Jump to content

[S60 3rd Edition] Garmin Maps Mobile XT

aristotelhs2060
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια εχω το E66 που ειναι S60, μπορω να βαλω το 5.00.30 και αν ναι θα ειναι ολα καλα? Και πειτε μου αν γινεται, απο που μπορω να αγορασω το προγραμμα και τους χαρτες?

Για αρχη να ξερεις οτι η πιο προσφατη εκδοση ειναι το 5.0.40 .. το Βρισκεις πολυ ευκολα σε ελληνικα τορρεντς αλλα και στα γνωστα "μαγαζακια"

• Απαντήσεις 11,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Για αρχη να ξερεις οτι η πιο προσφατη εκδοση ειναι το 5.0.40 .. το Βρισκεις πολυ ευκολα σε ελληνικα τορρεντς αλλα και στα γνωστα "μαγαζακια"

H πιο καινουργια ειναι η 5.00.50

Eκανα αναβαθμιση στην .50,ολα καλα...

περασα τα poi για τις καμερες ταχυτητας και για τα φοορητα ρανταρ..

πως το κανω να με ειδοποιει οταν ειμαι κοντα ή εστω να τα εμφανιζει στο χαρτη?

Δες στο 1 ποστ του παροντος εκει που λεει Οδηγος για POI
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

μολις περασα το Garmin XT 5.00.40 Symbian S603rd με χαρτη 3-1 3-1 (Auto Drive Hellas 1.70el, Anavasis 4.11, Bluechart Atlantic 2008), με ολα τα Vehicle και με Poi της 19-3-2009. Ολα καλα δουλευουν. thanx στο υπεροχο αυτο site.
TCe

"Aποσυμπιέζουμε τον φάκελο "Garmin" από το .zip αρχείο που κατεβάσαμε με το πρόγραμμα, και βάζουμε ολους τους φακέλους που θα βρούμε μέσα στο zip στον αρχικό κατάλογο (root) της κάρτας μνήμης (με χρήση card reader ή με σύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή σε κατάσταση Μεταφοράς Δεδομένων)"

An katalava kala aftous tous fakelous tous vazw se enan fakelo Garmin to opion kanw c/p stin mnimi tou kinitou xima i se kapion sigekrimeno fakelo?

"Τέλος να πω πως κάποιοι χάρτες δεν έχουν Map ID. Για αυτούς δεν χρειάζεται η δημιουργία unlock code."

O xartis 3 se 1 pou exw, exei mono to arxeio img den exei kapio Map ID. Ara apla ton kanw c/p ston fakelo garmin? tipota allo?

"Υπαρχουν ξεκλειδωτοι χαρτες που δεν χρειαζονται .unl για να τρεξουν στις συσκευες μας αλλα εχει αναφερθει οτι εχουν διαφορα προβληματα π.χ. δεν λειτουργει σωστα η αναζητηση."

Kai kati telefteo, o xartis 3 se 1 ((Auto Drive Hellas 1.70el, Anavasis 4.11, Bluechart Atlantic 2008) periexei mesa pois i prepei na ta valw extra?

Telos, o xartis 4se1 (4in1 Autodrive 1.70el-NT 2010 Greece-Greek Anavasis 4.11- Bluechart Atlantic 2008& Tides, Marines Greece) einai kalos? ton exei kapios?

Efxaristo

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, δεν θα επιτρέπεται η χρήση των «greeklish» καθώς επίσης και η γραφή τύπου SMS. Τα μηνύματα που έχουν γραφτεί με αυτήν την πρακτική θα διαγράφονται, χωρίς προειδοποίηση. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση.

Yπαρχουν αλλα ειναι λιγα. Εαν θελεις μπορεις να προσθεσεις και αλλα δες στο 1 ποστ του παροντος εκει που λεει: Οδηγος για POI

Θα απαντησω και στην πρωτη ερωτηση σου που διαγραφηκε με το παρακατω:

Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με οποιονδήποτε χρήστη, ώστε να λάβετε διευκρινήσεις σχετικά με κάποιο μήνυμά τους ή να ζητήσετε πληροφορίες για οτιδήποτε, μπορείτε να το κάνετε απευθείας χρησιμοποιώντας τα προσωπικά μηνύματα. Δεν πρέπει να κοινοποιείτε δημόσια την πρόθεσή σας για προσωπική επικοινωνία, ούτε όμως και οι αποδέκτες των προσωπικών μηνυμάτων αυτών δεν θα πρέπει να κοινοποιούν στους υπόλοιπους για το γεγονός ότι δέχθηκαν / έστειλαν / προώθησαν PM.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

FAQ: Πληροφορίες για τα Προσωπικά Μηνύματα (PM)

Συγγνωμη δεν το γνωριζα. Δηλαδη να μην χρησιμοποιησω χαρτες που δεν εχουν unl? ειναι σιγουρο πως ειναι προβληματικοι? ο 4σε1 που εγραψα καλος ειναι? αξιζει να τον βαλω ή και ο 3σε1 που εγραψα ειναι καλος? Ευχαριστω

Εγω οπως και οι περισσοτεροι εχουμε τον 3 σε 1 τον χαρτη που μου λες 4 σε1 δεν τον εχω δοκιμασει. :O Καλο ειναι να εχεις επιλεγμενο μονο ενα χαρτη αναλογα με την περιπτωση. Ο Autodrive σκεπαζει τους αλλους χαρτες με αποτελεσμα να μην φαινονται ολα τα στοιχεια τους.

Καλυτερα χρησιμοποιησε αυτους που χρειαζονται .unl οι ξεκλειδωτοι εχει αναφερθει οτι εχουν προβληματα με την αναζητηση.

Τι ενοεις να εχω επιλεγμενο μονο ενα χαρτη? Να περασω π.χ τον 3σε1 και να επιλεξω απο το κινητο τον εναν μονο και οχι ολους μαζι ή να περασω μονο τον εναν στην μνημη? Ευχαριστω και παλι.

Στις οδηγιες λεει "Μετά επιλέγουμε Custom map set στο πεδίο Select map product και βάζουμε το Map ID του χάρτη που θέλουμε να περάσουμε" που ειναι αυτο το map ID? σε notepad μαζι με τον χαρτη που κατεβαζεις ή εχει ετοιμο το .unl αρχειο χωρις να χρειαστεις ****** κτλπ?

Θα σε παρακαλεσω να ξαναδιαβασεις το κειμενο που επικολλησα πριν και μηλαει για τα pm. :!:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2841168#post2841168

To map id του καθε χαρτη θα το βρεις μεσα στον χαρτη που κατεβασες η εαν αποφασισεις να διαβασεις ολοκληρο το 1 post καπου λεει Νεος τροπος να βρισκετε το mapid.οδηγιες εχει μεσα. Eπισης οταν θα διαβασεις το 1 ποστ θα δεις οτι γραφουμε τον τροπο που μπορεις να δημιουργησεις μονο σου τo .unl

Θα περασεις τον 3 σε 1 και μετα μεσα απο τις ρυθμισεις θα επιλεγεις τον χαρτη που θελεις. Εγκατεστησε πρωτα το προγραμμα και μετα το συζηταμε..

Δηλαδη αν εχω εναν χαρτη που ειναι ξεκλειδωμενος και δημιουργησω εγω το .unl δεν θα υπαρχει περιπτωση να βγαλει προβλημα?

Το διαβασα το ποστ και βρηκα μεσω το προγραμματος για παραδειγμα οτι το MAPID του χαρτη που εχω ειναι 355. Xρησιμοποιωντας το ******, τον κωδικο ESN και το MAPID λογικα μπορω να δημιουργησω .unl. Το θεμα ομως ειναι, σιγουρα δεν θα υπαρχει περιπτωση προβληματος (πχ στην αναζητηση που ανεφερες πιο πανω), παρολο που ο χαρτης που κατεβασα δεν ειχε .unl εξαρχης ?

Ευχαριστω και παλι

Οταν καποιος φτιαχνει ενα ξεκλειδωτο χαρτη, τοτε αυτος δε χρειαζεται .unl για να παιξει... Αν εχεις βαλει ξεκλειδωτο χαρτη ή σετ χαρτων μεσα, θα φτιαξεις μονο το sw.unl τιποτα αλλο.

Απλα συνηθως προτιμαμε τους κλειδωμενους χαρτες ή σετ που για να παιξουν αυτοι χρειαζεται να γινει η διαδικασια δημιουργιας.unl και για το χαρτη.

Τωρα εγω πραγματικα δεν ξερω αν οι ξεκλειδωτοι παρουσιαζουν προβληματα γιατι δεν εχω δοκιμασει ποτε... Καποιοι παλιοτερα ειχαν αναφερθει σε καποια προβληματα στην αναζητηση. Εγω προσωπικη αποψη δεν εχω τωρα τι γινεται. Ουτε μπαινω στο τριπακι να το πολυψαξω το ζητημα γιατι δε με ενδιαφερει αλλα κυριως γιατι βαριεμαι :)

Αν καποιος εχει χρησιμοποιησει και κλειδωμενους χαρτες και ξεκλειδωτους ισως να μπορει να μας πει κατι παραπανω...

Μηπως ενοεις οτι οι ξεκλειδωτοι χαρτες ΔΕΝ χρειαζονται την διαδικασια δημιουργιας sw.unl εν αντιθεση με τους κλειδωμενους που χρειαζεται? Δηλαδη για να λειτουργησουν οι χαρτες που ειναι ξεκλειδωτοι, χρειαζονται ή οχι την δημιουργια sw.unl?

Ευχαριστω

το sw.unl θα το φτιαξεις οπωσδηποτε, οτι χαρτη και να βαλεις μεσα, μη μπερδευεσαι. Αυτο ειναι για να ξεκλειδωνει το GPS.

Αν οι χαρτες ειναι ξεκλειδωτοι ΔΕΝ θα φτιαξεις το gmapsupp.unl

Διαβασε προσεχτικα τις οδηγιες και θα καταλαβεις τη διαδικασια.

Ναι αυτο ακριβως θα εγραφα τωρα οτι ενοουσα gmapsupp.unl και οχι sw.unl. Για ενα σετ 3 χαρτων ομως χρειαζονται 2 ή 3 φορες να ακολουθησω την διαδικασια με το ******erator-custom mapset, δηλαδη 50 ή 75 χαρακτηρες χρειαζονται να μπουν στο gmapsupp.unl. Και κατι αλλο, αφου υπαρχει προβλημα οταν χρησιμοποιω ταυτοχρονα και τους 3 χαρτες και ειναι προτιμοτερο να επιλεξω μονον εναν, ποιον να προτιμισω?

Ο κάθε χάρτης προσφέρει διαφορετικές πληροφορίες. Οπότε ανάλογα με τις ανάγκες σου, θα μπαίνεις στο σύνολα χαρτών - mapsource και θα επιλέγεις τον χάρτη που θέλεις να βλέπεις.

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν τους έχεις όλους επιλεγμένους, απλά, καλό είναι να επιλέγεις αυτόν μόνο που θέλεις να χρησιμοποιείς. Άλλωστε, αν τους επιλέξεις όλους, μόνο autodrive θα βλέπεις.

Όσα mapID χρησιμοποιήσεις, τόσους κωδικούς θα βάλεις στο unl του χάρτη. Ο ανάβαση δεν θέλει, οπότε στον 3 σε 1, θα βάλεις 50 χαρακτήρες.

Σου ξαναλέω όμως, ξαναδιάβασε προσεκτικά τις οδηγίες στο πρώτο ποστ, κάνε την διαδικασία και, αν κολλήσεις σε κάτι, τότε ρώτησε. Μην κάνεις άσκοπες ερωτήσεις αφού το 90% αυτών που ρωτάς υπάρχει στο πρώτο ποστ.

Ολες οι απωρειες μου λυθηκαν εκτος απο το γιατι στο unl του χαρτη πρεπει να εχει 50 χαρακτηρες και οχι 75 πραγμα που δεν αναφερεται στο 1ο ποστ. Με καλυψες ομως εσυ τωρα καθως μου λες οτι ο αναβαση δεν χρειαζεται οποτε ολα καλα. Σας ευχαριστω για την βοηθεια σας. Εσεις ποιον χαρτη προτειματε να εχετε για βασικο? δηλαδη τι διαφορες εχουν οι χαρτες?

Κατι αλλο παιδια, οπως βλεπω μεσω του προγραμματος gmap tool μπορεις να "παντρεψεις" πολλους χαρτες σε εναν, να κανεις δηλαδη ενα πακετο με διαφορους χαρτες. Υπαρχει καποιο προβλημα αν γινει αυτο (στην ταχυτητα ή κατι αλλο) ή ειναι ολα καλα? ευχαριστω και παλι

Ολες οι απωρειες μου λυθηκαν εκτος απο το γιατι στο unl του χαρτη πρεπει να εχει 50 χαρακτηρες και οχι 75 πραγμα που δεν αναφερεται στο 1ο ποστ. Με καλυψες ομως εσυ τωρα καθως μου λες οτι ο αναβαση δεν χρειαζεται οποτε ολα καλα. Σας ευχαριστω για την βοηθεια σας. Εσεις ποιον χαρτη προτειματε να εχετε για βασικο? δηλαδη τι διαφορες εχουν οι χαρτες?

το unl αρχειο θα εχει μεσα τοσους χαρακτηρες οσοι ειναι και οι χαρτες που χρησιμποιεις. Παράδειγμα:

Καθε 1 χαρτης εχει 25 χαρακτηρες

Σε 3-1 χαρτη θα εχεις 25*3=75 χαρακτηρες

Ο Αναβασης που ειναι ξεκλειδωτος αν περιεχεται σε 3-1 χαρτη τοτε δεν ειναι αναγκη να τον ξεκλειδωσεις, Δλδ το unl αρχειο θα εχει 2*25=50 χαρακτηρες.

Σ.Ο.Σ: οι πανω απο 25 χαρτηρες θα ειναι κολλητα μεταξυ τους χωρις κενό.

TCe

Ναι το εκανα αυτο ευχαριστω. Απλα καποιος να μου πει αν υπαρχει προβλημα να ενωσω πολλους χαρτες σε εναν με το Gmap tool. Θα κολαει δηλαδη ή κανενα προβλημα? Και κατι αλλο, τα pois μπαινουν σε ολες τις εκδοσεις του garmin δεν παιζει ρολο ποια εχεις ετσι?

Για ποιον λόγο να ενώσεις πολλούς χάρτες; Εγώ θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς ξεχωριστούς χάρτες. Άλλωστε πόσους χάρτες χρειάζεσαι ταυτόχρονα; Εκτός αν ταξιδεύεις καθημερινά ανά τον κόσμο. :p

Ε δεν ξερω, για να τους εχω ολους στο κινητο και να μην προσθαφαιρω συχνα. Τωρα βεβαια αν δημιουργειται καποιο προβλημα δεν θα το προτιμησω. Μπορω να βρω απο καπου πακετα με pois ωστε να μην χρειαζεται να τα κατεβαζω ενα ενα απο το site που υπαρχει στο 1ο ποστ?

Bασικα αυτο που μπορεις να κεναιες ειναι το εξης.

Αν εχεις πολλους χαρτες και τους χρησιμοποεις επειδη δεν ξερω καταποσο θα τους σηκωσει το προγραμμα μπορεις να τους εχεις σε φακελους στο pc σου με ετοιμα τα unl αρχεια ετσι ωστε οταν τα χρειαστει κανεις απλα ενα copy/paste και εισαι ετοιμος.