Jump to content

Φορολογία / Τεκμήρια / Τέλη Κυκλοφορίας

dio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

σκεψου εμενα που περιμενω 4χρονια να παρω αμαξι....οχι macbook!!! αυριο παω με μηχανικο να το δω και την αλλη βδομαδα σκοπευα να το παρω....αλλα τωρα μαλλον γιοκ!!!

στα ιδια χαλια ειμαι και γω,το περιμενω πως και πως και τωρα παλι αναμονη.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 494
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

σκεψου εμενα που περιμενω 4χρονια να παρω αμαξι....οχι macbook!!! αυριο παω με μηχανικο να το δω και την αλλη βδομαδα σκοπευα να το παρω....αλλα τωρα μαλλον γιοκ!!!

Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, τη φασαρία την κάνουν αυτοί που έχουν πάνω από 2000 κυβικά.

κανεις δε μου πουλαει τιποτα,τωρα οτι γινεται βγαινει στη φορα,αν δεν ηταν μαυρο χαλι η οικονομια απο αυτα που εφαγαν 20 χρονια τωρα θα μιλαγαμε για μια πολυ δυνατη οικονομια,ομως βλεπεις στο παρελθον ολοι εμπαιναν στις δημοσιες υπηρεσιες απο τα παραθυρα με 1-2 τενεκεδες λαδι :lol::lol: εφαγαν τοσο πολυ που τωρα εχεις μια οικονομια να σερνεται,δυστυχως ετσι ειναι,θα περιμενεις για πολυ καιρο ακομα μεχρι να γινουν τα πραγματα οπως τα θες.

Κάτσε ρε φίλε εγώ δηλαδή που μπήκα στο δημόσιο (δεν μπήκα αλλά για χάρην της κουβέντας) ξεζούμισα το δημόσιο; Αν εννοείς τους μεγαλοδιεθυντάδες με τους παχυλούς μισθούς τότε θα συμφωνήσω, μόνο που αυτοί δεν μπήκαν από το παράθυρο αλλά κανονικά από την πόρτα σαν κύριοι. Και έφυγαν σαν κύριοι και τη θέση τους πήραν άλλοι "κύριοι".

Όσο για το ότι σε 20 χρόνια η οικονομία θα γίνει πουλάκι και θα πετάει, έχω να σου πω ότι δεν θα γίνει γιατί μέχρι τότε θα'χουν ανέβει οι άλλοι και θα λένε εμείς θέλουμε άλλα 20 χρόνια για να ξεχρεώσουμε όσα έφαγαν οι νυν και μετά θα ξανανέβουν οι νυν και πάει λέγοντας.

Δεν έχω κάτι να πω, γιατί όλοι κάτι λένε. Έχω όμως να κάνω, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα.

Κάτσε ρε φίλε εγώ δηλαδή που μπήκα στο δημόσιο (δεν μπήκα αλλά για χάρην της κουβέντας) ξεζούμισα το δημόσιο; Αν εννοείς τους μεγαλοδιεθυντάδες με τους παχυλούς μισθούς τότε θα συμφωνήσω, μόνο που αυτοί δεν μπήκαν από το παράθυρο αλλά κανονικά από την πόρτα σαν κύριοι. Και έφυγαν σαν κύριοι και τη θέση τους πήραν άλλοι "κύριοι".

Όσο για το ότι σε 20 χρόνια η οικονομία θα γίνει πουλάκι και θα πετάει, έχω να σου πω ότι δεν θα γίνει γιατί μέχρι τότε θα'χουν ανέβει οι άλλοι και θα λένε εμείς θέλουμε άλλα 20 χρόνια για να ξεχρεώσουμε όσα έφαγαν οι νυν και μετά θα ξανανέβουν οι νυν και πάει λέγοντας.

τοτε υπηρχε ενα χαος,τωρα παει να μπει μια ταξη στη χαωδη κατασταση του παρελθοντος,δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα.σαφως και θα τρωνε οσοι ανεβαινουν εξουσια,για χαζο τον περασες τον ελληνα πολιτικο;:lol:

Ο Έλληνας πολίτης όσο ακριβή και να ειναι η διασκέδαση θα βγαίνει και θα πηγαίνει και στα μπουζούκια και στα καλύτερα club και ας πληρώνει και με δανεικά...

Εγώ πάντως από γνωστούς και φίλους που βλέπω έχουν περιορίσει σημαντικά τα μπουζούκια, παλιά ο κόσμος πήγαινε και έβλεπε 3-4 σχήματα τη σεζόν, τώρα 1 και με το ζόρι. Δεν ξέρω αν έχεις άλλα δείγματα πάνω σ'αυτό

Δε βλέπω οι ακριβές τιμές να τον εμποδίζουν να αγοράσει και 2ο και 3ο ακρίβο αυτοκίνητο.

Για κοίτα λίγο εδώ http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=17&art_id=8294 και πες μου αν εσύ θεωρείς ακριβά αυτοκίνητα τα astra, corsa, yaris, i10, swift, octavia getz, panta κλπ. Πλην του golf η πλειοψηφία προτιμάει χιλιοτετρακοσαράκια που δεν καίνε πολύ και είναι κοντά στις οικονομικές του δυνατότητες, διαφωνείς;

Ούτε να σταμάτησαν να έρχονται αυτοκίνητα απο το εξωτερικό λόγω υψηλών φόρων.

Αυτό δεν το πολυκατάλαβα αλλά προφανώς συμφωνούμε, προτιμάμε να τα φέρνουμε απέξω (τα μεγάλου κυβισμού) γιατί εδώ οι αντιπροσωπίες βαράνε τις τιμές όσο γουστάρουν, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, βεβαίως-βεβαίως.

Δεν είναι θέμα εσόδων του κράτους φίλε μου. Το θέμα είναι να περιοριστεί ο ίδιος ο πολίτης.

Κατά τη γνώμη σου δεν έχει περιοριστεί ήδη αρκετά;;

Είναι η νοοτροπία του Έλληνα που απαιτεί να τα έχει όλα.

Συγγνώμη, εσύ σαν Έλληνας πιστεύεις ότι δεν τα αξίζεις; Υποτιμάς τον εαυτό σου φίλε μου.

Θέλει το καλό σπίτι, το καλό αυτοκίνητο, το καλό club, το καλό εστιατόριο, το ακριβό κινητό, την ακριβή τηλεόραση, τα ακριβά ρούχα. Δεν παιζει κανένα ρόλο που ο μισθός είναι 700 ευρώ, όλοι έχουν δικαίωμα στην πολυτέλεια...

Το καλό σπίτι που το βλέπεις, φρεσκοπαντρεμένα ζευγάρια αναγκάζονται να μείνουν με τους γονείς τους ακριβώς γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσουν δικό τους (να χτίσουν ούτε λόγος).

Εγώ από την άλλη βλέπω ότι ο κόσμος τρώει σε budget εστιατόρια, τα οποία και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Για να μην πω ότι τα σουβλατζήδικα ξαναπήραν τα πάνω τους.

Στο ακριβό κινητό θα συμφωνήσω, και στην τηλεόραση, αλλά στο κάτω-κάτω η τηλεόραση είναι πλέον η κύρια διασκέδαση του Έλληνα, ας έχει μια καλή τουλάχιστον.

Ακριβά ρούχα; Ξέρεις πλεον ποιοι είναι οι κύριοι πελάτες των κινέζικων καταστημάτων; Θα σε βοηθήσω, οι Έλληνες φίλε μου. Μετά την αρχική επιφύλαξη όλο και περισσότεροι από τους συνανθρώπους μας στρέφονται στα "φτηνιάρηκα" ρούχα. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη με τόση μεγάλη αποδοχή στα Κινέζικα προϊόντα. Και δεν είναι οι τσιγγουνιά, μόνο τσιγγούνηδες δεν ήμαστε!

Ναι φίλε μου όλοι έχουμε δικαίωμα στην πολυτέλεια, μόνο που δεν θα'πρεπε όλα αυτά να τα θεωρούμε πολυτέλεια...

Χωρίς καμιά διάθεση για αντιπαράθεση.

Δεν έχω κάτι να πω, γιατί όλοι κάτι λένε. Έχω όμως να κάνω, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα.

για χαζο τον περασες τον ελληνα πολιτικο;:lol:

Εμ εδώ είναι η ουσία του πράγματος, αφου ο Έλληνας πολιτικός δεν είναι χαζός, γιατί ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι; Αν θεωρείται of topic σταματάω.

Εμ εδώ είναι η ουσία του πράγματος, αφου ο Έλληνας πολιτικός δεν είναι χαζός, γιατί ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι; Αν θεωρείται of topic σταματάω.

εσυ τα συντηρητικα ενος κρουασαν η ενος τσουρεκιου γιατι τα τρως;αφου ξερεις τι εχει αυτο που τρως,γιατι το τρως;:lol: λαθος ερωτηση εκανες φιλε μου

εσυ τα συντηρητικα ενος κρουασαν η ενος τσουρεκιου γιατι τα τρως;αφου ξερεις τι εχει αυτο που τρως,γιατι το τρως;:lol: λαθος ερωτηση εκανες φιλε μου

Φίλε μου δεν τα τρώω... αλλά τί σχέση έχει αυτό;

Φίλε μου δεν τα τρώω... αλλά τί σχέση έχει αυτό;

ε οτι τρως με συντηρητικα γιατι το τρως;ρωτησες γιατι τους ψηφιζουν αφου ξερουν οτι τα τρωνε τα λεφτα,και σου κανω μια αναλογη ερωτηση,απαντησε μου,μπορεις;;:) ο ψηφοφορος ξερει τι γινεται κι ομως τους ψηφιζει,εσυ ξερεις τι τρως κι ομως συνεχιζεις να το τρως.

ε οτι τρως με συντηρητικα γιατι το τρως;ρωτησες γιατι τους ψηφιζουν αφου ξερουν οτι τα τρωνε τα λεφτα,και σου κανω μια αναλογη ερωτηση,απαντησε μου,μπορεις;;:)

Όταν έχω επιλογή, αποφεύγω να τρώω συντηρητικά, τώρα αν βάζουν συντηρητηκά σε αυτά που υποτίθεται ότι δεν έχουν, δεν το ξέρω.

Αν εννοείς γιατί γενικά ο κόσμος τρώει συντηρητικά, θα σου πω επειδή κάνουν νόστιμο το φαγητό και το κάνουν να διατηρείται περισσότερο καιρό αλλά πιστεύεις ότι ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους επειδή είναι νόστιμοι ή μήπως δεν έχουμε άλλη επιλογή; Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου...

Όταν έχω επιλογή, αποφεύγω να τρώω συντηρητικά, τώρα αν βάζουν συντηρητηκά σε αυτά που υποτίθεται ότι δεν έχουν, δεν το ξέρω.

Αν εννοείς γιατί γενικά ο κόσμος τρώει συντηρητικά, θα σου πω επειδή κάνουν νόστιμο το φαγητό και το κάνουν να διατηρείται περισσότερο καιρό αλλά πιστεύεις ότι ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους επειδή είναι νόστιμοι ή μήπως δεν έχουμε άλλη επιλογή; Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου...

εγω δε καταλαβαινω την ερωτηση σου,και που ξερω εγω οτι εσυ δε τρως τροφιμα με συντηρητικα;επειδη το γραφεις στο φορουμ;εγω μιλαω για το γενικο συνολο που τρωει οτι τροφιμο εχει συντηρητικο,οποτε ειναι ιδιο με αυτο που ρωτας.τι δε καταλαβαινεις;στη μια περιπτωση τρωμε τροφιμα με συντηρητικα πραγμα που ξερουμε και στην αλλη ψηφιζουμε αυτους που ξερουμε οτι μας τα τρωνε.πες μου τι δε καταλαβαινεις;ΕΠΙΛΟΓΗ εχει και στη ψηφο ο ψηφοφορος(οποτε ; ) δεν εχει μονο στα τροφιμα που παιρνει.

