Jump to content

Χάρτες MioMap/iGo από την Creative Image - Δεκέμβριος 2007

Aris975
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αποφάσισα να αντικαταστήσω το topic που είχα ξεκινήσει με αυτό μιας και έχει ήδη κυκλοφορήσει ο τελευταίος χάρτης από την Creative Image.Με μια πρώτη ματιά οι διαφορές δεν είναι μεγάλες.Η κάλυψη είναι λίγο καλύτερη και πάντως σε πολύ καλά επίπεδα ενώ πλέον τα POIs είναι 79000.Τσεκάροντας λάθη του προηγούμενου χάρτη που είχα επισημάνει βρίκα οτι σε μερικά σημεία οι διορθώσεις έγιναν αλλά σε άλλα όχι και αυτό δεν με χαροποιεί ιδιαίτερα.Είναι κατά 1.5 Μb μεγαλύτερος από τον προηγούμενο.Σε λίγες μέρες που θα έχω δουλέψει περισότερο τον χάρτη θα ξέρω.Όποιος έχει να παραθέσει κάτι σχετικά με τον τελευταίο χάρτη ας το κάνει...

• 2 weeks later...

Γεια χαρά σε όλους και Καλή Χρονιά :)

Έβαλα προχτές το νέο χάρτη (2008.1) και με μια πρώτη ματιά είδα πολλές διορθώσεις (π.χ. αριστερές στροφές επί της Αμφιθέας - νέα προέκταση Εγνατίας έξω από τα Γρεβενά) όπως επίσης και λάθη που παρέμειναν (μονοδρομήσεις στην Αργυρούπολη και αλλού). Με λίγα λόγια υπάρχει σαφέστατη βελτίωση και φυσικά θέλει ακόμα αρκετή δουλειά. Αν βοηθήσουμε όλοι αναφέροντας τα λάθη που πέφτουν στην αντίληψή μας, πιστεύω πως σύντομα (ίσως και στην επόμενη ενημερωμένη έκδοση) θα έχουμε έναν πολύ καλό από κάθε άποψη χάρτη. Θα επανέλθω μετά από ταξίδι που πρόκειται να κάνω στη Β. Ελλάδα με νέες εντυπώσεις.

mind is like parachute...it works better when it's open....

Παιδιά γειά σας.

Αντικατέστησα και εγώ τους χάρτες με τους νέους της Creative Image. Οι χάρτες είναι Creative I(MAPA) καλύτερα. Είναι απαράδεκτοι... ΄Πάμπολα λάθη. Με την πρώτη πλοήγηση ούτε στο σπίτι μου ήρθα στη Γλυφάδα ούτε στο γραφείο μου στο Καλαμάκι.

Αυτά προς το παρόν. Απλά οι υπέυθυνοι πρέπει να αντιληφθούν οτι δεν αρκεί το .... κάτι χιλιάδες χιλιόμετρα που αναφέρουν αλλά πόσα από τα χιλιόμετρα αυτά είναι σωστά. Γιατί εγώ το αγόρασα πέφτοντας σε αυτή τη παγίδα.:(

Άν προσέξεις λίγο στο site της εταιρίας οι περιοχές που αναφέρεις δεν έχουν ελεγχθεί ώς προς τα λάθη τους με δουλειά πεδίου.Θα έχουν διορθωθεί στο επόμενο update.Τα μεγάλα λάθη που υπήρχαν στην προηγούμενη έκδοση του χάρτη σε βασικές οδικές αρτηρίες δεν υπάρχουν πλέον.Όσο με αφορά έχουν διορθωθεί όλα τα λάθη που είχα επισημάνει και άλλα που δεν είχα επισημάνει στις περιοχές που έχουν διορθωθεί.Η δουλειά που έχει γίνει είναι πραγματικά πολύ καλή....

Η προσέγγισή σου είναι μοναδική :blink: Και είσαι και ο μόνος που γράφει για τον συγκεκριμένο χάρτη εδώ που τα λέμε με τόσο πείσμα. Αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα.... και τα συμπεράσματα στο κοινό :worry:

Εν ολίγοις μου λές να επικροτήσω 235.000 λάθη από τους 245.000 δρόμους....

εγώ προς το παρόν κοιτάζω να το στείλω....

Η εμπάθεια δεν βοήθησε ποτέ και κανέναν. Όταν και όπου υπάρχει προσπάθεια, καλό είναι να αναγνωρίζεται. Και ο συγκεκριμένος χάρτης είναι σαφώς καλύτερος από τον προηγούμενο πράγμα που σημαίνει πως κάποιοι προσπαθούν. Δεν μπορώ παρά να τους το αναγνωρίσω, να βοηθήσω όταν και όπου μπορώ με αναφορές των λαθών που πέφτουν στην αντίληψή μου και με το τρόπο μου να ενθαρρύνω για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μόνο να ωφεληθώ έχω και τίποτα να χάσω. Με αφορισμούς δεν βγαίνει τίποτα. ;)
mind is like parachute...it works better when it's open....

Η προσέγγισή σου είναι μοναδική :blink: Και είσαι και ο μόνος που γράφει για τον συγκεκριμένο χάρτη εδώ που τα λέμε με τόσο πείσμα. Αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα.... και τα συμπεράσματα στο κοινό :worry:

Εν ολίγοις μου λές να επικροτήσω 235.000 λάθη από τους 245.000 δρόμους....

εγώ προς το παρόν κοιτάζω να το στείλω....

Δηλαδή τα έχεις μετρήσει?Πάντως όπως και να θέλεις να το βαπτίσεις ο τελευταίος χάρτης έχει βελτιώσεις και το κυριότερο ουσιαστικές βελτιώσεις.Μάλλον εσύ έχεις εμμονή η καλύτερα εμπάθεια όπως σωστά έγραψε ο προηγούμενος φίλος.Εκτός πια κι αν είσαι και εσύ μέλος της αντίπαλης εταιρίας,οπότε εξηγήται.Να ξέρεις οτι κι εγώ και πολλά άλλα άτομα είμαστε απλοί χρήστες που παραθέτουν την άποψή τους.Κάποτε δούλευα το Destinator.Τώρα όχι πια.Θα ήταν βλακεία από μέρους μου να χρησιμοποιώ για τη δουλειά μου ένα προΐόν τόσο ευτελές όσο προσπαθείς να το χαρακτηρίσεις.Και καλό είναι εδώ μέσα να μιλάμε με στοιχεία.Άν έχεις βασικά λάθη εντός της Αττικής τα οποία καθιστούν την πλοήγηση δύσκολη περιμένω να μας τα παραθέσεις.Επαλαμβάνω το μεγάλο πρόβλημα του προηγούμενου χάρτη με λάθη σε αριστερές στροφές και αναστροφές σε βασικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας έχει σχεδόν εξαλοιφθεί σε αυτό το update.

Δεν ανήκω σε κανένα αντίπαλο στρατόπεδο. Η εμμονή σου και η αγάπη σου για το συγκεκριμένο προιόν δείχνει οτι μάλλον εσύ ανήκεις στο συγκεκριμένο ''στρατόπεδο'' :cool:

Έχω δεί οτι όλες οι εταιρείες έχουν κάνει προσπάθειες αλλά τα μετάλεια που δέινεις στην συγκεκριμένη εταιρεία είναι πρωτοφανή :blink:

Γιατί λοιπόν να κρατήσω έναν χάρτη που κάποιοι άλλοι έχουν λύσει όπως λές το πρόβλημα των αριστερών στροφών και όλα αυτά, εδώ και χρόνια???:cry:

Δεν ασχολούμε άλλο με το συγκεκριμένο είναι χάσιμο χρόνου...

Δεν ανήκω σε κανένα αντίπαλο στρατόπεδο. Η εμμονή σου και η αγάπη σου για το συγκεκριμένο προιόν δείχνει οτι μάλλον εσύ ανήκεις στο συγκεκριμένο ''στρατόπεδο'' :cool:

Έχω δεί οτι όλες οι εταιρείες έχουν κάνει προσπάθειες αλλά τα μετάλεια που δέινεις στην συγκεκριμένη εταιρεία είναι πρωτοφανή :blink:

Γιατί λοιπόν να κρατήσω έναν χάρτη που κάποιοι άλλοι έχουν λύσει όπως λές το πρόβλημα των αριστερών στροφών και όλα αυτά, εδώ και χρόνια???:cry:

Δεν ασχολούμε άλλο με το συγκεκριμένο είναι χάσιμο χρόνου...

Δικαίωμά σου φίλε μου.Πάντως να είσαι σίγουρος οτι δεν είμαι στέλεχος καμίας εταιρίας.Απλά είμαι οπαδός των iGO και MIOMAP και βρίσκω το Destinator απλά απαράδεκτο.Κανένα πρόβλημα δεν έχω με την NGI παρα μόνο με την εμμονή της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.Είναι όμως πλέον σε πολύ καλό επίπεδο και οι χάρτες της creative image.Γιατί λοιπόν να ταλαιπωρούμαι με το Dest?Η αγορά είναι ελεύθερη και επειδή υπολογίζω και που ακουμπάω τα λεφτά μου και και τι με εξυπηρετεί καλύτερα στη δουλειά μου αποφάσισα να αλλάξω στρατόπεδο και υποστηρίζω το καινούριο στρατόπεδο με θέρμη.Δεν αναγκάζω κανέναν να κάνει το ίδιο,εδώ απλά παραθέτουμε απόψεις,καλό θα είναι όμως αυτές να είναι εμπεριστατωμένες...και για να σε διορθώσω αντίστοιχα προβλήματα είχαν οι χάρτες της NGI πέρυσι τέτοιο καιρό.Συμφωνώ λοιπόν οτι είχαν το προβάδισμα αλλά πλέον η ψαλίδα έκλεισε.Τί να τα κάνω λοιπόν τα μαθήματα ιστορίας?Εμένα το σήμερα με ενδιαφέρει...και σήμερα οι χάρτες της creative είναι πλέον ικανοποιητικοί.

Καλά η περίπτωση μερικών χρήζει πράγματι παρακολούθησης.Το παλικάρι δεν ανέφερε πουθενά το όνομα άλλης εταιρείας χαρτογράφησης και επειδή είπε κάποιες κουβέντες για την ποιότητα του εν λόγω και μόνο χάρτη,έγινε αμέσως υπάλληλος της.Οσο για την ψαλίδα που λες ότι έκλεισε... μπορεί στην Αθήνα.Αλλά Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.

Δεν θα έκανα σχεδόν καμία αναφορά αν η εταιρία κρατούσε χαμηλούς τόνους και προφίλ στο λανσάρισμα του προιόντος διατυμπανίζοντας τον αριθμό των δρόμων που περιλαμβάνουν οι χάρτες τους κλπ. Άλλωστε ο πολύς ο κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια και την γνώση να ενημερώνεται ουσιαστικά διαβάζοντας σε φορα όπως οι περισσότεροι απο εμάς εδώ και ευκολα παραπλανάται απο τις διαφημήσεις και τον τρόπο λανσαρίσματος.

Εχτές δοκίμαζα απο περιέργεια τον νεό χάρτη τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και στα πέριξ. Μπορώ μετα βεβαιότητος να πω ότι εξακολουθεί να είναι επιεικώς απαράδεκτος όπως και όλες οι άλλες ακδόσεις. Αν ακολουθούσα όλες τις οδηγίες για να πάω απο την δουλειά στο σπίτι, θα με κλείνανε μέσα για πρόκληση ατυχημάτων απο δόλο και αμέλεια:lol:(Σε έναν κεντρικό δρόμο στα Ιωάννινα την 28ης Οκτωβρίου εδώ και χρόνια μονόδρομο, το πρόγραμμα προτείνει να πάς αντίθετα και μάλιστα περνωντας μπροστά απο το αστυνομικό μέγαρο).

Με την προηγούμενη έκδοση του χάρτη έκανα πριν ένα μήνα περιπου ταξίδι Ιωάννινα - Καβάλα και άμα δεν είχα και εγώ άποψη μπορεί να με πήγαινε το πρόγραμμα μέσω Στοκχόλμης:lol::lol::lol:

Ίσως είμαι λίγο υπερβολικός αλλά θέλει πολύ-πολύ δουλειά ακόμη ο χάρτης. Και μην ξεχνάμε, ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ.

Δεν θα έκανα σχεδόν καμία αναφορά αν η εταιρία κρατούσε χαμηλούς τόνους και προφίλ στο λανσάρισμα του προιόντος διατυμπανίζοντας τον αριθμό των δρόμων που περιλαμβάνουν οι χάρτες τους κλπ. Άλλωστε ο πολύς ο κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια και την γνώση να ενημερώνεται ουσιαστικά διαβάζοντας σε φορα όπως οι περισσότεροι απο εμάς εδώ και ευκολα παραπλανάται απο τις διαφημήσεις και τον τρόπο λανσαρίσματος.

Εχτές δοκίμαζα απο περιέργεια τον νεό χάρτη τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και στα πέριξ. Μπορώ μετα βεβαιότητος να πω ότι εξακολουθεί να είναι επιεικώς απαράδεκτος όπως και όλες οι άλλες ακδόσεις. Αν ακολουθούσα όλες τις οδηγίες για να πάω απο την δουλειά στο σπίτι, θα με κλείνανε μέσα για πρόκληση ατυχημάτων απο δόλο και αμέλεια:lol:(Σε έναν κεντρικό δρόμο στα Ιωάννινα την 28ης Οκτωβρίου εδώ και χρόνια μονόδρομο, το πρόγραμμα προτείνει να πάς αντίθετα και μάλιστα περνωντας μπροστά απο το αστυνομικό μέγαρο).

Με την προηγούμενη έκδοση του χάρτη έκανα πριν ένα μήνα περιπου ταξίδι Ιωάννινα - Καβάλα και άμα δεν είχα και εγώ άποψη μπορεί να με πήγαινε το πρόγραμμα μέσω Στοκχόλμης:lol::lol::lol:

Ίσως είμαι λίγο υπερβολικός αλλά θέλει πολύ-πολύ δουλειά ακόμη ο χάρτης. Και μην ξεχνάμε, ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ.

Μα φίλε μου αν κοιτάξεις στο http://dl.igomyway.gr/NAVIGREECE_MAP%20UPDATE_REPORT_DEC2007.pdf θα δεις οτι τα Ιωάννινα και η ευρύτερη περιοχή δεν περιελήφθηκαν στις διορθωθήσες περιοχές του τελευταίου update.Αν και εφόσον στο επόμενο update περιληφθούν και τα λάθη που αναφέρεις παραμείνουν τότε θα είμαι μαζί σου.Όσο για την επαρχία καλό θα ήταν να παραθέτατε και σε αντιπαράθεση το κατά πόσο σωστότερο είναι το "αντίπαλο δέος" στην χαρτογράφηση των προβληματικών περιοχών.Σίγουρα εφόσον ζω στην Αθήνα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τις περιοχές που μου λέτε.Ένας φίλος που πήγε πρόσφατα στη λίμνη πλαστήρα με το iGO έφτασε μια χαρά αλλά είχε πλόβλημα να πάει προς Περτούλι...τον έβγαλε από κατσικόδρομους.Δεν ξέρω αν έκανε ο ίδιος λάθος στην παραμετροποίηση ή είναι κακοφτιαγμένος ο χάρτης στην εν λόγω ζώνη.Εγώ αντίθετα πήγα πρόσφατα στα Άνω Τρίκλαλα Κορινθίας και με έβγαλε μια χαρά από τον καλύτερο δρόμο.Το μείον βέβαια είναι οτι ενώ υπάρχει το χιονοδρομικό στα POIs δεν έχουν χαράξει τον δρόμο από Τρίκαλα προς χιονοδρομικό...πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί ο χάρτης της creative με τον Teleatlas.Είναι μακράν καλύτερος ο πρώτος.Για όποιον δεν πείθεται ας ρίξει μια ματιά στο http://www.igomyway.gr/forum/showthread.php?t=43

• 2 weeks later...

Και τι θα πει φίλε μου πως δεν έχουν συμπεριληφθεί κάποιες περιοχές στο συγκεκριμένο update ! Αν θέλουν να πουλάνε χάρτες και όχι "λόγια" τότε να μας δίνουν μόνο τις καλύψεις που έχουν εξακριβώσει γιατί έτσι που το πάνε, ακόμη και εγώ που το αγόρασα δεν θα το ξαναγοράσω. Δυσφήμηση στον εαυτό τους κάνουν ? Δε λέω φιλότιμες προσπάθειες κάνουν οι άνθρωποι της εταιρείας, αλλά δεν θέλω να την πληρώσω εγώ.

Τι να πρωτοαναφέρω ως σφάλμα στον χάρτη? Θα έπρεπε να είχα αντζέντα ανά περιοχή και έναν συνοδηγό για να γράφει σφάλματα.

Τέλος πάντων. Σίγουρα ο χάρτης είναι πολύ καλύτερος από προηγούμενη έκδοση και αν βέβαια διαπιστώσω πως έχουν όρεξη για δουλειά και πως διορθώνονται πολλά λάθη τότε εγώ θα τους υποστηρίξω και θα ξαναγοράσω το πρόγραμμα για να λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός και να εποφελούμαστε όλοι.

Φιλικά και με την ευχή και άλλες εταιρείες να εμφανίσουν καλούς χάρτες και όχι μονοπωλιακά (προς το παρόν βέβαια ) μόνο από την NGI.

• 2 weeks later...

Μπορείτε να βάλετε κάποιο λινκ με τις εν λόγω αναβαθμίσεις για τα Μιο παιδια?

Ευχαριστω

http://www.tuningnews.net/news/041206a/TN_hamann-gallardo-01.JPG

Παιδιά δοκίμασα κι εγώ CI 2008.1 και έφριξα... Πήγα στην Παιανία, μέσω Αττικής Οδού. Από τη στιγμή που βγήκα από την Α.Ο. και μετά, με έστειλε σε 2 αδιέξοδα και 2 δρόμους ανάποδα, για μια πολύ μικρή διαδρομή (όχι πάνω από 1 χιλιόμετρο). Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε ένα προϊόν αυτού του τύπου να έχει ΤΟΣΕΣ ανακρίβειες... Εντός Αθήνας δεν το δοκίμασα, αλλά γενικά δεν το χρειάζομαι μέσα στην πόλη. Μπορεί να έπεσα στην περίπτωση, αλλά όπως και να έχει γύρισα στους αυθεντικούς της Mio που μπορεί να μην είναι τέλειοι από κάλυψη, αλλά έχουν ελάχιστα λάθη. Είχα όλη την καλή διάθεση να αγοράσω CI αλλά το προϊόν πραγματικά πάσχει (τουλάχιστον για την ώρα). Θα περιμένω...

Να σημειώσω ότι είναι το πρώτο μου GPS και δεν έχω δοκιμάσει π.χ. Destinator, ή κάτι άλλο, γενικά δεν το πολυψάχνω και ούτε έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, οπότε θεωρώ τον εαυτό μου mainstream χρήστη.

ΑΜΑΝ ΠΙΑ, κι εσείς γιατί επιμένετε να μένετε Ιωάννινα?

Τι δουλειά έχετε στην Παιανία?

Ολο οι άλλοι σας φταίνε :(

• 2 weeks later...
κουλαρετε!!Ειρηνη!!!!σε λιγοτερο απο εναν μηνα βγαινει το νεο update Και ακουγεται οτι θα ειναι πολυ προσεγμενο

http://www.myspace.com/deadbydawngr

Μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα μέγιστων διαστάσεων 420 x 150 pixels και μέγιστου μεγέθους 16,3Kb

...kai xrisimopio akomi ton xarti tis teleatlas i katastasi stin eparxia einai apelpistiki...

Λυπάμαι που το λέω αλλά κι εγώ τον χάρτη της teleatlas χρησιμοποιώ του Μαϊου (αν θυμάμαι καλά,του Αυγούστου είχε πρόβλημα στις μονοδρομήσεις). Ήμουν πολύ fan του προγράμματος αλλά οι χάρτες της CI περιλαμβάνουν πάααααρα πολλά λάθη ακόμα και στην Αθήνα. Μπορούμε να περιμένουμε και περισσότερο από μήνα, το θέμα όμως είναι ότι όπου να 'ναι θα σκάσει μύτη και το iGO8? Τότε δεν νομίζω να έχουμε πάλι τα ίδια:(

Προχτές αγανακτησμένος από την κίνηση στο Παλαιό Ψυχικό, το άνοιξα κι εγώ (μετά από κανένα μήνα που είχα να το χρησιμοποιήσω) μήπως και με πάει από τα στενάκια στο Ν. Ψυχικό. Έκανα το λάθος και βγήκα κάπου κοντά στον Φάρο Ψυχικού και χρειαζόταν να γυρίσω προς τα πίσω την Κηφησίας. Ε... το αθεόφοβο μου έλεγα να γυρίσω μέχρι την Πανόρμου για να κάνω αναστροφή προς το Ν. Ψυχικό. Μα καλά... η γέφυρα της Κατεχάκη δεν υπάρχει στον χάρτη για αναστροφή?

Τι να πω ρε γμτ.

Κωνσταντίνος