Jump to content

[CAR] Υβριδικό Honda Civic

themis999444
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά το τεστ ντράιβ μου έχει χαλάσει πολύ η διάθεση... έχω χάσει τον ύπνο μου...

Αν κάποιος έχει όρεξη να βρεθούμε κάπου γύρω από αττική οδό ή οπουδήποτε οποτεδήποτε για να συγκρίνω την επιτάγχυνσή του με το αυτόματο πεζώ που έχω που στα χαρτιά έχει ίδιους χρόνους με το hybrid, please πμ...

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλα στο τεστ γιατί ήταν υπερβολικά αργό, άδεια μπαταρία? ανηφόρα και δεν το πήρα ε'ιδηση? δεν μπορώ να καταλάβω...

Μου φάνηκε 'οτι ανέβαζε μετά τα 90 χιλιόμετρα με ρυθμό 2 χλμ ανά sec.

• Απαντήσεις 286
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έκανα σήμερα τεστ ντράιβ, αν και το έχω παραγγείλει. Όλα καλά εκτός από την επιτάγχυνση εν κινήσει μετά τα 80 χμλ. Είναι πολύυυυυ αργό...΄Ελπίζω κάτι να μην αξιολόγησα καλά και να έβγαλα λάθος συμπέρασμα...

κοιτα αν ψηνεσε πολυ τοτε βαλε την S ταχυτητα και γινεται πυραυλος.

Με το γκαζι τερμα πατημενο (kickdown) η D δεν εχει ουσιαστικη διαφορα απο την S.

Η διαφορα τους ειναι οτι η D κραταει τις στροφες της μηχανης χαμηλοτερα

αναλογα με το ποσο πατας το γκαζι ενω με την S στις επιταχυνσεις τις κραταει

στις 6000 σαλ. στο αφημα του γκαζιου φρεναρει περισσοτερο τον κινητηρα.

Στο βιβλιο ( τουλαχιστον για το μοντελο 2008) την S την αναφερει σαν

Second - Δευτερα και όχι σαν Sport.Επισης συστηνει να την βαζουμε σε

αναβασεις - καταβασεις οπου η αμεση αποκριση στο γκαζι αλλα και το

φρεναρισμα του κινητηρα ειναι σηνατικα για την ασφαλεια και την μικροτερη καταπονηση

των φρενων κτλ.

Το ιδιο αλλα σε μεγαλυτερο βαθμο κανει και η L .

Η γνωμη μου ειναι χωρις να με θεωρω κ@@@τιμονο

οτι για τα 23000 ευρω που κοστιζει ΠΡΕΠΕΙ

να μπορει να επιταχυνει γρηγορα (17kg συνδιασμενης ροπης)

να κραταει τουλαχιστον σεβαστες ταχυτητες για ταξιδι 150χαω+(115ιπποι - 0.27cd)

με 3 -4 ατομα και αποσκευες

να εχει καλα φρενα (4 δισκοφρενα και βοηθηματα)

καλο κρατημα στις στροφες οχι γιατι κανω ραλυ οταν οδηγω αλλα γιατι

αν ειμαι σε αγνωστο δρομο και καποια στροφη βγει πιο κλειστη

να μπορω να μεινω στον δρομο.

Σε ποιον δεν εχει τυχει να υπολογισει

λαθος μια στροφη και να παταει τρομαγμενος τα φρενα μεσα στην στροφη ?

Τα παραπανω ειναι ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ που ειναι πολυ σημαντικοτερη απο

την παθητικη.

Εξ αλλου 4.54 μετρα αυτοκινητο για την πολη μονο ειναι τεραστιο και δυσχρηστο.

ΑΡΑ απαιτω να μην χρειαζομαι αλλο αυτοκινητο για να ταξιδεψω με την οικογενεια μου

και να εχω την στοιχειωδη ενεργητικη ασφαλεια.:):):)

Άσε που ένα αυτόματο υβριδικό δεν το παίρνεις για τις επιταχύνσεις. Άμα είσαι κα*λοτίμονος δοκίμασε κάτι άλλο...

Φιλικά :)

Όσο καυλοτίμονος και να μην είμαι, αυτό μου φάνηκε μετά τα 90 να έχει επιδόσεις φορτηγού...

Το έχω παραγγείλει ήδη συνειδητά, απλά μου φάνηκε εξωφρενικά αργό, τόσο που να μην υπάρχει καμία περίπτωση να προσπεράσω φορτηγό σε ανηφορικό επαρχιακό δρόμο.

Περισσότερα από την χρήση όταν το παραλάβω, κατά νοέμβριο απ ότι μου είπαν...

Όσο καυλοτίμονος και να μην είμαι, αυτό μου φάνηκε μετά τα 90 να έχει επιδόσεις φορτηγού...

Το έχω παραγγείλει ήδη συνειδητά, απλά μου φάνηκε εξωφρενικά αργό, τόσο που να μην υπάρχει καμία περίπτωση να προσπεράσω φορτηγό σε ανηφορικό επαρχιακό δρόμο.

Περισσότερα από την χρήση όταν το παραλάβω, κατά νοέμβριο απ ότι μου είπαν...

Εγώ πάλι απο το τεστ ντραϊβ που έκανα σχημάτισα την ακριβώς αντίθετη εντύπωση. ότι στο ξεκίνημα δεν επιταχύνει αρκετά αλλά μετά ανεβαίνει πολύ γρήγορα. ότι ακριβώς γράφαν και σε ένα συγκριτικό τέστ που είχα διαβάσει πρόσφατα.

τι να πώ... ίσως αυτό που δοκίμασες ήταν λίγο f*cked up , μήπως του είχαν βγάλει τα μάτια ?

θα παρήγγειλες το άσπρο ε?

Νοέμβριος;;; εισαι σιγουρος; εγω το πηρε σε μια εβδομαδα.... ζητησες κατι ειδικό;

Καλά το κατάλαβε ο Cockney, λευκό...

Και σκέφτομαι επειδή στο τεστ drive είδα τα λάστιχα να μην κρατάνε, να πάω στο πιό κοντινό βουλκανιζατέρ (θα το έχω κανονίσει) να προτείνω να τους δώσω €200 να αλλάξουν τα λάστιχα με continental premium contact που είναι επίσης στην κατηγορία των low rolling resistance και που τα έχω δοκιμάσει (έχω λιώσει 3 τερτράδες) και ξέρω ότι είναι καλά.

Είναι σπαστική η αναμονή...

Και σκέφτομαι επειδή στο τεστ drive είδα τα λάστιχα να μην κρατάνε, να πάω στο πιό κοντινό βουλκανιζατέρ (θα το έχω κανονίσει) να προτείνω να τους δώσω €200 να αλλάξουν τα λάστιχα με continental premium contact που είναι επίσης στην κατηγορία των low rolling resistance και που τα έχω δοκιμάσει (έχω λιώσει 3 τερτράδες) και ξέρω ότι είναι καλά.

σε λευκό πρέπει να είναι κούκλα :) και εγώ για λευκό προσανατολίζομαι , πότε είχες κάνει την παραγγελία και έφτασες να το περιμένεις νοέμβριο?

σε λευκό πρέπει να είναι κούκλα :) και εγώ για λευκό προσανατολίζομαι , πότε είχες κάνει την παραγγελία και έφτασες να το περιμένεις νοέμβριο?

6-7 μήνες για παράδοση. Στην Ευρώπη μόνο σαω special order έρχεται.

:)

Το πιθανοτερο δεν ηταν καλο το αυτοκινητο που δοκιμασες.

προτεινω να κανεις τεστ drive και με αλλο αυτοκινητο γιατι αυτο που εχεις

σαν αισθηση απο το αυτοκινητο δεν εχει καμμια σχεση με αυτο που θα

παραλαβεις.

Σε περιμενει μια πολυ ευχαριστη εκπληξη οταν με το καλο το οδηγησεις:):)

Το κρατημα ειναι πολυ καλο τουλαχιστον στο στεγνο.σε βρεγμενο δεν εχω μεγαλη

εμπειρια λιγο στον καρεα αλλα μπηκε με βροχη 120 στην

τελευταια αριστερη πριν την ευθεια για την μεσογειων (απο ηλιουπολη για 401)

Εκει δουλεψε το VSA αλλα μπηκε μια χαρα:):):)

Είμαι σίγουρος οτι θα είναι καλό και έτσι κι αλλιώς τώρα έχω δώσει προκαταβολή €1300 για να μου το φέρουν.

Όσον αφορά στο χρώμα, μου αρέσει μεν το άσπρο αλλά δεν είμαι και τόσο ψυχωτικός. Απλά έχω ένα 307 αυτόματο με leasing που λήγει ιούνιο 2009 και το κόστος σπασίματος του συμβολαίου είναι το 1/3 των υπολοιπομένων μισθωμάτων, οπότε δεν με πειράζει να καθυστερήσει, θα μου κοστίσει λιγότερο.

Αν έβρισκα κάποιον τώρα να μεταβιβάσω το leasing θα έπαιρνα το civic σε Galaxy Gray που μου αρέσει και έχουν στην αποθήκη τους.

Filarakia mporeite sas parakalw na mas peite kapoia tips gia na katevasoume tin katanalosi?Egw prosopika apoti vlepw xoris na thelw na sas apogoiteusw gia kinisi mesa stin poli perisotero kai ligotero stin ethniki odo den mporw na to katevasw katw apo 7.Vevaia den einai kai asximi ayti i katanalosi gia mena alla distixws katw apo 7 den mporw na to katevasw...Exw kanei mexri tora 900 xiliometra....

Αγαπητέ φίλε έχω το ίδιο αυτοκίνητο και έχω κάνει 23.000 χλμ. Υπάρχουν ερκετά tips έτσι ώστε να πετύχεις καλύτερη κατανάλωση. Ξεκίνα την οικονομική οδήγηση σου έχοντας το ηλεκτροκινητήρα στις 1070 rpm (κατάσταση μερικού φορτίου) και μέχρι τα 49χλμ κράτα σταθερά το πόδι. Θα δείς με το πέρασμα του χρόνου μεγάλη βελτίωση στην κατανάλωση.

βγηκε στην Αμερικη μία νεα σειρα παραγωγής HCH τιποτε το τρομερο που το πισω μερος και λιγο καλυτερη καταναλωση στα υπολοιπα ειναι ιδιο, το 2010 θα βγει και η νεα εκδοση που μαλλον θα κλεινει η μηχανη και οταν πεφτει το γκαζι π.χ. κατηφορα ή σε ευθειες οταν θα βγαζουμε το ποδι απο το γκαζι.

οσο περι καταναλωσης ολα τα υβριδικα ειανι commuter cars δηλαδη δεν ειναι για παγκρατι εξαρχεια αλλα για πανω απο 30 χλκμ αποστασεις ωστε να μπορει και να αποδωσει. θελει 10χλμ μονο και μονο για να μπει μπρος το ολο συστημα.

http://o.aolcdn.com/commerce/images/honda_08civichybrid_rearview_Large.jpg

οσο περι καταναλωσης ολα τα υβριδικα ειανι commuter cars δηλαδη δεν ειναι για παγκρατι εξαρχεια αλλα για πανω απο 30 χλκμ αποστασεις ωστε να μπορει και να αποδωσει. θελει 10χλμ μονο και μονο για να μπει μπρος το ολο συστημα.

Το δικο μου HCH08 μπαινει σε λειτουργια υβριδικου μετα απο 1 - 2 λεπτα το πολυ.Οταν η θερμοκρασια του νερου ειναι πανω απο 2-3 γραμμες.

Ποιο μοντελο εχεις ?

Η μεγαλυτερη αποδοση του συστηματος ειναι στην κινηση.οσο πιο πολυ τοσο πιο καλα.

to 2006 exw ayto pou kikloforei sthn Ellada, dedomenou oti den erxontai ola sthn ellada ολοι εδω εχουμε το ιδιο μοντελο το πηρα στα χερια μου πριν 2 μηνες. βασικα παιζω πολυ με το battery mode, ειδικα στην κηφισιας και οπου με παιρνει. παω σιγα σιγα αλλα με μηδεν καταναλωση.

το HCH 08 μαλλον μονο σε αμερικη και ιαπωνια θα παιξει.

το βιβλιο του αυτοκινητου γραφει ΙΜΑ 08

ειναι πολυ σοβαρο αυτο που λες γιατι τοτε πιστευω οτι με εξαπατησαν.Το

μοντελο 2008 εχει διαφορες απο τα προηγουμενα και αυτος ηταν σημαντικος

λογος που το επελεξα.:cry::cry:

πως ξεχωριζεις τα μοντελα ? :worry:

An mporeis eksigise mou ti ennoeis na exw ton ilektrokinitira se ayta ta rpm?Den polukatalavenw....

Επιταχύνεις πολύ μαλακά μέχρι τις 1500 στροφές. Αφήνεις το γκάζι και ο κινητήρας πέφτει στο ρελαντι. Πατάς πολύ μαλακά μέχρι τις 1070 στροφές. Σε αυτές τίς στροφές με πολύ σταθερό το γκάζι, σβήνει ο βενζινοκινητήρας και δουλευει μόνον ο ηλεκτροκινητήρας. Η κατανάλωση είναι μηδεν. Σε συνθήκες ομαλές χωρίς μεγάλο φορτίο και ίσομα μπορείς να κάνεις και 2 χιλιόμετρα. Στα 4 κουτάκια όταν φτάνει η μπαταρία, ο εγκέφαλός της ενεργοποιεί και πάλι τον βενζινοκινητήρα. Μην μηδενίζεις ποτέ τον υπολογιστή ταξιδίου - καταναλώσεως. Θα δείς την πραγματική κατανάλωση μετά από καιρό σε μικτές διαδρομές. Πραγματική 5.9 λ/100 χλμ ή το πολύ 6.0 /100 χλμ

το βιβλιο του αυτοκινητου γραφει ΙΜΑ 08

ειναι πολυ σοβαρο αυτο που λες γιατι τοτε πιστευω οτι με εξαπατησαν.Το

μοντελο 2008 εχει διαφορες απο τα προηγουμενα και αυτος ηταν σημαντικος

λογος που το επελεξα.:cry::cry:

πως ξεχωριζεις τα μοντελα ? :worry:

des thn photo pou exw valei, apo pisw einai entelws diaforetiko alla mallon den 8a er8ei europi ayto

Επιταχύνεις πολύ μαλακά μέχρι τις 1500 στροφές. Αφήνεις το γκάζι και ο κινητήρας πέφτει στο ρελαντι. Πατάς πολύ μαλακά μέχρι τις 1070 στροφές. Σε αυτές τίς στροφές με πολύ σταθερό το γκάζι, σβήνει ο βενζινοκινητήρας και δουλευει μόνον ο ηλεκτροκινητήρας. Η κατανάλωση είναι μηδεν. Σε συνθήκες ομαλές χωρίς μεγάλο φορτίο και ίσομα μπορείς να κάνεις και 2 χιλιόμετρα. Στα 4 κουτάκια όταν φτάνει η μπαταρία, ο εγκέφαλός της ενεργοποιεί και πάλι τον βενζινοκινητήρα. Μην μηδενίζεις ποτέ τον υπολογιστή ταξιδίου - καταναλώσεως. Θα δείς την πραγματική κατανάλωση μετά από καιρό σε μικτές διαδρομές. Πραγματική 5.9 λ/100 χλμ ή το πολύ 6.0 /100 χλμ

το battery mode les. καλο θα ηταν να βρεθουμε κανα σαββατο μεσα στο ιουνιο, ισως προς το τελος που πεφτουν και οι δουλειες να τα συζηταγαμε σε ενα ανοικτο χωρο. ισως και ενα κλαμπ υβριδικων για να μαθαινουν ολοι το πως ειναι χρησιμα.

Κάπου είχα διαβάσει ότι αν μείνει από καύσιμο μπορεί να κάνει μερικά χιλιόμετρα με ηλεκτροκινητήρα μόνο. Αληθεύει??

Κάτι μου λέει ότι τα έχεις μπλέξει φίλε μου. Στην αμερική όλα τα μοντέλα είναι διαφορετικά εμφανισιακά. Εγώ θεωρώ ότι το HCH08 έρχεται και εδώ ειδικά για τις ειδικές παραγγελίες (χρώμα λευκό ας πούμε).