OculatusAbis Δημοσιεύτηκε January 20, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 20, 2008 Από προχθες κι ενώ πριν έγραφφα στα ελληνικά μια χαρά, πλέον έχω πρόβλημα στην εισαγωγή ελληνικών κεφαλαίων γραμμάτων με οξεία. Δηλαδή, όταν πχ γράφω τη λέξη "Αρης", στο κεφαλαίο γράμμα Α δεν μπορώ να βάλω οξεία. Η διαδικασία που ακολουθώ είναι: πρώτα πατάω το πλήκτρο για την οξεία (περιέχει τα σύμβολα ":" και ";") και μετά πατάω shift και μαζί το γράμμα στο οποίο θέλω να βάλω οξεία. Αποτέλεσμα όμως δεν έχω. Δείτε: Α Επίσης, δεν μπορώ να εισάγω τα διαλυτικά με τόνο, τα οποία μπαίνουν μόνα τους χωρίς να εισάγω γράμμα. Δηλαδή, όταν θέλω να βάλω διαλυτικά με τόνο πχ πάνω στο γράμμα "ι", ενώ πατάω τα πλήκτρα shift+W (ώστε μετά να πατήσω το "ι"), τα διαλυτικά ήδη έχουν μπει και μάλιστα x2, χωρίς να έχω εισάγει γράμμα. Για παράδειγμα δείτε πως μου βγαίνει η εξής λέξη: Μα΅΅ιου Δυστυχώς το ίδιο πρόβλημα έχω σε όλους τους επεξεργαστές κειμένων (πχ word ή μέσα στις φόρμες εγγραφής άλλων φόρα, e-mail κλπ). Εχω ελέγξει τις ρυθμίσεις γλώσσας (Regional and Language options) και έχω ενεργοποιήσει όλες τις γλώσσες που σχετίζονται με την ελληνική. Δίνω ένα ενδεχόμενο να μην πρέπει να έχω όλες τις φόρμες της ελληνικής γλώσσας ενεργοποιημένες. Πάντως μπορώ να βάζω οξείες τουλάχιστον στα μικρά γράμματα αλλά και διαλυτικά χωρίς τόνο... Εχετε να μου προτείνετε κάποια λύση; Δύο νομίζω πως είναι οι λόγοι: α) κάτι έπαθε το πληκτρολόγιο (δύσκολο το βλέπω) β) κάτι φταίει στις ρυθμίσεις γλώσσας (από τον Πίνακα Ελέγχου) γιατί έχω ενεργοποιήσει όλες τις ελληνικές φόρμες. Κάποιος που γράφει κανονικά και χωρίς πρόβλημα, αν δεν του κάνει κόπο, ας δει ποιες από τις ελληνικές φόρμες γλώσσας έχει ενεργοποιημένες και ποιές όχι. Ρε τι έπαθα! :devil: :angry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. January 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2008 Ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι. Έχεις κολλήσει κάποιον ιό ή κακόβουλο πρόγραμμα. Είναι κλασικό σύμπτωμα το ότι δε μπορείς να βάλεις τόνο. Κάνε ένα καλό καθαρισμό με κάποιο Antivirus. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OculatusAbis Δημ. January 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2008 Ηδη έχω τρέξει το NOD32 και το Outpost Security Suite αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Το πρόβλημα παραμένει (δες την 1η λέξη που έγραψα σε αυτό το post...) Επίσης έχω τσεκάρει όλες τις απαραίτητες φόρμες γλώσσας στις ρυθμίσεις Regional and Language Options, έβαλα την Ελληνική στη γλώσσα γραφής (αυτή που εναλλάσεται με το Alt+Shift) μετά έκανα reboot αλλά και πάλι τίποτα :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OculatusAbis Δημ. January 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2008 Λοιπόν! Το πρόβλημα με τον τονισμό των κεφαλαίων φωνηέντων το έλυσα ως εξής: Πρώτα πατάω το Caps Lock, μετά το πλήκτρο για τον τόνο και με το Caps Lock ήδη ενεργοποιημένο πατάω το φωνήεν που θέλω. Παραμένει όμως το πρόβλημα με τον τόνο στα διαλυτικά....:mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. January 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2008 Άρα κάτι παίζει με το Shift. Μήπως έχεις αλλάξει κάτι; Πάντως κι εμένα κάτι σε ιό μου μυρίζει. Κάνε έναν έλεγχο και με το Kaspersky. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OculatusAbis Δημ. January 22, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2008 Δεν νομίζω πως είναι θέμα ιού. Μάλλον κάποια ρύθμιση στη registry έχει αλλάξει με κάποιον τρόπο. Εβαλα κι ένα αρχείο τροποποίησης της γλώσσας στη registry αλλά και πάλι τίποτα. Ακόμα και άλλο πληκτρολόγιο δοκίμασα :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. January 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2008 Μου ήρθε ιδέα. Πήγαινε στο Word Insert->Symbol και βρες το σύμβολο των διαλυτικών με τόνο. Έλεγχεις το Shortcut key κι αν δεν υπάρχει κάποιο τότε εισάγεις κάποιο που σε βολεύει. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts