Jump to content

[Επίσημο] Nokia N81

nervous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μάλλον ο μηχανισμός slide θα καταδικάσει το κινητό. Η κάμερα αν και ξεπερασμένη, ίσως να μην αποτελεί τόσο αρνητικό παράγοντα όσο το slide όπου είναι ακόμα το αδύνατο σημείο της Nokia :rolleyes:

Ναι, όντως αυτό θα ισχύει, αν φυσικά κρίνεις με βάση το Ν95. Αν δεν απατώμαι όμως, οι μηχανισμοί slide των Ε65 και 6110 Navigator δεν έχουν καμία σχέση. Έχω την αίσθηση ότι αν το Ν81 μιμηθεί τα δύο τελευταία τηλέφωνα σε αυτό τον τομέα, δε θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

• Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ναι, όντως αυτό θα ισχύει, αν φυσικά κρίνεις με βάση το Ν95. Αν δεν απατώμαι όμως, οι μηχανισμοί slide των Ε65 και 6110 Navigator δεν έχουν καμία σχέση. Έχω την αίσθηση ότι αν το Ν81 μιμηθεί τα δύο τελευταία τηλέφωνα σε αυτό τον τομέα, δε θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Έχω και τα 2 τελευταία (Ε65 & 6110) και όντως ο μηχανισμός δεν έχει καμμία σχέση με το Ν95 και το Ν80. Μάλλον βελτιώθηκε η Nokia...

[sIGPIC][/sIGPIC]My "baby"!

Έχω και τα 2 τελευταία (Ε65 & 6110) και όντως ο μηχανισμός δεν έχει καμμία σχέση με το Ν95 και το Ν80. Μάλλον βελτιώθηκε η Nokia...

Μα και στο πολυαναμενόμενο Ν95 8GB, από ό,τι έχω διαβάσει, έχει βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα του slide. Επομένως, υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστέψουμε ότι και στο Ν81 θα ισχύει αυτό.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Nokia N81 8GB and 5610 released and available :D

Το slide μαλλο θα ειναι ποιοτικο, δεν νομιζω να συνεχισει την αρνητικη πορεια των παλιων συσκευων ...

Ενα ακομα mini-review :

(Ο ιδιος το εκανε, intomobile)

http://www.intomobile.com/2007/10/22/review-nokia-n81-8-gb-too-much-money-for-too-little-hardware.html

Δε θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα και οι δύο εκδόσεις του Ν81; :worry:

Δεν γνωριζω Πανο :worry: ...

Βιντεο για την ποιοτητα κατασκευης του :

(μπερδεμενα τα πραγματα :blink: , τουλαχιστον στον θεμα της μουσικης λεει πολυ καλα σχολια)

Video: Nokia N81 8GB, I told you it felt kind of cheap

...τουλαχιστον στον θεμα της μουσικης λεει πολυ καλα σχολια...

Ακριβώς. Ένας από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να το αποκτήσει κανείς:

"Back to the headphone jack, someone asked me how the N81 compares to the N91. I can't answer that question since I never owned that phone due to the fact that it looks like robotic fecal matter, but I will say this: the audio quality outputted by the N81 is a significant improvement compared to my N95 and it even sounds better than my standalone Creative Muvo."

Επίσης, αυτά που μου έκαναν εντύπωση:

1. The lock switch doesn't operate in the traditional manner ... it is instead spring loaded. You flick it to lock the device, flick it again to unlock.

2. The N81 uses the BP-6MT battery which has 1050 mAh. Good luck killing this thing in one day, I've managed heavy data use and audio playback using the built in stereo speakers over 2 days before the device even bothered asking me to feed it some power. Very impressive.

3. Browsing over WiFi proved to be problematic. Sites took forever to start loading, once they did however they came down quite fast. Browse over WiFi for more than 3 minutes and you start having time out errors, gateway errors and the device even looses the connection. Highly problematic.

4. The device as a whole feels like a cheap Chinese toy that kills small children due to excessive lead contamination. It creaks, it rattles and it is not the Nokia you grew up with. The sliding mechanism is spring loaded and quite powerful, but it doesnʼt make up for the texture of the plastic. This phone is not for those who get sweaty hands, you will be dropping this thing, trust me.

5. The operating system is standard S60 3rd Edition Feature Pack 1. On first boot you have a hair over 43 MB of RAM free. This device does not have any problems at all running a large number of applications. [...] Ridiculously impressed, especially compared with my N95.

Όντως, πολύ μπερδεμένα τα πράγματα, αν λάβεις υπόψη αυτό το review.

Πάντως, όπως και να έχει, ο τύπος έφαγε αρκετό κράξιμο για το στυλάκι του. :p

Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr)

Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/

Πολυ θετικα τα σχολια για την μπαταρια και την ποιοτητα στην μουσικη ...

Στο βιντεο , αν δειτε , ακουμπαει το μερος κατω απο την οθονη (ενω ειναι ανοιχτο το slide) και κανει το θορυβο που εκανε και το Ν95 λογω κατασκευης :wacko: ...

Ενταξει για το αλλο που το κουναει και ακουγεται σαν παιχνιδι (οπως περιφανα λεει στο βιντεο :p) μπορει να το προκαλεσε κι αυτος χωρις να το θελει με χτυπημα ή τελος παντων ισως ειναι προβληματικη η συγκεκριμενη συσκευη ...

Μια αληθεια παντως,που δεν την ειχα σκεφτει, ειναι οτι εχει πολλα πραγματικα πολλα κουμπια στο πανω μερος (16 στον αριθμο) ...

Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, αυτό είναι κάτι που εξαρτάται και από το πόσο πρώιμη είναι η συσκευή που είχε στα χέρια του ο τύπος, όπως επίσης μεταβάλλεται ανάλογα και την παρτίδα. Ας θυμηθούμε τι έγινε με το Ν95, όπου ορισμένοι δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα με τζόγο στο slider, σε αντίθεση με τους περισσότερους. Υπάρχει εδώ ένα θέμα που θα πρέπει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να κοιτάξει από μόνος του και να κρίνει καταλλήλως. Επομένως, μόλις έρθει στην αγορά η συσκευή, μία επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα, όπου θα σου επιτρέπεται το κατάλληλο "πασπάτεμα", θεωρείται μάλλον αναγκαία :lol:.

Όσον αφορά τον σχετικά μεγάλο αριθμό πλήκτρων στο πάνω μέρος της συσκευής, όντως κι εμένα μου φαίνονται πολλά, αλλά τα πιο σημαντικά, δηλαδή "Menu", "C", "πράσινο ακουστικό" και "κόκκινο ακουστικό", καθώς και τα δύο soft keys, έχουν ακροβολιστεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ο συνωστισμός υπάρχει στο κέντρο όπου το NaviWheel περιστοιχίζεται από τα πλήκτρα μουσικής και το Multimedia key. Μπορεί να υπάρξει εδώ ένα θεματάκι για κάποιον που έχει μεγάλα δάχτυλα, αλλά ειδικά με τα 4 πλήκτρα για τη μουσική, δε νομίζω να είναι και ιδιαίτερο θέμα. Συνήθως μουσικής ακούς καθ' οδόν, περπατώντας κλπ, ή εν πάσει περιπτώσει σε κατάσταση που σχεδόν πάντα θα έχεις το χειριστήριο συνδεδεμένο, όπου τα εν λόγω πλήκτρα υπάρχουν κανονικότατα (μαζί με ζεύγος πλήκτρων για την ένταση).

Σωστα ...

Αν δειτε προσεκτικα το βιντεο o τυπος δεν μιλαει σαν να εχει ενα αχτι μεσα του ? Κατι να θελει να βγαλει κακο :) ?

Του ειπαν οτι η συσκευη ειναι ιδια μ'αυτη που θα κυκλοφορησει και στην αγορα και βιαστηκε πολυ να βγαλει συμπερασματα , θυμηθειτε το "Don't buy it" :blink: !!

Δεν λεω οτι λεει ψεματα αλλα το θελει ρε 'σεις να το πει, ξαναδειτε το βιντεο :) , "it's like a toy" bliah :p ...

Πάντως για την πιθανότητα να είναι ολισθηρή η επιφάνειά του και να κινδυνεύει να πέσει το τηλέφωνο αν ιδρώνουν πολύ τα χέρια σου, σ' αυτό μάλλον δίκιο έχει. Επίσης, από τις φωτογραφίες που είδα, όλες οι επιφάνειές του θα γεμίζουν δαχτυλιές χαλαρά και πολύ εύκολα.

Όσο για το slider, αν είναι σαν του 6110 Navigator, εγώ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν ισχύουν τα περί καλής αυτονομίας, ικανοποιητικής RAM, πολύ καλής ποιότητας μουσικής και ότι το μενού πάει σφαίρα, δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Αν έρθει και νωρίς, όλα καλά. Προβλέπω πρόωρο δωράκι στον εαυτό μου για τα Χριστούγεννα :)

Αν ισχύουν τα περί καλής αυτονομίας, ικανοποιητικής RAM, πολύ καλής ποιότητας μουσικής και ότι το μενού πάει σφαίρα, δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Με ~42 MB ram πιστεύω είναι στο μεταίχμιο...:rolleyes: αν και δεν νομίζω να έχεις προβλήματα με το γνωστό «μνήμη πλήρης» αλλά και η μπαταρία του 1050mAh πιστεύω πως είναι καλή για το συγκεκριμένο μοντέλο. Βεβαία είναι λίγο νωρίς ακόμη, θα δούμε...

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Επίσης, από τις φωτογραφίες που είδα, όλες οι επιφάνειές του θα γεμίζουν δαχτυλιές χαλαρά και πολύ εύκολα.

Σχεδιαστικες προσεγγισεις της Νοκια ...

Glossy black σου λεει ...

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Λοιπον, για τους "μουσικους μυς" του N81 δεν τιθεται κανενα θεμα ...

Προκειται να ποσταρει κι αλλο review o ricky που να αναφερεται στην ποιοτητα κλπ. ?

Thanks nervous http://img98.imageshack.us/img98/4015/thankyou2ae3.gif

Παιδιά ο τύπος από το intomobile είναι άρρωστος!:(

Δεν είμαι ψυχολόγος αλλά μαρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους (όπως όλοι σας φαντάζομαι).

Λοιπόν προσέξτε τα παρακάτω:

1. Αρρωστημένα τέλοιο μανικιούρ

2. ο αντίχειρας που σπάει τόσο προς τα πίσω δείχνει συνήθως εσωστρεφή και μοναχικό άτομο

3. ο τρόπος που μιλάει

4. και φυσικά το τραγούδι που του αρέσει και τον "φτιάχνει" κάθε μέρα.. αν είναι δυνατόν? συζητάμε ακόμα για τη γνώμη του ρε παιδιά?:D

Και το κυριότερο για το τέλος: Δεν είχε ποτέ το θεϊκό Ν91 γιατί δεν του άρεζε η μούρη του και του θύμιζε ρομπότ!!:D

και την ίδια στιγμή ενώ κάνει review σε music phone και παραδέχεται πως μουσικά είναι πολύ καλύτερο από το Ν95 σου προτείνει να πάρεις το Ν95:D Έλεος!!..

Τέλος..

"How can I know so many,

without even ever knowing anyone?.."

1. Αρρωστημένα τέλοιο μανικιούρ

2. ο αντίχειρας που σπάει τόσο προς τα πίσω δείχνει συνήθως εσωστρεφή και μοναχικό άτομο

3. ο τρόπος που μιλάει

4. και φυσικά το τραγούδι που του αρέσει και τον "φτιάχνει" κάθε μέρα.. αν είναι δυνατόν? συζητάμε ακόμα για τη γνώμη του ρε παιδιά?:D

Το εχεις μελετησει καλα το θεμα ε :p ?

Εγω δεν τα προσεξα τα 1 + 2 :p ...

Φωτο απο το go play (:blink:) , νωρις το θυμηθηκαν :O ...

http://justamp.blogspot.com/2007/10/yet-more-pics-from-nokias-n81-launch.html

Θα παρακαλούσα να σταματήσετε ΤΩΡΑ τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, πράγμα που θα στραφεί ενάντια στο σκοπό του παρόντος thread. Το οποίο για την ιστορία να θυμίσω είναι να μάθουμε όποιες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη συσκευή πριν έρθει. Όταν έρθει η συσκευή θα δούμε πόσα αληθεύουν από αυτά που έχουν ειπωθεί στα διάφορα reviews.

Τα υπόλοιπα είναι περιττά και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κλειδωθεί δικαίως το thread.

Φιλικά.

Μεταφερω λογια απο καποιο απο τα μεγαλα μελη του site που ελεγα πριν :

1. Mine is very good built. Donno what's happened with that sample but I can assure you that N81 8GB is perfectly built. Wait for more devices in hands then judge

2.difference between n91 and n81 is miserable, I bet only a few will hear it...

And I repeat it again, don't judge on SINGLE sample or even several. When it comes to mass production volumes, only then you can say a word about its build quality.

Nevertheless I'm not objective either, cause I seen only ONE device and this one was nearly perfect (except for the glossy back surface that is easily scratched). But slider mechanism, overall plastic and build quality is very good.

3. yes, camera is more than average, just like every other 2 mp fixed focus cam. I liked n81 a lot, but that's only mine opinion. Good camera is must have nowadays, so I can't call N81 best buy. Only if you don't need camera, but music, hames only. In these areas N81 is more than good. I expect its price go down quite fast, 400 euro is adequate IMO for top music device...

Αλλα και παλι,οπως τονιζει, η γνωμη του στηριζεται στην συσκευη που ειχε αυτος και οπως ολοι δεν γνωριζουμε ακριβως την τελικη καταληξη που θα εχει ...

+ Καποιες φωτο :

http://justamp.blogspot.com/2007/10/yet-more-pics-from-nokia-n81-launch.html

Justamp

Θα συμφωνήσω απόλυτα σ' αυτό που ειπώθηκε ότι αν δεν έρθουν κανονικές retail παρτίδες στην κάθε αγορά και αν δε δοκιμαστεί η συσκευή από πληθώρα καταναλωτών, δε γίνεται να βγουν γενικευμένα και ασφαλή συμπεράσματα για τομείς όπως η ποιότητα κατασκευής, η γενική αίσθηση που αφήνει το Ν81 κλπ. Ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση, ίσως να είναι ριψοκίνδυνο να γενικεύσεις, γιατί είδαμε τι έγινε με το Ν95 και τη διαφορετική ποιότητα κατασκευής είχαν ορισμένες συσκευές (βλέπε τζόγος στο slider κλπ).

Επομένως υπομονή, δεν είναι μακριά το κινητάκι.

Το μόνο που ανησυχώ είναι μήπως καθυστερήσει να έρθει το "απλό" Ν81 που θέλω εγώ, γιατί σε όλα σχεδόν τα reviews μιλάνε για επικείμενη κυκλοφορία του N81 8GB. :worry:

Μα και παλι θα ειναι παραξενο αν κυκλοφορησει η εκδοση 8gb και την απλη εκδοση να την αφησουν "απ'εξω" , εστω και για μικρο χρονικο διαστημα:what: ...

Θα ειναι κακιστη κινηση, υπαρχουν πολλοι που δεν θελουν την ενσωματωμενη μνημη flash ...

Δεν νομιζω να υπαρξει μεγαλη διαφορα στον χρονο κυκλοφοριας μεταξυ των 2. Οι τιμες απο alpha copy δωθηκαν ταυτοχρονα ..

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Μα και παλι θα ειναι παραξενο αν κυκλοφορησει η εκδοση 8gb και την απλη εκδοση να την αφησουν "απ'εξω" , εστω και για μικρο χρονικο διαστημα:what: ...

Θα ειναι κακιστη κινηση, υπαρχουν πολλοι που δεν θελουν την ενσωματωμενη μνημη flash ...

...όπως εγώ π.χ. :D

Δεν νομιζω να υπαρξει μεγαλη διαφορα στον χρονο κυκλοφοριας μεταξυ των 2. Οι τιμες απο alpha copy δωθηκαν ταυτοχρονα ..

Μακάρι φίλε nervous. Από το στόμα σου και ...στης Nokia τ' αυτί. :)

Edit:

Να ρωτήσω και κάτι άλλο: έχω ακούσει να τονίζουν ορισμένοι ότι το φις για ακουστικά/handsfree του Ν81 είναι 3,5", κάτι που σου επιτρέπει να συνδέσεις απευθείας τα ακουστικά της αρεσκείας σου (χωρίς να μπορείς βέβαια να απαντήσεις σε κλήσεις χωρίς να τα αποσυνδέσεις;)). Αυτό σημαίνει ότι τα μέχρι τώρα διαθέσιμα ακουστικά στην γκάμα των αξεσουάρ της Nokia δεν είναι συμβατά με το Ν81??? Τα μέχρι τώρα hansfree π.χ. για το Ν95, Ν93 κλπ είναι 2,5" ή κάτι τέτοιο?

Δώστε μου τα φώτα σας...

thanks in advance :)

...όπως εγώ π.χ. :D

Μακάρι φίλε nervous. Από το στόμα σου και ...στης Nokia τ' αυτί. :)

Θα κοιταξω μηπως μπορω να μαθω κατι .:)

Edit:

Να ρωτήσω και κάτι άλλο: έχω ακούσει να τονίζουν ορισμένοι ότι το φις για ακουστικά/handsfree του Ν81 είναι 3,5", κάτι που σου επιτρέπει να συνδέσεις απευθείας τα ακουστικά της αρεσκείας σου (χωρίς να μπορείς βέβαια να απαντήσεις σε κλήσεις χωρίς να τα αποσυνδέσεις;)). Αυτό σημαίνει ότι τα μέχρι τώρα διαθέσιμα ακουστικά στην γκάμα των αξεσουάρ της Nokia δεν είναι συμβατά με το Ν81??? Τα μέχρι τώρα hansfree π.χ. για το Ν95, Ν93 κλπ είναι 2,5" ή κάτι τέτοιο?

Δώστε μου τα φώτα σας...

thanks in advance :)

Φιλε Πανο σχεδον οπως τα λες ειναι .

Τα μονα συμβατα ακουστικα με το Ν81 ειναι τα

Nokia Music Headset HS-45, AD-54

http://europe.nokia.com/link?cid=EDITORIAL_335464

Θελω να πιστευω ομως οτι θα γινεται κατι αναλογο με το Ν95 ,

δηλαδη απο την στιγμη που χρησιμοποιεις αλλα ακουστικα για μουσικη και δεχτεις κληση ,ενεργοποιειται το μικροφωνο της

συσκευης για να μιλησεις για να σε ακουει ο αλλος :) (τον ακους κανονικα και εσυ βεβαια απο τα ακουστικα :p)

iPhone 5S Space Grey