dj_aris Δημοσιεύτηκε November 21, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 21, 2007 Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσω κάπως μια παλιά 15άρα lcd που μου περίσσεψε από καμμένο laptop? Την έχω αφαιρέσει από το υπόλοιπο λαπτοπ, αλλά έχω δυο βύσματα, ένα τροφοδοσίας και ένα προφανώς για το σήμα αλλά δεν ξέρω που και πως να τα συνδέσω. Το laptop ήταν ένα acer 1605dlc, από τότε που έβγαιναν 15'' και όχι 15,4'' καμιά ιδέα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. November 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2007 Ο μόνος τρόπος είναι να βρεις ένα μεταχειρισμένο μόνιτορ από το ίδιο μοντέλο υπολογιστή που έχεις ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας.Διαφορετικά θα αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dj_aris Δημ. November 21, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2007 Όχι δε με κατάλαβες! μου περισσεύει μια οθόνη λαπτοπ! αυτή η οθόνη λοιπόν ήταν προορισμένη για εσωτερική χρήση (ήταν η οθόνη του λαπτοπ!), οπότε τα βύσματα τροφοδοσίας και σήματος είναι ειδικά φτιαγμένα για να κουμπώνουν στη συγκεκριμένη μητρική που είχε εκείνο το λάπτοπ. Όμως, το λάπτοπ πετάχτηκε και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί παρόμοιο (είναι πολύ παλιό). Η οθόνη όμως δουλεύει κανονικότατα και προκειμένου να την πετάξω θα μπορούσα να τη μετατρέψω σε μόνιτορ άλλου υπολογιστή. Απλά θέλω να μάθω αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας για αυτά τα βύσματα ή αν μπορούμε να ξέρουμε τα χρώματα από τ καλωδιάκια της οθόνης σε τι αντιστοιχούν ώστε να φτιάξω εγώ έναν! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. November 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2007 Καμία φωτό από τα βύσματα; Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lumens Δημ. November 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2007 http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/2/98801 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dj_aris Δημ. November 26, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2007 Καμία φωτό από τα βύσματα; Tις έβγαλα όσο πιο καθαρές γινόταν. Προφανώς το πολύχρωμο ειναι τροφοδοσίας (backlit) ενώ το άλλο είναι για το σήμα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dj_aris Δημ. December 3, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2007 Κανείς βρε παιδιά;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aijivl Δημ. December 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2007 Δυστυχώς κάτι τέτοιο φαντάζει πολυ δύσκολο, ειδικότερα αν δεν έχεις προηγμένες γνώσεις ραδιοηλεκτρονικού και ένα μεγάλο πλήθος εργαλείων. οι οθόνες των λάπτοπ κατασκευάζονται με τεράστιο περιορισμό στις δυνατοτητες και δένουν ακριβως με το υπόλοιπο λαπτοπ. Η τροφοδοσία είναι εύκολη αν μελέτησεις το κάθε καλωδιάκι ποσων V είναι και ποια είναι γειώσεις. Για το άλλο καλώδιο θέλει μεγάλη μελέτη με τις συχνότητες και τα χρώματα, πληροφορίες που δεν γνωρίζω αν διαφέρουν απο κατασκευστη σε κατασκευαστή η απο μοντέλο σε μοντέλο. Ακόμα χρειάζεσαι συστοιχία συστημάτων που θα μετατρέψουν τις συχνότητες της πηγαίας συσκευής, ακόμα χειρότερα αν το μόνιτορ δεν είναι φτιαγμένο πάνω σε πρότυπα. πολυλόγησα, η τιμή όλων αυτών θα σε κάνει να το σκέφτεσαι ως hobby ή καλύτερα: http://img153.imageshack.us/img153/2648/monitorarchvc1.jpg Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts