Jump to content

Σώμα Ελλήνων προσκόπων: Ήσουν, είσαι;

PeiRaioThs
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τότε ας αναλάβει ο Mike.. που τα ξέρει καλύτερα. Εγώ τα παράτησα ως ανιχνευτής στα 16 μου περίπου και δεν τα θυμάμαι καλά. :)

Tote mporeis na peis tis upoxrewseis pou eixes ws anixneuths..

gia pes man

• Απαντήσεις 118
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Υποχρεώσεις δεν είχα αναλάβει φίλε μου. Απλά άνηκα στην κοινότητα των ανιχνευτών. Δεν ήμουν βαθμοφόρος σε ομάδα ή αγέλη κι αυτό γιατί ήμουν ένα χρόνο μόλις ανιχνευτής και ήμουν και μικρός ηλικιακά. Πρώτη λυκείου πήγαινα όταν ήμουν ανιχνευτής. Στο τέλος εκείνης της χρονιάς έφυγα γιατί δεν προλάβαινα λόγω χρόνου. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δε θα μπορούσα να έχω υπ ευθύνη μου άλλα παιδιά.

Θα σου πω όμως τι μου άφησε ο προσκοπισμός στα 11 χρόνια που άνηκα στην οικογένειά του. Όταν από μικρός (5-6 χρονών) μαθαίνεις να λειτουργείς σε μια ομάδα αυτό μπορεί να κάνει μόνο καλό στην κοινωνική σου ανάπτυξη.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι ο προσκοπισμός σου αφήνει μια πολύ έντονη αγάπη για τη φύση. Μαθαίνεις να ζεις μαζί της και να λειτουργείς μέσα σε αυτή. Επίσης μου καλλιέργησε πολύ έντονα το συναίσθημα του εθελοντισμού και πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις χωρίς αντάλλαγμα.

Ως ανιχνευτής έζησα λίγα πράγματα. Μια μόνο μεγάλη δράση. Μια 3ημερη κατασκήνωση μόνο με ανιχνευτές. Η εμπειρία φοβερή. Και η εκπαίδευση που περνάς πολύ χρήσιμη. Σίγουρα δε θυμάμαι πολλά από αυτά που έμαθα ως πρόσκοπος αλλά κάποια έχουν μείνει. Πραγματικά χαίρομαι όταν βλέπω μεγάλους ανθρώπους (απο 20 και πάνω) να ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο.

Katalavainw pws niwtheis.. hmouna 3 xronia proskopos an kai den mou emeinan polla pragmata kai emena diamorfwthike hnootropia mou kai o tropos skepshs mou se kapoious tomeis.

Auto pou mou arese htan oti panta eprepe na hmastan oi kaluteroi.. px parelash :D .. katalavaineis fantazome

Auto pou mou arese htan oti panta eprepe na hmastan oi kaluteroi.. px parelash :D .. katalavaineis fantazome

Αν καταλαβαίνω λέει? Φίλε μου 11 χρόνια λυκόπουλο και πρόσκοπος δεν έχασα παρέλαση. Δεν παρέλασα ούτε μια φορά με το σχολείο. Πάντα με το προσκοπείο. :)

Αν καταλαβαίνω λέει? Φίλε μου 11 χρόνια λυκόπουλο και πρόσκοπος δεν έχασα παρέλαση. Δεν παρέλασα ούτε μια φορά με το σχολείο. Πάντα με το προσκοπείο. :)

Etsi!!

Δεν υπάρχει θέμα υποχρεώσεων στην Κοινότητα φίλε μου, εκτός αν αναλάβεις καθήκοντα βοηθού σε ένα από τα άλλα δύο τμήματα (αν υπάρχει αυτό το σύστημα στο ΣΕΠ). Αυτό που θεωρώ ότι είναι το καλύτερο στους Ανιχνευτές, είναι η δυνατότητα να προγραμματίζουν και να οργανώνουν τις δράσεις τους μόνοι τους.

Mike, η στολή που αναφέρεις είναι η καινούρια; Σε κάποια σκίτσα που είχα δει παλαιότερα (2003) η στολή εκστρατείας προέβλεπε αντί πουκάμισο (που προσωπικά το θεωρώ μη πρακτικό) μπλουζάκι με κολάρο (Polo T-Shirt) και βερμούδα.

Εμείς δυστυχώς μείναμε στο παντελονάκι της δεκαετίας του '70...

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

@ Bestman: Βασικά θα ήταν πολύ φλώρικο αν καταλήγαμε σε εκείνα τα σχέδια, πιστεύω οτι η νέα στολή είναι αρκετά μοντέρνα και η ποιότητα είναι ΠΟΛΥ καλύτερη από την παλιά... Αλήθεια για την ανταλλαγή ψήνεσαι;;

@ Panorramix: Λέγαμε κάτι για τα επιχειρήματα;;; ;)

Όσο για τα διακριτικά συνεχίζουμε το "μάθημα"...

Ο κρίκος που φοράω είναι ο δίκλωνος και φοριέται από κατόχους Σχολής Βασικής Εκπαίδευσης. Ο αντίστοιχος μονόκλωνος φοριέται από τους κατόχους Αρχικής Σχολής ή από τους πτυχιούχους προσκόπους έθνους αφού και αυτοί θαωρούνται πτυχιούχοι Αρχικής Σχολής.

Τα σηματάκια τώρα είναι πολλά... πάρα πολλά... είναι 5 οι Τομείς, 15 Υποτομείς και 4 Ειδικές Ερασιτεχνικές Ασχολίες, επίσης υπάρχουν τα Βέλη στους Προσκόπους και τα Αστέρια στα Λυκόπουλα, τώρα είναι πολλά για να σας τα εξηγήσω αλλά αν όντως θέλετε να μάθετε μπορείτε να επισκευθείτε την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Σ.Ε.Π. (http://www.sep.org.gr) και να μάθετε αναλυτικές λεπτομέριες...

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Den vrika se auto to site na leei gia shmata pouthena..:confused:

Otan egina apo lukopoulo proskopos mou dwsan auton ton kriko:rolleyes:

Oute asteri den eixa parei :blink:

Θα παει κάποιος (εκτός από μένα) Αγγλία (Jamboree) τουχρόνου;

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

Οχι εσείς που είστε μέσα να μας πείτε. (όποιοι είναι τέλος πάντων)

Να τονίσω οτι δεν είμαι ενάντια σε κανένα απο τα παιδιά του προσκοπισμού. Για αυτούς που είναι οι κεφαλές μιλάω καθώς και για τον ίδιο τον προσκοπισμό.

Φανταστικό επιχείρημα. Λέω ότι είστε μασόνοι, αποδείξτε μου ότι δεν είστε. :X

Θα παει κάποιος (εκτός από μένα) Αγγλία (Jamboree) τουχρόνου;

Εγώ το σκεφτόμουν αλλά τελικά θα κρατήσω τα λεφτά για την απονομή του Διακριτικού Δάσους μιας και του χρόνου θα γίνει στο Gilwell...

Αν έχω περάσει τη μελέτη μέχρι τότε... :worry:

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

• 2 weeks later...

Χθές πήγα στην τελετή απονομής των Πτυχίων Προσκόπου Δημοκρατίας (το αντίστοιχο του Προσκόπου Έθνους) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Φωτογραφία 1

Φωτογραφία 2

Άπο το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Δημοκρατίας.Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος. Θα ανεβάσω και άλλες στις προσεχείς ημέρες

• 1 month later...
Στην ελπιδα που θα γίνει στη Ξανθη θα ερθει κανεις αλλος?

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

Καλέ μου φίλε Ποσειδώνα εγώ δεν θα έρθω όπως σου έχω πει και τηλεφωνικά.

Την Τρίτη λοιπόν η πάντα 1η Ομάδα Καβάλας αναχωρεί για τα στενά του Νέστου όπου θα διασχίσει τη διαδρομή Δαφνώνα Τοξότες με canoe cayak, οι προκλήσεις πολλές και οι δυσκολίες μεγάλες... αλλά γι' αυτά είμαστε, για τα δύσκολα! Καλές κατασκηνώσεις σε όλους! :D

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Επιστρέψαμε χθές από τη ΜΔΥ της Ομάδας και Κοινότητάς μας στην χερσόνησο του Ακάμα, στο ΒΔ άκρο της νήσου. Οι εντυπώσεις από τους Αεροπροσκόπους και Ανιχνευτές μας ήταν άκρως θετικές. 2 πορείες για γνωριμία με τη φύση και τον Ακάμα (ο οποίος αποτελεί εθνικό δρυμό), σε μέρη δύσβατα και δυσπρόσιτα. Ξεκούραση, πορείες, παραλία, απαιτήσεις και πτυχία και γενικά μια ωραία ατμόσφαιρα.

Περιττό να σας πώ οτι κάποιοι από τους Αεροπροσκόπους και Ανιχνευτές μας ήθελα και τρίτη πορεία!

Καλησπέρα και από μένα, BestMan μάλλον τα περάσατε καλά.

Σήμερα γύρισα και εγώ από την καλοκαιρινή κατακσήνωση της Ομάδας που έγινε στον ποταμό Νέστο και κατασκηνώσαμε στην περιοχή Δαφνώνα, Σταυρούπολη και Τοξότες... τα παιδιά δεν ήθελαν να φύγουν, ούτε εμείς φυσικά!

Η υπογραφή μου τα λέει όλα... :)

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

• 3 weeks later...
Αφού συμφωνείς Joannita πες μας και τα επιχειρήματα σου γιατί τουλάχιστον ο φίλος μας Panorramix είχε την ίδια άποψη με σένα αλλά δεν μας είπε γιατί. Αν δεν γνωρίζετε να μη μιλάτε αλλά αφού γνωρίζετε πείτε μας τι ξέρετε...
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

είπα την άποψή μου και τα επιχειρήματά μου στις πρώτες σελίδες του τοπικ... να μην τα ξαναγράφω... και τώρα ζεσταίνομαι τόσο όσο να μη θέλω να μπω σε αντιπαράθεση απο την οποία δεν θα βγει κάτι γιατί ούτε θα σε πείσω ούτε θα με πείσεις... :)

είπα την άποψή μου και τα επιχειρήματά μου στις πρώτες σελίδες του τοπικ... να μην τα ξαναγράφω... και τώρα ζεσταίνομαι τόσο όσο να μη θέλω να μπω σε αντιπαράθεση απο την οποία δεν θα βγει κάτι γιατί ούτε θα σε πείσω ούτε θα με πείσεις... :)

Όπως διάβασα και τότε ο Trobocop είχε αντικρούσει τα επιχειρήματα σου και δεν είχες ανταποκριθεί.. λυπάμαι πολύ που νεαροί άνθρωποι έχουν απόψεις των παπάδων από τα τελευταία χωριά της χώρας μας που από στόμα σε στόμα λένε "Πωπω αυτοί είναι μασώνοι!!". Έλεος, ξεκολλήστε το μυαλό σας και μάθετε να κοιτάτε μπροστά! Μη μιλάτε για κάτι που δεν γνωρίζετε εκ των έσω αλλά από αυτά που ακούτε από τους γύρω σας... όταν βλέπετε ένα φαγητό ποτέ δεν ξέρετε τη γεύση του και σαν Ελληνάρες που είμαστε λέμε χμμμ, δεν μου αρέσει! Όταν όμως το δοκιμάζουμε λέμε "Πώπωωω!". Δεν είναι τυχαίο που ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε αναφέρει τον Ελληνικό Προσκοπισμό σαν το καλύτερο μέσο διαπαιδαγώγησης μετά το σχολείο πριν χρόνια... πέρσι τον Φεβρουάριο είχε αναφέρει οτι είναι καλύτερο μέσο διαπαιδαγώγησης και από τα σχολεία!!...

Αυτά...:)

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Joannita, από τη στιγμή που ένας από τους βασικούς πυλώνες του παιδαγωγικού συστήματος που ονομάζεται προσκοπισμός είναι το καθήκον προς το Θεο και την Πατρίδα, τότε δεν μπορείς να μιλάς για μασονισμό. Άν κάποιοι πρόσκοποι είναι και μασόνοι, δεν σημαίνει πως είναι όλοι...

Πωπω ρε παιδιά τι μου θυμίσατε με αυτο το thread!!!

Ήμουν κ εγώ μέλος καποτε της κοινότητας αυτής, ξεκίνησα από λυκόπουλο κ έφτασα μέχρι ανιχνευτής (2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Γλυφάδας), μετά τα σταμάτησα λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου.

Αυτα που μου έχουν μείνει μέχρι σήμερα είναι πολλές κ ευχάριστες αναμνήσεις, όπως κ ένας από τους καλύτερούς μου φίλους μέχρι σήμερα.

Όσο για αναμνήσεις? Τι να πρωτοθυμηθώ... Κατασκηνώσεις με σκοπιές (καμμια σχέση με τις σκοπιές του στρατού βέβαια, έτσι??? τρελλός χαβαλές), φαι σε καραβάνες, κόμποι κ συνδεσεις, μορς, σήματα δια βραχιόνων. Θυμάμαι που είχα τρέλλα με τα σηματάκια, ήθελα να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερα για να πουλάω μούρη (ναι, βαρέστε με ελεύθερα τώρα, πιτσιρικάς ήμουν).

Τελικά έφτασα μέχρι το χρυσό τρίφυλλο.

Πυξίδες σκοπευτικές, τοπογραφικά, το φοβερό προσκοπικό πρατήριο κάπου προς Παγκράτι νομίζω.

Πεζοπορίες με φουλ φόρτο σε βουνά κ λαγκάδια, παρελάσεις, οι κραυγές των ενομοτιών (εγώ ήμουν πιγκουϊνος, μη γελάτε!!)

Θυμάμαι τη βάρκα που είχαμε, τον 'Πάραλο', τρελλή κωπηλασία, είχαμε πάει κ μέχρι το Κατραμονήσι απέναντι από τη Βούλα (πρωην ή νυν κάτοικοι νοτίων προαστείων ίσως το ξέρουν).

Γενικά πόσα ακόμα πράγματα κ αναμνήσεις...Ατελείωτα...

A clever person solves a problem.

A wise person avoids it.

-- Einstein

• 3 weeks later...
από τη στιγμή που ένας από τους βασικούς πυλώνες του παιδαγωγικού συστήματος που ονομάζεται προσκοπισμός είναι το καθήκον προς το Θεο και την Πατρίδα

gi' auto akribws den goustarw ton prokopismo. yphr3a anixneuths gia 1 xrono alla stamathsa.

katarxhn an noeitai ka8hkon pros to 8eo na xesw th 8rhskeia mou. epishs pws lete (etsi grafoun kapoioi sto thread) oti o proskopismos einai mia kinhsh anoixth gia olous otan den yparxei ane3h8rhskeia oute gia deigma.

alloi logoi kata tou proskopismou einai h militaristikh organwsh tou ka8ws kai to patriwtiko pneuma pou einai pantaxou parwn. px austhrh ierarxia, stoles, shmaies kai e8noshma....

kata ta alla h epafh me th fysh, h sybergasia kai to filiko klima mou aresoun poly. akoma phgainw se kamia kataskhnwsh gia boh8eia mias kai 3erw arketous proskopous....