Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Δεν ειναι καλυτερα ρε παιδια να χεις χρηματα μαζι σου (αν δεν εχεις βγαλε απ την τραπεζα...), απ το να δινεις πιστωτικη και να παιζεις καθε φορα με τους ορους της καθε τραπεζας...ΔΕν εχω χρησιμοποιησει ποτε μου και ουτε διαφενεται στο αμεσο μελλον...Και καλα σε βολευει (λες και δε μπορεις να πληρψσεις cash) αλλα οταν ερχεται η ωρα να πληρωσεις σου πιανουν τον κ*λ* !!!

Φίλε μου ΟΛΙΚΗ εξόφληση και ΔΕΝ έχεις τόκους!

Αν πας ν'αγοράσεις μια τηλεόραση πχ αξίας 1,000 ευρώ , εσύ θα πας με cash?

Αυτά ΄βλέπουν οι ληστές και έχουν αποθρασυνθεί! ;)

Φίλε μου ΟΛΙΚΗ εξόφληση και ΔΕΝ έχεις τόκους!

Αν πας ν'αγοράσεις μια τηλεόραση πχ αξίας 1,000 ευρώ , εσύ θα πας με cash?

Αυτά ΄βλέπουν οι ληστές και έχουν αποθρασυνθεί! ;)

Και εγώ αυτή την τακτική ακολουθώ εδώ και χρόνια και δεν έχω ποτέ πρόβλημα και φυσικά τόκους.....

Στο στόμα του σκύλου....

Τωρα μιλας σοβαρα δηλαδη????

Εσυ χρησιμοποιεις πιστωτικη γιατι σε βαραινουν τα ευρω στις τσεπες?Βεβαιως και αυτοκινητο να παω να παρω με cash θα κινηθω...Οσο για τους ληστες μην το πιανεις,αστοχο τελειως!! Θα μας δουν εμας τους δυο στην τραπεζα με τους χαρτοφυλακες μεας και θα καταλαβουν εξω οτι εσυ πηγες για εξογληση της πιστωτικης σου κι εγω για να βγαλω χρημα.....................................

Οσο γι αυτο που λες για ολικες εξοφλησεις, να σου πω απλως οτι δεν εχω καμια σχεση με πλαστικο χρημα ΑΛΛΑ δεν κατανοω το γεγονος να δωσω την καρτα μου για να αγορασω κατι ενω μετα θα πρεπει να το εφοφλησω...Δηλαδη γιατι να μην πληρωσω τη στιγμη που κανω την αγορα και να τρεχω μετα ? Για να μην κυκλοφορω με χρηματα πανω μου και με κλεψουν ???? Δε νομιζω να ναι σοβαρο επειχηρημα αυτο....

Θα μας δουν εμας τους δυο στην τραπεζα με τους χαρτοφυλακες μεας και θα καταλαβουν εξω οτι εσυ πηγες για εξογληση της πιστωτικης σου κι εγω για να βγαλω χρημα

:shock:

Μα κανείς δεν πάει στην τράπεζα για να εξοφλήσει την πιστωτική του!

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε παιδια να πιαστουμε σε λεξεις τωρα η να συζηταμε για το κυριως θεμα?!!!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ πως λειτουργει το ολο συστημα με τις πιστωτικες,ουτε που τις εξοφλεις (η λογικη μου ελεγε στην τραπεζα...),ουτε αν και ποσο τοκο πληρωνεις ουτε τιποτα...

Απλα δεν μπορω να καταλαβω πως μερικοι εγιναν ΤΟΣΟ φαν μιας καταστασης που ειναι εδω και λιγα χρονια στην Ελλαδα...Δηλαδη πριν λιγα χρονια που ηθελες να παρεις ενα μπουφανακι και πηγαινες και το πληρωνες και το επαιρνες σε χαλαγε κατι ?Τωρα το κανεις πιο ανετα? Για πιο λογο να δωσεις την καρτα και οχι χρηματα ??Για να τρεχεις μετα να εξοφλεις ΚΑΙ την καρτα ? ΕΛΕΟΣ...Ειπαμε να γινονται καποια πραγματα πιο ευκολα με την τεχνολογια αλλα χρησιμα! Οχι να τους βρισκουμε εμεις ντε και καλα χρησιμοτητα!

Ρε παιδια να πιαστουμε σε λεξεις τωρα η να συζηταμε για το κυριως θεμα?!!!
Το δεύτερο, αλλά γενικά για να γίνει διάλογος πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης γνώση του αντικειμένου, κάτι που όπως φαίνεται...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ πως λειτουργει το ολο συστημα με τις πιστωτικες,ουτε που τις εξοφλεις (η λογικη μου ελεγε στην τραπεζα...),ουτε αν και ποσο τοκο πληρωνεις ουτε τιποτα...
...δεν υπάρχει.

Απλα δεν μπορω να καταλαβω πως μερικοι εγιναν ΤΟΣΟ φαν μιας καταστασης που ειναι εδω και λιγα χρονια στην Ελλαδα...Δηλαδη πριν λιγα χρονια που ηθελες να παρεις ενα μπουφανακι και πηγαινες και το πληρωνες και το επαιρνες σε χαλαγε κατι ?Τωρα το κανεις πιο ανετα? Για πιο λογο να δωσεις την καρτα και οχι χρηματα ??Για να τρεχεις μετα να εξοφλεις ΚΑΙ την καρτα ? ΕΛΕΟΣ...Ειπαμε να γινονται καποια πραγματα πιο ευκολα με την τεχνολογια αλλα χρησιμα! Οχι να τους βρισκουμε εμεις ντε και καλα χρησιμοτητα!
Ρωτήσαμε πώς δουλεύει αυτή η "κατάσταση", μας φάνηκε ενδιαφέρουσα, τη δοκιμάσαμε, μας βόλεψε, την υιοθετήσαμε.

Τόσο απλά.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τωρα μιλας σοβαρα δηλαδη????

Εσυ χρησιμοποιεις πιστωτικη γιατι σε βαραινουν τα ευρω στις τσεπες?Βεβαιως και αυτοκινητο να παω να παρω με cash θα κινηθω...Οσο για τους ληστες μην το πιανεις,αστοχο τελειως!! Θα μας δουν εμας τους δυο στην τραπεζα με τους χαρτοφυλακες μεας και θα καταλαβουν εξω οτι εσυ πηγες για εξογληση της πιστωτικης σου κι εγω για να βγαλω χρημα.....................................

Οσο γι αυτο που λες για ολικες εξοφλησεις, να σου πω απλως οτι δεν εχω καμια σχεση με πλαστικο χρημα ΑΛΛΑ δεν κατανοω το γεγονος να δωσω την καρτα μου για να αγορασω κατι ενω μετα θα πρεπει να το εφοφλησω...Δηλαδη γιατι να μην πληρωσω τη στιγμη που κανω την αγορα και να τρεχω μετα ? Για να μην κυκλοφορω με χρηματα πανω μου και με κλεψουν ???? Δε νομιζω να ναι σοβαρο επειχηρημα αυτο....

Είπαμε πληρώνεις με κάρτα για να'χεις 30 με 50 μέρες ΆΤΟΚΑ. :)

Τώρα η λογική του ότι πριν 10 χρόνια δεν είχαμε πιστωτική, ναι ούτε αυτοκίνητο είχα και πήγαινα στη δουλειά μου με το λεωφορείο. Δεν είναι λογική αυτή, ο κόσμος πάει προς τα μπρος. ;)

Ισχύει πως κάποιοι δεν χρησιμοποιούν σωστά την πιστωτική, αλλά να είσαι σίγουρος πως ούτε στις άλλες συναλλαγές τους είναι σωστοί. :mad:

Η πιστωτική κάρτα αν χρησιμοποιείται σωστά, είναι εργαλείο.

Φανταστείτε στο Super Market να πλήρωναν όλοι με πιστωτική, έστω debit (χρεώνει απευθείας το λογαριασμό σου χωρίς έξοδα), πόσες λιγότερες ληστείες θα'χαν γίνει, καθώς και πόσα χρήματα θα΄χαμε γλυτώσει σε χρηματαποστολές. ;)

Ρωτήσαμε πώς δουλεύει αυτή η "κατάσταση", μας φάνηκε ενδιαφέρουσα, τη δοκιμάσαμε, μας βόλεψε, την υιοθετήσαμε.

Τόσο απλά.

Καλα ρε ξαδερφε....Κι εγω αυτη την κατασταση δε μπορω να της βρω χρησιμοτητα και να την καταλαβω...

Τοσο απλα επισης....

Καλα ρε ξαδερφε....Κι εγω αυτη την κατασταση δε μπορω να της βρω χρησιμοτητα και να την καταλαβω...

Τοσο απλα επισης....

- Οικονομία χρόνου

- πίστωση που μπορεί να φτάσει και τις 50 μέρες

- άτοκες δόσεις

- μηδενική συνδρομή αν το ψάξεις

- μηδενικό κόστος χρήσης αν εξοφλείς όλο το ποσό

- επιστροφές χρημάτων αν το ψάξεις πάλι

- αγορές μέσω Internet

- αυτόματες χρεώσεις κινητών-σταθερών-internet και ότι άλλης σταθερής υπηρεσίας έχεις

- διπλασιασμός εγγύησης των συσκευών που αγοράζεις, αν το ψάξεις πάλι..

- αντικατάσταση προϊόντος σε περίπτωση κλοπής, ατυχήματος-καταστροφής, πάλι αν το ψάξεις..

- ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας-κλοπής (άντε χάσε πορτοφόλι με 1500 ευρώ.. τα κλες τα χρήματα.. αν χάσεις πιστωτική με όριο 1500 κάνεις δήλωση και αμφισβητείς οποιεσδήποτε κινήσεις πιθανώς έγιναν... κατά 99% δεν θα σε χρεώσουν τίποτα!!! ενώ στην περίπτωση με το πορτοφόλι θα βγείς κατά 100% ζημιωμένος)

Αυτά ορισμένα από τα πλεονεκτήματα... Αν τα εξετάσεις καλόπιστα θα δεις ότι ίσως να αξίζει τελικά... Αν ξέρεις να τη χρησιμοποιείς σωστά την κάρτα και ψάχνεσαι.

Δεν λεω οτι εχει και καποια αντικειμενικα πλεονεκτηματα ο κατοχος μιας καρτας...αλλοιμονο! Στα ματια του καθενος βεβαια διαφερουν.Για σενα πχ ειναι ολα αυτα που ανεφερες για μενα τα ονα πλεονεκτηματα ειναι οι αγορες μεσω ιντερνετ + οι αυτοματες πληρωμες των λογαριασμων (αν αυτες γινονται χωρις επιβαρινσεις..) !

ΟΜΩΣ παρολα αυτα ειμαι εναντιον των πιστωτικων γιατι πλεον ΟΛΟΙ εχουμε γινει υπερκαταναλωτες!!!Αλλος λιγοτερο αλλος περισοτερο αλλα ολοι ειμαστε θυματα της καταναλωσης (ενοειται κι εγω μεσα ετσι...).Δε θελω να εχω γιατι ξερω πως αν την εχω ακομα και χωρις χρηματα στην τσεπη μου, θα μπορω να κανω τις αγορες μου...Κι αυτο ξερεις τι αποτελεσμα θα εχει? Να αυξηθουν οι "πλασματικες μου αναγκες" !!! Ολοι εχουμε ευαλωτα σημεια και ολοι ειμαστε επιρεπης...Διαβασε εφημεριδες να δεις ποσα καταναλωτικα δανεια δινονται και ποσοι απο αυτους υποθηκευουν σπιτια αυτοκινητα για να ικανοποιησουν τι??? Τις πλασματικες τους αναγκες που με ΤΟΣΗ ευκολια κανεις με ενα κομματι πλαστικο...

Χαρακτηριστικα με ενα φιλο μου βολτα καναμε στο κεντρο, μπηκαμε σε 2-3 μαγαζια με κιθαρες, και καταληξαμε να βγουμε με μια κιθαρα ο καθενας μας μη εχοντας φραγκο στην τσεπη μας, παρα μονο μια πιστωτικη.........................

Το συμπερασμα ισως εχει ακουστει πολλες φορες αλλη μια δε θα βλαψει...

Ναι οπωσδηποτε χει και πλεονεκτηματα μια καρτα και εξαρταται αποκλειστικα απο τον τροπο χρησης της το ποσο καλο η κακο μπορει να κανει...Ομως επειδη ολοι ειμαστε επιρεπης θεωρω πως μεγαλυτερο κακο ΜΠΟΡΕΙ να κανει παρα καλο!

