Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ) Ασφάλεια Αυτοκινήτου

koslyr
 Κοινοποίηση

Ποια ασφαλιστική έχετε επιλέξει;  

306 members have voted

1. 1. Ποια ασφαλιστική έχετε επιλέξει;

• Alpha
      2
    • Allianz
      13
    • Commercial Value
      16
    • EOS
      9
    • ING
      5
    • Interamerican
      42
    • InterLife
      8
    • Lloyd's
      0
    • Omega
      1
    • Victoria
      11
    • Αγροτική
      17
    • Ασπίς Πρόνοια
      15
    • Ατλαντική Ένωση
      5
    • Διεθνής Ένωση
      8
    • Εγνατία
      2
    • Εθνική
      34
    • Ιντερσαλόνικα
      32
    • Μινέττα
      10
    • Υδρόγειος
      25
    • Φοίνιξ
      15
    • 'Αλλη (αναφέρετε ποια)
      36

Recommended Posts

Μικτή ασφάλιση (και μάλιστα καλού αυτοκινήτου) σε εταιρεία που είναι εκτός Φιλικού Διακανονισμού, πρώτη φορά ακούω. Δηλαδή πιστεύεις πραγματικά ότι εάν πάθει σοβαρή ζημιά το αυτοκινητό σου, θα αποζημιωθείς; Για να μην αναφέρω τί θα γίνει εάν προκαλέσεις ζημιά ή και σωματική βλάβη σε άλλον.

Ξέρεις πόσος κόσμος έχει πάει στα δικαστήρια λόγω τέτοιων περιστατικών;

δηλαδη αυτη η ασφαλεια ειναι μηδενικη αν μπορουμε να το πουμε ετσι?ρωταω αν καποιος την γνωριζει πραγματικα.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• Απαντήσεις 504
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

δηλαδη αυτη η ασφαλεια ειναι μηδενικη αν μπορουμε να το πουμε ετσι?ρωταω αν καποιος την γνωριζει πραγματικα.

Τι εννοείς λέγοντας «μηδενική»;

εννοω αν η ασφαλιστικη αιγαιον ειναι αξιοπιστη

εννοω αν η ασφαλιστικη αιγαιον ειναι αξιοπιστη

Πόσο αξιόπιστη είναι μία εταιρεία εκτός Φιλικού Διακανονισμού;

Πόσο αξιόπιστη είναι μία εταιρεία εκτός Φιλικού Διακανονισμού;

ειναι σιγουρο αυτο?

Peugeotclub

Peugeot 406 ST 2000 1.600cc

Στο νοσοκομείο καταλήγουνε όσοι φοράνε ζώνες.Οι υπόλοιποι πάνε πρώτα στο νεκροτομείο...

http://www.skoda-auto.gr/models/octavia/extra/images/2x3x180.jpg

Έκανα κι εγώ ασφάλιση στην Anytime. Όλα άψογα (Δευτέρα πρωί αποστολή της άδειας κυκλοφορίας με fax, σήμερα το συμβόλαιο στα χέρια μου), εκτός από το ότι ενώ είχα συμπληρώσει τη φόρμα για την κατοχύρωση της προσφοράς πρίν τις 31/10, δε μου έστειλαν το ρολόι :mad:

@xourxoulitsos: Στο συμβόλαιο δε φαίνεται καμιά υπογραφή. Πως έπεισες τα όργανα της τάξης ότι είναι γνήσιο;

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Έχει στην τελευταία σελίδα σφραγίδα της Ιντεραμέρικαν και υπογραφή. Αρχικά πάντως δεν έπεισε γιατί πήραν τηλ. στην Ιντεραμέρικαν. Πάντως προχτές με ξαναπήραν τηλ. για το συμβάν αυτό απτην Anytime, μεταξύ άλλων μου ζητήσαν ξανά συγγνώμη και μου είπαν πως αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα θα τα κάλυπτε 100% η νομική κάλυψη της ασφάλειας.
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Στο 8σέλιδο εμένα δεν έχει ούτε σφραγίδα, ούτε υπογραφή.

Μόνο στην απόδειξη είσπραξης έχει υπογραφή/σφραγίδα.

εκτός από το ότι ενώ είχα συμπληρώσει τη φόρμα για την κατοχύρωση της προσφοράς πρίν τις 31/10, δε μου έστειλαν το ρολόι :mad:

Πάρε τηλέφωνο να τους το πείς. Εμένα μου παραδόθηκε η συσκευασία ανοιχτή χωρίς το ρολόι και τους πήρα τηλέφωνο πριν φύγει ο courier.

Εκείνη τη στιγμή ως δια μαγείας ο courier ανακάλυψε ξαφνικά οτι το ρολόι είχε παραπέσει μέσα στη μπαγκαζιέρα.

Πάρε τηλέφωνο να τους το πείς. Εμένα μου παραδόθηκε η συσκευασία ανοιχτή χωρίς το ρολόι και τους πήρα τηλέφωνο πριν φύγει ο courier.

Εκείνη τη στιγμή ως δια μαγείας ο courier ανακάλυψε ξαφνικά οτι το ρολόι είχε παραπέσει μέσα στη μπαγκαζιέρα.

Πήρα και μου είπαν ότι τελείωσαν και ότι έχει λήξη και η προσφορά κτλ... Λέω "μα αφού έκανα την αίτηση 25/10". Καμιά απάντηση.

από ότι θυμάμαι η προσφορά ίσχυε εάν συμπλήρωνες το απαντήστε και κερδίστε ή έκανες ασφάλιση μέχρι τις 31/10. Εσυ είπες ότι έστειλες την άδεια τη Δευτέρα 05/11 άρα ακόμα δεν είχε γίνει η ασφάλιση. Αυτό μπορείς να το τσεκάρεις από την ημερομηνία που εκδόθηκε το συμβόλαιό σου εάν είναι πριν ή 31/10 ψάξτο.

Για την PERSONAL εχει ακουστα κανει σας να μου πει; Αξιζει να μεταφερθω εκει;
http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg

από ότι θυμάμαι η προσφορά ίσχυε εάν συμπλήρωνες το απαντήστε και κερδίστε ή έκανες ασφάλιση μέχρι τις 31/10. Εσυ είπες ότι έστειλες την άδεια τη Δευτέρα 05/11 άρα ακόμα δεν είχε γίνει η ασφάλιση. Αυτό μπορείς να το τσεκάρεις από την ημερομηνία που εκδόθηκε το συμβόλαιό σου εάν είναι πριν ή 31/10 ψάξτο.

Είχα στείλει τα στοιχεία από τη φόρμα του site στις 20/10 και είχα λάβει απαντητικό mail ότι κατοχύρωσα την προσφορά. Άλλωστε το μπρελόκ το έλαβα. Anyway...

Σχετικά με την μερική κλοπή, καλύπτει και κλοπή radiocd; Και αν ναι, πρέπει να παραδώσω την πρόσοψη σε περίπτωση κλοπής ή αυτό εξαρτάται από τους όρους κάθε εταιρείας;

Πότε παρέλαβες το συμβόλαιο;

Έστειλα ένα email απλώς για να πω ότι το έκανα και ανέφερα ότι δεν έστειλαν ρολόι παρά την προσφορά. (δεν είναι η αξία του δώρου, αλλά ο τρόπος).

Πρωί πρωί είχα απάντηση μέσω email και τηλεφωνήματος ζητώντας μου συγγνώμη και το μεσημέρι τηλεφώνημα από την courier για να κλείσω ραντεβού για την παραλαβή του δώρου.

Όλα αυτά τα αναφέρω για να δείξω τη θετικότατη εντύπωση που αποκόμισα από την Interamerican-Anytime ήδη από την πρώτη εβδομάδα. Το παραπάνω μάλλον δε μου αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το πως θα μου φερθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Άψογοι.

Ολα καλα και ωραια για την "Αιγαιον", αλλα ειναι μια μικρη ασφαλιστικη (πολυ μικρη, εκτος και αν αγνοεις τα μεγεθη των αλλων ασφαλιστικων)... και το γεγονος οτι αρνειτε να μπει στο συστημα Φιλικου Διακανονισμου το οποιο ειναι συσταση της Ενωσης Ασφαλιστικων εταιριων, ΥΠΟΚΡΙΠΤΕΙ πραγματα γυρω απο τα οικονομικα της και αφηνει υποψιες γυρω απο το πως λειτουργει και πως αποζημιωνει...

Το οτι στηριζει την λειτουργια της σε αντασφαλιστες υποδηλωνει αδυναμια να αναλαβει η ιδια απο μονη της τους κινδυνους που αναλαμβανει, και βεβαια... υποχρεωνεται να καταβαλει μερος των ασφαλιστρων στους αντασφαλιστες. Οχι ιδιαιτερα βολικο για την τσεπη της καθε εταιριας.

Και αφου ειναι τοσο καλη και χρυση... γιατι δεν μας λεει και τα ποσοστα φερεγγυοτητας οπως κανει καθε ασφαλιστικη που τα εχει σε υγιη νουμερα?

Τελος παντων...

Μα δεν την συγκρίνω με τις μεγάλες εταιρίες ρε παιδιά αλλά οπωσδήποτε είναι μια σοβαρή εταιρία που σέβετε το όνομά της και την δουλειά της. Όσον αφορά το φιλικό διακανονισμό η ίδια δεν θέλει να μπει και για να το κάνει κάτι θα ξέρει. Δεν είναι ότι δουλευώ για την ΑΙΓΑΙΟΝ αλλά επειδή είμαι ασφαλισμένος εκεί (μικτή) έγινε ένα ατύχημα 9 μέρες μετά την αίτηση ασφάλισης και το αυτοκίνητο βγήκε off. Αμέσως η ασφαλιστική με αποζημίωσε χωρίς σουκσου μουκσου. Αλλα δεν το κάνω για να ασφαλιστείτε εκεί γιατί δεν έχω κανένα κέρδος ουτως η αλλως

Άσχετο αλλά όλες η ασφαλιστικές έχουν την αντασφαλιστική τους εταιρία.

Sorry κιόλας, αλλά για την συγκεκριμένη εταιρία δουλεύεις;

Έτσι φαίνεται έχεις δίκιο αλλά δεν μου αρέσει να κάνουν τους έξυπνους και να λένε ότι προλαβαίνουν. Είναι κρίμα να υπονομεύουν μια σοβαρή εταιρία.

Αυτά...

1. Έχεις κάνει 6 ποστς όλα κι όλα στο myphone και όλα στο θέμα αυτό. Άρα εκτός κι αν είσαι άτομο με πολύ έντονη την ασφαλιστική συνείδηση, η λογική λέει ότι είσαι κάποιος επαγγελματίας που συνεργάζεται με διάφορες εταιρίες και προσπαθείς να τις προμοτάρεις εδώ μέσα. Από τη μεριά σου καλά κάνεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα λες πράγματα που δεν ισχύουν.

2. Δεν είναι ανάγκη να μας γράφεις εδώ τα δελτία Τύπου της AIGAION και της κάθε AIGAION μέσω των οποίων προσπαθεί να πείσει τον κόσμο πόσο καλή εταιρία είναι μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα δελτία φτιάχνονται για αυτό ακριβώς το λόγο: Να δείχνουν και καλά το "φοβερό προφίλ" της κάθε εταιρίας. Και η Εγνατία (η οποία όπως θα ξέρεις έκλεισε), δημοσίευε πολύ πιο εντυπωσιακά δελτία Τύπου αλλά η πράξη έδειξε ότι αυτά ήταν απλά ένα προπέτασμα καπνού.

3. Εγώ είπα πριν ότι η AIGAION είναι μια εταιρία που ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τα αυτοκίνητα. Κλάδο Ζωής δεν έχει και αυτό επιβεβαιώνεται και από το δελτίο Τύπου που μας παρέθεσες. Μιας και είσαι τόσο σχετικός με τις ασφαλίσεις, θα ξέρεις ότι εταιρία που δεν δραστηριοποιείται και στον κλάδο Ζωής, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα έχει προβλήματα, ιδιαίτερα με την τωρινή τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα, δηλαδή πολύ χαμηλά ασφάλιστρα.

4. Γνωρίζω πολύ καλά τι είναι η αντασφάλιση και γνωρίζω επίσης ότι οι αντασφαλιστικές εταιρίες αναλαμβάνουν τη μεταφορά του κινδύνου, μόνο όταν η εταιρία με την οποία συνεργάζονται είναι φερέγγυα. Πως γίνεται, να ισχύει αυτό στην περίπτωση της AIGAION όταν ούτε καν οι ίδιες οι ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας μας δεν την εμπιστεύονται ώστε να την εντάξουν στο Φιλικό Διακανονισμό; Μήπως γιατί ξέρουν ότι δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της;

5. Όσον αφορά τα νούμερα και τα ποσοστά που αναφέρεις, αυτά δε σημαίνουν απολύτως τίποτα, είναι πολύ γενικά και μόνο στόχο έχουν να προκαλούν εντυπώσεις. Για παράδειγμα, το νούμερο των ζημιών που αναφέρεις είναι πολύ μικρό (που να δεις τι πληρώνει κάθε χρόνο η Εθνική, η ΑΤΕ ή η Interamerican) και δεν αναφέρεις ούτε σε πόσο χρονικό διάστημα πληρώθηκαν.

Σε άλλο σημείο λες: "Το ποσοστό δε, είναι ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι στο σύνολο των 6.874 περιπτώσεων ζημιών περιλαμβάνονται και πολλές που είναι άνευ ευθύνης για τους ασφαλισμένους της AIGAION". Τι ακριβώς εννοείς εδώ; Θες να μας πεις οτι η AIGAION αποζημιώνει ακόμα και όταν δε φταίει ο πελάτης;

6. Όταν το δελτίο Τύπου που μας παρέθεσες, λέει ότι η AIGAION ειδικεύεται στις ναυτασφαλίσεις, τι ακριβώς εννοεί; Ποιές εταιρίες έχουν εμπιστευτεί την ασφάλιση των περιουσιακών τους στοιχείων στην εταιρία αυτή; Για ποιές περιπτώσεις οι αντασφαλιστές του Λονδίνου έχουν δεχθεί να αναλάβουν τον κίνδυνο;

7. Αλήθεια, μιας και κόπτεσαι τόσο πολύ υπέρ της AIGAION και την γνωρίζεις τόσο καλά, είσαι σε θέση να μας ενημερώσεις σχετικά με το Περιθώριο Φερεγγυότητάς της;

Γνωρίζω ότι από τον Μάιο έχει συμβεί αυτό που λες και το ίδιο ισχύει και για την Ασπίς Πρόνοια η οποία ανήκει επίσης στον κύριο Ψωμιάδη. Η λογική μου λέει ότι εάν μια εταιρία που εντάσσεται στο σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού, έχει τέτοια προβλήματα, εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί τι μπορεί να συμβαίνει με όλες τις εταιρίες (γιατί η AIGAION δεν είναι η μόνη) που δεν εντάσσονται.

Εάν είναι χαζομάρες όλα όσα λέω εγώ για μια εταιρία που δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να συγκριθεί με τις μεγάλες και σοβαρές εταιρίες του χώρου, θα σου επιστρέψω τον χαρακτηρισμό λέγοντας ότι είναι χαζομάρα να προσπαθείς να πείσεις τον καθένα για το πόσο καλή είναι η AIGAION και η κάθε AIGAION.

Κατ'αρχάς δεν την σύγκρινα με καμία μεγάλη εταιρία, απλά είπα ότι είναι μία σοβαρή εταιρία που κάνει μια χαρά την δουλειά της. Αλλά να σου πω και κάτι χέστηκα πόσο μεγάλη είναι μια εταιρία εγώ θέλω να αποζημιωθώ γρήγορα και εύκολα απο κει και πέρα δεν με νοιάζει καθόλου.

Για τον Νέο Ποσειδώνα τι έχεις να πεις?

Στον κλαδο αυτοκινητου, καμια δεν εχει. Δεν ειναι αξιολογος κινδυνος σε αντιθεση με τον σεισμο που αν προκυψει μπορει να ειναι μαζικος και καταστροφικος με συνεπεια αυξημενες οικονομικες υποχρεωσεις της ασφαλιστικης προς τους ασφαλιζομενους.

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

WinFolk σημερα πηρα κ' εγω προσφορα για την ΑΙΓΑΙΟΝ για το πακετο Golden Μικτη και τελικα κατεληξα σ'αυτην.

Θα ηθελα να μου πεις εαν εισαι ευχαριστημενος απο την συγκεκριμενη ασφ. εταιρεια, καθως επισης θα ηθελα να μου αναφερεις σε ποσες ημερες σε πληρωσαν οταν ειχες το ατυχημα με το αμαξι σου και αν σου εδωσαν οσα το ειχες ασφαλισει.

Μα δεν την συγκρίνω με τις μεγάλες εταιρίες ρε παιδιά αλλά οπωσδήποτε είναι μια σοβαρή εταιρία που σέβετε το όνομά της και την δουλειά της. Όσον αφορά το φιλικό διακανονισμό η ίδια δεν θέλει να μπει και για να το κάνει κάτι θα ξέρει. Δεν είναι ότι δουλευώ για την ΑΙΓΑΙΟΝ αλλά επειδή είμαι ασφαλισμένος εκεί (μικτή) έγινε ένα ατύχημα 9 μέρες μετά την αίτηση ασφάλισης και το αυτοκίνητο βγήκε off. Αμέσως η ασφαλιστική με αποζημίωσε χωρίς σουκσου μουκσου. Αλλα δεν το κάνω για να ασφαλιστείτε εκεί γιατί δεν έχω κανένα κέρδος ουτως η αλλως

Η ΑΙΓΑΙΟΝ είναι μία πολύ μικρή εταιρεία που ζει σχεδόν αποκλειστικά από το αμάξι. Και αν το αμάξι είναι ζημιογόνο για τις περισσότερες εταιρείες, εύκολα μπορεί να σκεφτεί κανείς πόσο επισφαλές είναι το μέλλον της ΑΙΓΑΙΟΝ. Αλήθεια, πιστεύεις ότι εάν της σκάσουν μερικές μεγάλες ζημιές, π.χ. της τάξεως των 300.000 ευρώ, θα μπορέσει να επιβιώσει;

Όσον αφορά τον Φιλικό Διακανονισμό, εταιρεία που δεν ανήκει σε αυτόν σημαίνει ότι έχει προβλήματα είτε αποκρύπτει τα οικονομικά της στοιχεία, εκτός και αν πιστεύεις ότι η ΑΙΓΑΙΟΝ είναι πιο φερέγγυα από την Εθνική, την Αγροτική κτλ. Προφανώς και η ΑΙΓΑΙΟΝ «κάτι θα ξέρει» που δεν μπαίνει στον ΦΔ, αλλά όχι όπως το εννοείς εσύ...

Ερώτηση1: Το αμάξι σου πόσο κόστισε για να φτιαχτεί;

Ερώτηση2: Τι σχέση έχουν οι αντασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού με τα αμάξια; Εκτός και αν δεν εννοείς αυτό.

Ερώτηση3: Ποιες ακριβώς «ναυτασφαλίσεις» έχει αναλάβει η ΑΙΓΑΙΟΝ;

Έτσι φαίνεται έχεις δίκιο αλλά δεν μου αρέσει να κάνουν τους έξυπνους και να λένε ότι προλαβαίνουν. Είναι κρίμα να υπονομεύουν μια σοβαρή εταιρία.

Αυτά...

Προσωπικά δεν είδα κανένα να σου κάνει τον έξυπνο, αντιθέτως εσύ από την αρχή προσπαθείς να δείξεις ότι ξέρεις το θέμα ενώ όπως λες δεν είσαι καν άνθρωπος του χώρου. Αλήθεια, πως και ξέρεις ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Ασπίδας και της Commercial έχουν δεσμευτεί; Μου κάνει εντύπωση αυτό.

Επίσης, ακόμα δεν μας έχεις πει ΜΕ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ γιατί η ΑΙΓΑΙΟΝ είναι σοβαρή εταιρεία.

Κατ'αρχάς δεν την σύγκρινα με καμία μεγάλη εταιρία, απλά είπα ότι είναι μία σοβαρή εταιρία που κάνει μια χαρά την δουλειά της. Αλλά να σου πω και κάτι χέστηκα πόσο μεγάλη είναι μια εταιρία εγώ θέλω να αποζημιωθώ γρήγορα και εύκολα απο κει και πέρα δεν με νοιάζει καθόλου.

Άμεσα δεν το είπες (αυτό θα σου έλειπε), αλλά έμμεσα υιοθετείς μία γνωστή καραμέλα που λέει πολύς κόσμος («μεγάλε, ξέρω μία καλή εταιρειούλα που είναι οικονομική και αποζημιώνει αμέσως»), είτε έχει είτε δεν έχει επαγγελματική σχέση με τον χώρο. Και το πρόβλημα μετά είναι ότι αρκετοί την πατάνε, όταν έρχεται η ώρα της αλήθειας βλέπουν ότι η «μικρή πλην τίμια εταιρειούλα» τους βγάζει την Παναγία για να τους εξυπηρετήσει και μετά όλοι εμείς προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και ότι δεν είναι παντού έτσι.

Δεν ξέρεις πόσες φορές έχω λυπηθεί κόσμο που έχει ασφαλίσει αμάξια των 30.000 και 50.000 ευρώ με μικτή σε εταιρείες τύπου ΑΙΓΑΙΟΝ και τραβιούνται σαν τα λάστιχα...

Για τον Νέο Ποσειδώνα τι έχεις να πεις?

Μέχρι να σου απαντήσει ο φίλος που ρώτησες, να σου πω εγώ: Ο Νέος Ποσειδώνας είναι μια επίσης πολύ μικρή εταιρεία που και πάλι ζει κυρίως από το αμάξι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΤΕ?

tin eixa gia 6μηνες. με πληρωσε μια φορα σε κανονικο διαστημα. την αλλαξα λογω γνωστου...

TN97 μπορεις να μου προτεινεις 2-3 ασφ. εταιριες ως ενναλλακτικη λυση που πιστευεις οτι ειναι αξιοπιστες και φερεγγυες;

Εχω ζητησει συμβολαιο απο την ΑΙΓΑΙΟΝ αλλα δεν ειμαι και υποχρεομενος να το παρω τελικα, αν το μετανιωσω :cool:

Περιμενω νεα σου. Ευχαριστω.

TN97 μπορεις να μου προτεινεις 2-3 ασφ. εταιριες ως ενναλλακτικη λυση που πιστευεις οτι ειναι αξιοπιστες και φερεγγυες;

Εχω ζητησει συμβολαιο απο την ΑΙΓΑΙΟΝ αλλα δεν ειμαι και υποχρεομενος να το παρω τελικα, αν το μετανιωσω :cool:

Περιμενω νεα σου. Ευχαριστω.

Δεν θα πω συγκεκριμένες εταιρείες, γιατί ενώ είμαι άνθρωπος του χώρου δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, δεν είναι αυτός ο λόγος που ποστάρω εδώ.

Μπορώ ωστόσο να σου πω ότι οι γνωστές (που όλοι ξέρουν ποιες είναι) είναι αυτές που είναι αξιόπιστες. Απλά κοίτα ποιες χρεώνουν περισσότερο από τις «φτηνές πλην τίμιες» και θα καταλάβεις ποιες είναι. ;)