Jump to content

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2008

chrismd
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

akousa kai gia kapoious allous simera oti exoun mathei tous bathmous tous....ti ginete oloi gnostous sta ipourgeia exoun;mipos telika ikseran kai ta themata;;;APARADEKTO

• Απαντήσεις 3,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

file m dustuxos h eutuxos kt tetia gegonota einai sini8ismena stin dekaetia mas ti n kaneis akougonte polla..

n sas pw re pedes sorry k an postarw s la8os simio alla eimai kenurgios st forum,

lipon kapios sxetikos 8elw na m apantisei st eksis

gt dn mporw na perimenw mexri tin triti:p

lipon sto 4b sta ma8imatika kateu8insis fetos xrisimopiisa de l hospital sto 4b pu evgene meso orismou apo oti 8imame alla k pali ego to apedikas meso aprosdioristias apla dn kserw kata poso stekei..

pio analitika

eixame:

lim h->0 g'(x)-g'(x-h) / h

gia h=0 einai aprosdioristi morfi 0/0 epomenos simfona me tous kanones del hospital mporoume na paragogisume os pros H ari8miti k paranaomasti k epomenos

lim h->0 g''(x)*(x)' - g''(x-h)*(x-h)' / (h)'

lim h->0 0 - g''(x-h)*(0-1)

(efoson paragogizoume os pros h o protos paragontas menei sta8eros giauto isoute me 0)

lim h->0 -g''(x-h)*(-1)

lim h->0 g''(x-h)

= g''(x)

pou isxiei afou do8ike apo tin ipo8esi oti i g ine dio fores paragogisimi ara k sinexis opote to orio p 8a prokipsei uparxei :blink:

ti lete re pedes na einai swsto;;;

einai 4% oxi pekse gelase:p

νομιζω ετσι το εκανε μια φιλη μου, σωστο φαινεται...

να σε ρωτησω, το εσπασες το οριο και εκανες le hospital?

"We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets." - Marilyn Monroe

Σωστο ειναι. Απλα εκει που γραφεις g"(x)*(x)' δεν ισχυει γιατι παραγωγιζεις ως προς h και επρεπε κατευθειαν να γραψεις 0.

Το οριο δεν το σπας...

.:C E S S N A:.

http://www.alaskastock.com/Pix/302/FP/302FP_DY0034_001_T.JPG

Οχι δεν εδινα φετος :rolleyes: εσυ? Ενταξη τα θεματα δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο.

prof, ξεναειδα την εκφωνιση και τελικα η λυση σου ειναι λαθος.

Δεν μας λεει πουθενα οτι η g"(x) ειναι συνεχεις, οποτε δεν επιτρεπεται να πεις οτι lim g"(x-h)=g"(x)...

:/

kateu8ian egrapsa miden apla t metefera etsi sto post m oste na to kano pio katanoito..

to orio dn t spasa re file , mipws s mperdepse o tropos p t postara epidi dn kserw na grafw me ma8imatikous xaraktires k ta kana me ta sini8ismena simvola..

to (h)' =1 efoson paragogizoume os pros h giauto stn paranomasti dn iparxei tpt meta..

tespa apla m mperdepse i oli istoria epidi dn iparxei san endiktiki lisi autos o tropos sta frontistiria p pasaroun tis liseis online..

tespa as evelpistoume oti ine apodekto..

paizei na ipirxan poloi tropoi, enas filos m px e8ese u=-h kai tou vgike to orio pou isxiei gia mia sinartisi 2 fores paragogisimi ( alla to orio me ti morfi tis genikis pedias )

ap tin ekfonisi dn sinepagete oti iparxei i g'' dld????????? ;S

Υπαρχει η g" αλλα δεν ξερουμε τιποτα για την συνεχεια της οποτε ειναι λαθος η λυση σου...

andreas_dimit, ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την σχολη μου οποτε δεν υπηρχε λογος να ξαναδωσω ;)

Ενταξη τα θεματα δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο.

Εννοείται.Γελοία ήταν.Ποιος τόλμησε να τα συγκρίνει με τα περσινά που ήταν πολύ δυσκολότερα από φέτος:lol:

Sorry φίλε μου και δεν είχα διάθεση να σε ειρωνευτώ αλλά αυτά που λες είναι τουλάχιστον αστεία.Αν εσύ μέσα στη σχολή σου εξασκήθηκες τόσο καλά στα μαθηματικά και αυτά σου φαίνονται εύκολα είναι άλλο θέμα.Αλλά το να λες ότι δεν ήταν σπουδαία είναι γελοίο.Ήταν σαφώς δυσκολότερα από τα περσινά.Εσάς πέρσι το 2 λυνόταν σε 3 λεπτά,το 3 ήταν μια απλή μελέτη συνάρτησης.Το 4 εντάξει ήταν δύσκολο αλλά καμία σχέση με φέτος.Απλά εκνευρίζομαι όταν οι περσινοί λέτε ότι ήταν ευκολότερα από τα δικά σας γιατί λέτε βλακείες.Και αυτό θα σας το διαβεβαιώσει οποιοσδήποτε πεπειραμένος μαθηματικός..

Εννοείται.Γελοία ήταν.Ποιος τόλμησε να τα συγκρίνει με τα περσινά που ήταν πολύ δυσκολότερα από φέτος:lol:

στην αρχη, οταν το διαβασα, σκεφτηκα: "Καλα ρε zafos, θα μας τρελανεις???":lol:

Sorry φίλε μου και δεν είχα διάθεση να σε ειρωνευτώ αλλά αυτά που λες είναι τουλάχιστον αστεία.Αν εσύ μέσα στη σχολή σου εξασκήθηκες τόσο καλά στα μαθηματικά και αυτά σου φαίνονται εύκολα είναι άλλο θέμα.Αλλά το να λες ότι δεν ήταν σπουδαία είναι γελοίο.Ήταν σαφώς δυσκολότερα από τα περσινά.Εσάς πέρσι το 2 λυνόταν σε 3 λεπτά,το 3 ήταν μια απλή μελέτη συνάρτησης.Το 4 εντάξει ήταν δύσκολο αλλά καμία σχέση με φέτος.Απλά εκνευρίζομαι όταν οι περσινοί λέτε ότι ήταν ευκολότερα από τα δικά σας γιατί λέτε βλακείες.Και αυτό θα σας το διαβεβαιώσει οποιοσδήποτε πεπειραμένος μαθηματικός..

εχεις δικιο, αλλα ενταξει, και τα φετινα δεν ηταν τοσο πια δυσκολα, οσο εχουν ακουστει....ουτε εκτος υλης.

ηταν βεβαια για διαβασμενους μαθητες

"We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets." - Marilyn Monroe

Ε βεβαια οπως λεει και η παροιμια: "εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερεις"..Ετσι και του περσινου φαινονται τα φετινα μετρια ετσι και σε εσενα φαινονται τα περσινα πιο απλα.Η ψυχολογια αυτου που γραφει εκεινη τη στιγμη ειναι το πιο σημαντικο.

Και εμενα περσυ τετοια εποχη ουτε καλημερα δεν μου ελεγαν με τοση αγωνια και τοσα νευρα που ειχα.

Παντως ενταξη τωρα δεν ειπε και κατι προσβλητικο και υποτιμητικο και οθτε τα συγκρινε με τα δικα μας(που οντως ηταν καλυτερα)..που να εβλεπες στο θεμα του 2007 που εμπαινε ο καθενας και ελεγε οτι πανηγυριζε οταν εβλεπε τα θεματα και μετα την ανακοινωση των αποτελεσματων δεν ξαναεμφανιζοταν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Hmm provlimatistika.. An I ipothesi sigklinei st oti h g" einai paragogisimi tote tha nai eksisou k sunexhs, eidallws einai opws t les.. O frontistis m t afise stin krisi tu diorthoti.. Dld kata t legomena s xanw k ta 4/4?? Btw thnx gia tn politimo xrono s

εχεις δικιο, αλλα ενταξει, και τα φετινα δεν ηταν τοσο πια δυσκολα, οσο εχουν ακουστει....ουτε εκτος υλης.

ηταν βεβαια για διαβασμενους μαθητες

Κοίτα το θέμα 4 μου φάνηκε δύσκολο και εκείνο το ερώτημα από το θέμα 3 για τις διάφορες τιμές του α.Κατά τα άλλα ήταν κανονικά.Εκτός από τη κουλή απόδειξη:(:blink:

Μαθηματικό ΑΠΘ σου'ρχομαιιιιιιιιιιιιιι:D

prof, δεν ξέρουμε αν η g" είναι παραγωγισιμη, δηλαδή αν υπάρχει η g''' και επομένως δεν μπορείς να πεις οτι η g'' ειναι συνεχης ως παραγωγισημη.

Αλλά δεν νομίζω να σου κόψουν όλοι την άσκηση, ισως πάρεις 1-1,5 μονάδες :secret:

zafos, ok σε καταλαβαίνω και έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Αλλιώς τα βλεπω εγώ τα θέματα τώρα που εχω κάνει 10 πανεπιστημιακά μαθήματα μαθηματικών και αλλιώς τα βλέπεις εσύ. Απλά ειπα οτι προσωπικά έμενα δεν μου φάνηκα και τοσο δύσκολα. Και δεν υπάρχει λόγος να τα συγκρίνουμε με τα περσινά θέματα...

Η ψυχολογια την ωρα που γραφεις, σας λεει κατι??? Αν φας 1+ ωρα για ενα μονο ερωτημα και μετα αγχωθεις, σας λεει κατι??? Με μια δευτερη ματια, και φυσικα αφου εχουμε δει και τις λυσεις, ναι, συμφωνω, τα θεματα δεν ηταν και τοσο πια δυσκολα, αλλά εκεινες τις ωρες ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ.

Κοίτα το θέμα 4 μου φάνηκε δύσκολο και εκείνο το ερώτημα από το θέμα 3 για τις διάφορες τιμές του α.Κατά τα άλλα ήταν κανονικά.Εκτός από τη κουλή απόδειξη:(:blink:

το 4 μου φανηκε και μενα δυσκολο, στην αρχη πανικοβληθηκα!

μονο αυτο το θεμα μου φανηκε δυσκολο, ιδιαιτερα το β και το γ με τα ορια...

στο 3 με τις διαφορες τιμες του α, εκανα τη βλακεια και αντι να κρατησω μονο τις θετικες τιμες, τις κρατησα ολες! με σχημα δεν αποδεικνυεται αυτο? μονο ετσι το απεδειξα...

αντε, και γω για θεσ/νικη στοχευω:D

nick_ts157 exeis dikio..

px ego re pedes mia mera prin eixa 40 pireto emetous k istories..

i mana m m lege mi pas agori m na grapseis pane meta p ksanadinun alla dn mporousa na kanw kt tetio outos i allos ta xa doulepsei ta ma8imatika fetos k dn eixa agxos..

ontos to 3g itan diskoloutsiko apla an skeftosoun na valeis ln meta ginotan eukolotero..

vska dn sigkrinontan m ta persina re seis..

edw sto 2o 8ema ekana xazomara sto 2a k e8esa z=x+yi k m vgikan ena karo prakseis k agxo8ika alla daksei o geometrikos topos m vgike sostos..

kses ti ine na s vgenei -2riza(x)epi(y) k na kaneis kana ari8mitiko ap t viasini k na mi s vgei o anti8etos..

telospanton edw alloi dn grapsane stis genikis gt tous diskolepse i me8odos ton trion pou t kaname st gimnasio ti na peis:worry:

Κοίτα, ούτε η λύση που έκανα εγώ δεν ήταν γραμμένη σε κάποιες φροντιστηριακές λύσεις για το θέμα 4β.

Εγώ έκανα:

Στο όριο που έχουμε θέτουμε u=x-h άρα το νέο όριο που δημιουργείται έχει τη μεταβλητή u που πλέον τείνει στο x αφού limh->o(x-h)=x.

Κάνοντας αυτό και αντικαθιστώντας το h με x-u (από τη σχέση u=x-h) και στο τέλος βγάζοντας το -1 από αριθμητή και παρονομαστή ως κοινό παράγοντα προκύπτει το ζητούμενο δηλαδή limu->x g'(u) - g'(x)/u-x δηλαδή σύμφωνα με τον ορισμό που μάθαμε φέτος στην κατεύθυνση g''(x). Το έδειξα και στον καθηγητή μου και μου είπε ότι είναι σωστό. Έχει μήπως κάποιος κάποια ένσταση με αυτόν τον τρόπο λύσης?

Μη το μετανιώσεις όμως :p

Μιλάει η εμπειρία :X

Κοίτα, ούτε η λύση που έκανα εγώ δεν ήταν γραμμένη σε κάποιες φροντιστηριακές λύσεις για το θέμα 4β.

Εγώ έκανα:

Στο όριο που έχουμε θέτουμε u=x-h άρα το νέο όριο που δημιουργείται έχει τη μεταβλητή u που πλέον τείνει στο x αφού limh->o(x-h)=x.

Κάνοντας αυτό και αντικαθιστώντας το h με x-u (από τη σχέση u=x-h) και στο τέλος βγάζοντας το -1 από αριθμητή και παρονομαστή ως κοινό παράγοντα προκύπτει το ζητούμενο δηλαδή limu->x g'(u) - g'(x)/u-x δηλαδή σύμφωνα με τον ορισμό που μάθαμε φέτος στην κατεύθυνση g''(x). Το έδειξα και στον καθηγητή μου και μου είπε ότι είναι σωστό. Έχει μήπως κάποιος κάποια ένσταση με αυτόν τον τρόπο λύσης?

απ'οτι θυμαμαι, κατι τετοιο μου 'χε δειξει ο καθηγητης μου.

εκανα και γω αντικατασταση μεταβλητης, αλλα μου βγηκε ο τυπος της παραγωγου τησ γενικης παιδειας!

απ'οτι θυμαμαι, κατι τετοιο μου 'χε δειξει ο καθηγητης μου.

εκανα και γω αντικατασταση μεταβλητης, αλλα μου βγηκε ο τυπος της παραγωγου τησ γενικης παιδειας!

Προφανώς έθεσες u=-h μόνο τότε βγαίνει αυτός ο τύπος...

Προφανώς έθεσες u=-h μόνο τότε βγαίνει αυτός ο τύπος...

μαλλον...να μη σε γελασω ομως, δεν θυμαμαι!

παντως δεν μου βγηκε ευκολα...

pedia oikonomia dinate??

egw edosa gia na xo enalax k to 5o pedio k ta 8emata mporw na pw oti itan apetitika , i mitera m, oikonomologos ipostirikse pos itan ta pio diskola p exoun valei os tora :O

frontistes ta valane :blink:

δεν μου φανηκαν δυσκολα στην οικονομια

απο θεωρια, στην αναπτυξη περιμενα να βαλουν 7 η 9 κεφαλαιο, αλλα παλι καλα που επεσε ανωτατη τιμη...

το 3 θεμα ηταν δυσκολο απο αποψη πολλων πραξεων και ηθελε αρκετο χρονο

στο 4 αρχικα με δυσκολεψε το α ερωτηματα με το MC, αλλα μετα οκ...

η μονη γκαφα που εκανα ηταν στο τελευταιο ερωτημα του 4 θεματος, στο σημειο ισορροπιας (εκανα την διαιρεση Q/20, ενω η σωστη απαντηση ηταν Q) και στη θεωρια ξεχασα να αναφερω ποιο υπουργειο οριζει ανωνατη τιμη, κατι τετοιο τελος παντων.