Jump to content

Εντοπισμός κινητού

TiNaKiCiOuS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδιά μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα gps για να εντοπίζεις τους άλλους που βρίσκονται με βάση το κινητο τους?(σήμα κλπ)Επείγον!!!!

Έχω κάτι υπόψην

http://3dtracking.net/

λέγεται 3d tracking.

Βασικά είναι επί πληρωμή, αλλά αν πας στα products μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Free tracking όπου σου επιτρέπει παρακολούθηση για 1 μόνο συσκευή.

Σου δίνει 2 αρχεία. Το ένα είναι το πρόγραμμα που θα βάλεις στο τηλέφωνο (φαντάζομαι επειδή μιλάς για GPS θα έχει smartphone δηλ τηλέφωνο-PDA) και θα το τρέξεις.Επίσης ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ για να στέλνει τα δεδομένα του GPS

Το άλλο το ανοίγεις μέσω του Google Earth.

Αφού ενεργοποιήσεις το πρόγραμμα και το βάλεις να συνδεθεί με την εταιρία, το Google Earth θα σου δείχνει real time που βρίσκεται η συσκευή.

Για να το κατεβάσεις απαιτείται μια απλή εγγραφή.

Το έχω δοκιμάσει και λέει...

[sIGPIC][/sIGPIC]Thessaloniki's Wireless Metropolitan Network member

a.k.a. TWMN community

pou kanw eggrafi? ego to 8elw sto pc m pos ginete auto?

http://free.3dtracking.net/account.aspx

Μπες εδώ και ακολούθα τις οδηγίες.

Όταν λες ότι το θες στο pc σου εννοείς να βλέπεις που βρίσκεται η συσκευή μέσω του pc?

Αυτό είναι απλό. Όταν κάνεις εγγραφή και μετά login θα μπεις σε μια νέα σελίδα. Εκεί θα υπάρχει κάπου μια επιλογή μενού download. Μέσα θα βρεις ένα αρχείο του Google Earth (ένα πρόγραμμα που αναπαριστά τη γη, αν κάνεις ζουμ σου δείχνει μέχρι και αυτοκίνητα, χρησιμοποιεί δορυφορικούς χάρτες)

Βάζεις το Google Earth στο pc σου, τρέχεις το αρχειάκι που κατέβασες και αν η συσκευή εκπέμπει σήμα, το Google Earth σου δείχνει που βρίσκεται η συσκευή πάνω σε όλη τη γη. :)

a.k.a. TWMN community

δλδ για να καταλαβω κι εγω...για να παρακολουθησεις το κινητο πρεπει να εχει gps? αλλιως δεν γινετε?
Απο 1/9/2009 απαγορεύονται τα greeklish.

Με το πρόγραμμα αυτό ναι.

Εγώ όμως δεν κατάλαβα τι θες εσύ.

Εχεις κινητό ή smartphone?

Αν έχεις smartphone τότε είναι πιθανό να έχεις και wifi και gps. Οπότε το πρόγραμμα σου κάνει.

Αν έχεις κινητό ή smartphone χωρίς wifi και gps τότε χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα το οποίο να λαμβάνει τις πληροφορίες από τις κυψέλες κινητής τηλεφωνίας των εταιριών και να στο μεταδίδει στο PC μέσω της εταιρίας κινητής.

Κάτι τέτοιο το έχει νομίζω μόνο η αστυνομία.

Αν όμως υπάρχει κάτι τέτοιο θα το βρω, γιατί είναι πολύ κουλ :P

a.k.a. TWMN community

Το πράγμα πάει ως εξής για τα smartphones

1η περίπτωση

Αν το smartphone εχει gps τότε η συσκευεί λαμβάνει τα δεδομένα (συντεταγμένες) και τα στέλνει υπό μορφή πακέτων μέσω της σύνδεσης ιντερνετ (είτε με wifi είτε με απλή σύνδεση ιντερνετ που έχουν τα κινητά, ΟΧΙ WAP) στην 3dtracking. Το google earth του υπολογιστή συνδέεται με την 3dtracking μεσω ιντερνετ και παίρνει τα δεδομένα (συντεταγμένες)

2η περίπτωση

Αν δεν έχεις gps προς στιγμήν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Υπάρχουν νόμοι που απαγορεύουν τον εντοπισμό συσκευών κινητής μέσω της σύνδεσής τους με τις κυψέλες κεραιών.

Αλλά και να επιτραπεί, είναι στο χέρι της εκάστοτε εταιρίας να προσφέρει αυτά τα δεδομένα.

Η συσκευή σου δεν γνωρίζει την τοποθεσία της αλλά η εταιρία και μόνο.

Αυτό που λες γίνεται θεωρητικά με πολλούς τρόπους.

Αν π.χ. υπάρχει μια υπηρεσία που σου δίνει τη θέση του κινητού (όπως η πιο πάνω) στο κινητό σου (χάρτες για κινητά βγαίνουν τώρα μόλις από Google)

Επίσης έχω ακούσει και για κινητά που εντοπίζουν την θέση τους χρησιμοποιώντας το wifi, αλλά πρέπει να υπάρχουν πολλές κεραίες τριγύρω.

Τέλος, θεωρητικά, μπορείς να υπολογίσεις την απόσταση ενός κινητού από ένα άλλο, μέσω wifi πάλι. Απλώς πρέπει να τρέχει το ανάλογο λογισμικό και στα δυο.

Last but not least η google έχει βγάλει το google mobile σε βετα έκδοση. Αυτό είναι χάρτες που μπορείς να κατεβάσεις αν το κινητό σου έχει συνδεση ιντερνετ. Επίσης υπάρχει και η επιλογή να ενεργοποιήσεις tracking του κινητού στο ίδιο το κινητό, ώστε σε συνδιασμό με τους χάρτες να χρησιμεύει ως navigation system.

Δουλεύει σε beta έκδοση με ακρίβεια από 3-10 μέτρα. Αν όμως έχεις 3g ή καλύτερο η ακρίβεια πάει 1-5 μέτρα.

Και όλα αυτά χωρίς gps

Φαντάζομαι ότι αν διαδοθεί το πρόγραμμα αυτό, δεν θα αργήσουμε να έχουμε και εντοπισμό κινητών από τρίτους (παράνομα τουλάχιστον)

a.k.a. TWMN community

• 2 years later...

to kinito mou paei.mou to klepsane.prin apo 3 edbomades to agorasa.paizei kapoios tropos mesw tou gps-gprs pou diathetei se synergasia me tin vodafone kai tin nokia na mporesw na vrw pou vrisketai ayti tin stigmi?epsaxna arketi wra gia na vrw auta arx..... alla tipota.piga astinomia kai meta ta gnwsta.ekane klisi o filos mou pou imastan mazi kai to sikwsan an auto voithaei kapou.

voitheia......

to kinito mou paei.mou to klepsane.prin apo 3 edbomades to agorasa.paizei kapoios tropos mesw tou gps-gprs pou diathetei se synergasia me tin vodafone kai tin nokia na mporesw na vrw pou vrisketai ayti tin stigmi?epsaxna arketi wra gia na vrw auta arx..... alla tipota.piga astinomia kai meta ta gnwsta.ekane klisi o filos mou pou imastan mazi kai to sikwsan an auto voithaei kapou.

voitheia......

Κάτσε γιατί κάτι δεν πιάνω. Το κινητό το έκλεψαν, αλλά μετά όταν πήρατε τηλέφωνο στον δικό σου αριθμό το σήκωσαν αυτοί που το έκλεψαν λογικά, κάτι που σημαίνει ότι δεν έβγαλαν την δικιά σου SIM... Μπορεί να σε βοηθήσει κάπου αυτό, αλλά δεν ξέρω πως και δεν είμαι σίγουρος αν όντως γίνεται.

Απλά αν σε βοηθάει, κάνε ένα ποστ κι ΕΔΩ, που το θέμα ασχολείται πιο πολύ με τις κλοπές και αν γίνεται μην γράψεις με greeklish γιατί θα σου σβήσουν το μήνυμα (υπάρχει σχετικός κανόνας στους κανόνες του forum ;)).

Για άλλες κλοπές που έχουν αναφερθεί στο θέμα που σου έδωσα παραπάνω δεν βρέθηκε κάποια λύση, αλλά εσένα μπορεί να σε βοηθήσει το γεγονός ότι η SIM σου είναι μέσα. Από την αστυνομία δεν ξέρω πόσα μπορείς να περιμένεις, γιατί αν δεν έχεις κάποιο φίλο εκεί, είναι λίγο απίθανο να ασχοληθούν με κλεμμένο κινητό... Αν και με τη βοήθεια του παρόχου (vodafone, cosmote, ότι έχεις), της Nokia και της αστυνομίας, θα είναι πολύ απλό να το εντοπίσεις, το δύσκολο είναι να πείσεις αυτούς να βοηθήσουν. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...

Αν έχεις και το ΙΜΕΙ για να δηλώσεις την απώλεια ακόμα καλύτερα νομίζω. Δεν ξέρω και πολλά, αλλά τώρα δεν μου έρχεται κάτι άλλο.

my Desktop PC: Intel Core I7-920 2.66GHz - OCZ Gold Low Voltage 6GB 1600MHz - Sapphire 5850 SVGA 1GB - Asus P6T - 2XWD Caviar Blue 640GB - Windows 7 Professional 64bit GR

my Phones: HTC HD (Dutty's HD WM6.5 Leo Holly Grail R0) - HTC Desire AMOLED (AOSP Oxygen v2.0.3 Android 2.3 Gingerbread)

Σταύρος

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...