Jump to content

Vista,Snmp,Solarwinds και ένα cisco 876

geofromalimos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρε παιδιά ειλικρινά έχω χάσει τη μπάλλα...Δεν ξέρω αν φταίνε τα vista ή κάτι άλλο αλλά θα τρελλαθώ:

Ρυθμίζω ένα router cisco 876 μέσω κονσόλας από σταθερό pc ως εξής:

1.Του βάζω ένα vlan με ip 10.80.19.1

2.Του ανεβάζω το eth0

3.Του βάζω και ένα snmp community string RW

Στα καπάκια συνδέω ένα καλώδιο lan από το eth0 στο laptop μου το οποίο έχει ip 10.80.19.100.

Μέχρι εδώ όλα οκ!Ping και από της δύο μεριές 100% success!

1.Ανοίγω το Solarwinds να στείλω ένα configuration στο cisco και εδώ το πρώτο κουλό:

Παίρνει τα μισά!Πχ αλλάζει το hostname αλλά κρατάει τα vlan!

Εντάξει λέω...Θα είναι λάθος το configuration!Κι όμως ήταν μια χαρά!Το έβαλα όμως με άλλο τρόπο:Του έδωσα ένα ip route το έβαλα στο δίκτυο,του έκανα το upload δικτυακά από pc με XP(όχι κατευθείαν από το eth 0) και όλα ΟΚ!

2.Αυτά έγιναν χθες!Σήμερα το Solarwinds ΟΥΤΕ ΚΑΝ έστελνε το configuration στο cisco αλλά αντιθέτως μου έλεγε και κάτι για session timeout.Από τη μεριά του router όλα οκ αλλά έβγαζε ένα nonvolatile memory error αν θυμάμαι καλά!Εντάξει λέω ας δοκιμάσω πάλι να του δώσω το iproute κτλ.ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!

Ρε παιδιά έχω τρελαθεί τι λέτε να φταίει?

1.Το ότι το στέλνω απευθείας από το eth0?

2.To snmp των vista?

3.Το Solarwinds?

4.Κάτι άλλο?

Ειλικρινά έφτασα σε σημείο να δοκιμάζω κάτι απίστευτες εντολές που ούτε καν ήξερα ότι υπήρχαν!!!!!Καμιά ιδέα?

Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._

Για να έχω επιτυχές ping μεταξύ cisco876 και pc με τον πρώτο τρόπο που περιέγραψα σημαίνει ότι έχω ήδη βάλει default gateway τον router!Σίγουρα δεν είναι θέμα δικτυακών ρυθμίσεων του router ή του laptop μου. Κάτι παίζει ή με το SNMP των vista ή με τον tftp ο οποίος κάπου τρώει κόλλημα...

ΥΓ:Εννοείται πως όσο έκανα τα παραπάνω το firewall ήταν κλειστό...

Ρε παιδιά δεν καταλάβατε τι γράφω παραπάνω?Ορίστε λοιπόν σχηματικά το προβλημα:

http://www.imageshack.gr/files/gbydflkesy5e0nsw1wku.jpg

Όταν κάνω λοιπόν αυτή τη συνδεσμολογία,στέλνω το configuration από το pc με τα vista μέσω solarwinds και το router παίρνει ή τα μισά από όσα έστειλα ή τίποτα!

Εννοείται ότι έχω off firewalls κτλ και σωστό το configuration.Μην μου πει κανείς πάλι απάντηση του τύπου "η μάσκα είναι σωστή" ή κάτι τέτοιο...Αλλού είναι το θέμα.Ή με το snmp ή με τον tftp ή με κάτι στα vista.

Οι φίλοι παραπάνω, προσπαθούν να σε βοηθήσουν, μην τους παίρνεις απ' τα μούτρα. Μου μυρίζει ότι κάτι παίζει με τα Βίστα ή καλύτερα με το SolarWinds στα βίστα. Τα πρωτόκολλα λογικά δεν έχουν να κάνουν με το πρόβλημα σου, πρέπει να παίζουν κανονικότατα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να googlάρεις ή να πας στo site της solarwinds και να δεις μήπως έχουν άλλο το ίδιο πρόβλημα. Αν το έχεις κάνει ήδη και δεν έχεις βρει τίποτα, δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο.

Πολύ κουφό μου ακούγετε πάντως να σου στέλνει τα μισα, το τίποτα το καταλαβαίνω, τα μισά όμως??? Με κονσόλα απ' ευθείας όχι από solarwinds έχεις δοκιμάσει από τα βίστα? (telnet)?

nonvolatile memory error το βγάζουν τα cisco όταν υπάρχει πρόβλημα στο configuration

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Δεν έπιασα κανέναν από τα μούτρα!Απλώς θέλω να ξεκαθαρίσω τι μπορεί να φταίει!Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκε κανείς,αν ναι ζητώ συγγνώμη!

Δεν έστειλα απευθείας από κονσόλα confiuration μέσω Solarwinds.Είχα φτάσει και στα όρια τσαντίλας!LoL!Απλώς συμβιβάστικα με το να βάζω το 876 στο δίκτυο και να του στέλνω το configuration από pc του δικτύου με XP!Βέβαια έχω καμια 10αριά ακόμα να σετάρω οπότε θα το ψάξω ακόμα περισσότερο σύντομα!