Jump to content

WD Mybook 500GB Έχασα τα ΠΑΝΤΑ!!!

GEORGEGX20VF
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

:(Πριν ένα μήνα αγόρασα δυστυχως εξωτερικο σκληρο δίσκο western digital my book 500 gb...Αποθηκευσα ολα μου τα αρχεια για να κανω format στο Laptop.Ολα καλα,μεχρι που σημερα ο σκληρος ειναι σαν να μην υπάρχει...

Οταν το ανοιγω,κανει ενα θορυβο περιεργο στην αρχη που δεν εκανε,και μετα στο My computer δεν εμφανιζεται πουθενα ο σκληρος...Στις ιδιοτητες συσκευων εμφανιζεται αλλα τι να το κανεις...

Παιδια το σημαντικοτερο ειναι οτι τα αρχεια δεν μπορω να το ξαναβρω,δλδ να πεις τα ξανακατεβάζω απο το net.Τουλάχιστον μονο οι photos,αναμνήσεις τα πάντα χάθηκαν....:(:(

Τι να κάνω?help me.

Στο προγραμμα που ειχε για WD Diagnostics παταω test και βγάζει cable test::read diagnostics sector error!:(:(:(:(

Μπορείς να τον βγάλεις από μέσα και να τον συνδέσεις απευθείας στο SATA καλώδιο. Έτσι θα ανακτήσεις τα δεδομένα σου στην περίπτωση που η βλάβη είναι στο κουτί. Αν το κάνεις αυτό όμως χάνεις την εγγύηση κατά πάσα πιθανότητα (και τα λεφτά σου δηλαδή).

Αν τον στείλεις για επισκευή θα στον φτιάξουν, αλλά τα δεδομένα σου ξέχνα τα... Ζύγισέ τα και αποφασίζεις.

mpa? kanoun kai tetoia asteiakia oi WD MyBook??

Epeidh exw 3emeinei apo xwro, skeftomai na agorasw ton MyBook ProII 1TB (2xRAID0 500GB) gia na exei apokleistika ta mp3. Alla ama einai na kanoun tetoia kolpa 8a to 3anaskeftw, den leei na pa8oume kana egkefaliko me 1TB data loss... :p

Pantws kata pasa pi8anothta ftaiei h syndesh. An to exeis syndesei se USB, dokimase na to syndeseis se kapoia allh 8yra kai sto pisw meros (dld stis USB panw sth motherboard, oxi sta slots pou mporei na bgazei sto mprostino meros). Dokimase kai me Firewire, an exeis. Pantws an den ston blepei ka8olou sto my computer, h ston deixnei unpartitioned/unformatted, kata 90% ta arxeia den exoun pa8ei tipota. Apla exei problhma h syndesh me ton ypologisth.

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

Το Mybook world edition 2, (1ΤΒ) ειναι υπερβολικά αργό, σε σημείο που να σε εκνευρίζει αφάνταστα η λειτουργία του. Το δοκίμασα και σε 1gigabit ethernet, αλλα και σε 100mbit, και η ταχύτητα μεταφοράς ήταν απογοητευτική...

Το Mybook world edition 2, (1ΤΒ) ειναι υπερβολικά αργό, σε σημείο που να σε εκνευρίζει αφάνταστα η λειτουργία του. Το δοκίμασα και σε 1gigabit ethernet, αλλα και σε 100mbit, και η ταχύτητα μεταφοράς ήταν απογοητευτική...

Εγω παιδια εχω αυτο

http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=freeagent-desktop-500gb-usb2.0-external-hd&vgnextoid=e7a9812ecd8a0110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&vgnextchannel=8d3f26bbdae90110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&reqPage=Model

και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος (ταχυτητα-αποδοση) :)

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Den milaw gia to World Edition, alla gia to Pro II : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303880 me USB2.0/IEEE1394 400/800 interfaces.

Pantws thanks gia thn apanthsh, den h3era kati tetoio, kai skeftomastan to world edition gia enan radiofwniko sta8mo mesw internet...

Αν θέλετε να μην αγοράζετε συνέχεια εξωτερικούς δίσκους για backup μπορείτε να δείτε και εδώ. Με έχει βολέψει αφάνταστα, αγοράζω μόνο δίσκους απλούς IDE για τα backup. :)
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Μπορείς να τον βγάλεις από μέσα και να τον συνδέσεις απευθείας στο SATA καλώδιο. Έτσι θα ανακτήσεις τα δεδομένα σου στην περίπτωση που η βλάβη είναι στο κουτί. Αν το κάνεις αυτό όμως χάνεις την εγγύηση κατά πάσα πιθανότητα (και τα λεφτά σου δηλαδή).

Αν τον στείλεις για επισκευή θα στον φτιάξουν, αλλά τα δεδομένα σου ξέχνα τα... Ζύγισέ τα και αποφασίζεις.

Σε ευχαριστω για την απάντηση,δεν με νοιαζει το οικονομικο,ας βγει εκτος εγγυησης,ας χαλάσει μετα....θα πάρω καινουριο.

Αρκει να ανακτήσω τα αρχεία μου...

Το πρόβλημα ειναι όμως οτι έχω laptop,τι γινεται στην περίπτωση αυτή?

Παντως δεν ειναι θέμα θύρας το πρόβλημα,γιατι και να βγάλω το καλωδιο usb,Και να ειναι μονο στο ρευμα,οταν ανοιγει κανει ενα περιεργο θορυβο για λίγο που δεν έκανε...

Αν ο δίσκος φαίνεται στο Disk Management, τότε πιθανότατα θα μπορέσεις να ανακτήσεις τα αρχεία σου με κάποιο σχετικό πρόγραμμα όπως το Easy Recovery.

O δισκος φαινεται στις ιδιοτητες συσκευων,δοκιμασα με το προγραμμα GetDataBack for NTFS αλλα γέμισε η οθονη στα σφάλματα.

Το easy recovery ειναι καλό?

Γενικα ποιο προγραμμα μου προτεινετε?το καλυτερο και ας μην ειναι free,αρκει να μου πειτε πως λεγεται.

Plz

O δισκος φαινεται στις ιδιοτητες συσκευων,δοκιμασα με το προγραμμα GetDataBack for NTFS αλλα γέμισε η οθονη στα σφάλματα.

Το easy recovery ειναι καλό?

Γενικα ποιο προγραμμα μου προτεινετε?το καλυτερο και ας μην ειναι free,αρκει να μου πειτε πως λεγεται.

Plz

Φίλε σε καταλαβαίνω απόλυτα τι νιώθεις τώρα - έχω και γω καμιά 300 GB αρχεία και τρέμω στην ιδέα να μην ανοίξει κάποια στιγμή ο σκληρός , μιας και τα μισά και παραπάνω είναι σπάνια αρχεία που έκανα και ένα μήνα να κατεβάσω σιγά σιγά ...

Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς στην εταιρία (western digital) κατευθείαν , μην κάνεις δοκιμές και τα χάσεις τελείως - υπάρχουν στο εξωτερικό εταιρίες που κάνουν αυτή την δουλειά ... Βρήκα και 2 Ελληνικές http://www.datalabs.gr/

και http://www.anaktisis.gr/?gclid=CLOdgPLvvY0CFSIGQAodMRWRHg

Καλή επιτυχία...

P.s. ... με τρόμαξες τώρα (μιας και έχω και γω western digital) και αρχίζω backup σε dvd - απλά τα περισσότερα είναι σπάνια έργα και σειρές και περίμενα Ελληνικούς υπότιτλους - αλλά δεν πειράζει , καλοί και οι Αγγλικοί :p

P.s. 2 , πάντως κακός δεν είχες κάνει backup τουλάχιστον στα προσωπικά σου αρχεία (photos, videos και τέτοια) - τα άλλα ξαναβρίσκονται , οι φωτογραφίες όμως...

Βρήκα και 2 Ελληνικές http://www.datalabs.gr/

και http://www.anaktisis.gr/?gclid=CLOdgPLvvY0CFSIGQAodMRWRHg

Καλή επιτυχία...

Μα θα τον ¨γδυσουν¨ οικονομικα...:(

Εγω εχω χρησιμοποιησει αυτα τα δυο και με εχουν σωσει πολλες φορες...

Acronis Recovery Expert Deluxe http://eu.acronis.com/homecomputing/products/recoveryexpert/

OnTrack EasyRecovery Data Recovery

http://www.ontrackdatarecovery.com/file-recovery-software/

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

ενα φιλος μου ειχε παρομοιο προβλημα με ενα σκληρο

που ειχε 300GB και το πηγε στο πλαισιο και του ειπανε

αμα θελεις να σωσεις τα δεδομενα σου θα πληρωσεις 300Ε.

ενω ο σκληρος του εκανε 160Ε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα USB αποθηκευτικά μέσα είναι πολύ επίφοβα. Προσωπικό παράδειγμα: είχαμε πάρει πριν από 2 χρόνια ένα εξωτερικό δίσκο Iomega 120 GB με δικό του τροφοδοτικό, γιατί υπήρχε ένα κοινό project με πολλούς συνεργάτες και πολλά data.

Το εν λόγω δίσκο τον προσέχαμε όλοι σαν κόρη οφθαλμού. Και τι μ' αυτό? Κάηκε 3 φορές. Το καλό είναι ότι και τις 3 φορές η Interset μας άλλαξε το δίσκο (φοβερή εξυπηρέτηση) αλλά data δεν σώθηκαν.

Τελικά, στήσαμε ένα server όπου ο καθένας ανεβάζε - κατέβαζε ό,τι χρειαζόταν.

Το καλύτερο παίδες για backup είναι ένας εσωτερικός δίσκος. Αν γεμίσει τον αλλάζετε. Τα usb, δεν ξέρω γιατί, όλο προβλήματα βγάζουν.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Οι περισσότερες ζημιές γίνονταν είτε από τη μεταφορά, είτε από το βάλε-βγάλε στις usb θύρες. Για πιο αξιόπιστες λύσεις, προτιμήστε δικτυακά shares.

Παιδια ευχαριστω πολυ όλους,απο οτι φαινεται μια λυση υπαρχει μονο,αυτη που ειπε ο φιλος πιο πανω,να το παω σε εταιρεια οπως datalabs,το ξερω οτι θα κοστισει πολύ αλλα αλλος τροπος δεν υπαρχει..

Ο δισκος εχει εσωτερικο προβλημα,το καλαβαινω οταν ανοιγει πως κανει..

Τα προγραμματα recovery δεν νομιζω να καταφερουν κατι...

Πρώτον δεν μας είπες αν ο δίσκος φαίνεται στο disk management και δεύτερον αν δεν προσπαθήσεις να ανακτήσεις τα δεδομένα σου με τα προγράμματα που σου λέμε, δεν πρόκειται να μάθεις αν μπορείς να κάνεις κάτι. Όσο για τις εξειδικευμένες εταιρίες για ανάκτηση δεδομένων, έχει νόημα να τις χρησιμοποιήσεις μόνο αν πρόκειται για δεδομένα από τα οποία εξαρτάται η δουλειά σου.

Πρώτον δεν μας είπες αν ο δίσκος φαίνεται στο disk management και δεύτερον αν δεν προσπαθήσεις να ανακτήσεις τα δεδομένα σου με τα προγράμματα που σου λέμε, δεν πρόκειται να μάθεις αν μπορείς να κάνεις κάτι. Όσο για τις εξειδικευμένες εταιρίες για ανάκτηση δεδομένων, έχει νόημα να τις χρησιμοποιήσεις μόνο αν πρόκειται για δεδομένα από τα οποία εξαρτάται η δουλειά σου.

Λοιπόν,αν εννοεις,στις ιδιοτητες του υπολογιστη,διαχειριση συσκευων,ναι φαινεται κανονικά.Δοκίμασα με το πρόγραμμα GetDataBack for NTFS αλλα ολο error.

Βασικα το σημαντικοτερο που δεν σας ειπα ειναι οτι το προβλημα με το δισκο δημιουργηθηκε οταν εβλεπα μια ταινια απο το σκληρο και καταλαθος οπως ηταν ορθιος επεσε στο πλαι.Απο τοτε οταν ξεκιναει κανει τον παράξενο θορυβο,και δεν βλεπω τα αρχεια μου πουθενα.Στον υπολογιστη δεν εμφανιζει τίποτα.Ενώ παλια έλεγε Mybook.

ΓΙ αυτο λεω οτι μαλλον δεν εχω ελπιδα μονος μου.

Τι προτεινεις εσυ?

Ο σκληρος ειναι συνδεμένoς με usb,αλλα τον συνδεω και με firewire αν χρειαστει.

e pes to re paidi... ama einai etsi logiko na xalase o diskos!

oi kefales tou diskou briskontai se apeiroelaxisth apostash apo ta platters, den akoumpane kai to read/write ginetai me hlektromagnhtikes diadikasies. ean opws diabazei o diskos (=blepeis tainia) kai gyrnane ta platters me 7.200rpm, sou pesei o diskos, to pio pi8ano einai na dhmiourgh8hke megalh zhmia ka8ws 8a akoumphsan oi kefales sta platters.

opote paizei na sou xalasan oi kefales h/kai ta platters. ta data einai grammena sta platters, opote me ta kainourgia dedomena pou mas edwses (ta shmantikotera, 8a eprepe na ta anafereis apo thn arxh), o diskos 8a prepei na anoixtei kai na eksakribw8ei ti zhmia exei pa8ei. kai pali den yparxei eggyhmeno data recovery.

exe upopsin sou oti to recovery se e3eidikeumeno ergasthrio mporei na ftasei kai 2.000-3.000 euros....

Λοιπόν,αν εννοεις,στις ιδιοτητες του υπολογιστη,διαχειριση συσκευων,ναι φαινεται κανονικά.Δοκίμασα με το πρόγραμμα GetDataBack for NTFS αλλα ολο error.
Disk Management έγραψα. Control Panel --> Administrative Tools --> Computer Management --> Disk Management. Αν και με αυτά που λες, ο δίσκος έχει hardware πρόβλημα.

δε ξέρω σε τι φάση σε πετυχαίνω, αλλά αν τον αφήσεις να ηρεμίσει μερικές ώρες, ίσως να διοθρώσει. Ένας δικός μου είχε κολλήσει και ακουγόταν τικ-τικ. Το πήγα επιστροφή στον προμηθευτή μου και εκεί δούλευε μια χαρά (και συνεχίζει να δουλεύει μέχρι σήμερα). Δεν είχα χάσει καθόλου δεδομένα μετά απο αυτό το συμβάν.

Επίσης, λίγο παράδοξος τρόπος. Αφού έχεις εξαντλήσει όλους τους υπόλοιπους τρόπους, βάλτον στο ψυγείο (γελάτε κουφαλίτσες ε?) και όσο είναι κρύος, μπορεί να δουλέψει. Προσοχή στην υγρασία όμως.

Αυτό με το ψυγείο είναι μια καλή τελευταία λύση. Υπάρχει μια περίπτωση να σου δουλέψει για κανα 20λεπτο, να προλάβεις να πάρεις τα δεδομένα σου. Δοκίμασε το, δεν χάνεις τίποτα.

Πάντως φίλε μου, με το χτύπημα ο δίσκος έχει πάθει 100% hardware ζημιά. Όταν δουλεύει πρέπει να τον χειρίζεται κανείς σαν αν κρατάει αυγά. Το ίδιο ισχύει και για λαπτοπ

edit: όχι στη συντήρηση, στην κατάψυξη για κανα 24ωρο, οδηγίες εδώ

mcde οχι δεν φαινεται εκει που λες.

Παιδια 100% εχει hardware προβλημα.

Σκεφτομουν να το δώσω σε μια απο τις δυο εταιρειες που μου προτεινατε..

Αλλα τώρα βλέπω αυτο με το ψυγειο,παιδια μου φαινεται αστειο,σιγουρα μπορει να γινει κατι τετοιο?πως γινεται?δεν θα τραβήξει υγρασια?Πρεπει να το βγάλω απο το κουτι του?,ή δλδ ετσι πως ειναι το My book?

24 ώρες και μετα το βάζω κατευθειαν σε λειτουργια?

Οκ το κανω,απλα μην γινει κατι χειροτερο φοβάμαι.

Και ευχαριστω παιδια ολους σας για την πολύτιμη βοηθεια σας!

Αμα δείς το λινκ που σου έδωσα, ο τύπος το κλείνει σε αεροστεγή σακούλα. Εξάλου τι να πάθει χειρότερα; Αφού δεν δουλεύει. :lol:

Μην το πάρεις της μετρητοίς, μία πρόταση έκανε ο KennyDopeGr και συμπλήρωσα εγώ. Δεν σημαίνει ότι θα δουλέψει κιόλας.

Αμα δείς το λινκ που σου έδωσα, ο τύπος το κλείνει σε αεροστεγή σακούλα. Εξάλου τι να πάθει χειρότερα; Αφού δεν δουλεύει. :lol:

Μην το πάρεις της μετρητοίς, μία πρόταση έκανε ο KennyDopeGr και συμπλήρωσα εγώ. Δεν σημαίνει ότι θα δουλέψει κιόλας.

Ok απλα ανησυχω μηπως δεν μπορουν μετα να κανουν recovery ουτε οι εταιρειες,καταλαβες?

Αν ειναι θα το κλεισω σε μια αεροστεγη σακούλα και θα το βάλω στο ψυγειο για 24 ωρες?στην καταψυξη