harryal Δημ. April 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2005 Με μεγαλη μου χαρα ειδα οτι το συγκεκριμενο το εχει και η Citibank και μαλιστα αρκετα εξελιγμενο. Το μονο που με προβληματιζει στην Citibank ειναι οτι ειναι λιγο "περιεργη" τραπεζα, μη αποδεκτη για δοσεις σε πολλες επιχειρησεις κτλ οποτε μαλλον προς Πειραιως. Θα εχω αποφασισει εως το βραδυ ;) Επειδή το χρησιμοποιώ το web banking της Citibank να σου πω ότι δε είναι και από τα καλύτερα... Και σε ότι αφορά τις άτοκες δόσεις αυτό δεν έχει να κάνει με την τράπεζα! Αλλά με την VISA! Οπότε δεν έχεις να φοβάσαι για αυτό! Anyway και εγώ στη θέση σου μάλλον στη Πειραιώς θα πήγαινα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. April 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2005 Επειδή το χρησιμοποιώ το web banking της Citibank να σου πω ότι δε είναι και από τα καλύτερα... Και σε ότι αφορά τις άτοκες δόσεις αυτό δεν έχει να κάνει με την τράπεζα! Αλλά με την VISA! Οπότε δεν έχεις να φοβάσαι για αυτό! Anyway και εγώ στη θέση σου μάλλον στη Πειραιώς θα πήγαινα.. Δεν ξέρω γιατί αλλά ΕΧΕΙ να κάνει και με την τράπεζα και μου το έχουν πει πολλές φορές σε μαγαζιά. Τελευταία περίπτωση στην cosmote Στουρνάρη όταν πήγα να πάρω το νέο μου κινητό πριν 2 μήνες. Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jopar Δημ. April 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2005 έχει να κάνει με την τράπεζα και τη συνεργασία της με τα μηχανάκια των άλλων τραπεζών για δόσεις...το καλύτερο πάντως e-banking EUROBANK με διαφορά...και κυρίως τζάμπα...Τώρα για πιστωτική όλες τα ίδια περίπου είναι, μόνο που σορυ αλλά χωρίς εισοδήματα δεν εγκρίνεται χωρίς εγγυητή κάναν συγγενή, α΄λλιώς πως θα πληρώνεις τους λογαριασμούς;;; Παράθεση NEVER WITH THE CLIENTS,NEVER WITH THE STAFF <ΟΧΙ ΣΤΑ GREEKLISH!!!> Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Epicouros Δημ. April 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2005 Draken σε περίπτωση που αποφασίσεις να βγάλεις φοιτητική Visa από την Πειραιώς μπορείς να κάνεις post τα δικαιολογητικά που θα σου ζητήσουν; Παράθεση ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Draken Δημ. April 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2005 @KCB Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου. Εχει να κανει με τραπεζα. Δεν ξερω γιατι... Μου εχουν τυχει πολλες περιπτωσεις οταν ρωταω για δοσεις να μου λενε: "Δεχομαστε για δοσεις Visa ολων των τραπεζων εκτος απο Citibank". @Jopar Ολα τα e-banking δωρεαν δεν ειναι;;;;!!!!! Τουλαχιστον Alpha που εχω ειναι δωρεαν. Το θεμα ειναι οτι ψαχνω να βγαλω χωρις εγγυητη και χωρις εκκαθαριστικο. Εξωτερικο δεν υπαρχει προβλημα. Ελλαδα τωρα κανουμε τα πρωτα βηματα. @Epicouros Φιλε μου κανενα προβλημα θα ενημερωσω το forum αμεσως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 @Jopar Ολα τα e-banking δωρεαν δεν ειναι;;;;!!!!! Τουλαχιστον Alpha που εχω ειναι δωρεαν. Το θεμα ειναι οτι ψαχνω να βγαλω χωρις εγγυητη και χωρις εκκαθαριστικο. Εξωτερικο δεν υπαρχει προβλημα. Ελλαδα τωρα κανουμε τα πρωτα βηματα. Η Πειραιώς έχει μια εφάπαξ χρέωση των 5 ευρώ, αλλά καρά-αξίζει, πίστεψε με, θα βρεις περισσότερες λειτουργίες απ όσες περίμενες! Της Eurobank που λέτε δεν το χω δοκιμάσει για να συγκρίνω. Μόνο της τράπεζας Κύπρου που είναι τρισάθλιο, δεν πιάνει μία μπροστά στην Πειραιώς! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Της Τράπεζας Κύπρου το έχω δοκιμάσει στην Κύπρο, και δεν μπορώ να πω οτι είναι άθλιο. Δεν συγκρίνεται με αυτό της Λαϊκής, αλλα απέχει απο το να χαρακτηριστεί άθλιο Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jopar Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 H Πειραιώς ήξερα ότι κάτι χρεώνει, όπως και κάποιες άλλες...γι'αυτό το έθεσα έτσι ότι της Εuro είναι δωρεάν...αλλά όπως ξαναείπα εγώ επειδή εμπλέκομαι στο χώρο δεν θέλω ουτε να δυσφυμίζω ούτε και να διαφημίσω κανέναν... πάντωε διορθώνω κάτι που είπα πιο πάνω, για φοιτητές είδα αφίσα EUROBANK ότι σου βγάζει μόνο με την φοιτητική σου ταυτότητα ΧΩΡΙΣ εγγυητή...και δικαιολογητικά θέλει μόνο ταυτότητα ατυνομική και φοιτητικη...αν την βγάλει κανείς απο Θεσ/νικη έχω να προτείνω με PM μια ύπαρξη όμορφη που θα αναλάβει την εξυπηρέτηση...(τυχερά...) Παράθεση NEVER WITH THE CLIENTS,NEVER WITH THE STAFF <ΟΧΙ ΣΤΑ GREEKLISH!!!> Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Ακούστε τι νέο έμαθα από τη Eurobank: Το τριήμερο 25 Μαρτίου όπως ίσως μάθατε για τις τράπεζες έγινε τετραήμερο κατά κάποιο τρόπο λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Ετσι για τις καταθέσεις κλπ σαν πρώτη εργάσιμη μέτρησε η 29η Μαρτίου. Εκείνο λοιπόν το διάστημα, έκανα μια μετακίνηση από ένα λογαριασμό - δικό μου - ταμιευτηρίου σε άλλο επίσης δικό μου από τον οποίο θα μπορούσα να τα σηκώσω με την κάρτα. Έτσι κι έκανα χωρίς κανένα πρόβλημα. Την 1η Απριλίου παρατήρησα ότι αφαιρέθηκαν μερικά λεπτά από τον λογαριασμό (0,13) και από το web banking είδα σαν αιτιολογία "χρεωστικοί τόκοι"!!! Ασχετο αφού οι τόκοι μπαίνουν ανα εξάμηνο. Χτες ρώτησα από περιέργεια στο Eurohpone banking και μου είπαν ότι έκανα την ανάληψη πολύ γρήγορα και γι'αυτό χρεώθηκα με τόκους. Ήξερα ότι όταν σου κάνουν μια κατάθεση, τα λεφτά δεν είναι αμέσως διαθέσιμα. Τα βλέπεις στο υπόλοιπο αλλά δεν μπορείς να τα σηκώσεις. Αυτό όμως δεν ήξερα ότι ισχύει για μια ηλεκτρονική μετακίνηση μεταξύ δικών μου λογαριασμών. Και στο κάτω κάτω γιατί μου επιτρέπει να τα σηκώσω;;; Όσο ζούμε μαθαίνουμε... Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Ακούστε τι νέο έμαθα από τη Eurobank: Το τριήμερο 25 Μαρτίου όπως ίσως μάθατε για τις τράπεζες έγινε τετραήμερο κατά κάποιο τρόπο λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Ετσι για τις καταθέσεις κλπ σαν πρώτη εργάσιμη μέτρησε η 29η Μαρτίου. Εκείνο λοιπόν το διάστημα, έκανα μια μετακίνηση από ένα λογαριασμό - δικό μου - ταμιευτηρίου σε άλλο επίσης δικό μου από τον οποίο θα μπορούσα να τα σηκώσω με την κάρτα. Έτσι κι έκανα χωρίς κανένα πρόβλημα. Την 1η Απριλίου παρατήρησα ότι αφαιρέθηκαν μερικά λεπτά από τον λογαριασμό (0,13) και από το web banking είδα σαν αιτιολογία "χρεωστικοί τόκοι"!!! Ασχετο αφού οι τόκοι μπαίνουν ανα εξάμηνο. Χτες ρώτησα από περιέργεια στο Eurohpone banking και μου είπαν ότι έκανα την ανάληψη πολύ γρήγορα και γι'αυτό χρεώθηκα με τόκους. Ήξερα ότι όταν σου κάνουν μια κατάθεση, τα λεφτά δεν είναι αμέσως διαθέσιμα. Τα βλέπεις στο υπόλοιπο αλλά δεν μπορείς να τα σηκώσεις. Αυτό όμως δεν ήξερα ότι ισχύει για μια ηλεκτρονική μετακίνηση μεταξύ δικών μου λογαριασμών. Και στο κάτω κάτω γιατί μου επιτρέπει να τα σηκώσω;;; Όσο ζούμε μαθαίνουμε... Όλο αφορμές για χρεώσεις ακούω για την Eurobank και δε πλησιάζω!!!! Εγώ πόσες φορές έχω κάνει μεταφορά χρημάτων μέσω web banking της Alpha λίγες ώρες αφου έκανα κατάθεση στην τράπεζα και εννοείται ότι δεν κράτησε τίποτα!!! Και η δικαιολογία που σου έδωσαν στο Eurohpone banking δε πείθει καθόλου ! Έτσι μειώνεται η πελατεία και αποκτά κακή φήμη η τράπεζα... Ζήτα τους να σου πούνε που είναι γραμμένο!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Της Τράπεζας Κύπρου το έχω δοκιμάσει στην Κύπρο, και δεν μπορώ να πω οτι είναι άθλιο. Δεν συγκρίνεται με αυτό της Λαϊκής, αλλα απέχει απο το να χαρακτηριστεί άθλιο Κατά τη γνώμη μου, το web-banking πρέπει να ναι στη διάθσεη του πελάτη 24 ώρες το 24ωρο και όχι να υπολειτουργεί μόλις κλείσουν οι τράπεζες (μεσημέρι) μέχρι να ξανανοίξουν (επόμενο πρωί). Έλεος! Και οι δυνατότητες που δίνει είναι πραγματικά λίγες, συγκρινόμενες με άλλες τράπεζες. Άσε που με firefox παίζει και δεν παίζει. Όταν είναι η μόνη σου επιλογή ΟΚ. Αλλά όταν έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιησεις Eurobank - Πειραιώς - Alpha forget it. Πχ εγώ τώρα, αφότου άνοιξα λογαριασμό στην Πειραιώς, δεν βρίσκω κανά λόγο να θέλω να χρησιμοποιήσω ξανά την τρ. Κύπρου... οξά... ? ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Λοιπον να που σας ξαναχρειαζομαι ;) Σκεφτομαι σοβαρα το να αποκτησω μια Visa (κανονικη) το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να προσκομισω εκκαθαριστικο διοτι πολυ απλα δεν ειχα εισοδηματα ;) Υπαρχει καμια καρτα Visa (κατα προτιμηση Alpha Bank) που να μην χρειαζεται το εκκαθαριστικο για την εκδοση της;;; ΥΓ: 1-2-3 δεν με βολευει...δεν θελω να ανοιξω καινουργιο λογαριασμο...θελω να συνδεθει με τον υπαρχοντα :( Βεβέως υπάρχει κάρτα της ALPHA που βγαίνειχωρίς εκαθαριστικό. Είναι Η DYNAMIC VISA Που εκδίδεται στον Μαρινόπουλο και στο carrefur . χωρίς εκαθαριστικό μόνο με την ταυτότητα σου. Άσε που θα έχεις και 1 % επιστροφή σε ότι ψωνίζεις . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Βεβέως υπάρχει κάρτα της ALPHA που βγαίνειχωρίς εκαθαριστικό. Είναι Η DYNAMIC VISA Που εκδίδεται στον Μαρινόπουλο και στο carrefur . χωρίς εκαθαριστικό μόνο με την ταυτότητα σου. Άσε που θα έχεις και 1 % επιστροφή σε ότι ψωνίζεις . Νομίζω φίλε ότι κάνεις λάθος. Αν θα διαβάσεις και στην αίτηση πρέπει να τους πας και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σου! Πριν 1 χρόνο περίπου που έβγαλα τη συγκεκριμένη κάρτα ήθελε πάντως... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Draken Δημ. April 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2005 Νομίζω φίλε ότι κάνεις λάθος. Αν θα διαβάσεις και στην αίτηση πρέπει να τους πας και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σου! Πριν 1 χρόνο περίπου που έβγαλα τη συγκεκριμένη κάρτα ήθελε πάντως... Copy-paste απο το site των Carrefour: Αίτηση Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής σας ταυτότητας Φωτοτυπία της τελευταίας φορολογικής σας εκκαθάρισης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jopar Δημ. April 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2005 Όλο αφορμές για χρεώσεις ακούω για την Eurobank και δε πλησιάζω!!!! Εγώ πόσες φορές έχω κάνει μεταφορά χρημάτων μέσω web banking της Alpha λίγες ώρες αφου έκανα κατάθεση στην τράπεζα και εννοείται ότι δεν κράτησε τίποτα!!! Και η δικαιολογία που σου έδωσαν στο Eurohpone banking δε πείθει καθόλου ! Έτσι μειώνεται η πελατεία και αποκτά κακή φήμη η τράπεζα... Ζήτα τους να σου πούνε που είναι γραμμένο!!!! Επειδή πλανάστε ακούστε λίγο τι ισχύει και μετά τους ..αφορισμούς: στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα υπάρχει η έννοια της ωρίμανσης μιας κατάθεσης, το πότε είναι διαθέσιμα τα χρήματα...αυτό λέγεται VALEUR(in english VALUE DATE).Πχ μια κατάθεση μετρητών έχει valeur 1 ημέρας όταν γίνει στο τα΄μείο εντός ωραρίου..δηλ. τα χρήματα είναι μέσα στο λογαριασμό σαν ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ υπόλοιπο την ίδια μέρα της κατάθεσης αλλά ωριμάζουν δηλ.γίνονται ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ υπόλοιπο την επομένη(γιατί από τότε μπορει να τα εκεμεταλευτεί η τράπεζα άρα από τότε είναι και για σένα τοκοφόρα). Η βαλέρ ιδσχύει για περισσότερες ημέρες σε περιπτωσεις επιταγων, συνάλλάγματος, εμβασμάτων κτλ... Στο ΑΤΜ παράδειγμα μια κατάθεση Σαββάτου έχει valeur...και φυσικά ΟΛΑ αυτά είναι γραμμένα στους ΟΡΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ που υπογράφει κανείς όταν ανοίγει λογαριασμό...σε όλες τις τράπεζες!! Τώρα, αν κανείς χρειάζεται τα χρήματα την ίδια μέρα να τα ξαναπάρει, επειδή η ανάληψη γίνεται με valuer προηγούμενης εργάσιμης (και ως τότε τοκίζονται υπερ του καταθέτη επειδή ως τότε τα εκμεταλευτηκε η τραπεζα), σε αυτή την περίπτωση έχεις -1 ημέρας τόκους, χρεωστικούς δηλαδή, υπέρ της τράπεζας, είναι το ίδιο σαν το OVERDRAFT(υπερανάληψη) όπου βγάζεις λεφτά από μηδενικό λογαριασμό εν είδος δανεισμού και πληρώνεις χρεωστικούς τόκους΄που αφαιρούνται όταν κατατεθεί κεφάλαιο(συνήθως μισθοδοσία υπαλληλου δίνει τέτοια προνόμια να πάρει δηλαδή λεφτά από μηδενικό λογαριασμό). Tλος οι μεταφορές μεταξύ λογαριασμών γίνονται με SAME DAY VALUER(=0), δηλ.τα χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα ..Ελπίζω να σας το ξεκαθάρισα...άλλη μια φορά να με αναγκάσετε με ..λανθασμένα post να υπερασπίσω τράπεζα... θα αποσυρθώ! :wacko: Παράθεση NEVER WITH THE CLIENTS,NEVER WITH THE STAFF <ΟΧΙ ΣΤΑ GREEKLISH!!!> Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. April 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2005 Επειδή πλανάστε ακούστε λίγο τι ισχύει και μετά τους αφορισμούς: στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα υπάρχει η έννοια της ωρίμανσης μιας κατάθεσης, το πότε είναι διαθέσιμα τα χρήματα...αυτό λέγεται VALEUR(in english VALUE DATE).Πχ μια κατάθεση μετρητών έχει valeur 1 ημέρας όταν γίνει στο τα΄μείο εντός ωραρίου..δηλ. τα χρήματα είναι μέσα στο λογαριασμό σαν ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ υπόλοιπο την ίδια μέρα της κατάθεσης αλλά ωριμάζουν δηλ.γίνονται ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ υπόλοιπο την επομένη(γιατί από τότε μπορει να τα εκεμεταλευτεί η τράπεζα άρα από τότε είναι και για σένα τοκοφόρα). Η βαλέρ ιδσχύει για περισσότερες ημέρες σε περιπτωσεις επιταγων, συνάλλάγματος, εμβασμάτων κτλ... Στο ΑΤΜ παράδειγμα μια κατάθεση Σαββάτου έχει valeur...και φυσικά ΟΛΑ αυτά είναι γραμμένα στους ΟΡΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ που υπογράφει κανείς όταν ανοίγει λογαριασμό...σε όλες τις τράπεζες!! Τώρα, αν κανείς χρειάζεται τα χρήματα την ίδια μέρα να τα ξαναπάρει, επειδή η ανάληψη γίνεται με valuer προηγούμενης εργάσιμης (και ως τότε τοκίζονται υπερ του καταθέτη επειδή ως τότε τα εκμεταλευτηκε η τραπεζα), σε αυτή την περίπτωση έχεις -1 ημέρας τόκους, χρεωστικούς δηλαδή, υπέρ της τράπεζας, είναι το ίδιο σαν το OVERDRAFT(υπερανάληψη) όπου βγάζεις λεφτά από μηδενικό λογαριασμό εν είδος δανεισμού και πληρώνεις χρεωστικούς τόκους΄που αφαιρούνται όταν κατατεθεί κεφάλαιο(συνήθως μισθοδοσία υπαλληλου δίνει τέτοια προνόμια να πάρει δηλαδή λεφτά από μηδενικό λογαριασμό). Tλος οι μεταφορές μεταξύ λογαριασμών γίνονται με SAME DAY VALUER(=0), δηλ.τα χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα ..Ελπίζω να σας το ξεκαθάρισα...άλλη μια φορά να με αναγκάσετε με λανθασμένα post να υπερασπίσω τράπεζα θα αποσυρθώ! Πολύ καλή η ανάλυση σου φίλε Jopar. Εκτιμώ ότι το τελευταίο σχόλιο περί "αναγκασμού" ότι το είπες χαριτολογώντας. "Λανθασμένα" post πάντοτε θα υπάρχουν και χωρίς αυτά δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί μία συζήτηση οφέλιμη για όλους.. Υ.Γ. "Αφορισμός" είναι πολύ βαριά λέξη.. προσωπική εκτίμηση και άποψη εξέφρασα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jopar Δημ. April 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2005 Πολύ καλή η ανάλυση σου φίλε Jopar. Εκτιμώ ότι το τελευταίο σχόλιο περί "αναγκασμού" ότι το είπες χαριτολογώντας. "Λανθασμένα" post πάντοτε θα υπάρχουν και χωρίς αυτά δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί μία συζήτηση οφέλιμη για όλους.. Υ.Γ. "Αφορισμός" είναι πολύ βαριά λέξη.. προσωπική εκτίμηση και άποψη εξέφρασα! έχεις δίκιο φυσικά...όχι τώρα με τους παπάδες ο αφορισμός είναι μια καθημερινή τηλεοπτική πγαρματικότητα! ... το θαυμαστικό στο τέλος της...φοβερής απειλής απόσυρσης(οχι μη μας το κάνεις αυτό!) δείχνει την ...σοβαρότητα μου ως άνθρωπο και ως επιστήμονα... :rolleyes: Παράθεση NEVER WITH THE CLIENTS,NEVER WITH THE STAFF <ΟΧΙ ΣΤΑ GREEKLISH!!!> Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. April 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2005 Επειδή πλανάστε ακούστε λίγο τι ισχύει και μετά τους ..αφορισμούς: στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα υπάρχει η έννοια της ωρίμανσης μιας κατάθεσης, το πότε είναι διαθέσιμα τα χρήματα...αυτό λέγεται VALEUR(in english VALUE DATE).Πχ μια κατάθεση μετρητών έχει valeur 1 ημέρας όταν γίνει στο τα΄μείο εντός ωραρίου..δηλ. τα χρήματα είναι μέσα στο λογαριασμό σαν ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ υπόλοιπο την ίδια μέρα της κατάθεσης αλλά ωριμάζουν δηλ.γίνονται ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ υπόλοιπο την επομένη(γιατί από τότε μπορει να τα εκεμεταλευτεί η τράπεζα άρα από τότε είναι και για σένα τοκοφόρα). Η βαλέρ ιδσχύει για περισσότερες ημέρες σε περιπτωσεις επιταγων, συνάλλάγματος, εμβασμάτων κτλ... Στο ΑΤΜ παράδειγμα μια κατάθεση Σαββάτου έχει valeur...και φυσικά ΟΛΑ αυτά είναι γραμμένα στους ΟΡΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ που υπογράφει κανείς όταν ανοίγει λογαριασμό...σε όλες τις τράπεζες!! Τώρα, αν κανείς χρειάζεται τα χρήματα την ίδια μέρα να τα ξαναπάρει, επειδή η ανάληψη γίνεται με valuer προηγούμενης εργάσιμης (και ως τότε τοκίζονται υπερ του καταθέτη επειδή ως τότε τα εκμεταλευτηκε η τραπεζα), σε αυτή την περίπτωση έχεις -1 ημέρας τόκους, χρεωστικούς δηλαδή, υπέρ της τράπεζας, είναι το ίδιο σαν το OVERDRAFT(υπερανάληψη) όπου βγάζεις λεφτά από μηδενικό λογαριασμό εν είδος δανεισμού και πληρώνεις χρεωστικούς τόκους΄που αφαιρούνται όταν κατατεθεί κεφάλαιο(συνήθως μισθοδοσία υπαλληλου δίνει τέτοια προνόμια να πάρει δηλαδή λεφτά από μηδενικό λογαριασμό). Tλος οι μεταφορές μεταξύ λογαριασμών γίνονται με SAME DAY VALUER(=0), δηλ.τα χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα ..Ελπίζω να σας το ξεκαθάρισα...άλλη μια φορά να με αναγκάσετε με ..λανθασμένα post να υπερασπίσω τράπεζα... θα αποσυρθώ! :wacko: Μια και είσαι γνώστης, επαναλαμβάνω τι είπα στο αρχικό μου post, μήπως δεν πρόσεξες καλά και πες μου αν έχω λάθος για να ξέρω κι εγώ τι θα πω στην τράπεζα: ΞΕΡΩ για το valuer και ότι τα λεφτά δεν είναι άμεσα διαθέσιμα. Όταν κάνεις ερώτηση υπολοίπου στο διαχωρίζει σε διαθέσιμο και λογιστικό υπόλοιπο και έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ σε αφήνει να σηκώσεις πέρα από το διαθέσιμο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με άφησε να τα σηκώσω. Εκτός αυτού η μετακίνηση έγινε από εμένα και είναι μια κίνηση που κάνω χρόνια χωρίς ποτέ να χρεωθώ. Έτυχε ίσως; Η διαφορά ίσως είναι ότι αυτή τη φορά η μετακίνηση δεν έγινε μεταξύ δύο ίδιων λογαριασμών ταμιευτηρίου αλλά από έναν όψεως μισθοδοσίας (που μου είπαν ότι έχει μεγαλύτερο επιτόκιο από το ταμιευτήριο) σε ταμιευτηρίου. Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giano Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Αιτώ την αναίρεση από την τράπεζα σας της αναίτιας μονομερούς και χωρίς την ενημέρωση μου , αλλαγής των όρων λειτουργίας* και διαχείρισης του λογαριασμού μου bonus (κατάθεσης μισθοδοσίας) για τους κάτωθι λόγους : α)δεν το αναφέρατε στην διαφημιστική σας καμπάνια τον Δεκέμβριο του 2001 ούτε γραπτά ούτε προφορικά στα διαφημιστικά έντυπα της συγκεκριμένης κίνησης προσέλκυσης δημοσίων υπαλλήλων στην κατάθεση της μισθοδοσίας τους στην τράπεζα σας) β) δεν ενημερώσατε σχετικά το υπουργείο εθνικής άμυνας το οποίο χρησιμοποιήσατε ως όχημα διαβίβασης των διαφημιστικών σας εντύπων στις στρατιωτικές υπηρεσίας όλης της επικράτειας γ) η μονομερής και χωρίς να συντρέχει ουσιαστικός λόγος αλλαγής όρων σύμβασης με επαχθέστερους όρους από αυτούς που ίσχυαν για τρία (3) και πλέον χρόνια και χωρίς την συμφωνία και την ενημέρωση των πελατών θεωρείται παράνομη από την ελληνική νομολογία με σχετικό προηγούμενο δεδικασμένο . * η αλλαγή των όρων συνιστάται στην αλλαγή του αριθμού των ανέξοδων αναλήψεων από ATM άλλης τράπεζας. Από τον Δεκέμβριο του 2001 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 ήταν απεριόριστος ο αριθμός των συναλλαγών χωρίς χρέωση των λογαριασμών που ανοίχθηκαν την περίοδο που ήταν εν ισχύει το πρόγραμμα σας όπως διαφημίζατε και ενημερώνατε κατά τον άνοιγμα μισθοδοτικών λογαριασμών από δημοσίους υπαλλήλους. Τον Φεβρουάριο του 2005 ξεκινήσατε να χρεώνετε χωρίς καμιά ενημέρωση κάτι το οποίο το αποδώσατε σε τεχνικό πρόβλημα των υπηρεσιών σας (δικαιολογία που δόθηκε από την τηλεφωνική εξυπηρέτηση) και συνεχίζετε να το κάνετε ακόμη και σήμερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Αιτώ την αναίρεση από την τράπεζα σας της αναίτιας μονομερούς και χωρίς την ενημέρωση μου , αλλαγής των όρων λειτουργίας* και διαχείρισης του λογαριασμού μου bonus (κατάθεσης μισθοδοσίας) για τους κάτωθι λόγους : α)δεν το αναφέρατε στην διαφημιστική σας καμπάνια τον Δεκέμβριο του 2001 ούτε γραπτά ούτε προφορικά στα διαφημιστικά έντυπα της συγκεκριμένης κίνησης προσέλκυσης δημοσίων υπαλλήλων στην κατάθεση της μισθοδοσίας τους στην τράπεζα σας) β) δεν ενημερώσατε σχετικά το υπουργείο εθνικής άμυνας το οποίο χρησιμοποιήσατε ως όχημα διαβίβασης των διαφημιστικών σας εντύπων στις στρατιωτικές υπηρεσίας όλης της επικράτειας γ) η μονομερής και χωρίς να συντρέχει ουσιαστικός λόγος αλλαγής όρων σύμβασης με επαχθέστερους όρους από αυτούς που ίσχυαν για τρία (3) και πλέον χρόνια και χωρίς την συμφωνία και την ενημέρωση των πελατών θεωρείται παράνομη από την ελληνική νομολογία με σχετικό προηγούμενο δεδικασμένο . * η αλλαγή των όρων συνιστάται στην αλλαγή του αριθμού των ανέξοδων αναλήψεων από ATM άλλης τράπεζας. Από τον Δεκέμβριο του 2001 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 ήταν απεριόριστος ο αριθμός των συναλλαγών χωρίς χρέωση των λογαριασμών που ανοίχθηκαν την περίοδο που ήταν εν ισχύει το πρόγραμμα σας όπως διαφημίζατε και ενημερώνατε κατά τον άνοιγμα μισθοδοτικών λογαριασμών από δημοσίους υπαλλήλους. Τον Φεβρουάριο του 2005 ξεκινήσατε να χρεώνετε χωρίς καμιά ενημέρωση κάτι το οποίο το αποδώσατε σε τεχνικό πρόβλημα των υπηρεσιών σας (δικαιολογία που δόθηκε από την τηλεφωνική εξυπηρέτηση) και συνεχίζετε να το κάνετε ακόμη και σήμερα. Αν και υποψιάζομαι... δε μας λες να μη μας κρατάς σε αγωνία;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Copy-paste απο το site των Carrefour: Σαν Να ξέχασες κάτι από το copy-paste Για καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση παραδώστε στο κατάστημα μας: Αν Δεν πας εκαθαριστικό θα σου δώσουν με όριο 600 Ευρώ . Τα δικαιολογητικά τα θέλουν για άμεση εξυπηρέτηση . Που θενά δεν λέει ότι δεν θα σου δώσουν χωρίς εκκαθαριστικό και από όσο ξέρω θα σου δώσουν . Κάνε μια ερώτηση δεν χάνεις τίποτα . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Αν και υποψιάζομαι... δε μας λες να μη μας κρατάς σε αγωνία;;; Στην τύχη: Nova?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Στην τύχη: Nova?? Μισθοδοσία Υπουργείου Εθνικής Άμυνας? Προφανώς στην Γενική τράπεζα ( γνωστή και ως τράπεζα του Στρατού) !!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harryal Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Φίλε giano θα μας βγάλεις από την αγωνία;; :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Μισθοδοσία Υπουργείου Εθνικής Άμυνας? Προφανώς στην Γενική τράπεζα ( γνωστή και ως τράπεζα του Στρατού) !!! Εχεμ, ίσως έχεις δίκιο :O Δε μου πήγε το μυαλό, απλά επειδή η Nova ήταν από τις τράπεζες που δε χρέωναν για ανάληψη από ΑΤΜ άλλων τραπεζών, είτε για λογαριασμούς μισθοδοσίας είτε (νομίζω) γενικά. Δεν ξέρω αν το κάνει ακόμα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts