Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Ενταξει το γιατι το κανει μπορει ο καθενας να υποθεσει διαφορα. Τα ηθικα κολληματα εν μερη λες οτι δεν υπαρχουν οκ.. Απο την αλλη ομως μιλαμε για μια επιχειρηση που θελει να χαλασει οσο το δυνατον λιγοτερο την εικονα της. Και να μην βγαλει αρνητικη φημη. Παντα βεβαια διασφαλιζοντας πρωτα απο ολα τα κεφαλαια της.

Αλλα εγω αυτο που θεωρω πιο πιθανο ειναι στο να περναει απο ελεγχο/αξιολογηση καθε φορα που μια καρτα ειναι να ανανεωθει και να μην την ανανεωνουν σε περιπτωσεις αυξημενου ρισκου.

Τουλαχιστον με τις γνωσεις που εχω και με την μικρη εμπειρια εργασιας που εχω σε τμημα καρτων/εγκρισεων αυτο θα ελεγα..

Ξερω οτι μεχρι και πριν απο 2 χρονια τουλαχιστον στις αξιολογησεις τις τραπεζας που συνηθως γινονται 2 φορες το χρονο εξεταζαν την πιστοληπτικη ικανοτητα του πελατη μεσα απο την ιδια την τραπεζα και τη συμπεριφορα του στις πληρωμες για χρεη προς αυτην.

Τωρα ισως οταν ειναι να ανανεωσουν την καρτα κοιτανε πολλα περισσοτερα και τη σχεση με αλλες τραπεζες και δινουν μεγαλυτερη σημασια στην αποφαση ανανεωσης της καρτας για αλλα 2 χρονια.

Κσως να μου διαφευγει κατι κι ολας δεν ξερω. Αλλα το λεω αυτο γιατι τα παραδειγματα που ξερω για μη ανανεωση καρτας (απο Εθνικη, alpha, millenium) γινοταν σε ενημερες καρτες και μονο.

Οταν καποιος δεν την πληρωνει.. Ξερουμε οτι σε 2 το πολύ 3 μηνες την κοβει κατευθειαν και καταγγελει τη συμβαση.

Ακου δυο κουφα που μου συνεβησαν για να καταλαβεις πως οτι λεμε ειναι απλα υποθεσεις.

Citibank. 11 χρονια κατοχος πιστωτικης. Καλοπληρωτης. Χιλιαδες συναλλαγες με την καρτα αρα μεγαλο οφελος για την τραπεζα. Ειχα να χρησιμοποιησω την καρτα 6 μηνες και μου στελνουν επιστολη και μου λενε λογω αδρανειας της καρτας για μεγαλο διαστημα και για λογους ασφαλειας σας την ακυρωνουμε.

Alphabank. Πολλες και πολυ μεγαλες συναλλαγες. Εξαργυρωση bonus ποντων για πανω απο 20 δωρεαν εισιτηρια. Πληρωμη παντα ολου του ποσου πριν γινει η εκκαθαριση του μηνα. Παντα πιστωτικο εκκαθαριστικο. Κανω αιτηση για προσθετη καρτα για την γυναικα μου θελωντας να εκμεταλλευτω προσφορα που δινει 10.000 bonus ποντους σαν δωρο με καθε προσθετη καρτα. Δεν κανουν δεκτη την αιτηση και με επιστολη με ενημερωνουν για αντισυμβατικη συμπεριφορα προς την τραπεζα.

Με λιγα λογια οποιος προσπαθει να αντιμετωπισει με λογικη τις τραπεζες απλα θα αποτυχει παταγωδως.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ακου δυο κουφα που μου συνεβησαν για να καταλαβεις πως οτι λεμε ειναι απλα υποθεσεις.

Citibank. 11 χρονια κατοχος πιστωτικης. Καλοπληρωτης. Χιλιαδες συναλλαγες με την καρτα αρα μεγαλο οφελος για την τραπεζα. Ειχα να χρησιμοποιησω την καρτα 6 μηνες και μου στελνουν επιστολη και μου λενε λογω αδρανειας της καρτας για μεγαλο διαστημα και για λογους ασφαλειας σας την ακυρωνουμε.

Alphabank. Πολλες και πολυ μεγαλες συναλλαγες. Εξαργυρωση bonus ποντων για πανω απο 20 δωρεαν εισιτηρια. Πληρωμη παντα ολου του ποσου πριν γινει η εκκαθαριση του μηνα. Παντα πιστωτικο εκκαθαριστικο. Κανω αιτηση για προσθετη καρτα για την γυναικα μου θελωντας να εκμεταλλευτω προσφορα που δινει 10.000 bonus ποντους σαν δωρο με καθε προσθετη καρτα. Δεν κανουν δεκτη την αιτηση και με επιστολη με ενημερωνουν για αντισυμβατικη συμπεριφορα προς την τραπεζα.

Με λιγα λογια οποιος προσπαθει να αντιμετωπισει με λογικη τις τραπεζες απλα θα αποτυχει παταγωδως.

Στην πρωτη περιπτωση.. Η citibank λογω των τεραστιων ζημιων που απεκτησε και απο την κακη διαχειρηση καποιων στελεχων αλλα και απο τις αποζημειωσεις για τα προιοντα lehman brothers αν θυμασαι (που απο το δικαστηριο αναγκαστηκε να αποζημιωσει πελατες) προσπαθει να ανακαμψει και να μικρυνει το ανοιγμα της στην πιστωση και να βελτιωσει τισ οικονιμ, καταστασεισ τησ. (Ειχε παρα πολυ ασχημη θεση. Γι αυτο και η μητρικη της , την εβαλε σε κατηγορια πωλησης αλλα δεν βρεθηκε αγοραστης. Οποτε αφου δεν την χρησιμοποιησες για μεγαλο διαστημα αποφασισαν να στην ακυρωσουν απο τη στιγμη που δεν την χρησιμοποιουσες τελευταια. Αν και αυτο που εκανε ειναι συνηθως να παει το πιστωτικο οριο παρα πολυ χαμηλα.. (Πχ μεχρι και 100-300 ευρω) και ουσιαστικα να σε αναγκασει να μην την χρησιμοποιεεις ή να την ακυρωσεις.

Για την δευτερη περιπτωση οσο αφορα την αντισυμβατικη συμπεριφορα φανταζομαι εννοεις στο ειπαν λογω των bonus ? εκει πραγματικα ειναι περιεργο. Μηπως πληρωνες και λογαριασμους αλλων ? γιατι ξερω αλλη μια τετοια περιπτωση με την παλια Πειραιως Οτε visa που καποιος πληρωνε 10 λογαριασμους ΟΤΕ τον μηνα και του ακυρωσαν την καρτα.

Αλλα σιγουρα κι εγω συμφωνω σε αυτο που λες. Οτι καποιες φορες δεν μπορεις να καταλαβεις τους λογους και φερονται περιεργα, υπαρχουν και πολλα που δεν τα γνωριζουμε.

Προσφατα εμαθα οτι για εκδοση καρτων παιζει ρολο ακομα και η ημερομηνια που θα κανεις την αιτηςη αλλά και οι ΑΜΚ.

Πχ η Τραπεζα βαζει ενα στοχο για 1000 πιστωτικες τον Ιουλιο.. Και αν συμπληρωθουν πολλες αιτησεις, αν παει καποιος τελος του μηνα με εισοδημα ακομα και σχετικα μεγαλο να μην του κανουν δεκτο το αιτημα.

Edited by Alex0077

Πληρωνω πανω απο 40 λογαριασμους δεκο μεσω πιστωτικης μπονους καθε μηνα για να περνω ποντους. Ως τωρα δεν ειχα κανενα θεμα. Σε καθε περιπτωση με αγχωσες με αυτο που εγραψες για την περιπτωση που του ακυρωσαν την καρτα.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Του ακυρωσαν την καρτα και μαλιστα ζητησαν πισω την επιστροφη που κερδισε στον ΟΤΕ. Δεν ξερω ομως τους ορους χορηγησης αν εγραφαν κατι σχετικό.

πλεον η χρεωστικη της ΑΤΕ μετα την ενοποιηση μπορεις να την χρησιμοποιησεις για αγορες στο διαδικτυο!!

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα ΑΤΜ της αγροτικής στο PayPal;

Γιατί παλιά δεν γινόταν!

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

Tο καλοκαίρι μπήκε με

30% περισσότερα ευρώ Επιστροφή!

Χρησιμοποιήστε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Eurobank στις αγορές σας και έως 31/7

σας κάνουμε δώρο 30% επιπλέον Επιστροφή στα ευρώ που θα συγκεντρώσετε

σε πάνω από 5.000 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Είναι ευρώ, δεν είναι αστεία!

Προκειμένου να επωφεληθείτε της συγκεκριμένης προσφοράς, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε από 28/6 έως 31/7 νέες αγορές συνολικής αξίας τουλάχιστον €100, σε οποιαδήποτε επιχείρηση, με κάρτες Eurobank που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιστροφή.

Το μέγιστο ποσό συλλεχθέντων ευρώ, από το Πρόγραμμα Επιστροφή, πάνω στο οποίο θα υπολογιστεί το 30% είναι €200.

Το επιπλέον κέρδος που αντιστοιχεί στο 30% των συλλεχθέντων ευρώ, από τις νέες αγορές που θα πραγματοποιήσετε, από 28/6 έως και 31/7, σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του Προγράμματος Επιστροφή, θα πιστωθεί στην κάρτα σας εντός του μηνός Αυγούστου 2013. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πίστωση, θα πρέπει κατά την ημερομηνία πίστωσης, να έχετε ενεργή κάρτα Eurobank που συμμετέχει στο Πρόγραμμα.

Aναζητήστε τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος εδώ

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν κατάλαβα καλά είναι 30% επί των ευρώ επιστροφής που έχουμε συγκεντρώσει και όχι επί των αγορών. Έτσι δεν είναι;

Αν κατάλαβα καλά είναι 30% επί των ευρώ επιστροφής που έχουμε συγκεντρώσει και όχι επί των αγορών. Έτσι δεν είναι;

Βασικα και εγω δεν το εχω καταλαβει επακριβως. Ας μας διαφωτισει οποιος μπορει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

30 % επι της επιστροφής

Δηλαδή με 100 ευρώ στον Βερόπουλο τα 4 ευρώ επιστροφή θα γίνουν 5,20

Με 5000 αγορές στον Βερόπουλο Θα λάβουμε την μέγιστη επιστροφή των 200 ευρώ η οποία θα γίνει 260

Όλα τα έξοδα των διακοπών σε 3 άτοκες

http://www.citibank.com/greece/consumer/emails/summer_cards/classic_mc.html

Πολυ καλο και πολυ πονηρο. Εχει να την πατησει κοσμος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οντως γιατι πονηρό; Δεν έχω βρει τίποτα περίεργο.

Πονηρο υπο την εννοια οτι πολυς κοσμος που δεν ειχε χρηματα για διακοπες με αυτη την προσφορα θα κανει τελικα διακοπες αλλα θα τις χρυσοπληρωσει με τους τοκους υπερημεριας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πονηρο υπο την εννοια οτι πολυς κοσμος που δεν ειχε χρηματα για διακοπες με αυτη την προσφορα θα κανει τελικα διακοπες αλλα θα τις χρυσοπληρωσει με τους τοκους υπερημεριας.

Ε καλά δεν νομίζω ότι το λες πονηρό αυτό. Με την ίδια λογική όλα τα προγράμματα άτοκων δόσεων μπορείς να τα χαρακτηρίσεις έτσι..

Για κάποιους μπορεί να φανεί βολικό.

Εξάλλου η συγκεκριμένη τράπεζα θέλει εξ αρχής εκκαθαριστικό από 14.000 ευρώ και άνω για έκδοση νέας κάρτας . Οι αυξήσεις πιστωτικών ορίων παραμένουν επισης παγωμένες. Και όποιος είχε πρόβλημα από τη "χρυσή εποχή" του την έχουν καταγγείλει ήδη. Οπότε οι ενήμερος κάρτες που έχουν απομείνει θεωρητικά τουλάχιστον χρησιμοποιούνται πιο σωστά.

Ε καλά δεν νομίζω ότι το λες πονηρό αυτό. Με την ίδια λογική όλα τα προγράμματα άτοκων δόσεων μπορείς να τα χαρακτηρίσεις έτσι..

Για κάποιους μπορεί να φανεί βολικό.

Εξάλλου η συγκεκριμένη τράπεζα θέλει εξ αρχής εκκαθαριστικό από 14.000 ευρώ και άνω για έκδοση νέας κάρτας . Οι αυξήσεις πιστωτικών ορίων παραμένουν επισης παγωμένες. Και όποιος είχε πρόβλημα από τη "χρυσή εποχή" του την έχουν καταγγείλει ήδη. Οπότε οι ενήμερος κάρτες που έχουν απομείνει θεωρητικά τουλάχιστον χρησιμοποιούνται πιο σωστά.

Οπως το ειπες, θεωρητικα.

Μια σκεψη εκανα. Σαφως και μπορει να κανω λαθος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σήμερα μου ήρθε η νέα χρεωστική κάρτα της εμπορικής καθώς η παλιά έληξη.Θα ήθελα να ρωτήσω ο κωδικός για να την ενεργοποιήσω είναι ο παλιός έτσι?

Η νέα κάρτα είναη η εμπορική visa debit να φανταστώ ότι μπορώ να κάνω και αγορές στο ίντερνετ με αυτή ή όχι?

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Ο κωδικος ειναι καινουργιος.ειναι μαζι με τη καρτα.πας σε ενα atm και ενεργοποιεις.μετα αν θες κανεις αλλαγη και βαζεις το παλιο που ειχες.

απο οσο ξερω για αγορες απο ιντερνετ μια χαρα κανει τη δουλεια της

Ο κωδικος ειναι καινουργιος.ειναι μαζι με τη καρτα.πας σε ενα atm και ενεργοποιεις.μετα αν θες κανεις αλλαγη και βαζεις το παλιο που ειχες.

απο οσο ξερω για αγορες απο ιντερνετ μια χαρα κανει τη δουλεια της

Στον φάκελο ήταν μόνο η κάρτα και οι οδηγίες αλλά τώρα που τις διάβασα λέει να πάω σε κατάστημα να πάρω τον κωδικό.Είχα την εντύπωση πως ενεργοποιούταν με το παλιό....

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Σήμερα μου ήρθε η νέα χρεωστική κάρτα της εμπορικής καθώς η παλιά έληξη.Θα ήθελα να ρωτήσω ο κωδικός για να την ενεργοποιήσω είναι ο παλιός έτσι?

Η νέα κάρτα είναη η εμπορική visa debit να φανταστώ ότι μπορώ να κάνω και αγορές στο ίντερνετ με αυτή ή όχι?

Δεν γίνετε δεκτή μέχρι αυτη τη στιγμή για συναλλαγές μέσω internet.Το δοκίμασα εχτές για να δώ αν θα γίνει δεκτή εφόσον πλέον ανήκει στην alpha.Σίγουρα θα γίνει δεκτή στο άμεσο μέλλον,εξάλλου το ότι είναι visa απ όσο γνώριζω η ίδια η τράπεζα μπλοκάρει τη λειτουργία αυτή και είναι θέμα πολιτικής .Η διαδικασία με το pin είναι η ίδια με αυτη που είχε παλιότερα,όπως ανέφεραν

θα φορολογηθει τελικα η πιστωτικη καρτα? θα κοιταζει η εφορια τις αγορες μας μεσω πιστωτικης?
υπογραφή εκτός ορίων

θα φορολογηθει τελικα η πιστωτικη καρτα? θα κοιταζει η εφορια τις αγορες μας μεσω πιστωτικης?

Ειχε αναφερθει ποτε κατι τετοιο;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τους τόκους τους περνάς στο Ε1.

Το αν κοιτάει τις συναλλαγές μεσω κάρτας ναι τις κοιτάει αλλα χωρις κάτι επίσημο