Δεν λεω οτι εχει και καποια αντικειμενικα πλεονεκτηματα ο κατοχος μιας καρτας...αλλοιμονο! Στα ματια του καθενος βεβαια διαφερουν.Για σενα πχ ειναι ολα αυτα που ανεφερες για μενα τα ονα πλεονεκτηματα ειναι οι αγορες μεσω ιντερνετ + οι αυτοματες πληρωμες των λογαριασμων (αν αυτες γινονται χωρις επιβαρινσεις..) !

ΟΜΩΣ παρολα αυτα ειμαι εναντιον των πιστωτικων γιατι πλεον ΟΛΟΙ εχουμε γινει υπερκαταναλωτες!!!Αλλος λιγοτερο αλλος περισοτερο αλλα ολοι ειμαστε θυματα της καταναλωσης (ενοειται κι εγω μεσα ετσι...).Δε θελω να εχω γιατι ξερω πως αν την εχω ακομα και χωρις χρηματα στην τσεπη μου, θα μπορω να κανω τις αγορες μου...Κι αυτο ξερεις τι αποτελεσμα θα εχει? Να αυξηθουν οι "πλασματικες μου αναγκες" !!! Ολοι εχουμε ευαλωτα σημεια και ολοι ειμαστε επιρεπης...Διαβασε εφημεριδες να δεις ποσα καταναλωτικα δανεια δινονται και ποσοι απο αυτους υποθηκευουν σπιτια αυτοκινητα για να ικανοποιησουν τι??? Τις πλασματικες τους αναγκες που με ΤΟΣΗ ευκολια κανεις με ενα κομματι πλαστικο...

Χαρακτηριστικα με ενα φιλο μου βολτα καναμε στο κεντρο, μπηκαμε σε 2-3 μαγαζια με κιθαρες, και καταληξαμε να βγουμε με μια κιθαρα ο καθενας μας μη εχοντας φραγκο στην τσεπη μας, παρα μονο μια πιστωτικη.........................

Ναι οπωσδηποτε χει και πλεονεκτηματα μια καρτα και εξαρταται αποκλειστικα απο τον τροπο χρησης της το ποσο καλο η κακο μπορει να κανει...Ομως επειδη ολοι ειμαστε επιρεπης θεωρω πως μεγαλυτερο κακο ΜΠΟΡΕΙ να κανει παρα καλο!

Η διαφορά μας με όσα λες είναι ότι όσοι χρησιμοποιούν την κάρτα όπως τα παιδιά παραπάνω, την χρησιμοποιούν αντί για μετρητά...

Με τη διαφορά ότι έχουν εκ των προτέρων τα μετρητά...

Απλά τα δίνουν αργότερα...

Θέμα εγκράτειας και μόνο...

Στο στόμα του σκύλου....

Επομένως συμφωνούμε :!: Όπως έχει ειπωθείς από όλους εδώ μεσά καλή και χρυσή η πιστωτική ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ ΑΝ χρησιμοποιείται ενσυνείδητα και ΛΟΓΙΚΑ..

katarhin ta aytokinhta den ypothikeyontai, mono ta spitia kai ta karabia, kata deyteron an eseis eiste epirepeis (kai oxi epirephs :-) ) na min tis hrisimopoieite tis kartes. opws px den tha eprepe na odigane oi kakoi odigoi, xwris omws na simainei oti prepei na apagorepsoume tin kykloforia.

parepiptontws, agnwste ayto pou ayksisi 0.25% sto epitokio tis EKT simainei ayksisi ews 0.50% (kai oxi parapanw) sto synoliko epitokio isxyei se kapoies trapezes, alla ehei na kanei me ti symbash pou eheis ypograpsei. se kapoies alles eheis ypograpsei oti i metaboli tha einai isoposi, kai ara tha parameinei isoposh mehri ti liksi tou daneiou asheta me to ti tha ginoun oi oroi apo kapoio simeio kai meta. oi trapezes den mporoun na allaksoun monomerws ti symbasi daneismou. opote, apla, gia mia akomi fora tin patisane osoi den proseksane kai piran daneio apo tis prwtes trapezes. alla kai pali den einai toso tragiki i allagi..

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

kata deyteron an eseis eiste epirepeis (kai oxi epirephs :-) ) na min tis hrisimopoieite tis kartes.

Με διορθωνεις που με διορθωνεις....Με διορθωνεις με greeklish ???? :rolleyes: :X

E-banking: 500.000 Ελληνες εμπιστεύονται τις συναλλαγές μέσω Internet

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 10/11/2005 3:26:28 μμ

του ΠANAΓIΩTH ΠAΠAΪΩANNOY panpap@pegasus.gr

Xρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία γλιτώνουν οι χρήστες των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), που κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στην Eλλάδα.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Kοινωνία της Πληροφορίας, υπολογίζεται ότι το 13% των χρηστών του Internet στην Eλλάδα κάνει χρήση των online τραπεζικών υπηρεσιών, ενώ ένα ποσοστό τις τάξεως του 7% χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και για χρηματιστηριακές συναλλαγές.

O αληθινός αριθμός των Eλλήνων που κάνουν χρήση του e-banking ξεπερνά σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους τις 500.000 άτομα. Aν και πρόκειται για ένα αρκετά χαμηλό ποσοστό, σε σχέση με τη διείσδυση της ηλεκτρονικής τραπεζικής σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς το 2001 οι online πελάτες τον τραπεζών δεν ξεπερνούσαν τους 150.000 (1,5% του πληθυσμού).

Oι πρόσφατες προσπάθειες υποκλοπής των στοιχείων των online πελατών της Eθνικής Tράπεζας και της Alpha Bank μέσω πλαστών e-mail, οι πρώτες του είδους εναντίον ελληνικών τραπεζών, αναδεικνύουν τον τεράστιο ρόλο της ασφάλειας στην προώθηση του e-banking. Yπολογίζεται ότι διεθνώς το 60% των e-mail είναι spam μηνύματα, ενώ τα κρούσματα υποκλοπής προσωπικών δεδομένων μέσω πλαστών e-mail (phishing) αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όλες οι τράπεζες ακολουθούν ιδιαίτερα αυστηρούς και επαρκείς κανόνες ασφαλείας στα site τους και ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά σε ανάλογα περιστατικά. Γεγονός που σημαίνει ότι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους την αρχική ευθύνη έχουν οι ίδιοι οι χρήστες, που θα πρέπει να επαγρυπνούν για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

Συστάσεις ασφαλείας από τις τράπεζες. Mε αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης εναντίων χρηστών που χρησιμοποιούν το Internet για τις τραπεζικές συναλλαγές τους, η Eνωση Eλληνικών Tραπεζών προχώρησε στην ανακοίνωση μιας σειράς συστάσεων για την καλύτερη προστασία τους.

Yπενθυμίζεται λοιπόν ότι όσοι χρησιμοποιούν το Internet για τις συναλλαγές τους, θα πρέπει:

Nα μη γνωστοποιούν τα προσωπικά στοιχεία τους (αριθμούς λογαριασμών, καρτών, user ID και password) και να μην απαντούν σε e-mail που τους ζητούν κάτι τέτοιο.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να διαγράφουν ανάλογα e-mail ή sms που ενδέχεται να λάβουν και να ενημερώνουν αμέσως την τράπεζά τους στην περίπτωση που λάβουν σχετικά μηνύματα ή απαντήσουν σε αυτά. H EET επισημαίνει ότι οι τράπεζες δεν ζητούν από τους πελάτες τους εμπιστευτικά προσωπικά δεδομένα αυτού του είδους μέσω e-mail σε καμία περίπτωση.

Nα ελέγχουν ότι βρίσκονται στη σωστή ηλεκτρονική διεύθυνση της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται. Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι να πληκτρολογούν οι ίδιοι κάθε φορά τη διεύθυνση της τράπεζας και να αποφεύγουν να συνδεθούν μέσω τρίτου link. Όλα τα τραπεζικά site διαθέτουν ένα ειδικό ψηφιακό πιστοποιητικό που απεικονίζει ένα μικρό λουκέτο, στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης. Kάνοντας «κλικ» σε αυτό, οι χρήστες μπορούν να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του προορισμού τους.

Nα ενημερώνονται διαρκώς για τις ρυθμίσεις ασφαλείας των τραπεζικών site που χρησιμοποιούν, να αλλάζουν τακτικά τους κωδικούς τους (δυνατότητα που προσφέρουν τα περισσότερα site) και κυρίως να προστατεύουν οι ίδιοι το απόρρητο των στοιχείων τους, χωρίς να τα δημοσιοποιούν σε τρίτους.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Eθνική: Ατοκη ανάληψη μετρητών για 2 μήνες με πιστωτικές

--------------------------------------------------------------------------------

13:03 - 29 Νοέμβριος 2005 - To πρόγραμμα ανάληψης μετρητών "cash now" για τις πιστωτικές της κάρτες, με 0% επιτόκιο για 2 μήνες εγκαινίασε η Εθνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, οι αναλήψεις μετρητών οι οποίες θα πραγματοποιηθούν έως τις 31/12/2005 με χρήση των πιστωτικών καρτών MasterCard & VISA της ΕΤΕ, μέσα από το δίκτυο ΑΤΜ και καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας θα έχουν άτοκη περίοδο 2 μηνών.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Eθνική: Ατοκη ανάληψη μετρητών για 2 μήνες με πιστωτικές

--------------------------------------------------------------------------------

13:03 - 29 Νοέμβριος 2005 - To πρόγραμμα ανάληψης μετρητών "cash now" για τις πιστωτικές της κάρτες, με 0% επιτόκιο για 2 μήνες εγκαινίασε η Εθνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, οι αναλήψεις μετρητών οι οποίες θα πραγματοποιηθούν έως τις 31/12/2005 με χρήση των πιστωτικών καρτών MasterCard & VISA της ΕΤΕ, μέσα από το δίκτυο ΑΤΜ και καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας θα έχουν άτοκη περίοδο 2 μηνών.

Η εθνική το ξέρει; Έχει η μητέρα μου visa και πήγε να κάνει αγορά και είχε πρόβλημα. Πάμε στην εθνική να ρωτήσουμε η υπάλληλος δεν βλέπει πρόβλημα και παίρνει τηλέφωνο την εθνοκάρτα. Από εκεί λένε να κάνει η μητέρα μου ανάληψη για να δούνε μήπως έχει απομαγνητιστεί η κάρτα της. Και της απαντάει η υπάλληλος της εθνικής μα θα πληρώσει τόκο. Γιαυτό ρωτάει η εθνική το ξέρει;

London for ever

O "τιμοκατάλογος" των χρεώσεων των τραπεζών

http://img471.imageshack.us/img471/2865/banks8se.th.png

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Διαχείριση Πολυκατοικίας

Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις , μαλλον πιο σωστα εχω καποιες αποριες .Με ολες αυτες τις προσφορες για μεταφορα υπολοιπου της πιστωτικης καρτας αξιζει πραγματικα να κανεις κανεις την κινηση ?? Πια πιστευετε οτι ειναι η πιο συμφερουσα αυτη την στιγμη τραπεζα για να μεταφερεις το υπολοιπα σου??με την προυποθεση βεβαια οτι δεν θα κανεις νεες χρεωσεις..

Εχει κανεις συναλλαγες με το ταχυδρομικο ταμιευτηριο ??Επειδη απο οτι ειδα εχει πολυ καλες προσφορες.

Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις , μαλλον πιο σωστα εχω καποιες αποριες .Με ολες αυτες τις προσφορες για μεταφορα υπολοιπου της πιστωτικης καρτας αξιζει πραγματικα να κανεις κανεις την κινηση ?? Πια πιστευετε οτι ειναι η πιο συμφερουσα αυτη την στιγμη τραπεζα για να μεταφερεις το υπολοιπα σου??με την προυποθεση βεβαια οτι δεν θα κανεις νεες χρεωσεις..

Εχει κανεις συναλλαγες με το ταχυδρομικο ταμιευτηριο ??Επειδη απο οτι ειδα εχει πολυ καλες προσφορες.

Νομιζω οτι η Eurobank ειναι η μοναδικη τραπεζα που ΔΕΝ τοκιζει τη μεταφορα υπολοιπου. Στο site γραφει επισης :

"Εκμεταλλευθείτε κι εσείς το προνομιακό επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου της Eurobank και πραγματοποιήστε μεταφορά υπολοίπου από κάρτες άλλων τραπεζών (VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS, DINERS) σε μία κάρτα Eurobank*, με προνομιακό επιτόκιο 0% για 6 μήνες."

Περιττο να πω οτι οσον αφορα τις συναλλαγες σου με τη Eurobank πρεπει να εχεις ματια σου 14 :!:

Νομιζω οτι η Eurobank ειναι η μοναδικη τραπεζα που ΔΕΝ τοκιζει τη μεταφορα υπολοιπου. Στο site γραφει επισης :

"Εκμεταλλευθείτε κι εσείς το προνομιακό επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου της Eurobank και πραγματοποιήστε μεταφορά υπολοίπου από κάρτες άλλων τραπεζών (VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS, DINERS) σε μία κάρτα Eurobank*, με προνομιακό επιτόκιο 0% για 6 μήνες."

Περιττο να πω οτι οσον αφορα τις συναλλαγες σου με τη Eurobank πρεπει να εχεις ματια σου 14 :!:

Απο την eurobank φιλε HaVai θελω να φυγω , αυτοι σου τοκιζουν μεχρι και τον αερα που αναπνεεις μεσα στη τραπεζα, ελεγα να κανω μια μεταφορα την visa της euro στο ΤαχΤαμ.

Προχτές πήρα την κάρτα για το λογαριασμό που άνοιξα εδώ στη Γαλλία στη BNP-Paribas (όχι ότι την είχα ανάγκη, αλλά είναι υποχρεωτικό αν θες να πάρεις από το κράτος το 30% του ενοικίου σου) και έχω να πω ότι έχει πολύ πλάκα να ψωνίζεις με αυτήν και να βάζεις το PIN!

Θα το καθιερώσω και θα πληρώνω παντού έτσι! :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αντίο στα χαμηλά επιτόκια λένε χιλιάδες δανειολήπτες, καθώς η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια του ευρώ κατά 0,25 της μονάδας βάζει τέλος στον κύκλο του «φθηνού χρήματος».

Έπειτα από συνεχόμενες μειώσεις στα επιτόκια τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες δανειολήπτες θα πρέπει να αντεπεξέλθουν στην αύξηση των μηνιαίων δόσεων που συνεπάγεται η άνοδος του κόστους δανεισμού. Την ίδια στιγμή, το μέτωπο του ανταγωνισμού στη στεγαστική πίστη μεταφέρεται στα σταθερά επιτόκια, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές εξετάζουν το «κλείδωμα» των οφειλών τους, φοβούμενοι και νέες αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Άλλοι πάλι - και σε συνδυασμό με τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στα ακίνητα (επιβολή ΦΠΑ, αύξηση αντικειμενικών αξιών) - επανεξετάζουν το ύψος του δανείου, αλλά και την προοπτική αγοράς ακινήτων.

Ήδη από σήμερα, όσοι έχουν δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου το οποίο συνδέεται με το κεντρικό επιτόκιο του ευρώ, θα δουν τη μηνιαία δόση του δανείου τους να αυξάνεται. Όσοι πάλι έχουν δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο που συνδέεται με το διατραπεζικό επιτόκιο Euribor θα δουν τις επιπτώσεις τον επόμενο μήνα, τρίμηνο, εξάμηνο ή ακόμα και έτος, όταν δηλαδή αναπροσαρμοστεί το επιτόκιό τους ανάλογα με την αρχική συμφωνία. Και αυτό γιατί υπάρχουν δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο που βασίζεται στο Euribor μηνός, η δόση των οποίων αναπροσαρμόζεται την τελευταία ημέρα κάθε μήνα, άλλα που βασίζονται στο Euribor τριμήνου και αναπροσαρμόζονται τέσσερις φορές κάθε χρόνο κ.ο.κ.

Πόσο αυξάνονται οι δόσεις

Τα επιπλέον χρήματα που θα πρέπει να πληρώσει ο κάθε δανειολήπτης εξαρτώνται από το ύψος του δανείου, αλλά και τη διάρκειά του. Για παράδειγμα, μετά την αύξηση κατά 0,25 της μονάδας ένας δανειολήπτης με υπόλοιπο 150.000 ευρώ και δάνειο διάρκειας 25 ετών, που μέχρι πρότινος επιβαρυνόταν με κυμαινόμενο επιτόκιο 4,12%, θα δει τη μηνιαία δόση του να αυξάνεται κατά περίπου 21 ευρώ, από τα 801,73 ευρώ σήμερα σε 822,72 ευρώ. Αν μάλιστα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωρήσει και σε νέα αύξηση κατά 0,25 της μονάδας, κάτι που θεωρείται πιθανό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2006, η μηνιαία δόση θα διαμορφωθεί στα 844 ευρώ.

Μειώσεις στα σταθερά

Διαφορετική είναι η εικόνα στα δάνεια σταθερού επιτοκίου, καθώς οι τράπεζες κρατούν σταθερά τα επιτόκια και προχωρούν ακόμα και σε μειώσεις, προκειμένου να ωθήσουν τους δανειολήπτες προς αυτά. Αντίστοιχα, στην καταναλωτική πίστη, τα υψηλά περιθώρια κέρδους που έχουν οι τράπεζες σε προσωπικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες τούς επιτρέπουν να απορροφήσουν την αύξηση στο κόστος δανεισμού. Κερδισμένοι πάντως από την εξέλιξη αυτή βγαίνουν οι καταθέτες, καθώς οι τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια του ταμιευτηρίου, λιγότερο όμως από την άνοδο των επιτοκίων της EKT.

Πέρα όμως από τον άμεσο, οικονομικό αντίκτυπο η αύξηση των επιτοκίων επηρεάζει τους δανειολήπτες και σε ψυχολογικό επίπεδο. Πλέον, αρκετοί είναι εκείνοι που - φοβούμενοι και νέες αυξήσεις στο κόστος δανεισμού μέσα στο 2006 - επανεξετάζουν το ποσό που μπορούν να λάβουν ως στεγαστικό δάνειο ή - σε συνδυασμό και με την επιβολή των νέων φορολογικών μέτρων στην οικοδομή (ΦΠΑ, αύξηση αντικειμενικών αξιών) - αναβάλλουν επ' αόριστον τα σχέδια για αγορά ακινήτου.

Πόλεμος τραπεζών με... μειώσεις επιτοκίων

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πυροδότησε νέα μάχη μεταξύ των ελληνικών εμπορικών τραπεζών, που έσπευσαν να ανακοινώσουν μειώσεις ή και «πάγωμα» των επιτοκίων δανεισμού και ταυτόχρονα άνοδο των επιτοκίων καταθέσεων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Εθνική Τράπεζα αφήνει αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού που καθορίζει η ίδια. Πρόκειται για όλα τα στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου, τα στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου που δεν είναι συνδεδεμένα με το επιτόκιο της ΕΚΤ ή το διατραπεζικό επιτόκιο Euribor, καθώς και τα καταναλωτικά, προσωπικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και επιχειρηματικά δάνεια που δεν συνδέονται με τα βασικά αυτά επιτόκια. Επιπλέον, η τράπεζα αυξάνει από τις 5 Δεκεμβρίου όλα τα επιτόκια καταθέσεων ταμιευτηρίου κατά 0,2%. Αντίστοιχα, η NovaBank απορροφά την αύξηση του επιτοκίου για ένα εξάμηνο - δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου - για όλα τα στεγαστικά δάνεια που θα εκταμιευθούν έως το τέλος του έτους, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε μειώσεις των σταθερών επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια κατά έως 1,6 μονάδες. Συγκεκριμένα, το σταθερό για 3 χρόνια μειώνεται σε 4,5% από 5%, αυτό για 5 χρόνια σε 4,7% από 5,5% και αυτό για 10 χρόνια σε 4,9% από 6,5%, ενώ η τράπεζα διέθεσε και νέο προϊόν με σταθερό επιτόκιο 5,1% για 15 χρόνια. Σε αντίστοιχες κινήσεις είχε προχωρήσει πρόσφατα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται μειώσεις των σταθερών επιτοκίων δανεισμού τόσο από την Εθνική Τράπεζα όσο και από την Alpha Bank και τη Eurobank, ανεβάζοντας τον πήχυ του ανταγωνισμού.

ΤΑ ΝΕΑ , 02/12/2005 , Σελ.: N58

Κωδικός άρθρου: A18405N584

ID: 496998

Έχει και η Λαική τράπεζα αντίστοιχο πρόγραμμα... 0% για 6 μήνες..