Jump to content

Hard Disk Bad Sectors

kostas-k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξέρετε να μου πείτε κανένα καλό πρόγραμμα για να διορθώσω τα bad sectors του Σκληρού Δίσκου?

Μάλλον δεν γίνεται να διορθωθούν. Και το χειρότερο είναι (σε αντίθεση με τις δισκέτες) ότι στατιστικά σε αρκετές περιπτώσεις αν ο σκληρός αρχίζει να βγάζει bad sectors τότε έρχεται σύντομα η μεγάλη καταστροφή...εγώ θα έκανα αμέσως backup...
Read The F...ing Manual First

Έχω παρατηρήσει ότι είναι σε ένα ορισμένο partition τα bad sectors,το δίσκο τον έχω χωρίσει σε 3 μέρη.Στο 2ο μέρος είναι τα bad sectors,αν το απενεργοποιήσω και δεν το φωρτώνει καθόλου θα έχω πρόβλημα?

Θα είναι πάλι μειωμένη η απόδοση?

Καλή σαν ιδέα, δεν ξέρω αν δουλέψει. Πάντως δεν έχει σημασία ο χωρισμός σε partitions καθώς είναι λογικός χωρισμός. Πιθανότατα κάποια κεφαλή (ακούς κάναν παράξενο θόρυβο; ) έχει αστοχήσει ή κάποιο σκουπιδάκι κάθισε σε κάποιον από τους δίσκους σε κάποιο σημείο και δημιούργησε το πρόβλημα. Δηλαδή "τοπικά" η βλάβη είναι εντοπισμένη και μάλλον έτυχε όλη η χαλασμένη περιοχή να ανήκει σε ένα partition.
Read The F...ing Manual First

Η απόδοση δεν θα είναι μειωμένη.

Αν θα ξεκινάει εξαρτάται απ' το αν υπάρχει κάποιο αρχείο συστήματος.. λογικά για να ρωτάς δεν είναι εκεί η εγκατάσταση, και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει κάποιο αρχείο του συστήματος. Συνεπώς κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει. :)

Θόρυβο δεν κάνει καθόλου ο δίσκος,είναι όπως ήταν όταν αγόρασα το φορητό.Απλά σε ένα συγκεκριμένο partition μου κάνει κολλήματα όταν κάνω scan με διάφορα προγράμματα.Έτρεξα το πρόγραμμα Hard Disk Sentinel και μου βγάζει 81 bad sectors,10 αδύναμα sectors (δεν ξέρω τί είναι αυτά,μάλλον που θα την παίξουν και αυτά) και γενικά μου γράφει Disk Health: 6% (Poor).

Τώρα έχει μειωμένη απόδοση,φαίνεται αρκετά.

Θα χωρίσω τα partition να δω τί θα γίνει. Αλλιώς μάλλον άλλο δίσκο,ε?

μειωμένη απόδοση στην ίδια εγκατάσταση windows?

λογικά θα φταίνε τα windows.

κάμε clean disk, defrag. και σίγουρα μια φορά την εβδομάδα backup.

θα είσαι ήσυχος μετά.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Όπως είπε και ο XPhys: Αν ο σκληρός σας έχει εμφανίσει bad sectors (ειδικά αν είναι σε NTFS που πολύ σπάνια εμφανίζει bad sectors λόγω software corruption) κατά 90% έχει hardware πρόβλημα και θα πρέπει να τον αλλάξετε το συντομότερο δυνατό. Κάντε ένα test με το utility που παρέχει ο κατασκευαστής του δίσκου για να το επιβεβαιώσετε και στείλτε τον με εγγύηση (αν έχει) για αντικατάσταση.

Το υπόλοιπο 10% αντιστοιχεί σε τυχαίο corruption δεδομένων στο δίσκο. Μπορείτε να κάνετε format με force check bad sectors αλλά αν επανέλθουν τότε ανήκετε σίγουρα στο 90%.

1on) Mporeis na kaneis check disk me surface scan gia na apomonwseis ta bad sectors. POLY xronoboro omws...

2on) Mporeis na kaneis low level format gia na epekteineis ligo thn diarkeia zwhs tou sklhrou

Opws kai na exei omws, o diskos 8a xreiastei syntoma antikatastash...

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

Όλα αυτά τα έχω κάνει,και surface test με τρία διαφορετικά προγράμματα, και clean disk και ανασυγκρότηση.Αλλά τα bad sectors παραμένουν.

Μάλιστα όταν είχα κάνει format,τα Windows δεν μπορούσαν να εγκατασταθούν σε NTFS και αφού έκανα το δίσκο FAT32 εγκαταστάθηκαν μια χαρά.Αφού τα εγκατέστησα μετέτρεψα τον δίσκο σε NTFS.

Μήπως να τον αφήσω FAT32?

Απλά κοιτάω να τρενάρω λίγο την αλλαγή δίσκου γιατί αναβάθμισα τον φορητό τώρα με wireless,RAM κτλ. και...no money :whistle:

τα xp και τα vista αλλά και τα 2k μπορούν να εγκατασταθούν σε ntfs disk. δεν θέλω καν να φαντάζομαι ότι έχεις πιο παλιά windows :p

δεν υπάρχει λόγος να τον έχεις fat32, αντιθέτως.

τότε προς το παρόν αρκέσου σε συχνό backup σε εξωτερικό δίσκο ή cd/dvd.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)