Jump to content

Borland Delphi 8.0 (ή μήπως Microsoft Delphi 8.0;)


SNikolaidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μόλις εγκαταστήσαμε το Borland Delphi 8.0. Αφού φυσικά εγκαταστήσαμε γύρω στα 500Mb από το .NET SDK της Microsoft, γιατί είναι προαπαιτούμενα...

 

Πρώτη πρώτη εντύπωση, το διαφορετικό interface. Είτε βλέπεις το Visual Studio είτε το Delphi 8.0, ένα και το αυτό. Καμία απολύτως διαφορά. Ίδιο ακριβώς. Ακόμη και ο τρόπος σχεδιασμού της φόρμας, είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν στο Visual Studio!!!

 

Τώρα ψάχνουμε και για τα υπόλοιπα... components κλπ (βασικά, ψάχνουμε να τα βρούμε επάνω στην οθόνη...)

 

Για δείτε και τα screenshots για να καταλάβετε τι εννοώ...

 

Αν δείτε το code view, θα βρείτε και constructors/desctructors... απορώ τι σόι delphi είναι αυτό... :confused:

 

Τώρα, πόσο Borland είναι αυτό το Delphi... απορώ κι εξίσταμαι... μήπως έπρεπε να το πουν Microsoft Delphi 8.0;

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοκοίταξα την ανακοίνωση της Borland για το delphi 8 δεν είδα κάπου να λέει για αυτόνομες εφαρμογές (χωρίς το .Net δηλαδή). Στην συνέχεια το έψαξα λίγο περισσότερο στο site και δεν βρήκα κάτι σχετικό. Τώρα και με αυτά που γράφεις είναι φανερό ότι το 8 είναι καθαρά για εφαρμογές σε .Net σε σημείο που πράγματι μιλάμε για MS Delphi!

Τι να πω. Αν και προγραμματίζω σε Visual C++ κατα βάση, μου άρεσε το delphi γιατί έκανες απλά πράγματα πολύ γρήγορα χωρίς να μπλέκεις! Τώρα το 8 είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και μάλλον κακώς το είπαν Delphi.

Μήπως .Delphi θα ήταν καλύτερα???

Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που διάβασα είναι ότι το Delphi 8 έρχεται πακέτο με το Delphi 7. Αυτό σημαίνει ότι αν θες να παίξεις κλασικό delphi, μένεις στο 7. :mad:
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Παίδες, μην κατηγορείτε τη Borland. Δε μπορούσε να κάνει και τίποτα άλλο. Αφού μπλέχθηκε στο "crossfire" μεταξύ MS και Java community. Και μια και η Java community τα έκαναν πλακάκια τα μέλη μεταξύ τους, οπότε και η Java εκτός σοβαρού απροόπτου πάει για φούντο, έπρεπε η Borland να συνεχίσει να έχει ένα ισχυρό προϊόν. Και τί καλύτερο από μια συμμαχία με το νικητή της προηγούμενης αναμέτρησης (MS)... Και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι πολλοί είναι συνηθισμένοι να γράφουν σε Delphi, οπότε μπορεί να προτιμήσουν το προϊόν της έναντι του .net μια και θα τους είναι πιο προσφιλές στην εγγραφή κώδικα.

To understand the human mind:

http://www.noesistheory.com

Link to comment
Share on other sites

Ώπα, κάτσε γιατί μου φαίνεται ότι έχω χάσει επεισόδια... τι έγινε με την Java; Ποιος έκανε πλακάκια με ποιον; :confused:
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

τόσα χρόνια η microsoft προσπαθούσε να φτιάξει περιβάλλον εργασίας όπως της Delphi, και όχι μόνο η microsoft... και η SyBase στον PowerBuilder...

 

η κίνηση αυτή της Borland δεν είναι τίποτα άλλο από στρατηγική... επιβίωσης... η microsoft, μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, με το .NET έκανε ένα βήμα μπροστά στα development tools και στο περιβάλλον εργασίας... οπότε όποιος θέλει ακολουθεί τις εξελίξεις... όποιος δε θέλει μένει πίσω... ;)

 

το .Delphi θα ήταν πολύ ωραίο, αλλά όχι εφικτό, μιας και η ms έχει κάνει ήδη στάνταρ το .Net στα νέα λειτουργικά συστήματα και στους νέους web servers και σε όλα όσα φτιάχνει από εδώ και πέρα...

John Sclavos,

 

http://www.freestuff.gr/

 

---

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SNikolaidis (31 Δεκ. 2003 , 15:58)

 

Ώπα, κάτσε γιατί μου φαίνεται ότι έχω χάσει επεισόδια... τι έγινε με την Java; Ποιος έκανε πλακάκια με ποιον; :confused:

 

 

Η IBM πήγε και έκλεισε συμφωνία με την BEA πίσω από την πλάτη όλων των μελών του JCP, για να υποστηρίζουν τα πακέτα των δύο εταιριών τα ίδια extensions στο J2EE. Ουσιαστικά δηλαδή πήγε να εφαρμόσει και να κάνει standards της δικές της πατέντες πάνω στο -κοινό υποτιθεται- εργαλείο ανάπτυξης J2EE, χωρίς να έχουν περάσει από την έγκριση του development group της Java. Φυσικά αυτό το έκανε για να πάρει κεφάλι σε σχέση με τη Sun που είναι τυπικά και ουσιαστικά το μεγάλο κεφάλι στο εν λόγω συμβούλιο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά από 5 μέρες η Sun να εκδόσει ανακοίνωση ότι αποσύρει την υποστήριξή της στο project που ήθελε να ενώσει τα δύο κύρια πακέτα ανάπτυξης Java εφαρμογών (NetBeans από Sun και Eclipse από IBM)...

 

Και ενώ η Microsoft έχει ήδη ρίξει -και υποστηρίζει με νύχια και με δόντια- το ύπερεργαλείο ανάπτυξης λογισμικού που ακούει στο όνομα .Net, από την άλλη μεριά του στρατοπέδου έχει σπαρθεί διχόνοια και το μόνο project που θα μπορούσε ίσως να ισορροπήσει τα πράγματα (ένα ενιαίο υπερπακέτο για Java κώδικα) μόλις ναυάγησε.

 

Κάτι μου λέει ότι ο Billάκης κάθεται αυτή τη στιγμή σε μια γωνιά και τρίβει τα χέρια του... :whistle:

To understand the human mind:

http://www.noesistheory.com

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...