Neli Δημοσιεύτηκε October 11, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 11, 2007 Καλησπερα σας.Θελω να δημιουργησω ενα λαν στο σπιτι μου προκειμενου να μοιραζομαι την συνδεση ADSL που εχω με απλο μοντεμακι.Το προβλημα ειναι οτι ενω εχω συνδεσει κανονικα το καλωδιο δικτυου στις καρτες δικτυου και τα φωτακια αναβουν κανονικα ο υπολογιστης που εξαρχης συνδεεται στο νετ δεν αναγνωριζει το δικτυο.Για την ακριβεια δεν βρισκω απ το device manager καν τη καρτα δικτυου.Η mobo ειναι η asus m2n-e με onboard καρτα δικτυου.Μηπως παιζει προβλημα στο οτι παλαιοτερα ειχα απεγκαταστησει το network access manager που υπηρχε στο σιντι της μητρικης?Το θεμα ειναι οτι τωρα δε μπορω να βρω αυτο το προγραμμα.Ενω εγκατεστησα ξανα το τσιπσετ (τους ντραιβερς) παρολα αυτα αυτο το προγραματακι δεν εγκατασταθηκε.Αν ειναι ευκολο παρακαλω πολυ να με βοηθησετε.Θα το εκτιμουσα Ευχαριστω πολυ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. October 11, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2007 Καλησπερα σας.Θελω να δημιουργησω ενα λαν στο σπιτι μου προκειμενου να μοιραζομαι την συνδεση ADSL που εχω με απλο μοντεμακι.Το προβλημα ειναι οτι ενω εχω συνδεσει κανονικα το καλωδιο δικτυου στις καρτες δικτυου και τα φωτακια αναβουν κανονικα ο υπολογιστης που εξαρχης συνδεεται στο νετ δεν αναγνωριζει το δικτυο.Για την ακριβεια δεν βρισκω απ το device manager καν τη καρτα δικτυου.Η mobo ειναι η asus m2n-e με onboard καρτα δικτυου.Μηπως παιζει προβλημα στο οτι παλαιοτερα ειχα απεγκαταστησει το network access manager που υπηρχε στο σιντι της μητρικης?Το θεμα ειναι οτι τωρα δε μπορω να βρω αυτο το προγραμμα.Ενω εγκατεστησα ξανα το τσιπσετ (τους ντραιβερς) παρολα αυτα αυτο το προγραματακι δεν εγκατασταθηκε.Αν ειναι ευκολο παρακαλω πολυ να με βοηθησετε.Θα το εκτιμουσα http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us Motherboard, Socket AM2, M2N-E: Nvidia Chipset Configuring NVIDIA Networking Drivers with Microsoft RIS http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM2/M2N-SLI%20Deluxe/RIS.zip Δες στο device manager (Control Panel>System>Hardware) αν εμφανίζεται στο Network adapters (εκεί πρέπει να βρίσκεται αν είναι σωστά εγκατεστημένη) ή στο Other devices (αν δεν είναι σωστά εγκατεστημένη). Επίσης, αφού εγκαταστήσεις την κάρτα δικτύου, να έχεις υπόψη σου ότι το να μοιράζεις τη DSL με αυτό τον τρόπο (USB DSL modem πάνω σε pc που το μοιράζει στο άλλο PC) δεν είναι καλή λύση. Το καλύτερο θα ήταν να πάρεις ένα ADSL2+ Ethernet modem router με 4-port ethernet switch και να συνδέσεις τα 2 pc πάνω του. Π.χ. το Speedtouch 530v6/536 από oteshop με €36,50 και ένα switch με περίπου €15 (π.χ. αυτό) ή κατευθείαν το Speedtouch 585 στα €73 από oteshop που έχει ενσωματωμένο 4-port switch + ασύρματο δίκτυο. Έτσι το router θα μοιράζει το internet χωρίς να χρειάζεται ανοιχτό το άλλο pc, και με καλύτερες επιδόσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Neli Δημ. October 12, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2007 Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Τους drivers στο δευτερο λινκ που παραθεσες τους εγκατεστησα αλλα τιποτα.Το πρωτο λινκ τι ειναι ακριβως?Δυστυχως απο ρουτερ δεν κατεχω και πολλα για αυτο δεν ασχοληθηκα.Παντως το περιεργο ειναι οτι η καρτα δικτυου δεν εμφανιζεται ΠΟΥΘΕΝΑ στη διαχειριση συσκευων.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. October 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2007 Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Τους drivers στο δευτερο λινκ που παραθεσες τους εγκατεστησα αλλα τιποτα.Το πρωτο λινκ τι ειναι ακριβως?Δυστυχως απο ρουτερ δεν κατεχω και πολλα για αυτο δεν ασχοληθηκα.Παντως το περιεργο ειναι οτι η καρτα δικτυου δεν εμφανιζεται ΠΟΥΘΕΝΑ στη διαχειριση συσκευων.... Μπες στο BIOS (την ώρα που ανήγει το PC πριν μπεί στα Windows, σου γράφει "Press __ to enter setup") και ψάξε μήπως είναι απενεργοποιημένη από εκεί η κάρτα δικτύου. Αν δε βγάλεις άκρη, μπορείς να πάρεις μια PCI κάρτα δικτύου και να τελειώνεις... (π.χ. δες εδώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. October 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2007 Εχω και εγω motherboard ASUS και θελει ενεργοποιηση απο BIOS οπως ειπε και ο ariadgr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Neli Δημ. October 12, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2007 Eυχαριστω πολυ ολους σας για τις απαντησεις.Βασικα φιλε ariadgr αυτο θα κανω.Μια ολοκαινουρια καρτα δικτυου PCI.Επειδη ομως και το αλλο πισι εχει μητρικη asus μπορεις φιλε σταματη (η οποιοσδηποτε) να μου πεις αν γινεται πως την ενεργοποιω απο το BIOS?Βεβαια μου λειτουργει κανονικα η αλλη απλα το θελω στην περιπτωση που κατι παει στραβα ,ετσι για να ξερω γενικα...Επισης υπαρχει περιπτωση να φαει κολλημα τωρα που θα χω στο συστημα 2 καρτες δικτυου?(μια ενσωματομενη και μια PCI).Επισης για να παρω καρτα δικτυου παιζει ρολο η συμβατοτητα με μητρικη η μπορω να διαλεξω οποια θελω?Δεν εχω ξαναπαρει καρτα δικτυου.Τι πρεπει να προσεξω κατα την αγορα της? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. October 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2007 Βασικα κολλημα δεν παιζει,μπορεις να εχεις αρκετες καρτες δικτυου στο PC. Την διαδιακασια θα στην στειλω βημα-βημα οταν παω σπιτι και την κανω,για να μην σου γραφω κατι που δεν ισχυει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Neli Δημ. October 12, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2007 Σ ευχαριστω πολυ!Σου ειμαι υποχρεη! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. October 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2007 Επισης για να παρω καρτα δικτυου παιζει ρολο η συμβατοτητα με μητρικη η μπορω να διαλεξω οποια θελω?Δεν εχω ξαναπαρει καρτα δικτυου.Τι πρεπει να προσεξω κατα την αγορα της? Όποια κάρτα PCI θέλεις μπορείς να βάλεις, προτίμησε κάποια από επώνυμο κατασκευαστή, όχι "no-name". (αφού πρώτα επιβεβαιώσεις τι γίνεται στο BIOS σχετικά με την ενσωματωμένη) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Neli Δημ. October 12, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2007 Τελικα το προβλημα ηταν οτι ηταν απενεργοποιημενη απο το BIOS...Οποτε και με την ενσωματωμενη εκανα τη δουλεια μου.Βεβαια το λαν ακομα δε δουλευει αλλα τουλαχιστο αναγνωριστηκε και καταφερα να μοιρασω τη συνδεση.Και ετυχως απαλαχτηκα απο το network access manager...Για οσους ξερουν δημιουργει προβληματα. Ευχαριστω πολυ ολους σας για της αμεσες απαντησεις σας! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. October 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2007 Τελικα το προβλημα ηταν οτι ηταν απενεργοποιημενη απο το BIOS...Οποτε και με την ενσωματωμενη εκανα τη δουλεια μου.Βεβαια το λαν ακομα δε δουλευει αλλα τουλαχιστο αναγνωριστηκε και καταφερα να μοιρασω τη συνδεση.Και ετυχως απαλαχτηκα απο το network access manager...Για οσους ξερουν δημιουργει προβληματα. Ευχαριστω πολυ ολους σας για της αμεσες απαντησεις σας! Ωραία, τώρα που έφτιαξες την κάρτα δικτύου, ξανασκέψου τη λύση ενός modem/router. Δε χρειάζεται ειδικές γνώσεις (σου αρκούν αυτά που σου έγραψα στο 2ο μήνυμα), και για ότι χρειαστείς (π.χ. στο setup τους) εδώ είμαστε. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. October 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2007 Neli θα συμφωνήσω με τον φίλο.Προχώρα σε αγορά Modem router,είναι φτηνός,πολύ απλός στη χρήση και θα σου προσφέρει και πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες...Επίσης να σε ρωτήσω...Τι καλώδιο χρησιμοποίησες για να συνδέσεις τα 2 pc???? Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. October 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2007 Τι καλώδιο χρησιμοποίησες για να συνδέσεις τα 2 pc???? Μόνο με crossover ethernet μπορείς να συνδέσεις 2 pc απευθείας (χωρίς τη μεσολάβηση switch), εκτός και αν οι κάρτες δικτύου που έχουν είναι autosensing, όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις και patch ethernet. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. October 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2007 Ναι αλλά ακόμα και με το crossover σε καμία περίπτωση η απόδοση δεν θα είναι ίδια με εκείνη της χρήσης είτε switch είτε modem router.... Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts