Jump to content

Σοβαρή επίθεση εναντίον αστυνομικών στο Ελληνικό

TN97
 Κοινοποίηση

Λυπάστε τους δύο αστυνομικούς που έπεσαν θύματα της επίθεσης;  

119 members have voted

1. 1. Λυπάστε τους δύο αστυνομικούς που έπεσαν θύματα της επίθεσης;

• Ναι
      94
    • Όχι
      25

Recommended Posts

Απαντώ και στους 2 σας και ξαναλέω οτι οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε λάθος μέρος,και φυσικά με αυτή την τακτική προκάλεσαν,δεν είπα να μην υπάρχει αστυνόμευση στους δρόμους κλπ ,αλλά σε μια συναύλία τι στο καλό να γίνει ρε παίδες?να πάνε στα γήπεδα που σκοτώνεται κόσμος τσάμπα εκεί οκ,περιπολίες στους δρόμους οκ,δεν κοιτάνε να υπάρχει αστυνομία σε όλη την Ελλάδα λεω εγω και να σταματήσουν τις βλακείες που μερικά χωριά και περιοχές δεν έχουνε δει ούτε για δείγμα.

UNDERWORLD MEMBER INJURED AS GANG STORMS STADIUM.

Underworlds’ Rick Smith, Karl Hyde, Darren Price and crew were caught up in trouble reportedly caused by “anarchists” at the Ejekt Festival in Athens on Saturday night (16/06/07). Underworld were scheduled to close the festival that also included Madness and The Beastie Boys. It is reported that a group of around 30 masked individuals, armed with CS-gas, iron bars and baseball bats stormed the stadium at around 11.20pm as The Beastie Boys were performing. As cars were burned and property damaged, the stadium was evacuated. Underworlds’ Rick Smith was one of the injured. He was hospitalised for a time in Athens, but has now returned to the UK for further treatment. Several other people including security guards were seriously hurt.

ENDS.

• Απαντήσεις 127
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κατακριτέα και κατάπτυστη είναι η ενέργεια όλων αυτών. Δεν είναι δυνατόν να ξυλοκοπούν δύο ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή εργάζονται στην Ελληνική Αστυνομία.

Εύχομαι να αποδοθεί σύντομα δικαιοσύνη.

Edited by DENIOR

Πολύ κίνηση βλέπω...

Τελείωσε το συνέδριο;:D

Και τα 2 σου post σε αυτό το θέμα έχουν συμβάλει καθοριστικά στην έκβαση της συζήτησης.

Απαντώ και στους 2 σας και ξαναλέω οτι οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε λάθος μέρος,και φυσικά με αυτή την τακτική προκάλεσαν,δεν είπα να μην υπάρχει αστυνόμευση στους δρόμους κλπ ,αλλά σε μια συναύλία τι στο καλό να γίνει ρε παίδες?να πάνε στα γήπεδα που σκοτώνεται κόσμος τσάμπα εκεί οκ,περιπολίες στους δρόμους οκ,δεν κοιτάνε να υπάρχει αστυνομία σε όλη την Ελλάδα λεω εγω και να σταματήσουν τις βλακείες που μερικά χωριά και περιοχές δεν έχουνε δει ούτε για δείγμα.

Τι θα έπρεπε να κάνουν δηλαδή για να μην προκαλέσουν; Να ντύνονταν παγωτατζήδες και να επιτηρούσαν διακριτικά για να μην τους αναγνωρίσουν ή να πήγαιναν με τις στολές και να τις έτρωγαν μια ώρα αρχύτερα;

το καλύτερο βασικά θα ήταν να μην πήγαιναν καθόλου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

Και τα 2 σου post σε αυτό το θέμα έχουν συμβάλει καθοριστικά στην έκβαση της συζήτησης.

Ναι 51 77,27%

Όχι 15 22,73%

Ο λαός μίλησε...

:lock:

Ανεξάρτητος;

LOL

το καλύτερο βασικά θα ήταν να μην πήγαιναν καθόλου.

Το καλύτερο θα ήταν να μην πήγαιναν οι συγκεκριμένοι (αναρχικοί ή οτι άλλο ήταν) καθόλου.

Όχι! Συμφωνώ πως ήταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή τα παλικάρια αλλά να με συγχωρείτε, δεν τα λυπάμαι. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με εκατοντάδες φοιτητές στις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας για το Άρθρο 16, βρίσκονταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή και χωρίς να φταίνε τρώγανε το ξύλο της αρκούδας..

Όχι! Συμφωνώ πως ήταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή τα παλικάρια αλλά να με συγχωρείτε, δεν τα λυπάμαι. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με εκατοντάδες φοιτητές στις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας για το Άρθρο 16, βρίσκονταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή και χωρίς να φταίνε τρώγανε το ξύλο της αρκούδας..

συμφωνώ και επαυξάνω.μια απο τα ίδια κι εδώ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

Aν κάποιος που είχε πάει στη συναυλία έτρωγε ξύλο από αστυνομικό τι θα είχε γίνει τώρα????(Ρητορική ερώτηση)

Και μη ακούω ότι δεν λυπάστε τα παλικάρια...λίγος σεβασμός σε κάποιον που χαροπαλεύει.

Peugeotclub

Peugeot 406 ST 2000 1.600cc

Στο νοσοκομείο καταλήγουνε όσοι φοράνε ζώνες.Οι υπόλοιποι πάνε πρώτα στο νεκροτομείο...

http://www.skoda-auto.gr/models/octavia/extra/images/2x3x180.jpg

Κατά την ταπεινή μου γνώμη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Οι φοιτητές όταν κατεβήκανε με την θέλησή τους στους δρόμους ξέρανε ακριβώς τους κινδύνους που μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση. Κοινό μυστικό είναι νομίζω πως καμιά αντιπαράθεση αυτού του βεληνεκούς δεν μπορεί να είναι αναίμακτη. Άσχετα αν δεν έκανε λοιπόν καθόλου καλά την δουλειά της η αστυνομία, όσοι φάγανε ξύλο (πραγματικά ευτύχημα το γεγονός που δεν κατέληξε κανείς να παλεύει για την ζωή του...) γνώριζαν τους κινδύνους. Σημειώνω σαφέστατα πως λυπάμαι πολύ που έφαγαν ξύλο!

Από την μεριά τους οι αστυνομικοί και αυτοί γνώριζαν τους κινδύνους όταν κατετάγησαν με την θέλησή τους στην σχολή αστυφυλάκων, αλλά κανείς δεν τους είπε τότε ότι ενδέχεται να σταλθούν σε αποστολή αυτοκτονίας για 800€ τον μήνα.

Τελικά δεν τους λυπάσαι γιατί θέλεις εκδίκηση για τους φοιτητές που ξυλοφορτώθηκαν ή γιατί γενικότερα δεν λυπάσαι κανέναν που βρέθηκε την λάθος ώρα σε λάθος σημείο, οπότε και κατ' επέκταση δεν λυπάσαι ούτε τους φοιτητές;

Όχι τίποτε άλλο, απλά εγώ τους λυπάμαι αμφότερους και απαιτώ απονομή δικαιοσύνης και στις 2 περιπτώσεις. ;)

Κατά την ταπεινή μου γνώμη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Οι φοιτητές όταν κατεβήκανε με την θέλησή τους στους δρόμους ξέρανε ακριβώς τους κινδύνους που μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση. Κοινό μυστικό είναι νομίζω πως καμιά αντιπαράθεση αυτού του βεληνεκούς δεν μπορεί να είναι αναίμακτη. Άσχετα αν δεν έκανε λοιπόν καθόλου καλά την δουλειά της η αστυνομία, όσοι φάγανε ξύλο (πραγματικά ευτύχημα το γεγονός που δεν κατέληξε κανείς να παλεύει για την ζωή του...) γνώριζαν τους κινδύνους. Σημειώνω σαφέστατα πως λυπάμαι πολύ που έφαγαν ξύλο!

Από την μεριά τους οι αστυνομικοί και αυτοί γνώριζαν τους κινδύνους όταν κατετάγησαν με την θέλησή τους στην σχολή αστυφυλάκων, αλλά κανείς δεν τους είπε τότε ότι ενδέχεται να σταλθούν σε αποστολή αυτοκτονίας για 800€ τον μήνα.

Νομίζω ότι ο συλλογισμός σου πάσχει από παντού. Μονος σου λες ότι και οι αστυνομικοί γνωρίζουν τους κινδυνους της δουλειάς όταν κατατάσσονται. Δηλαδή (απαντάω στο κομμάτι που έκανα bold) οι φοιτητές γνωρίζουν όταν πάνε για διαδήλωση ότι θα φάνε το ξύλο της αρκούδας με γκλόμπς και κλωτσιές όταν θα είναι πεσμένοι στο έδαφος; Η υπονοείς ότι οποιος πάει σε μια διαδήλωση πάει γυρεύοντας - γιατί αυτό διαβάζω στο post σου και μου φαίνεται άποψη καθαρά αντιδημοκρατική και επικίνδυνη. Με αυτή τη λογική πάνε κι οι αστυνομικοί γυρεύοντας αλλα (επειδή ΔΕΝ συμφωνώ με αυτή τη λογική) ας μην μπαίνουμε σε αυτό το φαύλο κύκλο.

Γιατί μετά την φασαρία που έγινε με τους αστυνομικούς και τα σχετικά βίντεο, η παρούσα είδηση αποτυπώνει και μία άλλη πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., αυτή του θύματος. Δεν ακούμε κάθε μέρα αναρχικοί να σπάνε στο ξύλο αστυνομικούς, συνήθως το αντίθετο συμβαίνει...
Πώς; Απο ποιά χώρα μας ήρθες φίλε; Διότι εδώ στην Ελλάδα η αστυνομία δεν κάνει αυτό που υπονοείς (απο άγνοια θέλω να πιστεύω) . Το να χτυπήσουν μέχρι θανάτου σχεδόν, ψευτοαναρχικούς.

Όσο για το περιστατικό, 30 άνανδροι βλάκες επιτέθηκαν σε έναν νεαρό που ΔΟΥΛΕΥΕ. Δεν έχουν να κάνουν δηλαδή με ιδεολογικούς αντιπάλους αυτοί οι άνανδροι πρεζάκηδες. Αλλα με εργαζομένους οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι και φίλοι τους, πρώην συμμαθητές τους η απο την ίδια γειτονιά κατοικίας τους για παράδειγμα.

Φταίει φυσικά και η ηγεσία της αστυνομίας η οποία αφήνει έρμαια των ηλιθίων κουκουλοφόρων, τους απλούς αστυνομικούς. Φυσικά το θέμα έχει πολιτικό βάθος διοτι οι λεγόμενοι γνωστοί άγνωστοι δεν συλλαμβάνονται λόγο της προστασίας που τυγχάνουν απο το κράτος. Για ποιους λόγους; Ο νοών νοήτω.

Από πότε ο Ελληνας αστυνομικος πληρώνεται για να είναι σε συναυλίες κάποιου ιδιώτη διοργανωτή?? :rolleyes:

Για ιδιωτικές διοργανώσεις υπάρχουν οι εταιρίες security!;)

Απο πότε ο ασφαλίτης πληρώνεται για να "κόβει" φάτσες σε συναυλίες??:mad:

Ο Έλληνας αστυνομικός πληρώνεται για να μας π ρ ο σ τ α τ ε ύ ε ι έξω στις γειτονιές, έξω στο δρόμο.

http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg

http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif

My love for you insatiable, not superficial

You 'LL never waLk aLone!

Από πότε ο Ελληνας αστυνομικος πληρώνεται για να είναι σε συναυλίες κάποιου ιδιώτη διοργανωτή?? :rolleyes:

Για ιδιωτικές διοργανώσεις υπάρχουν οι εταιρίες security!;)

Απο πότε ο ασφαλίτης πληρώνεται για να "κόβει" φάτσες σε συναυλίες??:mad:

Ο Έλληνας αστυνομικός πληρώνεται για να μας π ρ ο σ τ α τ ε ύ ε ι έξω στις γειτονιές, έξω στο δρόμο.

Σύμφωνα με την είδηση:

Επίθεση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χωρου δέχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής δύο αστυνομικοί, στον υπαίθριο χώρο έξω από το γήπεδο του μπέιζμπολ, στο Ελληνικό.

Στο γήπεδο πραγματοποιούνταν ροκ συναυλία, την οποία παρακολουθούσαν περίπου 4.000 άτομα.

Δεν ήταν μέσα στο γήπεδο. Και φυσικά η τήρηση της τάξης μέσα στο χώρο είναι θέμα των security και έξω από αυτόν της αστυνομίας.

αν κ δεν ξερω τα ατομα αυτα π ταν εκει...σε γενικες γραμμες εχω να πω

οι μαλακιες πληρωνονται

Πολύ σωστά. Ας πρόσεχαν λοιπόν οι 2 αλβανοί στην ομόνοια. Καλά να πάθουν. :rolleyes:

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

Πώς; Απο ποιά χώρα μας ήρθες φίλε; Διότι εδώ στην Ελλάδα η αστυνομία δεν κάνει αυτό που υπονοείς (απο άγνοια θέλω να πιστεύω) . Το να χτυπήσουν μέχρι θανάτου σχεδόν, ψευτοαναρχικούς.

ti???? mallon ksexases ti eixe ginei me ton kyprio foithth poy oi astynomikoi ton ksylokopoysan alyphta epeidh kai kala pisteyan oti symmeteixe se epeisodia ...Bebaiws kai lypomaste ton astynomiko poy noshleyetai opws 8a lypomastan ka8e an8rwpo poy brisketai s ayth thn 8esh alla as mhn syndeoyme ta gegonota metaksy toys kai na mhn bgazoyme au8eraita symperasmata apo ena memonwmeno gegonos p.x ayto to symban den kanei apey8eias olous toys astynomoys 8umata kai den dinei "afesh amartiwn" sthn ellhnikh astynomia ....;)

ti???? mallon ksexases ti eixe ginei me ton kyprio foithth poy oi astynomikoi ton ksylokopoysan alyphta epeidh kai kala pisteyan oti symmeteixe se epeisodia ...Bebaiws kai lypomaste ton astynomiko poy noshleyetai opws 8a lypomastan ka8e an8rwpo poy brisketai s ayth thn 8esh alla as mhn syndeoyme ta gegonota metaksy toys kai na mhn bgazoyme au8eraita symperasmata apo ena memonwmeno gegonos p.x ayto to symban den kanei apey8eias olous toys astynomoys 8umata kai den dinei "afesh amartiwn" sthn ellhnikh astynomia ....;)

Ε,ντροπη τετοιες κουβεντες!Δε φταινε σε τιποτα οι αστυνομικοι φυσικα.Οι ζαρντινιερες φταινε που του εκαναν επιθεση,αφου φανηκε και στο βιντεο αλλωστε!

Οπως και να εχει,φυσικα οι ενεργειες βιας ειναι κατακριτεες απο οπου και να προερχονται.Καλη αναρρωση να εχει το παιδι και να μην ξανασυμβουν τετοια γεγονοτα.

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=33852&dateline=1200936946

Εντάξει,το ξέρω οτι είμαι πολύ ωραίο παιδί.Αλλά ηρεμήστε και εσείς λίγο,κορίτσια..

Eχει παντως πλακα να βλεπεις τα επιχειρηματα να αλλαζουν πλευρα (ειναι ιδιαιτερως στην μοδα τις τελευταιες μερες)... Οπως αυτο για το μεμονωμενο γεγονος, που δεν χαρακτηριζει το συνολον. Το ακουσα απο αστυνομικους, γιατρους, δικηγορους, φοιτητες, ροκαδες και παπαροκαδες.

Το γεγονος ειναι απαραδεκτο. Τα υπολοιπα ειναι φληναφηματα.

Πρώτα απ'όλα, όταν θα απευθύνεσαι σε εμένα θα μιλάς με ευγένεια. