KostasV Δημοσιεύτηκε January 11, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 11, 2004 Μ αρεσει που λενε σοβαρα καποιοι πως το Λινουξ απειλει τα παραθυρα.... Χτες αποκαλυψα σε μια κοπελια πως ΝΑΙ! μπορει να αντιγραψει ενα CD στο σκληρο και πως μετα χωραει και δευτερο CD στο ιδιο μερος! Και μηλαμε ειχε τα Windows XP. Ποσο πιο φιλικο αν ειναι το λειτουργικο? Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 Και που να δεις τι έχουν ακούσει όσοι είναι σε service... "Ο υπολογιστής μου χύνει τον καφέ" Όποιος καταλάβει τι έκανε το βούρλο που το είπε αυτό, κερδίζει... την εκτίμηση μου :p Μετά μου λένε για Linux... Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csk4023 Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (12 Ιαν. 2004 , 02:10) Και που να δεις τι έχουν ακούσει όσοι είναι σε service... "Ο υπολογιστής μου χύνει τον καφέ" Όποιος καταλάβει τι έκανε το βούρλο που το είπε αυτό, κερδίζει... την εκτίμηση μου :p Μετά μου λένε για Linux... Δεν πιστεύω να εννοείς το γνωστό με το tray-πιατάκι του καφέ?!? :confused: Γιατί τότε... θα είναι πολύ εύκολο το "αίνιγμα"!.. :p :D :) Παράθεση Find me on Facebook (sign in first) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 Αυτό εννοώ.. δεν είπα ότι είναι δύσκολο, αλλά ότι είναι εντελώς ηλίθιο :p :D Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος KostasV (12 Ιαν. 2004 , 00:34) Μ αρεσει που λενε σοβαρα καποιοι πως το Λινουξ απειλει τα παραθυρα.... Χτες αποκαλυψα σε μια κοπελια πως ΝΑΙ! μπορει να αντιγραψει ενα CD στο σκληρο και πως μετα χωραει και δευτερο CD στο ιδιο μερος! Και μηλαμε ειχε τα Windows XP. Ποσο πιο φιλικο αν ειναι το λειτουργικο? Εδώ θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο. Εξ άλλου σκοπός της ζωής μας είναι να την κάνουμε εύκολη και όχι να την μπλέκουμε. Τι ποιο απλό από τα γνώριμα σε όλους μας windows. Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teras Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 Δεν είπε ποτέ κανένας ότι το Linux είναι για απλούς χρήστες. Ακόμα και οι πιο φανατικοί Linuxάδες, Windows προτεινούν σε τέτοιες περιπτώσεις.... Αν μιλάμε όμως για κατιτίς πιο προχωρημένους..... Παράθεση Divide by cucumber error http://dtsomp.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
porcupine Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 Ασε καλυτερα.... ακομα και τα παραθυρια φανταζουν γολγοθας για ορισμενους.... εχω κανει support σε μια τυπισσα υπευθυνο καταστηματος και χρειαστηκε να κανουμε restart.... 55 λεπτα για να το καταφερουμε :p Παράθεση "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul." [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sallax Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος porcupine (12 Ιαν. 2004 , 17:11) 55 λεπτα για να το καταφερουμε :p Της αντιπρότεινες να βάλει λίνουξ? :p :D :happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 File mou xari sta linux polles kuberniseis exoun apeilisei ti microsoft kai exoun epituxei tromeres times gia software pou proorizetai sta sxoleia! Einai moxlos piesis.. Gia mena einai enas gigantas pou koimatai...! :) Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teras Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος porcupine (12 Ιαν. 2004 , 17:11) Ασε καλυτερα.... ακομα και τα παραθυρια φανταζουν γολγοθας για ορισμενους.... εχω κανει support σε μια τυπισσα υπευθυνο καταστηματος και χρειαστηκε να κανουμε restart.... 55 λεπτα για να το καταφερουμε :p Μουάχαχαχα... Τι μου θύμισες :) Γνωστός μου έστησε δίκτυο σε εταιρία αρχιτεκτόνων και τους αναβάθμισε από w98 σε XP. Οπότε και άρχισαν τα προβλήματα... Οι αρχιτέκτονες διαμαρτυρήθηκαν γιατί έγιναν όλα πιο πολύπλοκα. Αφού, για να φανταστείς, τώρα όταν ανοίγουν το Outlook, πρέπει να πατήσουν ΚΑΙ το Send/Receive για να λάβουν τα mail τους, ενώ πριν άνοιγαν μόνο το Outlook. Καταστροφή δηλαδή, έπρεπε να έχεις MSc in Computer Science για να δουλέψεις πια... :lol: Παράθεση Divide by cucumber error http://dtsomp.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (12 Ιαν. 2004 , 21:41) File mou xari sta linux polles kuberniseis exoun apeilisei ti microsoft kai exoun epituxei tromeres times gia software pou proorizetai sta sxoleia! Einai moxlos piesis.. Gia mena einai enas gigantas pou koimatai...! :) Μια από αυτές ήταν και η Γερμανική, όχι όμως για σχολικό software, αλλά για τους υπολογιστές στα υπουργεία και τις εφορίες, για δίκτυα δηλαδή. Ήταν μια απόφαση που έκανε πάταγο....... Ο λόγος όμως δεν ήταν μόνο το κόστος αφού σαφέστατα το λίνουξ είναι τζάμπα αλλά το γεγονός ότι η Μ$ αρνήθηκε να παραχωρήσει πρόσβαση στον κώδικα του λογισμικού όπως ζήτησαν οι Γερμανοί προκειμένου να διαμορφώσουν το λειτουργικό σύμφωνα με τις ανάγκες τους... Φαίνεται ότι είχε δραστικά αποτελέσματα γιατί στους επόμενους διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε η Μ$ έδινε την υπόσχεση να επιτρέπει άνευ όρων την πρόσβαση αλλά σε καμία περίπτωση την τροποποίηση του (xωρίς την άδεια και επίβλεψή της anyway)πράγμα ανήκουστο μέχρι πρότινος! :eek: Σίγουρα καλό είναι να υπάρχει αντίπαλο δέος, έστω και κοιμώμενο... :) Στο "σπίτι" αμφιβάλλω αν θα καταφέρει κανείς ποτέ να απειλήσει την M$... αν πάλι κάποια εταιρεία δοκιμάσει ποτέ, ε το πολύ-πολύ να την αγοράσει η Μ$...... :whistle: Στα οικιακά λειτουργικά η Μ$ έχει πιάσει τον παλμό της αγοράς για τα καλά.... εδώ και χρόνια :!: και έτσι ότι και να λένε οι πιγκουίνοι.... :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 ειναι απλο ρε παιδια.... αλλοι τρωνε σε fast food κι αλλοι απλα μαγειρευουνε σπιτι.... γιατι τα ανακατευουμε; Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sephiroth_D88S Δημ. January 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2004 Wirelessly posted (Sony Ericsson T310: SonyEricssonT310/R201) Pe paidia auto pou 8elo na po oti to linux einai arketa kalo leitourgiko alla einai ligo diskolo stin ma8isi.Episis ta linun exoun kaliteri sta8erotita.Mia paratirisi ta XP moiazoun para poli me ta mac! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. January 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2004 @trobocop Εγω ακουσα για την Βραζιλια και την Κινα! Ετσι να σφιγγουν τα κρεατα... Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. January 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2004 Μπορεί να είναι μην είναι ακόμα πολύ φιλικό προς το χρήστη, αλλά πιστεύω ότι έχει κάνει τεράστια βήματα σε αυτό τον τομέα και ότι μπορεί κάποια στιγμή να απειλήσει το μονοπώλιο της Microsoft (αν δεν έχει αρχίσει να το κάνει ήδη). Πριν 3 χρόνια όταν είχα εγκαταστήσει για πρώτη φορά Linux δεν δούλευε τίποτα στο PC μου. Η οθόνη δούλευε μόνο στα 640x480 και τίποτα άλλο (α sorry δούλευε και το πληκτρολόγιο :p ). Παρόλα αυτά το κράτησα ακόμα κι αν δεν το δούλευα ποτέ. Στην πορεία κάθε νέα έκδοση που έβγαινε την εγκαθιστούσα. Τελικά φτάσαμε σήμερα όπου: 1. Το Linux που έχω (Mandrake 9.2 αυτή τη στιγμή) αναγνώρισε από μόνο του κατά την εγκατάσταση όλα τα περιφερειακά (εκτυπωτή, modem, scanner, κάρτες δικτύου, κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, εξαιρείται μόνο η θύρα υπερύθρων), χωρίς να χρειαστεί να περάσω drivers 2. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω μπορώ να σερφάρω, να ακούω MP3, να παίζω παιχνίδια, να γράφω κανένα κειμενάκι όποτε χρειάζομαι (ω ναι, εδώ και μήνες στις νέες εκδόσεις του Linux είναι εφικτή και η εναλλαγή γλώσσας πληκτρολογίου Αγγλικά-Ελληνικά με Alt+Shift, που όπως θα θυμάστε πολλοί κάποτε ήταν περιπέτεια για να γίνει). 3. Βλέπω κανονικά τα partitions FAT32 και NTFS των Windows αυτόματα και χωρίς να χρειάζεται να κάνω mounting. Έτσι έχω μέσα από το Linux κανονική πρόσβαση σε όλα τα αρχεία που έχω και στα Windows. 3. Όποτε κάνω boot με Linux μένω για ώρες ή και μέρες. Συνήθως δεν βρίσκω το λόγο να βγω και να μπω με Windows, αφού λίγα πράγματα υπάρχουν πλέον που δεν μπορώ να τα κάνω με Linux. Και μην ξεχνάμε ότι όλη η προσπάθεια γίνεται αφιλοκερδώς. H Microsoft για τα Windows 98 (που έχουν αυτή τη στιγμή ίδιες ή ίσως και λιγότερες δυνατότητες από το Linux), ζητούσε 50 και 100.000 δρχ... Α και κάτι σχετικό με το θέμα του open source, μάθατε ότι στην Ασία η Microsoft έριξε τις τιμές του MS Office κατά 80-90% εξαιτίας της μεγάλης διάδοσης του δωρεάν OpenOffice; Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gbil Δημ. January 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ng78 (13 Ιαν. 2004 , 08:15) Πριν 3 χρόνια όταν είχα εγκαταστήσει για πρώτη φορά Linux δεν δούλευε τίποτα στο PC μου. Η οθόνη δούλευε μόνο στα 640x480 και τίποτα άλλο (α sorry δούλευε και το πληκτρολόγιο :p ). Παρόλα αυτά το κράτησα ακόμα κι αν δεν το δούλευα ποτέ. Στην πορεία κάθε νέα έκδοση που έβγαινε την εγκαθιστούσα. Πριν από 3 χρόνια έπαιζα Quake στο Linux, με 3D drivers της NVidia (η ΑΤΙ είναι λίγο πίσω στο θέμα αυτό)! :D Τελικά φτάσαμε σήμερα όπου: 1. Το Linux που έχω (Mandrake 9.2 αυτή τη στιγμή) αναγνώρισε από μόνο του κατά την εγκατάσταση όλα τα περιφερειακά (εκτυπωτή, modem, scanner, κάρτες δικτύου, κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, εξαιρείται μόνο η θύρα υπερύθρων), χωρίς να χρειαστεί να περάσω drivers Δυστυχώς σε αυτό το σημείο έρχονται τα περιφεριακά που αντί για hardware είναι ουσιαστικά software, δηλαδή win-modems και gdi εκτυπωτές. Αν και στα πρώτα πλέον υπάρχουν drivers για τα δεύτερα η κατάσταση είναι θολή. Όχι ότι φταίει η μεριά του Linux για αυτό, οι κατασκευαστές την κάνουν την δουλειά. 2. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω μπορώ να σερφάρω, να ακούω MP3, να παίζω παιχνίδια, να γράφω κανένα κειμενάκι όποτε χρειάζομαι (ω ναι, εδώ και μήνες στις νέες εκδόσεις του Linux είναι εφικτή και η εναλλαγή γλώσσας πληκτρολογίου Αγγλικά-Ελληνικά με Alt+Shift, που όπως θα θυμάστε πολλοί κάποτε ήταν περιπέτεια για να γίνει). Το θέμα με τα ελληνικά έχει λυθεί από την εμφάνιση του XFree86 4. Βασικά και πριν με κάποια προσπάθεια λειτουργούσαν. Ας είναι καλά το wine και το crossover office και γράφω μέχρι και σε word από linux! 3. Βλέπω κανονικά τα partitions FAT32 και NTFS των Windows αυτόματα και χωρίς να χρειάζεται να κάνω mounting. Έτσι έχω μέσα από το Linux κανονική πρόσβαση σε όλα τα αρχεία που έχω και στα Windows. 3. Όποτε κάνω boot με Linux μένω για ώρες ή και μέρες. Συνήθως δεν βρίσκω το λόγο να βγω και να μπω με Windows, αφού λίγα πράγματα υπάρχουν πλέον που δεν μπορώ να τα κάνω με Linux. Να υπήρχε και υποστήριξη για εγγραφή σε NTFS, θα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος. Παράθεση Βαρέθηκα με αυτά που ακούω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2004 Νομίζω ότι δεν έχετε πιάσει το νόημα του αρχικού post όμως... Δεν χρειάζεται άλλο λειτουργικό... άλλοι χρήστες χρειάζονται. [user error. Replace user. :p ] Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts