Jump to content

προβλημα με μνημες Νο2

celica1972
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρε παιδια τον υπολογιστη τον εχω κανενα μηνα.ειχα αγορασει στην αρχει ενα module της kingston του ενος gigabyte με κωδικο KVR667D2N5/1G. οπως καταλαβατε ειναι μνημη του 1 gigabyte στα 667 ddr2.κρατηστε οτι αυτο το Module ειναι assembled in south korea.ολα καλα το αναγνωριζει μια χαρα.χθες πηγα στο μαγαζι που το αγορασα με το κουτακι της μνημης με σκοπο να αγορασω ενα ακομη το ιδιο για να δουλευουν σαν ddr2.αυτη που πηρα ο κωδικος της ειναι KVR667D2N5/1G.οπως καταλαβατε ειναι ο ιδιος με την αλλη απλα ειναι assembled in taiwan(να η πρωτη διαφορα,τα timings ειναι τα ιδια).την βαζω πανω στην Motherboard διπλα ακριβως απο την αλλη δηλαδη στο ιδιο χρωμα οπως λεει και το manual της motheboard.υποψην οτι αυτη ειναι η GA-MA69GM-S2H της gigabyte που υποστηριζει ddr2 μεχρι 800αρες.ωραια ως εδω,στην αρχη του ξεκινηματος μου βγαζει οτι εχω 2 gigabytes απλα μου τα βγαζει σαν single channel στα 64 bits.και με το προγραμμα cpu-z παω στο memory και μου λεει type ddr2,size 2048,channels# single και στο timings->frequency μου δινει 315.0 MHz.στο spd το πρωτο slot manufacturer ειναι samsung και στο αλλο slot kingston ενω ηταν σφραγγισμενα τα κουτια τους και πανω στα modules εχουν αυτοκολητα kingston.υποψην οτι τα modules ειναι διαφορετικα σαν κατασκευη.στο bios δεν εχει επιλογη για να ενεργοποιησω το ddr2 αλλα κατι ελεγε στο Manual οτι το κανει αυτοματα.ομως γιατι μου τα βγαζει να δουλευουν σε αυτη την συχνοτητα?να υποθεσω οτι δεν δουλευουν σαν ddr2.......γιατι μου τα βγαζει σαν single channel.αλλαξα τα slots δηλαδη εκει που ειχα την πρωτη εβαλα την δευτερη και αντιστροφα και παλι το ιδιο.καμια βοηθεια ρε παιδια???

Για να δουλέψει το Dual Channel οι μνήμες πρέπει να έχουν κατασκευαστεί στο ίδιο εργοστάσιο στην ίδια παρτίδα, δηλαδή να αγοραστούν ως "kit".

Εσένα η μία έχει κατασκευαστεί σε εργοστάσιο της Samsung και η άλλη στην Kingston.

ευχαριστω για την απαντηση.θα παω αυριο απο εκει να τους την δωσω πισω και η θα μου δωσουν μια ιδια με την παλια η μια ιδια με την καινουρια.παντως απο εχω τα κουτια ειναι ιδια με την καινουρια τα γραμματα της να ειναι ελαφρως μικροτερα.και παλι καλα που κατεβασα το cpu-z και ειδα σε πιο εργοστασιο κατασκευαστηκαν.φανταστητε ποσα ατομα την εχουν πατησει ετσι.και το περιεργο ειναι οτι ο πωλητης και ο τεχνικος που μιλησα και υποτιθετε οτι ξερουν την δουλεια τους γιατι τους ψιλογνωριζω και χθες που πηγα με το κουτακι και τους ειπα να μου δωσουν μια ιδια μου εδωσαν μια που ειναι ψιλοιδια.θα σας ενημερωσω για το αποτελεσμα.

Για να δουλέψει το Dual Channel οι μνήμες πρέπει να έχουν κατασκευαστεί στο ίδιο εργοστάσιο στην ίδια παρτίδα, δηλαδή να αγοραστούν ως "kit".

Εσένα η μία έχει κατασκευαστεί σε εργοστάσιο της Samsung και η άλλη στην Kingston.

Eγω που εχω 2 ιδιες, και μου αναγνωριζει μονο την μια?! Δεν φαινεται πουθενα, ουτε σε single oute se DC!

Λοιπον μολις γυρισα απο το καταστημα με τον υπολογιστη στα χερια.Καταρχην να κρατατε παντα ολα τα κουτια απο τα εξαρτηματα του υπολογιστη σας και τα manuals.μπορει να σας ακουγετε αυτονοητο αλλα μερικοι δεν το κανουν και επισης οταν πηγαινετε τον υπολογιστη σας για service καλο ειναι να εχετε τα manuals μαζι σας.στην περιπτωση μου τωρα.οπως ειπα και τα 2 modules ηταν της kingston αλλα αυτο δεν εχει καμια σημασια γιατι.....τα κουτια τους ειχαν ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα και τους ιδιους κωδικους.τα modules ομως ειχαν διαφορετικα τσιπακια επανω και δεν εμοιαζαν στην οψη πχ το ενα ειχε chips και στις 2 πλευρες και το αλλο οχι.(αυτα τα λεω για να προσεχετε τι αγοραζετε οταν υποτιθεται αγοραζετε ακριβως το ιδιο προ'ι'ον).ο τεχνικος αφου διαπιστωσε ακριβως οτι του ελεγα οτι δηλαδη δεν δουλευαν σαν ddr2 ενω αναγνωριζε την χωρητικοτητα,εφερε ακομη ενα Module το οποιο ηταν και αυτο τα ιδια χαρακτηριστικα και ιδιος κωδικος αλλα ηταν και αυτο διαφορετικο στην οψη απο τα αλλα.δηλαδη εχουμε συνολο 3 modules στην ουσια ιδια αλλα διαφορετικα.αφου τα δοκιμασε διαδοχικα εφερε 2 ιδια καινουρια του κουτιου ιδια με αυτο που ειχα παρει προσφατα,για την ιστορια αυτο με τα chips της elpida επανω.αυτα τα αναγνωρισε αμεσως σαν ddr2 στα 667 στα 128 bits.οποτε και κρατησα αυτα.μου εξηγησε βεβαια οτι τωρα τελευταια η Kingston τους εβγαζε καποιες ασυμβατοτητες.δεν λεω να μην αγοραζετε μνημη της kingston αντιθετως και εγω παλι kingston θα επαιρνα απλα θα προσεχα λιγο παραπανω.τι να πω τωρα απλα ετυχε σε εμενα.οπως μου ειπαν και απο το μαγαζι δεν τους εχει ξανατυχει γιατι ειναι καινουριες παρτιδες και απλα απο εδω και περα θα κοιταζουν τα chips οταν ειναι να δωσουν το ιδιο προιον και οχι τους κωδικους.παντως ο τεχνικος ηταν εξυπηρετικοτατος.το προβλημα λυθηκε αλλα εχω μια απορια.στο cpu-z μου βγαζει οτι το καθε module δουλευει στα 315 mhz σε dual channel.ειναι σωστο αυτο δηλαδη 315+315 = 630 =667 που υποτιθεται οτι ειναι?

Υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες μνημών δυστυχώς. Υπάρχουν λοιπόν single sided modules και double sided modules. Γενικά αν βάλεις δύο διαφορετικά μπορεί να προκύψουν ασυμβατότητες. Για παράδειγμα παλιότερα μηχανήματα δεν έβλεπαν σωστά το σύνολο της μνήμης, παρότι αν της έβαζες μόνες τους τις έβλεπαν κανονικά. Τα ίδια ισχύουν και για να δουλέψει το dual channel.

Όσο για αυτό που ρωτάς, οι συχνότητες λειτουργίας που αναφέρονται στις μνήμες και στα FSB δεν είναι οι πραγματικές. Όταν δηλαδή λέμε μνήμη DDR 667, εννοούμε 333MHz αλλά μεταφέρονται διπλάσια δεδομένα στον ίδιο κύκλο (χοντρικά). Δες αυτό: http://en.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM