Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Εκτός από ΑΤΜ ,μπορεί ο φίλος να πάει σε καταστήμα που έχει Κέντρο Αυτόματων Συναλλαγών. ΕΚρος αν βολευει λόγω εργασίας και χρειάζεται ΑΤΜ.

Γενικο σχόλιο για τα τελευταία post:Δεν μπορώ να καταλαβω γιατί οι τράπεζες δεν έχουν περισσότερα καταστήματα διευρυμένο ωραρίου. Πρέπει να πάρω άδεια για τα κάνω βασικές τραπεζικές συναλλαγές?

Εχεις τετοια λιστα ;

Θελω να την δω κι εγω

https://www.alpha.gr/e-banking/files/1/BNA-ATM-(GR).pdf

Λοιπόν , εβαλα το 500αρικο μέσα, και μου το έφαγε!!!!!

Ευτυχώς ήταν ακόμα ανοιχτή η τράπεζα και είχε μείνει μια καθαρίστρια και ο διευθυντής του καταστήματος και του το είπα.

Κράτησε το τηλ. μου και είπε σε 2 μέρες που θα ανοίξουντο μηχάνημα και θα γίνει η καταμέτριση θα το βρούν και θα με πάρουν τηλέφωνο να περάσω να το πάρω....

Εεεερε γκαντεμιά

Edited by MIB
So this is how liberty dies, with thunderous applause

Καλησπερα, θέλει ένας φίλος να μου στείλει απο αμερική ένα ποσό (κάτω απο χίλια ευρώ). Το πιο εύκολο είναι με western union. Πρέπει να δηλώσω εγω κάτι κάπου η απλά μου τα στέλνει? Ρωτάω γιατι κάνω εξυπηρέτηση, μην την πατήσω κιόλας!

Μπορώ να καταθέσω μετρητά (ΟΧΙ ΣΕ ΦΑΚΕΛΟ) χύμα σε ΑΤΜ της ALPHABANK και να ενημερωθεί άμεσα ο λογαριασμός μου;

Αν ναι, δέχεται 500αρικα;

καλησπερα μεσα στην προηγουμενη εβδομαδα εκανα καταθεση στην alpha bank της κηφισιας στο εμπορικο κεντρο , απο εκπληξη εψαχνα τα κουμπια , μετα καταλαβα οτι ειναι αφης η οθονη. Και παω να κανω καταθεση και δεν μου βγαζει φακελο και φρικαρα τελικα μπηκα στο καταστημα και εκανα την καταθεση και μου λεει γινεται online η καταθεση δεν χρειαζεται φακελος , ενω δεν το εγραφε στην οθονη για να παρω εγω χαμπαρι.

Επισης κατι αλλο οποια ατμ καρτα βαλετε και βαλετε 4 ψηφια μπαινει μεσα και οταν θα πας κανεις την κινηση ή την ερωτηση υπολοιπου /καταθεση τοτε θα τσεκαρει το πιν της καρτα σας , μου το ειπε ο υπαλληλος εκει ,διοτι δεν ημουνα σιγουρος για το πιν και παλι καλα διοτι εβαζα λαθος πιν! .

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ήξερα ότι το κάνει η piraeus σε μερικά ΑΤΜ, δεν ήξερα ότι το κάνει και πλέων και η ALPHA, που είναι και η κύρια τράπεζα μου.

Ξέρω ότι πρέπει να το υποστηρίζει το μηχάνημα. Έχει μια λίστα με τα μηχανήματα που το υποστηρίζουν.

εντωμεταξύ, είχα μια κάρτα χρεωστική απο την πειραιως η οποία έληξε και μου έστειλαν καινούρια, άλλα για μήνες δεν πήγα σε κάποιο ΑΤΜ να την ενεργοποιήσω και με αποτέλεσμα να την κρατήσει το μηχάνημα. Παίρνω τηλ. και τους λέω τι έπαθα και μου λένε πρέπει να περάσετε απο κατάστημα να εκδώσετε καινούρια . Λέω δουλεύω τις ωρες που είναι ανοιχτές οι τράπεζες και δεν μπορώ να λείψω γιατί η εργασία μου είναι εκτός πόλης. Έχετε κατάστημα με διευρυμένο ωράριο στη Θεσσαλονίκη όπως έχουν όλες οι άλλες τράπεζες, για να περάσω απόγευμα; Λέει ΟΧΙ!

Αχα, άρα πρέπει να πάρω άδεια για να βγάλω μια κάρτα σας... ΟΚ της λέω μπορώ να καταργήσω τον λογαριασμό μου τηλεφωνικά; -ΟΧΙ μου λέει πρέπει να περάσετε απο κατάστημα. ΟΚ της λέω , ευχαριστώ, θα πάω ένα απόγευμα σε μια άλλη τράπεζα που είναι ανοιχτά απόγευμα . να'σε καλα.

υπαρχουνε καταστημα τραπεζων που εχουν ωραριο και το απογευμα;

δηλαδη οτι καταστημα υπαρχει σε εμπορικα κεντρα ή μονο στο the mall athens υπαρχει αυτο; . παρα πολυ ενδιαφερον , εμαθα τωρα για τα ελτα οτι στο συνταγμα και στο mall εχουνε ανοιχτα και το απογευμα και σαββατα που δεν το ηξερα! .

Ευχαριστώ πολύ

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

ειμαι εξωτερικο εχω καρτα eurobang εβαλα τρεις φορες λαθος κωδικο ... τι κανω? τα τηλεφωνα της eurobang δεν απαντανε help..

ειμαι εξωτερικο εχω καρτα eurobang εβαλα τρεις φορες λαθος κωδικο ... τι κανω? τα τηλεφωνα της eurobang δεν απαντανε help..

Κρατισε την καρτα μεσα το ΑΤΜ?

καλησπερα μεσα στην προηγουμενη εβδομαδα εκανα καταθεση στην alpha bank της κηφισιας στο εμπορικο κεντρο , απο εκπληξη εψαχνα τα κουμπια , μετα καταλαβα οτι ειναι αφης η οθονη. Και παω να κανω καταθεση και δεν μου βγαζει φακελο και φρικαρα τελικα μπηκα στο καταστημα και εκανα την καταθεση και μου λεει γινεται online η καταθεση δεν χρειαζεται φακελος , ενω δεν το εγραφε στην οθονη για να παρω εγω χαμπαρι.

Επισης κατι αλλο οποια ατμ καρτα βαλετε και βαλετε 4 ψηφια μπαινει μεσα και οταν θα πας κανεις την κινηση ή την ερωτηση υπολοιπου /καταθεση τοτε θα τσεκαρει το πιν της καρτα σας , μου το ειπε ο υπαλληλος εκει ,διοτι δεν ημουνα σιγουρος για το πιν και παλι καλα διοτι εβαζα λαθος πιν! .

υπαρχουνε καταστημα τραπεζων που εχουν ωραριο και το απογευμα;

δηλαδη οτι καταστημα υπαρχει σε εμπορικα κεντρα ή μονο στο the mall athens υπαρχει αυτο; . παρα πολυ ενδιαφερον , εμαθα τωρα για τα ελτα οτι στο συνταγμα και στο mall εχουνε ανοιχτα και το απογευμα και σαββατα που δεν το ηξερα! .

Επισης η alpha και τα ελτα στο Ελ.Βενιζελος εχουν διευρημενο ωραριο,το i bank store (ειναι εθνικη) στην Κηφισια εκτος απο ΣΚ.

Στην θεσσαλονικη διευρημενο ωραριο εχουν τα i bank store στην Αριστοτελους και στο Cosmos(εκτος ΣΚ) και η alpha στην Τσιμισκι.Επισης τα Ελτα στην Αριστοτελους αν θυμαμαι καλα.

Επισης η alpha και τα ελτα στο Ελ.Βενιζελος εχουν διευρημενο ωραριο,το i bank store (ειναι εθνικη) στην Κηφισια εκτος απο ΣΚ.

Στην θεσσαλονικη διευρημενο ωραριο εχουν τα i bank store στην Αριστοτελους και στο Cosmos(εκτος ΣΚ) και η alpha στην Τσιμισκι.Επισης τα Ελτα στην Αριστοτελους αν θυμαμαι καλα.

ευχαριστω παρα πολυ !

κατι αλλο παρατηρησα οτι στο internet banking της εθνικης μπορεις να βαλεις στο ημερησιο οριο αγορων απο διαδικτυο στο 0 ευρω για την χρεωστικη καρτα mastercard , δηλαδη καποιος που δεν το χρησιμοποιει μπορει να το βαλει! ή ακομα αμα ξερεις οτι δεν θα χρησιμοοποιησεις την καρτα σου για αγορες στο ιντερνετ να το βαζεις για λογους ασφαλειας, ξερω οτι ζηταει τον προσθετο κωδικο ασφαλειας master secure code αλλα για αγορες σε site του εξωτερικου δεν το ζητανε , επισης η εθνικη δεν εχει ειδοποιηση με email ή με alert sms στο κινητο για την κινηση της καρτα σου αλλα μονο στις πιστωτικες και αυτο ειναι πολυ μειον για την εταιρεια! . , εξαλλου για να κανεις αγορες μπορεις να μπεις στο internet banking να το αλλαξεις και μεσα σε 24 ωρες να ενημερωθει το συστημα και να ισχυει! αρα και αυτο ειναι πολυ καλη ασφαλεια! , ξερω κοσμο στην εθνικη χωρις ιντερνετ banking και δεν εχουνε πειραξει τα ορια της καρτα τους απο τοτε που την πηρανε και δεν κανουνε αγορες με την καρτα αλλα μονο για το ατμ την εχουνε οποτε καλο ειναι να τους ενημερωσω!!.

μπορω να χρησιμοποιησω το ιδιο κινητο για το sms i-code σε 2 διαφορετικα e-banking?
υπογραφή εκτός ορίων

https://www.alpha.gr/e-banking/files/1/BNA-ATM-(GR).pdf

Λοιπόν , εβαλα το 500αρικο μέσα, και μου το έφαγε!!!!!

Ευτυχώς ήταν ακόμα ανοιχτή η τράπεζα και είχε μείνει μια καθαρίστρια και ο διευθυντής του καταστήματος και του το είπα.

Κράτησε το τηλ. μου και είπε σε 2 μέρες που θα ανοίξουντο μηχάνημα και θα γίνει η καταμέτριση θα το βρούν και θα με πάρουν τηλέφωνο να περάσω να το πάρω....

Εεεερε γκαντεμιά

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών Αλλά έχοντας συγγενικό μου πρόσωπο σε τράπεζα διευθυντή να ξέρεις ότι όταν κατατεθεί 500αρικο "χτυπάει" το σύστημα και ξεκινάει ένας μίνι έλεγχος στην εφορία. Δυστυχώς Έτσι έχουν πλέον οι τράπεζες καταντήσει.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Edited by pReHiStoRik

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών Αλλά έχοντας συγγενικό μου πρόσωπο σε τράπεζα διευθυντή να ξέρεις ότι όταν κατατεθεί 500αρικο "χτυπάει" το σύστημα και ξεκινάει ένας μίνι έλεγχος στην εφορία. Δυστυχώς Έτσι έχουν πλέον οι τράπεζες καταντήσει.

Για εμένα ορθώς γίνεται αυτός ο "μίνι έλεγχος", διότι το χαρτονόμισμα των 500€ σχεδόν πάντα σχετίζεται με μαύρο χρήμα. Η αξία του χαρτονομίσματος είναι τεράστια και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε αξία χαρτονόμισμα, όσον αφορά τα αποθετικά νομίσματα (το χαρτονόμισμα των 1000 ελβετικών φράγκων [~930€] είναι το μεγαλύτερο σε αξία). Ακόμη και η ΕΚΤ έχει αναγνωρίσει την "επικινδυνότητά" του και γι'αυτό μέχρι το 2018 θέλει να εξαλειφθεί από την αγορά. Ήδη από το 2014 δεν έχουν εκδοθεί νέα χαρτονομίσματα των 500€.

Αν ο φίλος μας μπορεί να δικαιολογήσει την κατοχή του χαρτονομίσματος, δεν έχει να φοβηθεί κάτι, σε κάθε περίπτωση.

Αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ακόμη και πλαστό... Ίσως για αυτό δεν το δέχθηκε το ΑΤΜ :p

Για εμένα ορθώς γίνεται αυτός ο "μίνι έλεγχος", διότι το χαρτονόμισμα των 500€ σχεδόν πάντα σχετίζεται με μαύρο χρήμα. Η αξία του χαρτονομίσματος είναι τεράστια και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε αξία χαρτονόμισμα, όσον αφορά τα αποθετικά νομίσματα (το χαρτονόμισμα των 1000 ελβετικών φράγκων [~930€] είναι το μεγαλύτερο σε αξία). Ακόμη και η ΕΚΤ έχει αναγνωρίσει την "επικινδυνότητά" του και γι'αυτό μέχρι το 2018 θέλει να εξαλειφθεί από την αγορά. Ήδη από το 2014 δεν έχουν εκδοθεί νέα χαρτονομίσματα των 500€.

Αν ο φίλος μας μπορεί να δικαιολογήσει την κατοχή του χαρτονομίσματος, δεν έχει να φοβηθεί κάτι, σε κάθε περίπτωση.

Αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ακόμη και πλαστό... Ίσως για αυτό δεν το δέχθηκε το ΑΤΜ :p

Θα ξέρεις ότι ένας από τους λόγους της αγοράς Ευρώ,είναι και η δυνατότητα να βάλουν στο χέρι αυτά τα χαρτονομίσματα.Αν τα καταργήσουν,θα γίνει λιγότερο ελκυστικό.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

μπορω να χρησιμοποιησω το ιδιο κινητο για το sms i-code σε 2 διαφορετικα e-banking?

Δε νοείται να έχει 2ο ebanking το ίδιο πρόσωπο. Κατά συνέπεια και εφόσον το 2ο ebanking θα είναι στο όνομα άλλου προσώπου, θα δηλωθεί το κινητό αυτού του άλλου προσώπου για την αποστολή i-code. Όχι, φυσικά και δεν γίνεται λοιπόν.

Τον έλεγχο αυτό γιατί τον θεωρείς κάτι κακό?

Sent from my SM-P605 using Tapatalk

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Τον έλεγχο αυτό γιατί τον θεωρείς κάτι κακό?

Sent from my SM-P605 using Tapatalk

Γιατί το χαρτονόμισμα μου το έδωσε ο πατέρας μου δώρο, επειδή είμαι άνεργος και δεν έχω εισόδημα. Εγώ τώρα πρέπει να το δικαιολογήσω στην εφορία που βρήκα τα χρήματα. Αν μου το δηλώσει ο πατέρας μου σαν δώρο πρέπει να πληρώσει φόρο. Όλα αυτά είναι υποθετικά. Απλά όμως δεν χρειάζεται να μας ελέγχουν την ζωή στα πάντα.

Το 500αρικο όπως και το 100$ είναι χαρτονομίσματα για να γίνονται μαύρο χρήμα. Είναι πολιτική των κεντρικών τραπεζών γιατί αυτά τα χαρτονομίσματα κυκλοφορούν έξω από την οικονομική ζώνη κυκλοφορίας τους, είναι δηλαδή αποθεματικό χρήμα τρίτων χωρών. Αυτό γίνεται για να αποσύρονται χρήματα και να μπορεί η κεντρική τράπεζα να τυπώνει χρήμα χωρίς τον φόβο του πληθωρισμού. Αυτό έχει καταφέρει το δολλάριο και τυπώνει ποταμούς χρήματος την τελευταία δεκαετία.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχω μια κάρτα με πιστωτικό όριο π.χ. 1.500 ευρώ και θέλω να κάνω π.χ. μια πληρωμή δημοσίου 2.500 ευρώ η οποία δε θα μπορέσει να ολοκληρωθεί λόγω υπέρβασης του πιστωτικού ορίου, σωστά;

Εάν πρίν κάνω την πληρωμή, στείλω 2.500 ευρώ σαν πληρωμή της κάρτας, ο λογαριασμός θα πάει -2.500 ευρώ. Στη συνέχεια θα μπορέσω να κάνω την πληρωμή οφειλής (ή τυχόν αγορά) ύψους 2.500 ευρώ;

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Έχω μια κάρτα με πιστωτικό όριο π.χ. 1.500 ευρώ και θέλω να κάνω π.χ. μια πληρωμή δημοσίου 2.500 ευρώ η οποία δε θα μπορέσει να ολοκληρωθεί λόγω υπέρβασης του πιστωτικού ορίου, σωστά;

Εάν πρίν κάνω την πληρωμή, στείλω 2.500 ευρώ σαν πληρωμή της κάρτας, ο λογαριασμός θα πάει -2.500 ευρώ. Στη συνέχεια θα μπορέσω να κάνω την πληρωμή οφειλής (ή τυχόν αγορά) ύψους 2.500 ευρώ;

Κανονικά θα προχωρήσει η πληρωμή.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Εχω μια ΑΜΕΧ Enter Bonus και επειδή έχασα 15.000 πόντους που έληξαν χωρίς να το καταλάβω ψάχνω λύση.

Σε επικοινωνία με το helpdesk μου ειπαν ότι δε μπορώ να εκδώσω δεύτερη χρεωστική Βonus για να κάνω τη μεταφορά και να μη χάνω τους πόντους. Πιστωτική δε θέλω να βγάλω.

Υπάρχει άλλη λύση για μεταφορά πόντων που λήγουν ;

Όταν μεταφερθούν λήγουν μετά από δυο χρόνια ή όχι;

Ευχαριστώ

Εχω μια ΑΜΕΧ Enter Bonus και επειδή έχασα 15.000 πόντους που έληξαν χωρίς να το καταλάβω ψάχνω λύση.

Σε επικοινωνία με το helpdesk μου ειπαν ότι δε μπορώ να εκδώσω δεύτερη χρεωστική Βonus για να κάνω τη μεταφορά και να μη χάνω τους πόντους. Πιστωτική δε θέλω να βγάλω.

Υπάρχει άλλη λύση για μεταφορά πόντων που λήγουν ;

Όταν μεταφερθούν λήγουν μετά από δυο χρόνια ή όχι;

Ευχαριστώ

Αν εχεις καποιον γνωστο που εχει bonus καρτα μπορεις να του στειλεις τους ποντους και μετα να τους επιστρεψει.Οι ποντοι θα ισχυουν για 2 χρονια μεχρι να τους ξαναμεταφερεις.

Αν η καρτα ειναι της alpha bank δεν θα μπορεσεις

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γιατί το χαρτονόμισμα μου το έδωσε ο πατέρας μου δώρο, επειδή είμαι άνεργος και δεν έχω εισόδημα. Εγώ τώρα πρέπει να το δικαιολογήσω στην εφορία που βρήκα τα χρήματα. Αν μου το δηλώσει ο πατέρας μου σαν δώρο πρέπει να πληρώσει φόρο. Όλα αυτά είναι υποθετικά. Απλά όμως δεν χρειάζεται να μας ελέγχουν την ζωή στα πάντα.

Το 500αρικο όπως και το 100$ είναι χαρτονομίσματα για να γίνονται μαύρο χρήμα. Είναι πολιτική των κεντρικών τραπεζών γιατί αυτά τα χαρτονομίσματα κυκλοφορούν έξω από την οικονομική ζώνη κυκλοφορίας τους, είναι δηλαδή αποθεματικό χρήμα τρίτων χωρών. Αυτό γίνεται για να αποσύρονται χρήματα και να μπορεί η κεντρική τράπεζα να τυπώνει χρήμα χωρίς τον φόβο του πληθωρισμού. Αυτό έχει καταφέρει το δολλάριο και τυπώνει ποταμούς χρήματος την τελευταία δεκαετία.

Ακριβώς αυτό! Και.Επίσης αν χρωστάς στην εφορία γίνεται έλεγχος για να τραβήξει το πλεονάζον χρήμα.

Αν η καρτα ειναι της alpha bank δεν θα μπορεσεις

Υπάρχει επίσημος λόγος που δεν γίνεται αυτό; Μου φαίνεται πολύ περίεργο (δεν αμφισβητώ φυσικά τα λεγόμενά σου, ξέρω ότι έχεις πολλά χρόνια κάρτες bonus της alpha).

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Ο πατέρας σου ας σου το έδινε το δώρο σε μικρότερα νομίσματα. Επίσης από του χρόνου που θα υπάρξουν ελέγχοι e1 vs κινήσεων καταθέσεων τέτοια σενάρια ίσως να αντιμετωπίσουν θέμα.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison