malmsteen Δημ. June 6, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2018 Σ'ευχαριστώ για τις απαντησεις θοδωρη. Θα κανω αιτηση για τη yes Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thodoris85 Δημ. June 6, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2018 Να 'σαι καλά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. June 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2018 εστω οτι εχω 1000 ευρω πιστωτικο οριο και κανω μια αγορα σημερα 1000 ευρω (χωρις δοσεις). Αυριο την πληρωνω την πιστωτικη 1000 ευρω. Μεθαυριο μπορω να κανω αλλη μια αγορα 1000 ευρω ή πρεπει να βγει ο λογαριασμος για να δει το συστημα οτι πληρωσα για να κανω αγορα παλι Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. June 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2018 μπορείς κανονικά να ξανααγοράσεις , μιας και ουσιαστικά το όριο σου γέμισε και άδειασε , οπότε ξεκινάς από το μηδέν και πάλι! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. June 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2018 εστω οτι εχω 1000 ευρω πιστωτικο οριο και κανω μια αγορα σημερα 1000 ευρω (χωρις δοσεις). Αυριο την πληρωνω την πιστωτικη 1000 ευρω. Μεθαυριο μπορω να κανω αλλη μια αγορα 1000 ευρω ή πρεπει να βγει ο λογαριασμος για να δει το συστημα οτι πληρωσα για να κανω αγορα παλι αν ειναι πιστωτικη της αλφα μπανκ, ακομα και αν πληρωσεις την ιδια στιγμη τα 1000 ευρω θα πρεπει να περιμενεις 2-3 μερες μεχρι να λογιστηκοποιηθει η συναλλαγη. μεχρι να συμβει αυτο δεν θα μπορεσεις να την χρησιμοποιησεις παροτι δεν θα εχεις χρεωστικο υπολοιπο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. June 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2018 Μολις εκανα την πρωτη συναλλαγη μου με την πιστωτικη 13 ευρω. Σε 1 λεπτο την πληρωσα και παλι δειχνει 0. Οποτε ολα καλα. eurobank mastercard cosmote ειναι Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thodoris85 Δημ. June 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2018 αν ειναι πιστωτικη της αλφα μπανκ, ακομα και αν πληρωσεις την ιδια στιγμη τα 1000 ευρω θα πρεπει να περιμενεις 2-3 μερες μεχρι να λογιστηκοποιηθει η συναλλαγη. μεχρι να συμβει αυτο δεν θα μπορεσεις να την χρησιμοποιησεις παροτι δεν θα εχεις χρεωστικο υπολοιπο. Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Όταν κάνω αποπληρωμή μέσω ebanking μου το αλλάζει κατευθείαν το όριο. Το περίεργο είναι ότι μια φορά έβαλα καταλάθος λίγο παραπάνω (10-20 ευρώ) και το όριο εμφανίστηκε αυξημένο στο ebanking (!!!). Δε ξέρω γιατί, αλλά θέλω να πάρω τηλ να το ρωτήσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. June 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2018 Φυσικό δεν είναι; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. June 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2018 Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Όταν κάνω αποπληρωμή μέσω ebanking μου το αλλάζει κατευθείαν το όριο. Το περίεργο είναι ότι μια φορά έβαλα καταλάθος λίγο παραπάνω (10-20 ευρώ) και το όριο εμφανίστηκε αυξημένο στο ebanking (!!!). Δε ξέρω γιατί, αλλά θέλω να πάρω τηλ να το ρωτήσω. οταν και αν το δοκιμασεις για το συνολο του πιστωτικου οριου της καρτας σου θα διαπιστωσεις οτι εχω δικιο Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thodoris85 Δημ. June 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2018 (edited) Φυσικό δεν είναι; Προφανώς δε θα τα φάνε τα λεφτά. Έτσι όπως το γράφει όμως στο ebanking είναι σα να αυξάνεται το πιστωτικό όριο οταν και αν το δοκιμασεις για το συνολο του πιστωτικου οριου της καρτας σου θα διαπιστωσεις οτι εχω δικιο Ίσως κάποια στιγμή να το δοκιμάσω. Εσύ την εξόφληση στην alpha την κάνεις μέσω ebanking και καθυστερεί; Μόλις κάνεις την εξόφληση, φαίνεται ότι "έρχεται στα ίσα του" το πιστωτικό της κάρτας σου; Edited June 7, 2018 by thodoris85 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. June 7, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2018 Προφανώς δε θα τα φάνε τα λεφτά. Έτσι όπως το γράφει όμως στο ebanking είναι σα να αυξάνεται το πιστωτικό όριο Ίσως κάποια στιγμή να το δοκιμάσω. Εσύ την εξόφληση στην alpha την κάνεις μέσω ebanking και καθυστερεί; Μόλις κάνεις την εξόφληση, φαίνεται ότι "έρχεται στα ίσα του" το πιστωτικό της κάρτας σου; η εξοφληση γινεται αμεσα μεσω web banking και το πιστωτικο οριο "ερχεται στα ισα του" αμεσα. μεχρι ομως να λογιστηκοποιηθει η συναλλαγη/συναλλαγες η καρτα δεν μπορει να χρησιμοποιηθει Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thodoris85 Δημ. June 8, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2018 η εξοφληση γινεται αμεσα μεσω web banking και το πιστωτικο οριο "ερχεται στα ισα του" αμεσα. μεχρι ομως να λογιστηκοποιηθει η συναλλαγη/συναλλαγες η καρτα δεν μπορει να χρησιμοποιηθει Κατάλαβα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. June 14, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 14, 2018 η εξοφληση γινεται αμεσα μεσω web banking και το πιστωτικο οριο "ερχεται στα ισα του" αμεσα. μεχρι ομως να λογιστηκοποιηθει η συναλλαγη/συναλλαγες η καρτα δεν μπορει να χρησιμοποιηθει Αυτό στις δικές μου πάντως της άλφα σίγουρα δεν ισχύει. Έχει τύχει πχ να έχει φουλάρει.. να δοκιμάσω να κάνω αγορά και να μην εγκρίνεται καθώς έχει φτάσει στο πιστωτικό όριο. Επιτόπου κάνω πληρωμή από την εφαρμογή και άμεσα ενημερώνεται το διαθέσιμο υπολοιπο και η αγορά προχωράει κανονικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolasimo Δημ. June 15, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2018 Καλημέρα σας!Θα ήθελα να ρωτήσω για μια αγορά που θέλω να κάνω με άτοκες δόσεις.Η πιστωτική κάρτα μου είναι στα 1500 ευρώ όριο και θέλω να αγοράσω ένα προιόν στα 1910 ευρώ με 48 άτοκες δόσεις όπου βγαίνει στα 40 ευρώ το μήνα.Έχω υπόλοιπο όμως μέσα στη κάρτα 100 ευρώ.Είναι εφικτό;Και αν όχι στα 1910 ευρώ,ένα άλλο προιόν στα 1370 ευρώ με δόση στα 29 ευρώ το μήνα γίνεται;Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. June 15, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2018 Δεν γίνεται,για το δεύτερο μόνο αν είχες και τα 1370€ διαθέσιμα, αλλιώς τώρα μέχρι 100€ μπορείς . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djkostas20 Δημ. June 15, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2018 Καλημέρα σας!Θα ήθελα να ρωτήσω για μια αγορά που θέλω να κάνω με άτοκες δόσεις.Η πιστωτική κάρτα μου είναι στα 1500 ευρώ όριο και θέλω να αγοράσω ένα προιόν στα 1910 ευρώ με 48 άτοκες δόσεις όπου βγαίνει στα 40 ευρώ το μήνα.Έχω υπόλοιπο όμως μέσα στη κάρτα 100 ευρώ.Είναι εφικτό;Και αν όχι στα 1910 ευρώ,ένα άλλο προιόν στα 1370 ευρώ με δόση στα 29 ευρώ το μήνα γίνεται;Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Όπως λέει και ο Bill. Δεν μπορείς. Δεν έχει σημασία η δόση και το ποσό αυτής αλλά το ποσό της συνολικής αγοράς. Το συνολικό ποσό λοιπόν αφαιρείται από το πιστωτικό σου όριο, στο δεσμεύει και κάθε μήνα σου αποδεσμεύει στο πιστωτικό όριο, το όριο της δόσης. Παράθεση Google Pixel 9 Pro XL Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. June 15, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2018 Αυτό στις δικές μου πάντως της άλφα σίγουρα δεν ισχύει. Έχει τύχει πχ να έχει φουλάρει.. να δοκιμάσω να κάνω αγορά και να μην εγκρίνεται καθώς έχει φτάσει στο πιστωτικό όριο. Επιτόπου κάνω πληρωμή από την εφαρμογή και άμεσα ενημερώνεται το διαθέσιμο υπολοιπο και η αγορά προχωράει κανονικά. αυτο που αναφερεις εσυ ειναι τελειως διαφορετικο απο αυτο που ανεφερα εγω. αν διαβασεις καλυτερα το ποστ μου θα καταλαβεις τι εννοω. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thodoris85 Δημ. June 15, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2018 αυτο που αναφερεις εσυ ειναι τελειως διαφορετικο απο αυτο που ανεφερα εγω. αν διαβασεις καλυτερα το ποστ μου θα καταλαβεις τι εννοω. Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω τη διαφορά. Κάτι χάνω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HellenicGR Δημ. June 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2018 Γειά σας . Είμαι καινούριος στο φόρουμ. Οι συζητήσεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες και καθένας βρίσκει χρήσιμες πληροφορίες. Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή από αυτα που έχω διαβάσει υπάρχουν πολλές γνώσεις όσον αφορά την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος αν υπάρχει στην Ελλάδα κάποια εφαρμογή όπως το creditworthiness (που βλέπεις την πιστοληπτική σου ικανότητα αν το διατυπώνω καλά) και αν τα τραπεζικά ιδρύματα ή άλλοι οργανισμοί που έχουν σχέση με τον κλάδο παρέχουν υπηρεσίες όπως το credit score (πιστωτικό σκορ) ή το build your credit ( πως να "οικοδομήσεις" την σχέση πίστεως με το τραπεζικό σύστημα) το τελευταίο απευθύνεται κυρίως σε νέους, φοιτητές ή άτομα νεαρής ηλικίας (18+ ετών που μόλις δημιουργούν τις σχέσεις τους με τα ιδρύματα ή ανθρώπους που είχαν κάποια ατυχία και είναι πχ στις "μαύρες λίστες" του Τειρεσία. Η πλατφόρμα του Τειρεσία από ότι έχω διαβάσει στο site του σου δείνει την δυνατότητα να δεις το creditworthiness αλλά νομίζω μέσω μιας λίγο "γραφειοκρατικής" αλληλογραφίας που απαιτεί χρόνο ή μπορείς να πας ο ίδιος στα γραφεία του αλλά νομίζω μόνο όσον αφορά όταν έχεις επιχειρηματικές σχέσεις. Θα ήθελα να καταλήξω λοιπόν αν υπάρχει η δυνατότητα με τον Τειρεσία ή και μη ( μέσο άλλης υπηρεσίας) να δεις όλας τα παραπάνω επί προσωπικού επιπέδου. Γνωρίζω μερικές χώρες όπου υπάρχουν αυτοί οι "Όροι" και οι υπηρεσίες όπως τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Ρωσία την Γερμανία και ίσως και σε άλλες χώρες. Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babakos Δημ. June 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2018 Οχι δεν υπάρχει προς το παρόν τέτοια δυνατότητα στην Ελλάδα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. June 27, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2018 Αν μια πιστωτικη εχει οριο 1500 ευρω και τα 1500 ειναι διαθεσιμα και θελω να κανω μια αγορα 2000 ευρω πχ, μπορω να κανω καταθεση (οπως πληρωνω την πιστωτικη) 500 ευρω ωστε να παει 2000 και μετα να κανω αγορα 2000 με δοσεις; Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosk7dl Δημ. June 27, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2018 Αν μια πιστωτικη εχει οριο 1500 ευρω και τα 1500 ειναι διαθεσιμα και θελω να κανω μια αγορα 2000 ευρω πχ, μπορω να κανω καταθεση (οπως πληρωνω την πιστωτικη) 500 ευρω ωστε να παει 2000 και μετα να κανω αγορα 2000 με δοσεις;[/quote Αν η πιστωτική έχει όριο 1500 μπορείς να κάνεις αγορές μέχρι 1500. Δεν μπορείς παραπάνω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DjTony Δημ. June 27, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2018 Πληρώνεις τα 500 μετρητά και 1500 δόσεις.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. June 27, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2018 Αν μια πιστωτικη εχει οριο 1500 ευρω και τα 1500 ειναι διαθεσιμα και θελω να κανω μια αγορα 2000 ευρω πχ, μπορω να κανω καταθεση (οπως πληρωνω την πιστωτικη) 500 ευρω ωστε να παει 2000 και μετα να κανω αγορα 2000 με δοσεις; Μπορείς. Κι ας σου λένε οι άλλοι όχι. Αν αυτή τη στιγμή έχεις όριο 1500€ και δεν έχεις αγοράσει τίποτα, κάνε μια πληρωμή κάρτας για παράδειγμα 20€ και θα δεις που θα σου γράψει 1520€ πιστωτικό όριο. Δοκιμασε Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aroutis Δημ. June 27, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2018 Μπορείς. Κι ας σου λένε οι άλλοι όχι. Αν αυτή τη στιγμή έχεις όριο 1500€ και δεν έχεις αγοράσει τίποτα, κάνε μια πληρωμή κάρτας για παράδειγμα 20€ και θα δεις που θα σου γράψει 1520€ πιστωτικό όριο. ΔοκιμασεΔεν είναι αύξηση πιστωτικού ορίου (credit limit) αυτό. Sent from my SM-G965F using Tapatalk Παράθεση Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts