Jump to content

Πρόβλημα με το modem μου!

eLeKtriK EyE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τελευταία έχω πρόβλημα με το Zoom V.92 modem μου. Συγκεκριμένα, δε μπορώ να συνδεθώ σε κανέναν ISP με αυτό. Αρχικά νόμιζα ότι έφταιγαν οι ISP μου αλλά τελικά δοκίμασα με tellas free και δεν μπαίνει ούτε εκεί. Με NetMod μπορώ να μπω κανονικά παντού. Το πρόβλημα είναι το εξής:

Το modem καλεί κανονικά, ο ISP απαντάει, γίνεται το negotiation, μου εμφανίζει το μήνυμα "Επαλήθευση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης" αλλά μετά από λίγο μου πετάει αυτό:

http://users.chan.sch.gr/aikoukou/error721.png

Ορίστε και το Log του modem:

http://users.chan.sch.gr/aikoukou/modemlog.txt

Έχω ήδη δοκιμάσει να μπω με V.90 και V.34 αντί του V.92 αλλά τζίφος... :(

Υπ' όψιν ότι μπαίνω μέσω γραμμής ISDN και δεν τίθεται πρόβλημα φερέσυχνου και τα τοιάυτα. Η γραμμή είναι καθαρή.

Help, anyone?

Εχεις δοκιμάσει να ξαναεγκαταστήσεις τον driver του modem ; Δοκίμασε ν'απεγκαταστήσεις τον dial-up adapter από το add/remove programs/windows setup και να τον ξαναεγκαταστήσεις. Μην βάλεις περισσότερο από 115200 ταχύτητα στην σειριακή που το έχουν τοποθετήσει τα windows.

Μπορεί φυσικά να έχει πρόβλημα και το modem. Πριν το σουτάρεις :) δοκίμασε να το βάλεις σε άλλη PCI (είναι εσωτερικό ε ; ) ή να το δοκιμάσεις σε κάποιον φίλο σου. Τα εσωτερικά modems είναι πλέον τόσο φθηνά που δεν αξίζει ν'ασχοληθείς και πολύ..

Μιχάλης :alien:

Τα εσωτερικά modems είναι πλέον τόσο φθηνά που δεν αξίζει ν'ασχοληθείς και πολύ..

Αυτο πιστευω τα λεει ολα!

Αγορασε ενα καινουριο...καιρος να ανανεωθεις λιγο..! :) :)

Ι need a six month vacation, twice a year.

Μα δε μπορεί να χάλασε έτσι απότομα! Κάτι άλλο φταίει. Θα δοκιμάσω επανεγκατάσταση drivers και θα δω.

Κατέβασα τους πιο πρόσφατους drivers, έκανα επανεγκατάσταση, για μια στιγμή δούλεψε και συνδέθηκα, όμως μόλις πήγα να ανοίξω τον IE, μια μπλε οθόνη εμφανίστηκε και αμέσως ο υπολογιστής έκανε restart. Φυσικά στην επανεκκίνηση πετάχτηκε και το CheckDisk και βρήκε 4 αρχεία με πρόβλημα τα οποία και έσβησε (?). Κάντε μου μια χάρη, το ctfmon.exe σε ποιό φάκελο του συστήματός σας το έχετε;

Μετά την επανεκκίνηση τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Ξανα-μανά εγκατάσταση του modem, τίποτα. Ξαναεγκατέστησα και το TCP-IP αλλά τίποτα. Το Dial-up Networking πώς το επανεγκαθιστώ στα XP;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (13 Ιαν. 2004 , 19:13)

Κάντε μου μια χάρη, το ctfmon.exe σε ποιό φάκελο του συστήματός σας το έχετε;

C:\WINDOWS\system32 σε XP pro

Εχω ακριβως το ιδιο modem και ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα.Το απεγκατεστησα και το ξαναεγκατεστησα και ειναι οκ τωρα.το συγκεκριμενο αρχειο εγω το εχω στο windows/system32

Dust in the wind

http://briefcase.pathfinder.gr/download/snatch13/15577/183644/0/pao13.gif

Εχτές είχα μια εκτενή συζήτηση στο IRC με τους kfran και valerio περί του προβλήματος. Μου πρότειναν να βγάλω και να ξαναβάλω την κάρτα στο PCI μπας και δεν πατούσε καλά, όμως αντί να φτιάξει το modem χάλασε χειρότερα, μιας και δεν έκανε καν κλήση (μόλις έδινα ATD εντολή έκανε reset to factory). Σήμερα το μεσημέρι ξαναδοκίμασα και έκανε τα ίδια ακριβώς. Το απόγευμα όμως (τώρα δηλαδή), δεν ξέρω πως, αλλά μπήκε μια χαρά! Όλα τέλεια! Χωρίς να πειράξω ΤΙΠΟΤΑ! Επισυνάπτω το log για του λόγου το αληθές.

Είναι τρελά αυτά τα modem :alien:

Υ.Γ. Ελπίζω να μην ξαναχαλάσει.

modemlog_zoom v.92 pci voice faxmodem.txt