alejandro Δημοσιεύτηκε January 4, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 4, 2004 Παίδες θα ήθελα να μπορέσω να σερφάρω μέσω του κινητού μου (Siemens S55) μέσω Bluetooth αλλά με GPRS και όχι απλό dialup. Γίνεται;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alejandro Δημ. January 4, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2004 Διευκρίνισις: έχω ένα IPAQ 1945 με Bluetooth και Windows PocketPC 2003 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. January 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2004 απλό είναι. από τον bt manager. (ψιτ dial up είναι και αυτό :) ) τι σύνδεση έχεις? Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alejandro Δημ. January 5, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2004 εεε... το GPRS είναι dialup??? Θα διαφωνήσω, αφού πρόκειται περί packet-switched (και όχι circuit-switched) σύνδεσης!!! Βασικά Γερμανία είμαι, και έχω συμβόλαιο με την O2. Η ερώτησή μου όμως αφορά γενικότερα το θέμα IPAQ+Κυανόδων+GPRS Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. January 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alejandro ( 5 Ιαν. 2004 , 11:21) εεε... το GPRS είναι dialup??? Θα διαφωνήσω, αφού πρόκειται περί packet-switched (και όχι circuit-switched) σύνδεσης!!! Βασικά Γερμανία είμαι, και έχω συμβόλαιο με την O2. Η ερώτησή μου όμως αφορά γενικότερα το θέμα IPAQ+Κυανόδων+GPRS dialup το θεωρεί η widcomm. τι να κάνω εγώ??? :blink: αν βρεις άλλο τρόπο... :whistle: Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehnv Δημ. January 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2004 Θα παρακαλούσα κάποιος που γνωρίζει να μου πει την διαδικασία και τις ρυθμίσεις για να έχω internet στο iPAQ (h5550) από κινητό Siemens S55 (με GPRS στη Telestet) μέσω Bluetooth. Thanks Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Exposed_Bone Δημ. January 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος georgehnv (11 Ιαν. 2004 , 12:07) Θα παρακαλούσα κάποιος που γνωρίζει να μου πει την διαδικασία και τις ρυθμίσεις για να έχω internet στο iPAQ (h5550) από κινητό Siemens S55 (με GPRS στη Telestet) μέσω Bluetooth. Thanks Πήγαινε στον bt Manager ->new->connect to the internet ->click in your mobile phone -> finish -> new connection -> Phone Number: *99***1# και λογικά είσαι οκ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehnv Δημ. January 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Exposed_Bone (11 Ιαν. 2004 , 16:52) Πήγαινε στον bt Manager ->new->connect to the internet ->click in your mobile phone -> finish -> new connection -> Phone Number: *99***1# και λογικά είσαι οκ ...hmmm.. έλα που τα λογικά όμως δεν δουλεύουν με μένα ! ... :eek: Λοιπόν.. 1. Στο S55 : ΒΤ ενεργοποιημένο και το όνομα του iPAQ καταχωρημένο στις "Γνωστές Συσκευές". GPRS ενεργοποιημένο. Στις "Υπηρεσίες data" και στην επιλογή "Mail, Java, Rms" έχω βάλει ρυθμίσεις (για την πρώτη θέση και στις "Ρυθμίσεις-GPRS") : APN = gint.b-online.gr και DNS1 = 212.152.079.019 (..επιπλέον ρυθμίσεις στις αντίστοιχες επιλογές για MMS και WAP , δεν τις αναφέρω..). Επίσης, στο "Προφιλ HTTP" (από το μενού "Σύνδεση") επιλέγω την θέση όπου έχω ορίσει τις παραπάνω ρυθμίσεις. 2. Στο iPAQ : Στο BT Manager έχει δημιουργηθεί shotcut "Dial-up using..<το κινητό>" το οποίο, στα properties δεν έχει ενεργοποιημένο Authentication, και στα Profile είναι επιλεγμένο το Default. Στο Start > Settings > Connections > Connections.. και στα Bluetooth Settings έχει δημιουργθεί Connection που καλεί το *99# (και με το *99***1# τα ίδια συμβαίνουν..), με επιλεγμένο το "Blutooth Dialup Modem", χωρίς user name και password, με Baud Rate 115200, χωρίς extra dial string modem commands, και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις default (Στα Port Settings : Data bits: 8, Parity: None, Stop bits:1, Flow control: Hardware, στο TCP/IP : "Use server-assigned IP address" και μαρκαρισμένο μόνο το "Use IP header compression", και στους Servers : "Use server-assigned addresses") ...Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα, όποιδήποτε βοήθεια, από αυτούς που έχουν πετύχει ανάλογη σύνδεση στο internet (iPAQ > BT > phone(S55 κατα προτίμηση) + GPRS(telestet)) , ή από οποιονδήποτε άλλον που μπορεί να κάνει κάποια αντιπαραβολή στις αντίστοιχες ρυθμίσεις.... και να μου δώσει τα φώτα του :worry: Thanks in advance.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. January 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2004 δεν νομίζω να χρειάζεσαι DNS για το Internet. φτιάξε άλλα settings για ιντερνετ στο σ55. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehnv Δημ. January 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass (11 Ιαν. 2004 , 22:04) δεν νομίζω να χρειάζεσαι DNS για το Internet. φτιάξε άλλα settings για ιντερνετ στο σ55. ...το δοκίμασα και χωρίς DNS (.. μόνο το APN στις ρυθμίσεις του S55) ..χωρίς αποτέλεσμα :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. January 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2004 απλά άσε μόνο το APN και τίποτα άλλο. αν και πάλι δεν δουλεύει, φτιάξε νέα σύνδεση στο σ55 με όνομα πχ stet internet. και ενεργοποίησε από τις ρυθμίσεις το gprs Και μετά κάνε σύνδεση από το Ipaq. για δες αν δουλεύει. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehnv Δημ. January 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass (11 Ιαν. 2004 , 22:23) απλά άσε μόνο το APN και τίποτα άλλο. αν και πάλι δεν δουλεύει, φτιάξε νέα σύνδεση στο σ55 με όνομα πχ stet internet. και ενεργοποίησε από τις ρυθμίσεις το gprs Και μετά κάνε σύνδεση από το Ipaq. για δες αν δουλεύει. ..δυστυχώς τίποτε :( <Cannot connected ..Dialed: *99#.. The answering modem has disconnected. To check your connection settings and change them if needed, tap settings.> ...αυτό είναι το μήνυμα που βγάζει.. :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. January 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2004 κάνει γενικώς σύνδεση με το σ55? δοκίμασε το ξανά με *99***1# με τα νέα settings. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehnv Δημ. January 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass (11 Ιαν. 2004 , 22:49) κάνει γενικώς σύνδεση με το σ55? δοκίμασε το ξανά με *99***1# με τα νέα settings. Το ΒΤ συνδέεται κανονικά... Προσπαθεί να ανοίξει σύνδεση με το GPRS και δεν τα καταφέρνει.. Η Siemens δίνει έναν GPRS Modem Assistant για σύνδεση του PC μέσω του τηλεφώνου, με το οποίο συνδέομαι κανονικά (με ΒΤ).. ..σε αυτό, δίνονται από τον υπολογιστή οι ρυθμίσεις για APN, DNS καθώς και ορίζεται "Αναγνώριση Ταυτότητας" : PAP (η telestet μου είπε να το ενεργοποιήσω.... και από ότι είχα προσπαθήσει, χωρίς αυτό δεν συνδέονταν ούτε το PC).. ...anyone?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. January 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2004 πραγματικά είναι περίεργο. με το 1940 που έχει τον ίδιο Manager Λειτουργεί. και με cote που υποτίθεται ότι είναι πιο δύσκολη... :( Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Exposed_Bone Δημ. January 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2004 ooxx jexasa na sou po na valis extra dial string gia tin telestet den jero pio ine pantos gia tin cosmote ine +cgdcont=1,"IP","internet" Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehnv Δημ. January 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Exposed_Bone (11 Ιαν. 2004 , 23:40) ooxx jexasa na sou po na valis extra dial string gia tin telestet den jero pio ine pantos gia tin cosmote ine +cgdcont=1,"IP","internet" ..πήρα τηλ. την telestet... μου έδωσε το at+cgdcont=1,"IP","gint.b-online.gr" ... το βάζω, αλλά μάταια.. δεν καταφέρνω τίποτε :( έχω αρχίσει να απελπίζομαι... ..ελπίζω να βρεθεί κάποιος με iPAQ > BT > S55 > GPRS(telestet) που να το έχει καταφέρει.. :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Exposed_Bone Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 100% exo mpei kai ego mesou ipaq kai telestet internet alla me t68i kati den kaneis sosta Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 και εγώ από 3970 (2002) + σ55 + στετ. απλά κάνε νέα settings για το σ55 όπως αυτά που έχεις όταν μπαίνεις από το πισί (θα τα βρεις στο φόρουμ σίμενς) και μετά φτιάξε νέα σύδεση μέσω του BT manager. (μην πας στα connection και μπλεχτείς). Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mythozz Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 Αν δοκιμάσεις να ενεργοποιήσεις το Terminal Window και να τις βάλεις χειροκίνητα; Εμένα με Cosmote, Panasonic X70 και iPAQ 1940 είχα τα ίδια προβλήματα... Το Χ70 με κούρασε μέχρι να συνδεθεί αφού για κάποιο λόγο το αναγνώριζε το iPAQ έκανε BT σύνδεση, έλεγε connected και μετά από λίγο ¨"The answering modem has disconnected. To check your connection settings and change them if needed, tap settings."... Όλα λύθηκαν όταν επέλεξα το Enter Dialing Commands Manually. Ειναι στο Advanced της σύνδεσης που έχεις κάνει στο iPAQ. Πάτησα για μία φορά τα εξής στο Terminal Window που εμφανίστηκε όταν ενεργοποίησα τη σύνδεσή μου: atz <Enter> at+cgdcont=1,"IP","internet"<Enter> atd*99***1#<Enter> Πάτησα το ΟΚ πάνω δεξιά στο Terminal Window και μετά από 1 sec το Χ70 συνδέθηκε, και μαζί του το iPAQ... :) Από τότε no problem... Παράθεση [imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..." Wannabe Editor? Reviewer? Columnist? Join the Unwired Revolution, now! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 και πώς τα έμαθες αυτά? :) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehnv Δημ. January 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Mythozz (12 Ιαν. 2004 , 15:11) Αν δοκιμάσεις να ενεργοποιήσεις το Terminal Window και να τις βάλεις χειροκίνητα; Εμένα με Cosmote, Panasonic X70 και iPAQ 1940 είχα τα ίδια προβλήματα... Το Χ70 με κούρασε μέχρι να συνδεθεί αφού για κάποιο λόγο το αναγνώριζε το iPAQ έκανε BT σύνδεση, έλεγε connected και μετά από λίγο ¨"The answering modem has disconnected. To check your connection settings and change them if needed, tap settings."... Όλα λύθηκαν όταν επέλεξα το Enter Dialing Commands Manually. Ειναι στο Advanced της σύνδεσης που έχεις κάνει στο iPAQ. Πάτησα για μία φορά τα εξής στο Terminal Window που εμφανίστηκε όταν ενεργοποίησα τη σύνδεσή μου: atz <Enter> at+cgdcont=1,"IP","internet"<Enter> atd*99***1#<Enter> Πάτησα το ΟΚ πάνω δεξιά στο Terminal Window και μετά από 1 sec το Χ70 συνδέθηκε, και μαζί του το iPAQ... :) Από τότε no problem... ...εε.. μα και βέβαια.. σε μένα.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ :eek: ...με την καντεμιά που με δέρνει :mad: ...Βάζω τις at commands χειροκίνητα, μου βγάζει Connected... 5-6 σειρές "παπάδες"... . μετά NO CARRIER.. και τέλος... ..μία από τα ίδια ... Τα νεύρα μου έχουν διαλυθεί ... λέω να ξεκουραστώ.. να κλείσω λίγο τα μάτια μου.. και βλέπω <at+cgdcont=1...... BT Manager... GPRS.... και άλλα τέτοια.. > :wacko: Έβαλα ξανά την Firmware 16 στο S55 (μήπως ήταν κάποιο πρόβλημα στο software του κινητού) .... hard reset στο iPAQ... ξεκίνησα την διαδικασία από την αρχή (έτσι απλά.. με το BT Manager .. βήμα-βήμα) ... αλλά.. ΔΕΝΝΝΝ ΘΕΛΕΙ... :mad: Με την επανεγκατάσταση του Firmware 16 στο S55 ... δεν έχουν πειραχτεί τα settings στις ρυθμίσεις GPRS... data γενικότερα.. (ούτε τα έχει καθαρίσει για να τα περάσω εξαρχής).. γιαυτό θα παρακαλούσα, όποιος χρησιμοποιεί το S55 του κατ'αυτόν τον τρόπο (σε οποιασδήποτε εταιρεία και να έχει σύνδεση - telestet.. cosmote.. vodafon) και όταν μπορεί να βρεί λίγο χρόνο, να μου γράψει αναλυτικά τις ρυθμίσεις στις αντίστοιχες επιλογές του μενού (Surf and Fun > Internet .. Ρυθμίσεις > Σύνδεση ... κλπ) ..... (αντίστοιχο θέμα έχω ανοίξει και στο Siemens Mobile Phones .... κάποιες ώρες τώρα.. και αναμένω...) Thanks... και συγνώμη αν κουράζω ορισμένους.. :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mythozz Δημ. January 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2004 Ώπα ώπα!!! Περίμενε! Τα έκανες όλα σωστά μέχρι το σημείο που άρχισε να σου βγάζει τις σειρές με τα ακαταλαβίστικα... Και εγώ παρέλειψα να στο αναφέρω. Κάνεις ακριβώς τα ίδια... και αφού πατήσεις το τελευταίο Enter, σου λέει CONNECT... μετά βγάζει ένα κομμάτι ακαταλαβίστικα, μετά από λίγο άλλο ένα και εκεί φτάνει στο τέλος της δεξιάς πλευράς του iPAQ. ΜΗν το αφήνεις να πάει παραπέρα. Σε εκείνο το σημείο ΠΑΤΑ το ΟΚ πάνω δεξιά και μην κάνεις τίποτα... σε 1-2 sec θα φύγει η εικόνα και θα έχεις συνδεθεί...! Μην απογοητεύεσαι. Δεν ξέρεις τι πέρασα και εγώ να το καταφέρω. Τώρα όλα ΟΚ... Προσπάθησε... Παράθεση [imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..." Wannabe Editor? Reviewer? Columnist? Join the Unwired Revolution, now! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehnv Δημ. January 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Mythozz (13 Ιαν. 2004 , 02:14) Ώπα ώπα!!! Περίμενε! Τα έκανες όλα σωστά μέχρι το σημείο που άρχισε να σου βγάζει τις σειρές με τα ακαταλαβίστικα... Και εγώ παρέλειψα να στο αναφέρω. Κάνεις ακριβώς τα ίδια... και αφού πατήσεις το τελευταίο Enter, σου λέει CONNECT... μετά βγάζει ένα κομμάτι ακαταλαβίστικα, μετά από λίγο άλλο ένα και εκεί φτάνει στο τέλος της δεξιάς πλευράς του iPAQ. ΜΗν το αφήνεις να πάει παραπέρα. Σε εκείνο το σημείο ΠΑΤΑ το ΟΚ πάνω δεξιά και μην κάνεις τίποτα... σε 1-2 sec θα φύγει η εικόνα και θα έχεις συνδεθεί...! Μην απογοητεύεσαι. Δεν ξέρεις τι πέρασα και εγώ να το καταφέρω. Τώρα όλα ΟΚ... Προσπάθησε... OMGGG :eek: .. πέτυχε :) ...Να ρωτήσω..... αυτό πρέπει να κάνω συνέχεια τώρα ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehnv Δημ. January 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος georgehnv (13 Ιαν. 2004 , 02:34) OMGGG :eek: .. πέτυχε :) ...Να ρωτήσω..... αυτό πρέπει να κάνω συνέχεια τώρα ? Κατάφερα να μπώ 2 φορές με αυτόν το τρόπο :D ...δεν το κατάφερα χωρίς την χειροκίνητη εισαγωγή των at commands ακόμη :( ... γίνεται..πιο αυτοματοποιημένα ? :worry: ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΝΤΟΣ... :D .. η πρώτη φορά.. μετά από άπειρες προσπάθειες .. THANKS A LOT @Mythozz :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts