Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Μάλλον αυτό θα έφταιγε.. γμτο.. τζάμπα δηλαδή μπήκα στην όλη διαδικασία..

anyway.. Το πάθημα, μάθημα..

Τώρα με το που την πάρω θα την ενεργοποιήσω καλού κακού.

Κορυφαία Απορία :X :

Όταν η πιστωτική σου λέει : πιστωτικό όριο 1.200€, αυτό σημαίνει ότι για κάθε μήνα έχεις το δικαίωμα μέχρι 1.200 € ή 1.200 € συνολικά οι κινήσεις σου ανεξαιρέτως μήνα;

Ευτυχως η δυστηχως ειναι το συνολο....;);):D:D

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Ευτυχως η δυστηχως ειναι το συνολο....;);):D:D

Ρωτάω γιατί όταν ζήτησα αναλυτικό λογαριασμό από την Eurobank που κρατήθηκε η κάρτα μου μου είπε η κοπέλα ότι έχω 1210€ χρεωμένα + κάποια δόση που δεν έχει μπει ακόμα .. (1200 πιστωτικό όριο κάρτας) Παίζει να έχω πρόβλημα;

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Ρωτάω γιατί όταν ζήτησα αναλυτικό λογαριασμό από την Eurobank που κρατήθηκε η κάρτα μου μου είπε η κοπέλα ότι έχω 1210€ χρεωμένα + κάποια δόση που δεν έχει μπει ακόμα .. (1200 πιστωτικό όριο κάρτας) Παίζει να έχω πρόβλημα;

Σε αρκετες καρτες μπορεις να κανεις χρεωσεις ακομα και πανω απο το οριο τους, αυτο εχει πολλες φορες σα συνεπεια να σε χρεωνουν καποιο ποσο για υπερβαση πιστωτικου οριου:O:O, οποτε καλυτερα πληρωσε κατι παραπανω για να εισαι παντα κατω απο το οριο...;);)

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Ναι αυτό πρέπει να γίνει, γιατί ούτως ή άλλως έχουν "παγώσει" οι συναλλαγές μου.. και έχω πρόβλημα.

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Στην περίπτωση της επανέκδοσης κάρτας, σου τη στέλνουν στο σπίτι, ή πας από την τράπεζα και την "μαζεύεις"; Ο φάκελος με το pin πάντως ήρθε!

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Στην περίπτωση της επανέκδοσης κάρτας, σου τη στέλνουν στο σπίτι, ή πας από την τράπεζα και την "μαζεύεις"; Ο φάκελος με το pin πάντως ήρθε!

Στην €μπανκ πρωτα ερχεται το πιν και μετα η καρτα με το ταχυδρομειο σε κανονικη εκδοση καρτας,σε επανεκδοση δεν ξερω.Παρε τηλεφωνο και ρωτα τους.Στο χαρτι του πιν δεν γραφει τιποτα;

Στην €μπανκ πρωτα ερχεται το πιν και μετα η καρτα με το ταχυδρομειο σε κανονικη εκδοση καρτας,σε επανεκδοση δεν ξερω.Παρε τηλεφωνο και ρωτα τους.Στο χαρτι του πιν δεν γραφει τιποτα;

oxi oxi. den grafei tpt!

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Στην Probank όταν έληξε μια κάρτα που είχα μου έστειλαν ενημερωτικό να την παραλάβω από το υποκατάστημα που την είχα εκδόσει. Αν θυμάμαι καλά μαζί δίνουν και τον φάκελο με το PIN. Φαίνεται ότι κάθε τράπεζα ακολουθεί διαφορετική τακτική σε αυτό το θέμα.

Καλύτερα να πάρεις ένα τηλέφωνο στο τμήμα καρτών της συγκεκριμένης για να σου πουν τη διαδικασία.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Παιδιά ΟΚ!! Σήμερα με το ταχυδρομείο ήρθε και η κάρτα, την οποία και ενεργοποίησα αμέσως τηλεφωνικά για να μην έχω τα ίδια προβλήματα, αύριο θα πάω να της αλλάξω κ ένα pin να το' χω εύκολο στη μνήμη, κι όλα οκ! Ενημέρωσα και τους λογαριασμούς γιατί ο αριθμός ήταν διαφορετικός από τον προηγούμενο.

Το ξέρετε ότι η Eurobank "φτιάχνει" το e-banking site της; Μπήκα να δω τις κινήσεις, κτλ κ μου βγήκε ενημερωτικό μήνυμα! Αν γίνει όπως τα λέει ακριβώς, θα φτάσει πιστεύω σε επίπεδο αυτό της Πειραιώς που για μένα ήταν κορυφαίο.

Edit : Στο paypal maestro (από probank) δεν είναι αποδεκτή έτσι;

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Edit : Στο paypal maestro (από probank) δεν είναι αποδεκτή έτσι;

Νομίζω πως όχι...

Γενικά οι Maestro στην Ελλάδα είναι ελάχιστα διαδεδομένες ως χρεωστικές κάρτες, σε αντίθεση με το εξωτερικό όπου χτυπάνε στα ίσια τις Electron Visa. Σε κάποια προηγούμενα μηνύματα του θέματος είχαμε αναφερεθί στις Maestro.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Νομίζω πως όχι...

Γενικά οι Maestro στην Ελλάδα είναι ελάχιστα διαδεδομένες ως χρεωστικές κάρτες, σε αντίθεση με το εξωτερικό όπου χτυπάνε στα ίσια τις Electron Visa. Σε κάποια προηγούμενα μηνύματα του θέματος είχαμε αναφερεθί στις Maestro.

Το paypal όμως υποτίθεται ότι είναι παγκόσμιο, άρα γιατί να μην δέχεται κάρτες maestro σύμφωνα με αυτό που μου λες;

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Σήμερα έπαθα το εξής ανήκουστο.. ήθελα να αγοράσω κάτι μέσω ebay - paypal και τελικά δεν τα κατάφερα γιατί :

στον ένα λογαριασμό που έχω και είναι verified μου έβγαζε πρόβλημα ότι έχω υπερβεί το όριο συναλλαγών και δεν μπορώ να πραγματοποιήσω άλλη και μου έβγαζε μετά πρόβλημα με την κάρτα. Στον άλλο λογαριασμό unverified που έχω, μου έβγαζε πρόβλημα με την πιστωτική.

Αφού τα είπα στον seller μου (ο οποίος φυσικά δεν με πίστεψε) μου βγήκε μήνυμα στην αρχική οθόνη ότι και καλά είναι under construction για 5 ώρες το paypal και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά διαδικασία. Φυσικά οι 5 ώρες παρήλθαν και αυτό δεν έφτιαξε με αποτέλεσμα και ο seller να με βάλει σε απίστευτη διαδικασία με φυσικό επακόλουθο να μην πραγματοποιηθεί η αγορά.

Πιστεύετε ότι θα πρέπει να επικοινωνήσω πάλι με τη eurobank για το θέμα της κάρτας (εκείνης που υποτίθεται ότι είναι verified στο paypal) ή απευθείας με το Paypal;

Και δεύτερον : σε περίπτωση verificiation code σε χρεωστική κάρτα, όπου δεν έρχεται λογαριασμός στο σπίτι, μπορώ να το δω το 4ψήφιο με μια απλή ενημέρωση του βιβλιαρίου ή χρειάζεται ειδική διαδικασία;

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Να κάνω μια ερώτηση που σε μερικούς από εσάς μπορεί να φανεί αφελής:

Είχα βγάλει μια πιστωτική Go Visa της Εθνικής πριν κάμποσο καιρό, με προσφορά χωρίς συνδρομή για πάντα. Στη συνέχεια έκλεισα το λογαριασμό που είχα στην Εθνική αλλά η κάρτα μου έμεινε, χωρίς να την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Η πιστωτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά, άσχετα με το ότι δεν έχω πλέον λογαριασμό στην Εθνική? Απλά θα έρχεται ο λογαριασμός στο σπίτι και θα πληρώνω στο γκισέ της Εθνικής τη δόση?

Επίσης, πρόκειται να μεταβώ στη Δανία για μια εβδομάδα και η βασική μου πιστωτική είναι μια Electron Visa της Probank, η οποία δεν είναι ανάγλυφη.

1. Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με αυτό?

2. Μπορώ εναλλακτικά να χρησιμοποιήσω για αγορές την χρεωστική Electron Visa της Πειραιώς που έχω, η οποία επίσης δεν είναι ανάγλυφη?

3. Η Probank δεν χρεώνει έξοδα ανάληψης μετρητών, από όλα τα ATM της Probank και όλων των άλλων τραπεζών στο εξωτερικό. Είναι καλύτερα λοιπόν να κάνω συνάλλαγμα από εδώ πριν φύγω (η Δανία έχει κορώνες) ή να τραβάω λεφτά από την πιστωτική?

3. Η Probank δεν χρεώνει έξοδα ανάληψης μετρητών, από όλα τα ATM της Probank και όλων των άλλων τραπεζών στο εξωτερικό. Είναι καλύτερα λοιπόν να κάνω συνάλλαγμα από εδώ πριν φύγω (η Δανία έχει κορώνες) ή να τραβάω λεφτά από την πιστωτική?

Μπορεί η PROBANK να μην χρεώνει έξοδα ανάληψης ΟΜΩΣ θα έχει κρυφή προμήθεια στην ισοτιμία (όλες οι μικρές ιδιωτικές τράπεζες έχουν κάτι τέτοιο) και κατά πάσα πιθανότητα θα σε χρεώνει με τόκο από την πρώτη μέρα ανάληψης, αφού μιλάμε για πιστωτική κάρτα. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει extra κόστος μην απατάσαι...Κατα την γνώμη μου ΜΗΝ μπλέξεις με πιστωτικές για ανάληψη από ΑΤΜ εξωτερικού, καλύτερα με την χρεωστική της Πειραιώς για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εξάλλου το κόστος ανάληψης είναι αμελητέο. Αν είσαι Αθήνα και μπορείς να πας στα ανταλλακτήρια της Ομόνοιας πιστεύω θα κάνεις άψογα την δουλειά σου.

η Probank δεν χρεώνει στο εσωτερικό σε καμία τράπεζα, στο εξωτερικό χρεώνει όμως..

(εκτός νομίζω από τις τράπεζες που έχουν το σήμα MAESTRO επάνω, γιατί το' χει κι αυτή).

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

απορια:

στην εθνικη για να ανοιξεις καταθετικο λογιαριασμο θελουν ταυτοτητα,αφμ και 150€ καταθεση..

αυτο ισχυει και για πειραιως?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Στην Eurobank για να δηλώσεις νέα ταυτότητα στην πιστωτική θέλουν μόνο τη νέα ταυτότητα και μια υπογραφή.

Στην Alphabank για να δηλώσεις νέα ταυτότητα θέλουν :

νέα ταυτότητα,

πρόσφατη φορολογική δήλωση (στην περίπτωση που δεν έκανες το προηγούμενο έτος τους δίνεις μια υπεύθυνη δήλωση από εφορία ότι δεν έχεις κάνει φορολογική)

και ένα λογαριασμό από ΔΕΗ/ΟΤΕ για να πιστοποιεί την διεύθυνση κατοικίας σου.

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

η Probank δεν χρεώνει στο εσωτερικό σε καμία τράπεζα, στο εξωτερικό χρεώνει όμως..

(εκτός νομίζω από τις τράπεζες που έχουν το σήμα MAESTRO επάνω, γιατί το' χει κι αυτή).

Καταρχήν η PROBANK δεν χρεώνει στα ΑΤΜ ΜΟΝΟ όσων τραπεζών είναι στο σύστημα ΔΙΑΣ και όχι στις υπόλοιπες (π.χ. Τράπεζα Αττικής). Ο geoponer δεν αναφερόταν στην χρεωστική MAESTRO αλλά στην πιστωτική VISA ELECTRON. Ναι μεν η τράπεζα ισχυρίζεται εδώ ότι οι συναλλαγές στον εξωτερικό είναι χωρίς έξοδα ανάληψης ΟΜΩΣ υπάρχουν κρυφές χρεώσεις από άλλες εργασίες (π.χ. μετατροπή συναλλάγματος κ.λ.π.) και είναι πιστωτική με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν νομίζω ότι η Probank είναι τόσο καλοπροαίρετη τράπεζα και οι άλλες που έχουν φανερές χρεώσεις οι "κακές". Απλά αναζητεί ανίδεους πελάτες...

Εμένα που τη χρησιμοποιώ μόνο μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ επειδή τις άλλες τράπεζες που έχω στην επαρχία (αλλά και σε μεγαλουπόλεις) δεν τις βρίσκεις εύκολα.. με εξυπηρετεί απίστευτα!

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Εχω την προπληρωμενη της eurobank η οποια ληγει αυτο το μηνα.

Ξερετε αν πρεπει να παω να μου βγαλουν καινουρια ή σου ερχεται αλλη στο σπιτι?

Και κατι ειχα ακουσει οτι μετα τη ληξη της η prepaid μετατρεπεται αυτοματα σε πιστωτικη.

Ισχυει κατι τετοιο?

[sIGPIC][/sIGPIC]

απορια:

στην εθνικη για να ανοιξεις καταθετικο λογιαριασμο θελουν ταυτοτητα,αφμ και 150€ καταθεση..

αυτο ισχυει και για πειραιως?

Όχι, μπορείς να ανοίξεις καταθετικό λογαριασμό χωρίς να καταθέσεις χρήματα. Εγώ είχα βάλει 30 ευρώ που είχα μαζί μου εκείνη τη στιγμή. Ταυότητα και ΑΦΜ θέλουν σίγουρα, δεν θυμάμαι αν θέλουν και λογαριασμό ΔΕΚΟ για να αποδείξεις τη διεύθυνση κατοικίας (έχω την εντύπωση πως χρειάζεται κι αυτό).

Η Εθνική την έχει δει κάπως, εδώ για να μη σε χρεώνει έξοδα φύλαξης έχει ελάχιστο ποσό κατάθεσης €1500!! Είχα αφήσει για κάποιο διάστημα ένα τέτοιο ποσό για να μην χρεώνομαι με τέτοια έξοδα, αλλά αποφάσισα να τους διαολοστείλω και αυτόυς και την υπερβολική κίνηση που έχουν και να πάω τα χρήματά μου στην Αττικής με επιτόκιο καταθετικού 3,25 (πριν εμφανιστεί η HSBC με ακόμα μεγαλύτερο επιτόκιο...).

ευχαριστω πολυ.πηρα στο 801802803804 και ρωτησα..θελουν εκκαθαριστικο εφοριας,φωτοτυπια ταυτοτητας και ενα λογαριασμος δεκο.

για καταθεση ρωτησα και μου ειπε η κοπελα πως δεν χρειαζεται..αν θελω μπορω να καταθεσω 10-20 €(ετσι ειπε)

στην εθνικη δεν με πειραζει τοσο τα 150€ που πρεπει να καταθεσω οσο η ατελειωτη μονιμη ουρα που εχει στα ταμεια...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

και κατά πάσα πιθανότητα θα σε χρεώνει με τόκο από την πρώτη μέρα ανάληψης, αφού μιλάμε για πιστωτική κάρτα.

Πολύ σωστά, μόλις σήμερα το επιβεβαίωσα από επικοινωνία με την ίδια την τράπεζα. Εκεί που πρότειναν αρχικά να έχω μετρητά μαζί μου, σαν δεύτερη λύση ανάληψη από την χρεωστική (Maestro) της Probank και σαν τελευταία λύση την ανάληψη από πιστωτική. ;)

Κατα την γνώμη μου ΜΗΝ μπλέξεις με πιστωτικές για ανάληψη από ΑΤΜ εξωτερικού, καλύτερα με την χρεωστική της Πειραιώς για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εξάλλου το κόστος ανάληψης είναι αμελητέο. Αν είσαι Αθήνα και μπορείς να πας στα ανταλλακτήρια της Ομόνοιας πιστεύω θα κάνεις άψογα την δουλειά σου.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω επιβεβαιώσει ακόμα (περιμένω απάντηση από την

Πειραιώς) για τον αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την χρεωστική Electron Visa για αγορές και ανάληψη μετρητών στο το εξωτερικό, και αν ναι, ποιές είναι οι επιπλέον χρεώσεις. Το κόστος ανάληψης δεν ξέρω πόσο είναι και επιπλέον δεν θέλω να έχω πολύ συνάλλαγμα πάνω μου για λόγους ασφαλείας. Τα ανταλλακτήρια της Ομόνοιας έχουν μεγάλη διαφορά από την αλλαγή του συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος?

Καταρχήν η PROBANK δεν χρεώνει στα ΑΤΜ ΜΟΝΟ όσων τραπεζών είναι στο σύστημα ΔΙΑΣ και όχι στις υπόλοιπες (π.χ. Τράπεζα Αττικής).

Μόλις σήμερα έκανα ανάληψη από ΑΤΜ της Αττικής, πριν διαβάσω το μήνυμά σου...νομίζω όμως πως έχω ξανασηκώσει λεφτά από εκεί με την κάρτα της Probank και δεν με χρέωσαν τίποτα!

Ο geoponer δεν αναφερόταν στην χρεωστική MAESTRO αλλά στην πιστωτική VISA ELECTRON. Ναι μεν η τράπεζα ισχυρίζεται εδώ ότι οι συναλλαγές στον εξωτερικό είναι χωρίς έξοδα ανάληψης ΟΜΩΣ υπάρχουν κρυφές χρεώσεις από άλλες εργασίες (π.χ. μετατροπή συναλλάγματος κ.λ.π.) και είναι πιστωτική με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πολύ σωστά Σπύρο, αναφερόμουν στην πιστωτική και όχι στην χρεωστική. Όσον αφορά στη μετατροπή του συναλλάγματος, γίνεται με βάση ισοτιμίες που καθορίζει η Visa (και όχι η τράπεζα, απ' ότι μου είπαν εκεί) και φαντάζομαι ότι θα υπάρχει κάποια επιβάρυνση.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά περιμένω απαντήσεις και στα υπόλοιπα ερωτήματά μου! :thanks:

στην εθνικη δεν με πειραζει τοσο τα 150€ που πρεπει να καταθεσω οσο η ατελειωτη μονιμη ουρα που εχει στα ταμεια...

Nα είσαι καλά!

Η κατάσταση στην Εθνική θυμίζει τις ουρές στο ΙΚΑ! Χάος, με ηλικιωμένους που δεν ξέρουν τι θέλουν αλλά πάνε εκεί γιατί "αυτή ξέρουν, αυτήν εμπιστεύονται!", με αλλοδαπούς που δεν μπορούν να συννενοηθούν με κανέναν, με υπάλληλους εταιρειών που κουβαλάνε δεκάδες επιταγές και άλλα χαρτιά, νοικοκυρές με κάθε λογής λογαρισμούς στα χέρια, άνεργους που περιμένουν για το επίδομα ανεργίας, χαρτάκια προτεραιότητας να ανταλλάσουν κατόχους εν ριπή οφθαλμού, καρότσια λαϊκής, μωρά που κλαίνε...εικόνες που δεν θα δείτε σε ΚΑΜΙΑ άλλη τράπεζα! :D

Δυστυχώς οι τράπεζες κάνουν πλέον τη δουλειά που έκαναν τα προποτζίδικα παλιά.Πληρώνεις δεη.οτε νερό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα απίστευτες ουρές...
:cry: