Jump to content

Κατανάλωση καυσίμων

argosxolos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επίσης παίζουν ρόλο και οι συνθήκες.

Ένα μεγάλο αυτοκίνητο θα κάψει πολύ περισσότερο στην πόλη από ένα μικρό, στην εθνική όμως η διαφορά τους θα ελαχιστοποιηθεί. Μάλιστα όσο μεγαλώνει η ταχύτητα η διαφορά θα μικραίνει.

Ένα Ματιζ που πάει με την τελική του στην εθνική σχεδόν σίγουρα καίει περισσότερο από μια Mercedes που ταξιδεύει με την ίδια ταχύτητα.

Μέσα στην πόλη, όσο ελαφρύτερο είναι το αυτοκίνητο και όσο μικρότερος είναι ο κινητήρας του, τόσο λιγότερο θα καίει. Με τα τούρμπο μπλέκει λίγο η κατάσταση, γενικά όμως στα ατμοσφαιρικά μοντέλα αυτό ισχύει.

• Απαντήσεις 102
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εδω ακομα και η θερμοκρασια του περιβαλλοντος μπορει να επηρεασει την καταναλωση... Γενικα ισχυει οτι οσο πιο κρυα η ατμοσφαιρα τοσο πιο αποδοτικο γινεται το μοτερ σου και κατ'επεκταση μικραινει και η καταναλωση!!

Αν δηλαδη εκανες το ιδιο ταξιδι μεσημερι με το ενα αυτοκινητο και βραδυ με το αλλα ειναι απολυτα λογικες οι διαφορες...

Γενικα η καταναλωση ειναι πολυ δυσκολο να ελεγχθει γιατι εχει απειρες μεταβλητες που την καθοριζουν!! Ακομα και η βενζινη που θα βαλεις επιφερει μεταβολες...

μηπως ξερει καποιος αν η καταναλωση που αναγραφεται στο trip computer περιλαμβανει και την επιπλεον καταναλωση απο τη λειτουργια του A/C. Νομιζω οτι η προφανης απαντηση ειναι οτι την περιλαμβανει απλα θελω να βεβαιωθω.

Οσων αφορα τη συζητηση γενικα περι καταναλωσης εξω απο την πολη, ειναι σιγουρο οτι ενα μικρο αυτοκινητο θα καιει περισσοτερο απο ενα μεγαλο, οσο η ταχυτητες αυξανονται. Για του λογου το αληθες δειτε τη συγκριση μεταξυ ενος Prius (που οδηγειται οριακα σε μια πιστα) και μιας Μ3 (που ακολουθει σε ανετους ρυθμους) απο το topgear.

http://www.youtube.com/watch?v=N8XDscWleKw

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

Επίσης παίζουν ρόλο και οι συνθήκες.

Ένα μεγάλο αυτοκίνητο θα κάψει πολύ περισσότερο στην πόλη από ένα μικρό, στην εθνική όμως η διαφορά τους θα ελαχιστοποιηθεί. Μάλιστα όσο μεγαλώνει η ταχύτητα η διαφορά θα μικραίνει.

Ένα Ματιζ που πάει με την τελική του στην εθνική σχεδόν σίγουρα καίει περισσότερο από μια Mercedes που ταξιδεύει με την ίδια ταχύτητα.

Μέσα στην πόλη, όσο ελαφρύτερο είναι το αυτοκίνητο και όσο μικρότερος είναι ο κινητήρας του, τόσο λιγότερο θα καίει. Με τα τούρμπο μπλέκει λίγο η κατάσταση, γενικά όμως στα ατμοσφαιρικά μοντέλα αυτό ισχύει.

σκεψου ομως ενα ματιζ με μοτερ απο μερσεντες τι οικονομικο θα ηταν εντος και εκτος πολης αφου με ενα ελαχιστο πατιμα του γκαζιου θα ειχες τεραστια ροπη.

σκεψου ομως ενα ματιζ με μοτερ απο μερσεντες τι οικονομικο θα ηταν εντος και εκτος πολης αφου με ενα ελαχιστο πατιμα του γκαζιου θα ειχες τεραστια ροπη.

Και πάλι σε σχέση με ένα άλλο ματιζ με μικρότερο κινητήρα δεν θα ήταν για διάφορους λόγους.:)

Λεω για τον μεικτο κυκλο...και εκτος κ εντος πολης.!

Σε σχεση με τα ελαστικα οσο πιο φαρδυα ειναι και οσο πιο χαμηλο προφιλ εχουν , τοσο περισσοτερο θα καταναλωνει το αυτοκινητο?

καταλαβα αρκετα πραγματα γ τ καταναλωση...σας ευχαριστω ολους γ τ ενημερωση!:D

Σε σχεση με τα ελαστικα οσο πιο φαρδυα ειναι και οσο πιο χαμηλο προφιλ εχουν , τοσο περισσοτερο θα καταναλωνει το αυτοκινητο?

Το μεγαλύτερο πλάτος ναι αυξάνει την κατανάλωση, το χαμηλό προφίλ δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω να επηρεάζει.:)

Λεω για τον μεικτο κυκλο...και εκτος κ εντος πολης.!

Ο μεικτος κυκλος ειναι ο μεσος ορος εντος και εκτος πολης οποτε ειναι αναλογα το αυτοκινητο και αυτα που αναφερθηκαν πιο πανω.Ενα μικρο δηλαδη στην πολη θα καψει πιο πολυ απο ενα μεγαλο αλλα εκτος το μικρο θα καψει πιο πολλα.Επισης παιζει ρολο και το ποσο φορτωμενο ειναι ενα αυτοκινητο(επιβατες,αποσκευες κλπ) αλλα και η κατασταση του.

Οσο πιο φαρδυ ειναι το λαστιχο και οσο πιο μεγαλες οι ιντσες της ζαντας τοσο αυξανεται και η καταναλωση.Το προφιλ νομιζω δεν επιρεαζει αλλα δε ειμαι και τελειως σιγουρος.Επισης ρολο παιζει και η πιεση των ελαστικων.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ok,thanks!:happy:skeftome na paro to mazda to 2 kai ta rotao ola auta , epidi se ena sigritiko me to yaris evgalan oti to 2 kei perissotero ektos polis.( eno me vasi tus arithmus tis katanalosis apo ta prospectus to 2 tha eprepe na kei ligotero.tespa....elpizo n katalavenete ti grafo.:lol:

Και πάλι σε σχέση με ένα άλλο ματιζ με μικρότερο κινητήρα δεν θα ήταν για διάφορους λόγους.:)

απο οτι ειδα το ματιζ το 800 δεν εχει και τεραστιες διαφορες απο μια c class αν της αφερεσεις και 700 κιλα βαρους θα πεσει η καταναλωση και θα εχεις περισοτερη δυναμη

μηπως ξερει καποιος αν η καταναλωση που αναγραφεται στο trip computer περιλαμβανει και την επιπλεον καταναλωση απο τη λειτουργια του A/C. Νομιζω οτι η προφανης απαντηση ειναι οτι την περιλαμβανει απλα θελω να βεβαιωθω.

Οσων αφορα τη συζητηση γενικα περι καταναλωσης εξω απο την πολη, ειναι σιγουρο οτι ενα μικρο αυτοκινητο θα καιει περισσοτερο απο ενα μεγαλο, οσο η ταχυτητες αυξανονται. Για του λογου το αληθες δειτε τη συγκριση μεταξυ ενος Prius (που οδηγειται οριακα σε μια πιστα) και μιας Μ3 (που ακολουθει σε ανετους ρυθμους) απο το topgear.

http://www.youtube.com/watch?v=N8XDscWleKw

οπως λεει και ο Αγγλος its how you drive it

το trip ναι περιλαμβανει και την καταναλωση με ac η κλιμα

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

Εγω εχω ενα golf (4), Αθηνα με κανονικη χρηση με γεμισμα περιπου 55 λιτρα κανω περιπου 46ο χλμ, ενω σε ταξιδη πανω απο 600. Πηγα στο εξοχικο μου περιπου 170χλμ μακρια με πανω απο 180 εθνικη και με A/C στο αυτο (δεν ξερω αν παιζει ρολο) και επεσε μια παυλα μονο απο την βενζινη!

• 3 weeks later...

καλησπερα,

Δεν ξερω αν εδω ειναι το καταλληλο μερος να ρωτησω αλλα δεν βρηκα κατι πιο σχετικο..

Λοιπον εχω ενα nissan sunny B11, (1985 montelo), αλλά τις τελευταιες μερες εχει μυραωδια βενζινης στην καμπινα οταν οδηγώ.

Παρακαροντας το σε καθαρο δρομο, την αλλη μερα ειδα εναν λεκέ απο βενζίνη κατω απ τον χωρο του μπροστινου καπό.

Υποψιαζεται κανεις τι φταίει?

[Πόσο επικινδυνο ειναι να το οδηγώ μεχρι να το φτιαξω?

Κανενα καλό συνεργειο στην Πάτρα??

Ευχαριστω για οποια απαντηση.

If we don't need Walls and Fences, why do we need Windows and Gates?

Πρεπει να εχει τρυπησει καποιο σωλινακι.Ενα ιδιο εχει και ενας φιλος του πατερα μου και μυριζε παρα πολυ βενζινη οχι μονο μεσα στην καμπινα αλλα και σε αποσταση 1 μετρου απο το αυτοκινητο παλι μυριζε και εχανε και απο κατω.Νομιζω πως ειναι λιγο επικυνδινο να κυκλοφορεις ετσι,πηγαινετο σε συνεργειο οσο πιο γρηγορα γινεται.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Πρεπει να εχει τρυπησει καποιο σωλινακι.Ενα ιδιο εχει και ενας φιλος του πατερα μου και μυριζε παρα πολυ βενζινη οχι μονο μεσα στην καμπινα αλλα και σε αποσταση 1 μετρου απο το αυτοκινητο παλι μυριζε και εχανε και απο κατω.Νομιζω πως ειναι λιγο επικυνδινο να κυκλοφορεις ετσι,πηγαινετο σε συνεργειο οσο πιο γρηγορα γινεται.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Τουλαχιστον ελπιζω να μην ειναι πολυ ακριβη η ζημια.

ΘΑ παω να το φτιαξω οκ.

Πρεπει να βρω συνεργειο στην Πάτρα...

το σωληνακι της επιστροφης ειναι μαλλον η αυτο που ερχεται για βενζινη .Μαλλον αυτο της επιστροφης ομως.

επικυνδινο ειναι γιατι αν ο μπροστινος σου πεταξει τσιγαρο ενω κινεισαι και αυτο παει εκει τοτε ισως να εκδηλωθει φωτια.

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

το σωληνακι της επιστροφης ειναι μαλλον η αυτο που ερχεται για βενζινη .Μαλλον αυτο της επιστροφης ομως.

επικυνδινο ειναι γιατι αν ο μπροστινος σου πεταξει τσιγαρο ενω κινεισαι και αυτο παει εκει τοτε ισως να εκδηλωθει φωτια.

Mαλιστα..

Καμια ιδεα για το κοστος επισκευης περιπου??

Επισης καποιος απο Πατρα αν μπορουσε να προτεινει συνεργειο θα με βοηθουσε πολυ,

Ε δε νομιζω να ειναι μεγαλο το κοστος,σωληνακια θα αλλαξει δεν θα αλλαξει και κανα ψυγειο.Ακριβη τιμη δεν μπορω να σου πω γιατι με αυτους τους μηχανικους δεν βγαζεις ακρη και απ οτι καταλαβαινω δεν εχεις και καποιον γνωστο.Γνωμη μου ειναι να το πας τουλαχιστον σε δυο συνεργεια να δεις τι θα σου πουν.
[sIGPIC][/sIGPIC]

δεν αλλαζουν αυτα απλα εκει που υπαρχει προβλημα μπαινει πλαστικο κατι σαν μουφα δηλαδη .

στο δικο μου πριν κανα διμηνο ειχα δωσει 20 ευρω. Βεβαια εγω ειχα παρει μια πετρα απο κατω και μου τα ειχε ξηλωσει και απο τις βασεις.

δεν αλλαζουν αυτα απλα εκει που υπαρχει προβλημα μπαινει πλαστικο κατι σαν μουφα δηλαδη .

στο δικο μου πριν κανα διμηνο ειχα δωσει 20 ευρω. Βεβαια εγω ειχα παρει μια πετρα απο κατω και μου τα ειχε ξηλωσει και απο τις βασεις.

Μαλιστα.Ελπιζω με κανα 30 ευρω το πολυ να μου το φτιαξουν .

Αυριο θα παω σε συνεργεια.

Ευχαριστώ για ολες τις απαντησεις.

Οκ παιδια το εφτιαξα σημερα.

ευτυχως βρηκα καλο συνεργειο μεσω της σχολης οδηγων που ειχα βγαλει διπλωμα.

Ειχε γινει κομματια σχεδον, το σωληνακι που "πηγαινει" την βενζινη και μου ειπε πως ηταν επικινδυνο τοσο καιρο γτ απο κατω βρισκονται κατι της εξατμισης κτλ...

Κοστος αλλαγης , 10 ευρώ .

ευχαριστώ για την πολύτιμη βοηθεια σας χθες.

αυτο που υποπτευθηκαμε δηλαδη.Παντως γενικως οταν υπαρχουν περιεργες μυροδιες μεσα στην καμπινα πρεπει κατευθειαν να πηγαινουμε σε συνεργειο γιατι σιγουρα υπαρχει καποια διαρροη.
[sIGPIC][/sIGPIC]

• 6 months later...

BHP110@5800

Torque lb ft110@4000

Παιδια αυτα τι σημαινουν ? (οτι πρεπει να το οδηγω μεχρι τις 4000 στροφες για μεγιστη ροπη ή καμια σχεση?):O

Maybe you were right

But baby I was lonely

I don't want to fight

I'm tired of being sorry ...:shifty: