Jump to content

Spyware/malware

vgnFE31h
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας... Έχω ένα πρόβλημα...

Από κάποια στιγμή και ύστερα ο υπολογιστής μου μου κατέβασε ένα πρὀγραμμα(protectormanager κάπως έτσι) χωρίς να με ρωτήσει!!!

Τέλως πάντων, αυτό το πρόγραμμα έκανε ενα scan και βρήκε κάπου στα 12.804 σφάλματα...δεν ξέρω τι είναι αυτό... όταν του πατάω να τα διορθώσει μου λέει ότι πρέπει να πληρώσω 28$...

Επίσης έχω ένα norton antibot το οποίο συνέχεια σβήνει διάφορα...δεν ξέρω τι είναι...

Α! το pc συχνά πικνα μου βγάζει και κάτι Χ(δλδ σφαλματα) με κάτι κινέζικα τα οποία δεν καταλαβαίνω τι είναι!!!:(

Τον σκληρό δίσκο μου τον βγάζει με ένα κοκκινο Χ όταν πάω στον υπολογιστή μου!!!:mad: αφήστε που επειδή δεν μπορουσα να τον δουλέψω( γιατί ειχε κατεβάσει και ένα άλλο πρόγραμμα malware alarm λέγεται, το οποίο έκανε συνέχεια scan χωρίς να με αφήνει να κάνω τπτ!!) έφτιαξα νέο χρήστη...

Αν κάνω έναν έλεγχο για σφάλματα απο τα εργαλεία του σκληρου θα γίνει τπτ?? ή όχι?? φοβάμαι να κάνω φορμάτ γιατί μπορεί να σβηστούν και τα windows και δεν τα έχω σε cd...

Τι πρέπει να κάνω??????

plz βοηθήστε με!!!!

Ευχαριστώ που με ακούσατε...

Απο 1/9/2009 απαγορεύονται τα greeklish.

Σε safe mode

να τρέξεις αρχικά τα avast κ spybot sd.Το ένα για ιούς και trojans και το άλλο για spywares.Να καθαρίσεις ότι σου βγάλει.Αν τα προβλήματα παραμένουν τότε να δοκιμάσεις και το spyware doctor (ψάξε για κλειδιά.)Πάντα σε safe mode.

Και φυσικά δεν μπαίνουμε στην κάθε μπουρdελοσελίδα.Λίγη προσοχή.

Αυτά που μου έγραψες, που θα τα βρω? από το internet???

Α και κάτι άλλο...πως μπαἰνουν σε safe mode??

Ευχαριστώ για την βοήθειά σου!!.....

λογικά το πισί σου διορθώνεται μόνο με format. έχεις τόσα πολλά trojan horses, viruses etc που κανένα avast ή avg δε σου εγγυάται ότι θα τα σβήσει όλα.

1. μην μπαίνετε σε site πορνό

2. μην κατεβάζετε και τρέχετε ό,τι βρείτε.

3. βάλτε ένα AV (free βρε αδελφέ) όπως το avg (the best) ή το avast

4. βάλτε ένα antispyware (όπως το windows defender).

υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχα θέματα στο φόρουμ.

Υ.Γ. είσαι τυχερός που σου απαντήσαμε με τέτοιον τίτλο που βάζεις. τίτλοι τύπου HELP, ERROR, ΒΟΗΘΕΙΑ κλπ κλπ δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Να σου πω φιλαράκι? δεν μπαίνω σε πορνό...αλλά κατεβάζω αρχεία με το μtοrrent και μάλλον για αυτό την πάτησα καλα!!!!!!!!!

τελικά πως μπαίνουν σε safe mode??

μιλάω γενικά.

άρα ανήκεις στην κατηγορία 2. (πολλά ******.exe έχουν trojans)

safe mode: run -> msconfig -> system config -> safe mode

Alex = the best!

Γιατί να μπεις σε safe mode?

Ένας υπολογιστής σε τέτοια κατάσταση ακόμα και με τα "καλύτερα" antivirus - antispyware κτλ κτλ δύσκολα θα επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι:

1.Να σώσεις όλα σου τα αρχεία σε κάποιο εξωτερικό μέσο,πχ usb δίσκο ή dvd

2.Να κάνεις ένα format

3.Να βάλεις ένα καλό firewall και ένα antivirus

4.Να κατεβάσεις όλα τα updates των windows,του firewall και του antivirus

5.Να σκανάρεις όλα τα αρχεία που προηγουμένως αποθήκευσες πριν τα περάσεις στο "νέο" σου pc

Απο εκεί και πέρα να ξέρεις ότι δυστυχώς αν δεν είσαι γνώστης των κινδύνων που κρύβουν τα "παράνομα sites",πάντα θα έχεις ένα pc στην κατάσταση που περιέγραψες στην αρχή του post σου...

ΥΓ:Δεν την πάτησες λόγω του μΤorrent.Αντιθέτως το μTorrent είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο.Την πάτησες για τους λόγους που περιγράφονται παραπάνω...

Όπως και να'χει αν χρειαστείς οτιδήποτε άλλο μην διστάσεις να ρωτήσεις.

Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._

Το βασικό είναι να μην κατεβάζεις και εγκαθιστάς ότι βρίσκεις μπροστά σου. Αν το κάνεις αυτό λογικό είναι να γεμίζει το μηχάνημα σου ζωύφια και να χρειάζεται format κάθε τρεις και λίγο.

Το format σημαίνει διαμόρφωση!Εννοείται πως σβήνονται τα windows!Τα πάντα σβήνονται.

Ωχ!!! μην μου το λες αυτό!!...

Να σας πω κάτι...αν βάλω στο pc ένα cd απο έναν αλλο pc με τα windows τι θα γίνει?(το pc είναι ''πειρατικό'' και δεν έχω κανένα cd...):(:(:(:(

Φίλε μου κάνε ένα backup τα αρχεία σου σε dvd έστω και μετά κάνε format.Το pc είναι πειρατικό τι εννοείς?Ότι δεν έχεις original windows?Φαντάζομαι ναι...

Αν το cd του φίλου σου είναι αυθεντικό θα έχεις πρόβλημα.Αν όχι όλα οκ.Αλλά τέτοιες συζητήσεις δεν επιτρέπονται στο site οπότε ας μείνουμε σε αυτά...

1.Backup

2.Format

Απο περιέργεια που μένεις?

Καλά...τα αρχεία μου τα κάνω(εικονες,ηχους,βίντεο...) τα προγράμματα? π.χ. τησ κάρτασ γραφικών...

Άγιο Στέφανο μένω...εσύ??

Α είμαι μακριά...Άλιμο.Τους drivers των συσκευών σου (κάρτες γραφικών,ήχου κτλ) τις κατεβάζεις από τα sites των κατασκευαστών...Τα προγράμματα σου εντάξει τα "αγοράζεις" από τα "γνωστά μαγαζιά" του ίντερνετ...

Εμένα ένας φίλος όταν είχε κάνει φορματ του εδωσα τα δικά μου cd εκτός απο τα windows.Τα προγράμματα αυτά είναι για τα γραφικά για τον ήχο για πληκτρολόγιο και ποντίκι αν χρειάζεται, κατι acrobat και κάποια άλλα που συνήθως κατεβάζονται απο το ίντερνετ.

Όταν αγόρασες το pc έπρεπε να είχες ζητήσει όλα τα cd, λογικά τα πλήρωσες μαζί με τον πύργο.

Έγω για ενάμιση μήνα καθόμουν χωρίς antivirus και όλα καλά.

Σε τόσες ιστοσελίδες είχα μπει και δεν είχα πρόβλημα.

Με το που κατέβασα ένα πρόγραμμα έχει μπει κάτι και μου βγάζει ένα παράθυρο firefox συνέχεια σχεδόν καθε φορά που μπαίνω σε μια ιστοσελίδα. Το νορτον δε μου το βγαζει. Τι να του κάνω ?

Μήπως αυτά που γράφετε παραπάνω?

Κάνει να εγκατασήσω κάποια απο τα προγράμματα αυτά ενώ έχω σε λειτουργία το νορτον?

Και αυτό το νορτον έχω ακούσει ότι αμα μπει στο pc σου δε ξαναβγαίνει παρα μονο με φορμάτ. Ξέρετε κάποιον τρόπο για να το βγάλω ολοκληρωτικά γιατί κάνει πολύ αργό το pc. Δε λέει

Κάνει να εγκατασήσω κάποια απο τα προγράμματα αυτά ενώ έχω σε λειτουργία το νορτον?

Και αυτό το νορτον έχω ακούσει ότι αμα μπει στο pc σου δε ξαναβγαίνει παρα μονο με φορμάτ. Ξέρετε κάποιον τρόπο για να το βγάλω ολοκληρωτικά γιατί κάνει πολύ αργό το pc. Δε λέει

το βγάζεις από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων. που το δύσκολο?

τα πισί είναι εργαλεία δουλειάς και μην τα πειράζετε όλη την ώρα (βάλε αυτό, βγάλε αυτό)

Alex = the best!

Ναι το βγάζεις απο κει αλλά παραμένουν αρχεία που είναι κρυφά που χρησιμοποιούν κάποια μνήνη και κάνουν αργό το pc.

Αυτά πως τα βρίσκεις και πως τα διαγράφεις?

Ειδικά για το Norton, υπάρχει utility στο site της Symantec (ή τουλάχιστον υπήρχε παλιότερα) που το απεγκαθιστούσε πλήρως, στην περίπτωση που είχε μείνει κάτι.

Σε safe mode

να τρέξεις αρχικά τα avast κ spybot sd.Το ένα για ιούς και trojans και το άλλο για spywares.Να καθαρίσεις ότι σου βγάλει.Αν τα προβλήματα παραμένουν τότε να δοκιμάσεις και το spyware doctor (ψάξε για κλειδιά.)Πάντα σε safe mode.

Και φυσικά δεν μπαίνουμε στην κάθε μπουρdελοσελίδα.Λίγη προσοχή.

Ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου!!!!

Το avast φαίνετε να μου τον έστρωσε τον υπολογιστή μου από ιούς!!!

Τώρα το spybot sd δεν έχω καταφέρει να το εγκαταστήσω ακόμα...αλλά προσπαθώ!!!!

Για ότι άλλο χρειαστώ θα ποστάρω ξανά...:p

ΥΣ Και οι άλλοι φίλοι που μου είπαν για φορμάτ και τέτοια τους ευχαριστώ επίσης!!!(αν και...θα ήταν η τελευταία μου επιλογή...)