Εγώ πάντως από γνωστούς και φίλους που βλέπω έχουν περιορίσει σημαντικά τα μπουζούκια, παλιά ο κόσμος πήγαινε και έβλεπε 3-4 σχήματα τη σεζόν, τώρα 1 και με το ζόρι. Δεν ξέρω αν έχεις άλλα δείγματα πάνω σ'αυτό

Για κοίτα λίγο εδώ http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=17&art_id=8294 και πες μου αν εσύ θεωρείς ακριβά αυτοκίνητα τα astra, corsa, yaris, i10, swift, octavia getz, panta κλπ. Πλην του golf η πλειοψηφία προτιμάει χιλιοτετρακοσαράκια που δεν καίνε πολύ και είναι κοντά στις οικονομικές του δυνατότητες, διαφωνείς;

Αυτό δεν το πολυκατάλαβα αλλά προφανώς συμφωνούμε, προτιμάμε να τα φέρνουμε απέξω (τα μεγάλου κυβισμού) γιατί εδώ οι αντιπροσωπίες βαράνε τις τιμές όσο γουστάρουν, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, βεβαίως-βεβαίως.

Κατά τη γνώμη σου δεν έχει περιοριστεί ήδη αρκετά;;

Συγγνώμη, εσύ σαν Έλληνας πιστεύεις ότι δεν τα αξίζεις; Υποτιμάς τον εαυτό σου φίλε μου.

Το καλό σπίτι που το βλέπεις, φρεσκοπαντρεμένα ζευγάρια αναγκάζονται να μείνουν με τους γονείς τους ακριβώς γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσουν δικό τους (να χτίσουν ούτε λόγος).

Εγώ από την άλλη βλέπω ότι ο κόσμος τρώει σε budget εστιατόρια, τα οποία και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Για να μην πω ότι τα σουβλατζήδικα ξαναπήραν τα πάνω τους.

Στο ακριβό κινητό θα συμφωνήσω, και στην τηλεόραση, αλλά στο κάτω-κάτω η τηλεόραση είναι πλέον η κύρια διασκέδαση του Έλληνα, ας έχει μια καλή τουλάχιστον.

Ακριβά ρούχα; Ξέρεις πλεον ποιοι είναι οι κύριοι πελάτες των κινέζικων καταστημάτων; Θα σε βοηθήσω, οι Έλληνες φίλε μου. Μετά την αρχική επιφύλαξη όλο και περισσότεροι από τους συνανθρώπους μας στρέφονται στα "φτηνιάρηκα" ρούχα. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη με τόση μεγάλη αποδοχή στα Κινέζικα προϊόντα. Και δεν είναι οι τσιγγουνιά, μόνο τσιγγούνηδες δεν ήμαστε!

Ναι φίλε μου όλοι έχουμε δικαίωμα στην πολυτέλεια, μόνο που δεν θα'πρεπε όλα αυτά να τα θεωρούμε πολυτέλεια...

Χωρίς καμιά διάθεση για αντιπαράθεση.

+1 με καλυψες απολυτα.

ολοι εχουν μειωσει σε μεγαλο βαθμο τις εξοδους τους οσον αφορα τη διασκεδαση.Μην κοιτας τους φοιτητες που ειναι συνεχεια σε club και μπουζουκια, δεν συντηρουνται μονοι τους.

Στα αυτοκινητα ολοι κοιταν το οικονομικοτερο σε καταναλωση δηλαδη 1400-1600.Υπαρχουν βεβαια και εξερεσεις που παιρνουν δανεια κλπ για να παρουν αμαξαρα χωρις να μπορουν να το καλυψουν αλλα ειναι λιγοι μεσα στο συνολο.Τα αυτοκινητα που ερχονται απ εξω βγαινουν σαν συνολο τιμης πανω-κατω με τις εδω τιμες αλλα τα προτιμουν λογω περισσοτερου εξοπλισμου και καλυτερης καταστασης.Για τις τηλεορασεις και τα κινητα τι κουφο παραδειγμα ηταν παλι αυτο???Με τις επιδοτησεις οσον αφορα τα κινητα μπορει καποιος να παρει ενα πολυ καλο κινητο χωρις να δωσει πανω απο 200 ευρω.Οσο για τις τηλεορασεις εχουν πεσει αρκετα οι τιμες και μπορουν να αποκτηθουν ευκολα με τις ατοκες δοσεις που προσφερονται.Επισης αυτα τα λεφτα τα δινεις μια φορα,δεν θα περνεις κινητο και τηλεοραση καθε χρονο οποτε μπορεις να βαζεις καποια χρηματα στην ακρη και να τα αποκτησεις.Αυτα πλεον δεν ειναι ειδος πολυτελειας,ειδος πολυτελειας εχουν γινει καποια τροφημα,λαχανικα κλπ των οποιων οι τιμες ειναι απαραδεκτες και τωρα θελουν να δινουμε και εναν εξτρα φορο για να εχουμε και αυτοκινητο.

Αληθεια johner που ζεις????Γιατι για να ζεις στη συγκεκριμενη χωρα και να μην καταλαβαινεις πως ζει ο ''μεσος'' πολιτης και να σου φαινετε πως το τεκμηριο θα λυσει τα προβληματα μου φαινεται λιγο περιεργο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

εγω δε καταλαβαινω την ερωτηση σου,και που ξερω εγω οτι εσυ δε τρως τροφιμα με συντηρητικα;επειδη το γραφεις στο φορουμ;εγω μιλαω για το γενικο συνολο που τρωει οτι τροφιμο εχει συντηρητικο,οποτε ειναι ιδιο με αυτο που ρωτας.τι δε καταλαβαινεις;στη μια περιπτωση τρωμε τροφιμα με συντηρητικα πραγμα που ξερουμε και στην αλλη ψηφιζουμε αυτους που ξερουμε οτι μας τα τρωνε.πες μου τι δε καταλαβαινεις;ΕΠΙΛΟΓΗ εχει και στη ψηφο ο ψηφοφορος(οποτε ; ) δεν εχει μονο στα τροφιμα που παιρνει.

Προφανώς λέμε το ίδιο πράγμα, αφού έχει επιλογή ο ψηφοφόρος, γιατί κάνει πάντα το ίδιο λάθος; Κοίτα, αν είναι να μην με πιστεύεις τί με ρωτάς; Για να σου πω αυτό που θέλεις να ακούσεις ντε και καλά; Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται αν έχει συντητητικά τα φαγητά που τώει, δεν ενδιαφέρεται και για τους πολιτικούς που τα τρώνε; Αν είναι έτσι, τότε καλά κάνει και τα παθαίνει και να μην γκρινιάζει καθόλου. Πού διαφωνείς με αυτά που λέω;

Τί λογική είναι αυτή, επειδή δηλαδή κάποιος καπνίζει ή τρώει τρόφημα με συντηρητικά πρέπει να ανέχεται και την εκμετάλευση;

Προφανώς λέμε το ίδιο πράγμα, αφού έχει επιλογή ο ψηφοφόρος, γιατί κάνει πάντα το ίδιο λάθος; Κοίτα, αν είναι να μην με πιστεύεις τί με ρωτάς; Για να σου πω αυτό που θέλεις να ακούσεις ντε και καλά; Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται αν έχει συντητητικά τα φαγητά που τώει, δεν ενδιαφέρεται και για τους πολιτικούς που τα τρώνε; Αν είναι έτσι, τότε καλά κάνει και τα παθαίνει και να μην γκρινιάζει καθόλου. Πού διαφωνείς με αυτά που λέω;

Τί λογική είναι αυτή, επειδή δηλαδή κάποιος καπνίζει ή τρώει τρόφημα με συντηρητικά πρέπει να ανέχεται και την εκμετάλευση;

μια χαρα,απο τη στιγμη που τους ψηφιζεις δε θα γκρινιαζεις κλασσικε ελληναρα,ετσι δεν ειναι;απο τη στιγμη που λες οτι κανει το ιδιο λαθος συνεχεια ψηφιζοντας τους "κλεφτες" τοτε δε πρεπει να γκρινιαζει γιατι αυτος τους εχει βαλει στην εξουσια.

μια χαρα,απο τη στιγμη που τους ψηφιζεις δε θα γκρινιαζεις κλασσικε ελληναρα,ετσι δεν ειναι;απο τη στιγμη που λες οτι κανει το ιδιο λαθος συνεχεια ψηφιζοντας τους "κλεφτες" τοτε δε πρεπει να γκρινιαζει γιατι αυτος τους εχει βαλει στην εξουσια.

Εγώ δεν τους ψηφίζω και δεν γκρινιάζω για την επιλογή μου, εσύ που τους ψηφίζεις και μετά μπαίνεις εδώ και τους τα χώνεις, θα τους ξαναψηφίσεις;

Εγώ δεν τους ψηφίζω και δεν γκρινιάζω για την επιλογή μου, εσύ που τους ψηφίζεις και μετά μπαίνεις εδώ και τους τα χώνεις, θα τους ξαναψηφίσεις;

γιατι ειδες τι ψηφιζω εγω και το λες;η μηπως ειδες να τα χωνω σε καποιον;εγω τα χωνω στους ελληναρες που μια ζωη κλαιγονται αλλα ουτε γιατι κλαιγονται δε ξερουν αυτοι.

γιατι ειδες τι ψηφιζω εγω και το λες;η μηπως ειδες να τα χωνω σε καποιον;εγω τα χωνω στους ελληναρες που μια ζωη κλαιγονται αλλα ουτε γιατι κλαιγονται δε ξερουν αυτοι.

Ωραία, καταλήξαμε κάπου, σ'αυτό συμφωνώ και'γω, τους ψηφίζουν και μετά κλαίγονται, τους ξαναψηφίζουν και μετά ξανακλαίγονται. Και στο τέλος δεν θυμούνται ούτε το λόγο.

Καλά το θέμα έχει ξεφύγει εντελώς...

Sorry, σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου..

Άντε, καλό βράδυ.

τελος καλο ολα καλα,στα μισα απ'οτι ηταν θα πανε τα τεκμηρια,πολυ καλο αυτο.αυτα που λεγαμε τελικα επιβεβαιωθηκαν

http://www.protothema.gr/content.php?id=14808

Μια ερώτηση... για τους φοιτητές που έχουν στο όνομά τους όχημα μικρού κυβισμού (ως συνήθως) αλλά μηδενικό εισόδημα (ως συνήθως), τι γίνεται;

Μέχρι τώρα ξέρω ότι δεν υπήρχε πρόβλημα εφόσον το αυτοκίνητο ήταν αξίας κάτω των 5500€ (νομίζω).

Τώρα τι γίνεται; Τα τεκμήρια ισχύουν για όλους με τον ίδιο τρόπο; Εγώ ξαφνικά αποκτώ θεωρητικό εισόδημα; :blink:

Και το λες καλό αυτό;

Παντα αυτο δεν γινεται στην Ελλαδα ?!

Οταν ειναι να επιβληθουν νεα μετρα πρωτα φροντιζουν να διαρρευσουν απο "κυκλους του υπουργειου" ενα τρομακτικο σεναριο κ μετα ερχεται ο υπουργουλης μας, σαν καλος σαμαρειτης, να μας σωσει εφαρμοζοντας τα μισα απο αυτα που αρχικα ειχαν διαρρευσει ;)

Μια ερώτηση... για τους φοιτητές που έχουν στο όνομά τους όχημα μικρού κυβισμού (ως συνήθως) αλλά μηδενικό εισόδημα (ως συνήθως), τι γίνεται;

Μέχρι τώρα ξέρω ότι δεν υπήρχε πρόβλημα εφόσον το αυτοκίνητο ήταν αξίας κάτω των 5500€ (νομίζω).

Τώρα τι γίνεται; Τα τεκμήρια ισχύουν για όλους με τον ίδιο τρόπο; Εγώ ξαφνικά αποκτώ θεωρητικό εισόδημα; :blink:

Το 2000 που ειχα ενα 1.100 cc (σαν φοιτητης) κ ισχυαν τα τεκμηρια, ειχα εφορια ~50 ευρω το χρονο.

Αλήθεια τί γίνεται σ' αυτή την περίπτωση; Σύμφωνα με το άρθρο τα 1100 cc θα έχουν τεκμαρτό εισόδημα 3050 €, αν κάποιος έχει "μηδενικά εισοδήματα" δηλαδή δεν έχει επάγγελμα μήπως έχει αφορολόγητο;

Η παγίδα που δεν πολυλέγεται είναι ότι όσοι φορολογηθούν με τεκμαρτό εισόδημα (δηλαδή τα τεκμήρια βγάλουν μεγαλύτερο ποσό από αυτό που θα δηλώσουν κανονικά) πληρώνουν και 50% προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά... από την άλλη πιστεύω να μπορεί κανείς να επικαλεστεί αποταμίευση από παλιότερα χρόνια όπως γίνεται και τώρα...αρκεί να είχε εισόδημα.

Read The F...ing Manual First

@Gre

Eγω αυτη τη στιγμη δεν εχω εισοδηματα στην Ελλαδα, αλλα μεγαλωσα σε οικογενεια μισθωτων και οταν/αν επιστρεψω θα ειμαι πιθανοτατα μισθωτος. Εχω λοιπον βαρεθει την νοοτροπια ολων αυτων των ελ. επαγγελματιων που παρασιτοζωουν, διαφορους γιατρους και δικηγορους που δηλωναν 4-5000  εισοδημα...Νομιζω οτι τα νεα μετρα αυτους προσπαθουν να πληξουν.

Και για να ερθω και στο θεμα μας, ναι πιστευω οτι τα τεκμηρια μπορουν να ειναι μια λυση, οταν στοχευουν στα υψηλα εισοδηματα. Αν ξεκινησουν δλδ απο 2000κε, και 16000ε εισοδημα, οπως ακουγεται, νομιζω ειναι λογικο. Εγω δεν ξερω κανεναν με αυτοκινητο 2000κε να πειναει...

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/15/1563261.htm

Διαβαστε και δω ομως. Οταν λεει Aυθαίρετα χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, όλα όσα ακούγονται και γράφονται για τα τεκμήρια εννοει αυτα που γραφτηκαν στο θεμα για 50%, εννοει οτι ακουγονταν τον τελευταιο καιρο ή εννοει γενικα για τα τεκμηρια (οχι μονο των αυτοκινητων);;

@Gre

Eγω αυτη τη στιγμη δεν εχω εισοδηματα στην Ελλαδα, αλλα μεγαλωσα σε οικογενεια μισθωτων και οταν/αν επιστρεψω θα ειμαι πιθανοτατα μισθωτος. Εχω λοιπον βαρεθει την νοοτροπια ολων αυτων των ελ. επαγγελματιων που παρασιτοζωουν, διαφορους γιατρους και δικηγορους που δηλωναν 4-5000  εισοδημα...Νομιζω οτι τα νεα μετρα αυτους προσπαθουν να πληξουν.

Και για να ερθω και στο θεμα μας, ναι πιστευω οτι τα τεκμηρια μπορουν να ειναι μια λυση, οταν στοχευουν στα υψηλα εισοδηματα. Αν ξεκινησουν δλδ απο 2000κε, και 16000ε εισοδημα, οπως ακουγεται, νομιζω ειναι λογικο. Εγω δεν ξερω κανεναν με αυτοκινητο 2000κε να πειναει...

Εαν γινεις ελευθερος επαγγελματιας τοτε ελα να μου το πεις......Παρισιτοζωουν ορισμενοι,σιγουρα και ορισμενοι κραυγαλεα,αλλα μην τους βαζεις ολους στο ιδιο καζανι........Με την ιδια λογικη και ο δημοσιος πληρωνεται 8 ωρες δουλευει τις 4,μηνας μπαινει μηνας βγαινει σταζει το παραδακι,επιδοματα αργιες κλπ απλα δεν μπορει να κρυψει αυτα που ΝΟΜΙΜΑ βγαζει.

oxi θα σου πω το αλλο...ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΜΠΟΣ ερχομαι απο εκει σε λιγο....

*SugarTown*