι που έγραφε ότι είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με κάποιο (νέο αν θυμάμαι καλά) νόμο. Τελευταία το ακούω συχνά ότι ζητούν ταυτότητα για την κατάθεση.

Ο νόμος κανονικά λέει ότι για οποιαδήποτε συναλλαγή με τράπεζα πρέπει να έχεις ταυτότητα.. Απλά οι περισσότερες τράπεζες όταν πλήρωνες ή έκανες κατάθεση το αμελουσαν.

Άρα μην σας φαίνεται περίεργο.

Δεν είναι περίεργο να ζητάνε την ταυτότητά σου για να τους δώσεις λεφτά;

Φαίνεται ότι η αγάπη στη χαρτούρα είναι στο DNA Ελλήνων (τουλάχιστον όσων βρίσκουν φυσιολογικό να δίνουν ταυτότητα για να πληρώσουν).

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν είναι περίεργο να ζητάνε την ταυτότητά σου για να τους δώσεις λεφτά;

Φαίνεται ότι η αγάπη στη χαρτούρα είναι στο DNA Ελλήνων (τουλάχιστον όσων βρίσκουν φυσιολογικό να δίνουν ταυτότητα για να πληρώσουν).

Θες να μου πεις δηλαδή πως αν οι αγορές και οι πληρωμές που γίνονται σε οποιαδήποτε κάρτα συμμετέχουν σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η τράπεζα ΔΕΝ οφείλει να γνωρίζει με ποιόν συναλλάσσεται όταν γίνεται η αποπληρωμή της?

Όταν έχεις να κάνεις με χρήμα, η "χαρτούρα" που λες είναι αναγκαίο κακό, για να διασφαλίσεις προτίστως τα δικά σου συμφέροντα.

Θες να μου πεις δηλαδή πως αν οι αγορές και οι πληρωμές που γίνονται σε οποιαδήποτε κάρτα συμμετέχουν σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η τράπεζα ΔΕΝ οφείλει να γνωρίζει με ποιόν συναλλάσσεται όταν γίνεται η αποπληρωμή της?

Όταν έχεις να κάνεις με χρήμα, η "χαρτούρα" που λες είναι αναγκαίο κακό, για να διασφαλίσεις προτίστως τα δικά σου συμφέροντα.

Συμφωνω αλλα στο 99,9% των περιπτωσεων καποιος που θελει να ξεπλυνει χρημα μεσω πιστωτικης θα παει σε καταστημα που εχει αυτοματο ταμειο. Με αυτο το δεδομενο και μονο για περιπτωσεις πληρωμης πιστωτικης καρτας θεωρω χαζο για να μην πω υποκριτικο το να ζητανε ταυτοτητα οταν πας να πληρωσεις την πιστωτικη σου στο ταμειο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν ξέρω για τις άλλες τράπεζες.. αλλά στη citibank για παράδειγμα που αναφέρθηκε.. δεν χρειάζεται καν να έχεις την κάρτα μαζί σου για να κάνεις κατάθεση.. Απλά πληκτρολογείς τον αριθμό της κάρτας σε ένα οποιοδήποτε ΑΤΜ της τράπεζας.. Ο οποιοσδήποτε δηλαδή μπορεί να καταθέσει χρήματα έτσι απλά..

To site της Πειραιώς (όχι το e-banking) από χθες έχει εντελώς νέα εμφάνιση! Η μεγάλη διαφορά που εντόπισα είναι στο σημείο αναζήτησης καταστημάτων & ΑΤΜ που έχουν συμπεριλάβει και χάρτη και τα καταστήματα της ΑΤΕ. Τελικά τα καταγεγραμμένα παράπονα πιάνουν τόπο. :)

To site της Πειραιώς (όχι το e-banking) από χθες έχει εντελώς νέα εμφάνιση! Η μεγάλη διαφορά που εντόπισα είναι στο σημείο αναζήτησης καταστημάτων & ΑΤΜ που έχουν συμπεριλάβει και χάρτη και τα καταστήματα της ΑΤΕ. Τελικά τα καταγεγραμμένα παράπονα πιάνουν τόπο. :)

Να δεις που σε λιγο καιρο θα το ξανααλλαξουν

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το γεγονός ότι η Πειραιώς εξαγόρασε την Κύπρου και τη Λαϊκή δεν ξέρω κατά πόσο είναι θετικό για την τράπεζα. Μαζεύει όλο το "σκάρτο υλικό" με πολύ γρήγορες ταχύτητες (οκ, ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει άμεσα) και...για το μέλλον κανείς δεν ξέρει. Μετά το πετσόκομα των καταθέσεων στην Κύπρο σε συγκεκριμένες τράπεζες και όχι σε όλες, φαίνεται ότι είναι εφικτό να εφαρμοστεί και αλλού, σε περίπτωση που μία μόνο τράπεζα παρουσιάσει "ζημιά". Για να κλείσει την "ψαλίδα" θα κουρεύει τις καταθέσεις. Τόσο απλά. Κακώς βλέπω να εφησυχάζουμε και να λέμε "έξω έγινε, εδώ δεν παίζει να γίνει ποτέ". Είναι δεδομένο ότι όποιος έχει αυτό το σκεπτικό, είναι και αυτός που την πατάει.

Να δεις που σε λιγο καιρο θα το ξανααλλαξουν

Γιατί;

Το γεγονός ότι η Πειραιώς εξαγόρασε την Κύπρου και τη Λαϊκή δεν ξέρω κατά πόσο είναι θετικό για την τράπεζα. Μαζεύει όλο το "σκάρτο υλικό" με πολύ γρήγορες ταχύτητες (οκ, ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει άμεσα) και...για το μέλλον κανείς δεν ξέρει. Μετά το πετσόκομα των καταθέσεων στην Κύπρο σε συγκεκριμένες τράπεζες και όχι σε όλες, φαίνεται ότι είναι εφικτό να εφαρμοστεί και αλλού, σε περίπτωση που μία μόνο τράπεζα παρουσιάσει "ζημιά". Για να κλείσει την "ψαλίδα" θα κουρεύει τις καταθέσεις. Τόσο απλά. Κακώς βλέπω να εφησυχάζουμε και να λέμε "έξω έγινε, εδώ δεν παίζει να γίνει ποτέ". Είναι δεδομένο ότι όποιος έχει αυτό το σκεπτικό, είναι και αυτός που την πατάει.

Γιατί;

Τι θελεις να πεις οτι η Πειραιως ειναι βιώσιμη τραπεζα και θα εχει προβλημα με την Κυπρου? καλο αλλα οχι και τοσο πιστικό. Απο εδω και περα πρέπει να προσεχετε που εχετε τα χρήματα σας, αν εχετε

Εφόσον επιβεβαιώθηκε ότι η εγγύηση καταθέσεων στις 100.000 παραμένει , δεν βλέπω κανένα πρόβλημα , όπου και αν έχω τις πενιχρές καταθέσεις μου . Ας προσέξουν όσοι έχουν εκατομύρια .