Jump to content

Υπάρχουν ταινίες που δεν καταλάβατε τι έγινε στο τέλος;

vampyre
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν και έχει περάσει καιρός από τότε που το είδα με μπέρδεψε πολύ το τέλος του Αγάπα με αν Τολμάς με την Κοτιγιάρ. Στην ουσία μας δείχνει συνεχόμενα δύο διαφορετικά φινάλε. Λογικά κάποιο είναι το κανονικό και το άλλο είναι φανταστικό.

Στο 1ο τους δείχνει να πέφτουν οι 2 πρωταγωνιστές μες στην οικοδομή και να τους τσιμεντώνουνε αγκαλιασμένους και αμέσως μετά τους δείχνει γέρους σε κάποιο γηροκομείο να τους τα ψέλνει ο διευθυντής επειδή συνεχίζουν το παιχνιδί με τις προκλήσεις ο ένας στον άλλο που έκαναν πάντα. Πόιο απ τα δύο είναι το real

Κι εγώ πιστεύω ότι το πρώτο είναι το αληθινό γιατί μ' αυτό ξεκινάει και η ταινία και μετά αρχίζει όλη η αφήγηση... εγώ το είχα σκεφτεί κάπως ότι το τέλος ήταν κάτι σαν παράδεισος, μπορεί να πέθαναν αλλά έμειναν για πάντα μαζί... (γιατί αλλιώς δεν κολλάει το ένα φινάλε πάνω στο άλλο...)

• Απαντήσεις 257
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δόλωμα που δαγκώνει... :wink:

VeCo & Xourxoulitso, απ'ότι το κόβω πρέπει να το ξαναδώ το Hard Candy γιατί έμεινα με πολλά ερωτιματικά.

Πως η κοπέλα(Helen Page) συνδέεται με την κοπέλα της φωτογραφίας;

Αυτός τελικά έκανε κάτι αρρωστιμένο στο παρελθόν;

Η κοπέλα ήταν 14 χρονών;

Τι φοβόταν αυτός από την τύπισσα που έφτασε πριν κρεμαστεί;

Μου φαίνεται πως δεν ξέρω να βλέπω έργα,έλεος!!!:p

From the child and from the fool, one learns the truth. :lol:

Με είχε μπερδέψει αρκετά το Dr Strangelove (how I learned to stop worrying and love the bomb) του Κιούμπρικ..Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς συνέβαινε..?:O

• 7 months later...
Ξεθαβω το θεμα γιατι προσφατα ειδα το Le Couperet και το τελος με μπερδεψε λιγο.Αυτη η γυναικα, ποια ηταν;

• 4 weeks later...
Μήπως υπάρχει κάποιος που να έχει δει τις ταινίες κόκκινη άμμος (red sands) ή το cloverfield??? Και οι δύο αυτές ταινίες ήταν ωραίες αλλά δυστυχώς είχαν αρκετά μπερδεμένο τέλος.

To Red Sands, δεν το έχω δει, αλλά το Cloverfield, τι μπερδεμένο είχε στο τέλος του;

Περίεργο και απότομο,ναι.

Μπερδεμένο, δε νομίζω.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Το cloverfield άφηνε ένα μυστήριο για την προέλευση του τέρατος που εμφανίστηκε στην ταινία. Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά στο τέλος της ταινίας υπάρχει κάτι μεγάλο που πέφτει από τον ουρανό στη θάλασσα (υπάρχει και αντίστοιχο βίντεο στο youtube). Διάβασα μία συνέντευξη του σκηνοθέτη που έλεγε ότι αυτό που έπεσε στη θάλασσα ήταν ένας δορυφόρος ο οποίος ξύπνησε και το τέρας το οποίο κοιμόταν επί αιώνες στον ωκεανό. Άλλοι όμως λένε ότι το αντικείμενο αυτό δεν ήταν δορυφόρος αλλά το ίδιο το τέρας που ήρθε από το διάστημα. Έπίσης υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για το τι έγινε μετά το τέλος της ταινίας, αφόυ πολλοί λένε ότι στην ταινία υπήρχε και ένα δεύτερο τέρας(!) το οποίο φαινόταν σε μερικές σκηνές. Γι'αυτό λέω πως η ταινία αυτή είχε μπερδεμένο τέλος και έψαξα να βρω εξηγήσεις...

Όλη η ταινία (όπως και όλα τα δημιουργήματα του J.J. Abrams) απαιτούν μεγάλη προσοχή στην παρακολούθησή τους, γιατί πίσω από αυτά που φαίνονται - αυτά δηλαδή που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον στην κάθε σκηνή - υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν τα πιάνεις με την πρώτη.

Και πάλι όμως δε θα έλεγα πως δεν κατάλαβα τι συνέβη, ίσως να μην παρατήρησα κάποιες σκηνές καλά, αλλά για εμένα αυτό που λες είναι περισσότερο "αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα" παρά "δεν κατάλαβα τι έγινε".

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Ακριβώς, έχεις δίκιο φίλε. Απλώς είχα απορία με τα αναπάντητα ερωτήματα όπως λες και εσύ και προσπάθησα να καταλάβω τι γινόταν.

• 1 month later...
Το Dark Country.Δεν έπιασα τί έγινε στο τέλος.Ο πρωταγωνιστής είχε φτιάξει την ιστορία του δολοφόνου στο μυαλό του ενώ στην ουσία ήταν αυτός;Πολύ μπέρδεμα.:confused:

• 8 months later...

Μόλις ειδα τη Λευκή Κοδέλλα (das weisse Band /the white ribbon) του Haneke...νομίζω ότι κατάλαβα (διαβασα κ μερικά σχόλια στο imdb) αλλά δεν είμαι σίγουρη...

:!: Spoilers:!: αν δεν το χετε δει μη διαβασετε παρακατω!! :!:

Παρόλο που η κοινωνία κάλυψε τελικά τα γεγονότα με φήμες που ενέπλεκαν το γιατρό και τη μαμή, εμείς τελικά καταλαβαίνουμε ότι ήταν τα παιδιά του σχολείου που τα έκαναν όλα ετσι?

αλλά δεν κατάλαβα τότε γιατί έφυγε στο τέλος ο γιατρός; που πήγαινε η μαμή; πήγαινε όντως να καταγγείλει κάποιον και ποιον; και το παιδάκι της τι έγινε; το πήρε μαζί ο γιατρος;

Επίσης μπερδεύτηκα τελειως με τους χαρακτήρες των παιδιών και τις οικογένειες : Απ την οικογένεια του παπα έχουμε την Κλάρα, το Μάρτιν και τα μικρότερα (2αγορακια-2κοριτσακια), όπου η μοχθηρή της υποθεσης και -μαλλον- αρχηγός όλων ειναι η Κλάρα...με την κόρη του γιατρού τι σχέση έχουν; είναι φίλοι; αν υποθεσουμε οτι τα παιδια εστησαν το ατυχημα του γιατρού, το καναν απο συμπαρασταση στην κόρη του; το κανε η ιδια η κορη του; Μετά είναι η οικογένεια του χωρικού που πεθαίνει η γυναίκα του, από αυτά τα παιδιά εκτός από το μεγάλο αγόρι που καταστρέφει τα λάχανα, βλέπουμε κάπου κάνενα άλλο να κάνει τίποτα; Και μετά είναι και η οικογένεια του οικονομου (που στο τέλος μονο συνειδητοποιησα ότι ήταν άλλο το δικο του τσούρμο παιδιών, με το μωράκι, και άλλο το τσούρμο παιδιών του παπα) όπου βλέπουμε την κορη που και καλα έβλεπε τα "όνειρα"

Και τέλος : υπονοειται πουθενα για ποιο λογο επαθαν αυτα που έπαθαν ο Ζιγκι και το καθυστερημενο;

Ουφ! μπερδευτηκα τελειως μ αυτη την ταινια, αν και απο ατμόσφαιρα έσκιζε και το γενικό νοημα το πιάνουμε εντάξει (η σκληρότητα των κλειστών υπερ-συντηρητικών κοινωνιών, ο κλειστο-φοβικός χαρακτήρας και η βία που μένει ατιμώρητη πισω απο κλειστούς τοιχους, κλειστά στόματα, όπου οι θύτες μπορεί να είναι αυτοί που υποτίθεται ότι είναι οι πιο αγνοί <βλ. "λευκή κορδέλλα">) βασικά θυμιζε πολύ Dogville

Εdit:@VeCo καλέ εγώ πάντα βάζω σποιλερ tag ακόμα και στα πιο ασήμαντα, απλώς επειδή ολόκληρο το κείμενο ήταν σποιλερ, για να μην είναι όλο μαυρο είπα να βάλω προειδοποίηση στην αρχή, αντί να κανω ένα κατάμαυρο ποστ...νόμιζα ότι κοτζάμ προειδοποιηση με θαυμαστικούλια και μεγάλα μπολντ γράμματα έφτανε, αλλά αν έχετε άλλη γνώμη οκ, δεν τρέχει τίποτα

Edited by just_a_comment
Προσθήκη spoiler

My Movies and TV

Στο συγκεκριμένο forum, τα μέλη καλούνται να σχολιάσουν μεταξύ άλλων ταινίες ή τηλεοπτικά προγράμματα. Λόγω της ιδιαίτερης φύσης του My Movies and TV, είναι πολύ πιθανό τα μέλη να επιθυμούν να παραθέσουν στοιχεία, τα οποία αποκαλύπτουν την εξέλιξη ενός έργου (spoilers). Μια τέτοια παράθεση προκαλεί στις περισσότερες περιπτώσεις τη εύλογη δυσαρέσκεια των επισκεπτών/μελών του myphone.gr, που δεν έχουν παρακολουθήσει το συγκεκριμένο έργο και σκοπεύουν να το παρακολουθήσουν στο μέλλον. Τα μέλη που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο forum δεν θα πρέπει να παραθέτουν τέτοιου είδους πληροφορίες στα θέματα που δημιουργούν, ενώ τα μέρη των δημοσιεύσεών τους που περιέχουν spoilers θα πρέπει να περικλείονται με τον κώδικα «spoiler», ο οποίος κρύβει το κείμενο σε μαύρο φόντο, ώστε να μην αποκαλύπτεται, παρά μόνο εφόσον το επιλέξει ο αναγνώστης.

Για παράδειγμα:

Έστω ότι θέλετε να γράψετε:

«Τρομερό το τέλος της ταινίας! Ο δολοφόνος της λαίδης είναι ο μπάτλερ!»

Κάτι τέτοιο θα δυσανασχετήσει όσους δεν έχουν δει ακόμη την «ταινία», αφού αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξή της. Αντί για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το

. Για παράδειγμα:

«Τρομερό το τέλος της ταινίας!

Ο δολοφόνος της λαίδης είναι ο μπάτλερ![/spoiler ]»

Το παραπάνω κείμενο θα εμφανιστεί έτσι στο μήνυμά σας:

«Τρομερό το τέλος της ταινίας! Ο δολοφόνος της λαίδης είναι ο μπάτλερ!»

Για να διαβάσει ο ενδιαφερόμενος το «κρυφό» κείμενο θα πρέπει να το επιλέξει χρησιμοποιώντας το mouse. Μόνο τότε θα αποκαλυφθεί το κείμενο.

Chat and Fun: Διαβάστε αυτό - Σας αφορά!

Επιγραμματικά:

Μπλα μπλα[/spoiler} και όπου } βάζουμε ].

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Eχω δει την 6η αισθηση παμπολες φορες αλλα δεν καταλαβα τι εγινε στο τελος... :lol:πλακα κανω βασικα δεν ειναι το τελος αλλα μια σκηνη στα μισα της ταινιας που οσες φορες και αν την εχω δει δε το πιασα.

ΟΚ σε μια σκηνη του εργου στην αρχη δηλ που

ο μικρος ειναι στην ταξη και ο δασκαλος ρωταει τα πεδια τι ηταν αυτο το σχολειο πριν πολλα χρονια ο μικρος σηκωνει το χερι και λεει εδω κρεμουσαν ανθρωπους μπλα μπλα μπλα και ο καθηγητης του λεει δεν ξερω που το ακουσες αυτο αλλα εδω ηταν το υπουργειο δικαιοσυνης κατι τετιο και ο μικρος του ξαναλεει οχι εδω κρεμουσαν ανθρωπους μπλα μπλα ο δασκαλος του λεει οχι κανεις λαθος τοτε σε μια στιγμη ο κοουλ αρχιζει και ξεσπαει στο δασκαλο και λεει σταματα να με κοιταζεις ετσι και αυτος του λεει πως σε κοιταω και ο κοουλ συνεχιζει εισαι ο τραυλιστος στανλι και μετα τρελενεται και ουρλιαζει στανλι στανλι ....η απορια ειναι αυτα τα λεει στο καημενο καθηγητη που του απανταει στο τελος SHUT UP YOU FREAK:lol: η σε ενα φαντασμα που ειναι πισω απο το καθηγητη;; ᾿

Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.

A παπα...τι ανατριχιαστική σκηνή...γενικώς δεν αντέχω να ξαναδώ 6η αίσθηση, την πρώτη φορά που την είδα δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ! Αλλά απ' ο τι θυμαμαι

ο δάσκαλός όντως είναι ο "Στανλι ο τραυλός" γιατί με το που του το λέει το παιδάκι αρχίζει και τραυλίζει όντως...εγώ είχα υποθέσει οτι αυτά που ήξερε γι'αυτόν τα ήξερε από κάποιο φάντασμα που του τα είχε διηγηθεί/διηγόταν εκείνη τη στιγμή (ότι ο δάσκαλος μικρός ήταν ο τραυλός της τάξης και ότι ήταν φρίκουλο)

^ Aκριβως αυτο ειχε γινει!

Για αυτο και ο δασκαλος τον ρωταγε "Ποιος στο ειπε αυτο??!!!"

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

• 4 months later...

Παίδες είδα χτες το βράδυ το Silent Hill στο mega και ομολογώ πως ήταν πολύ ωραία ταινία.Έπαιζα χρόνια τα videogames αλλά δεν είχα δει τη ταινία.Αλλά δεν κατάλαβα το τέλος.

Η μάνα και η κόρη ξέφυγαν από το silent hill και επέστρεψαν σπίτι αλλά ήταν ας πούμε σε άλλη διάσταση και δεν μπορούσε να τις δει ο σύζυγος?

Το strangers ρε παιδια ειχε πολυ αθλιο τελος και δε δινει να καταλαβεις και γιατι εχει γινει οτι εγινε....βλακεια!εκτος βεβαια και αν βγει κ αλλο και κει δωθουν καποιες απαντησεις!!!

Το strangers ρε παιδια ειχε πολυ αθλιο τελος και δε δινει να καταλαβεις και γιατι εχει γινει οτι εγινε....βλακεια!εκτος βεβαια και αν βγει κ αλλο και κει δωθουν καποιες απαντησεις!!!

Τυφλη βια.Το "Because you were home" τα λεει ολα νομιζω

Παίδες είδα χτες το βράδυ το Silent Hill στο mega και ομολογώ πως ήταν πολύ ωραία ταινία.Έπαιζα χρόνια τα videogames αλλά δεν είχα δει τη ταινία.Αλλά δεν κατάλαβα το τέλος.

Η μάνα και η κόρη ξέφυγαν από το silent hill και επέστρεψαν σπίτι αλλά ήταν ας πούμε σε άλλη διάσταση και δεν μπορούσε να τις δει ο σύζυγος?

Όπως το λες ακριβώς. Λογικά ήταν τέτοιο το τέλος ώστε να δίνει πάσα για sequel, το οποίο το σκέφτονταν σοβαρά, αλλά δεν ξέρω τελικά γιατί δεν προχώρησε - ακόμη.

edit:

http://en.wikipedia.org/wiki/Silent_Hill_%28film%29#Sequel

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

• 3 months later...

Μόλις είδα την ταινία ''Η Οδύσσεια του διαστήματος ''!Ακρως καθηλωτική ταινία με υπέροχη μουσική και σκηνοθεσία(εεε Κιουμπρικ ειναι αυτος...),το προβλημα ειναι οτι δεν καταλαβα το τελος...

καμια βοηθεια?:p

Μόλις είδα την ταινία ''Η Οδύσσεια του διαστήματος ''!Ακρως καθηλωτική ταινία με υπέροχη μουσική και σκηνοθεσία(εεε Κιουμπρικ ειναι αυτος...),το προβλημα ειναι οτι δεν καταλαβα το τελος...

καμια βοηθεια?:p

+1000:)

και πριν λιγους μηνες που την πρωτοειδα και προχθες...το τελος παντα σε αφηνει με ενα τεραστιο ερωτηματικο.

ομως ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ταινια...μαλλον εργο τεχνης (εχει μπει και σε αναλογου ειδους μουσειο).

καθηλωτικη

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

• 11 months later...

Λοιπον ας ξεθάψω το θέμα μηπως και μου λυθει η απορια.Οπως λεει και ο τιτλος αναφερομαι στο The Usual Suspects που ηταν ταινιαρα

πραγματικα μου αρεσε με μονη εξαιρεση οτι το ατομο που μου την προτεινε ειπε χαρακτηριστικα "Εχει ανατρεπτικο τελος" οποτε κατι ψιλιαστικα για το ποιος ηταν ποιος.Οπως και να εχει την ταινια την καταλαβα οκ δεν ειναι και δυσκολο δηλαδη, Απλα εχω μια βασικη απορια, γιατι αυτος τα εκανε ολα αυτα προκειμενου να σκοτωσει τον τελευταιο που τον ηξερε και μπορουσε να τον αναγνωρισει οταν η ιδια η αστυνομια εμαθε ποιος ηταν και πως εμοιαζε.Με λιγα λογια εννοω στην τελικη ποιο ηταν το ολο point της ταινιας οταν χαθηκε ολη η αξια της "κρυφης" του ταυτοτητας:blink:. Ελπιζω καποιος να θυματε κατι να βοηθησει γιατι ισως εχασα κατι ή δεν ξερω:D

Στο "Italian Job" του 1969 όταν το πούλμαν φεύγει προς τον γκρεμό, ποια είναι τελικά αυτή η φοβερή ιδέα που λέει οτι έχει ο Charlie(Michael Caine);

Το νησι των καταρραμενων... κανεις δε ξερει τι εγινε, υπαρχουν 2 μετωπα

Οι μισοι λενε οτι ηταν ηδη στο νησι και ισχυουν οσα λεει ο διευθυντης, οι αλλοι μισοι οτι τον τρελαναν επιτηδες...

νομιζω δε βγαινει ακρη :p τρομερη ταινια :)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.