KostasV Δημοσιεύτηκε January 5, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 5, 2008 Ξέρω ότι τους δίσκους SATA, (τους εσωτερικούς), μπορεί κάποιος να τους συνδέει και να τους αποσυνδέει ακόμα και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του υπολογιστή. Ερχόμενος από την εποχή των IDE έχω μια φοβία στο να το κάνω αυτό :O Οπότε θα ήθελα τα εξής: Α) κάποιος να μου επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες Β) Οι Εκτός από το καλώδιο των δεδομένων πρέπει να βγάλω από τον ένα δίσκο και να βάλω στον άλλο και το καλώδιο του ρεύματος. Και με αυτό είμαστε οκ έτσι?? Thanks!:) Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. January 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2008 Πρώτη φορά το ακούω αυτό... :blink: Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Wishbone Δημ. January 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2008 Θα κανεις ζημια. Αυτα που γραφεις ειναι λαθος. Αλλο sata κ αλλο e-sata. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2008 Το πρότυπο Serial-ATA προβλέπει hot-swap, όμως οι κατασκευαστές γενικά δεν υλοποιούν αυτή τη δυνατότητα. http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA Unlike PATA, both SATA and eSATA are designed to support hot-swapping. However, this feature requires proper support at the host, device (drive), and operating-system level. In general, all SATA/devices (drives) support hot-swapping (due to the requirements on the device-side), but requisite support is less common on SATA host adapters. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. January 6, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2008 Αρα ο δίσκος το υποστηριζει, τα Vista λογικα πρέπει να το υποστηρίζουν και πρέπει να ανακαλυψω αν το υποστηρίζει και η μητρική μου? Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oasisAthens Δημ. January 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2008 Οι δίσκοι σου για να υποστηρίζουν το χαρακτηριστικό hot swap θα πρέπει να είναι ρυθμισμένο μέσα απο το BIOS να τους βλέπει σαν AHCI και όχι σαν IDE ή RAID καθώς επίσης και να αντιστοιχήσεις στην συνέχεια αφού κάνεις την αλλαγή από IDE (default ρύθμιση των μητρικών) σε AHCI να ρυθμίσεις σε ποιο AHCI port θα "πάει" ο κάθε δίσκος σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. January 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2008 Επειδή το έχω δοκιμάσει με θλιβερά αποτελέσματα και επειδή τότε που το έψαξα είδα ότι πρέπει να ισχύουν πολλές προϋποθέσεις για να δουλέψει το Hot-swap, θα σε συμβούλευα να μην το επιχειρήσεις :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oasisAthens Δημ. January 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2008 Επίσης αυτές τις ρυθμίσεις που προαναφέρω εάν δεν τις έχεις κάνει από την αρχή προτού προβείς σε εγκατάσταση λογισμικού ενδεχωμένος να αντιμετωπίσης πάρα πολλά προβλήματα οπότε...είναι καθαρά υποκειμενικό τι σου είναι απαραίτητο.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts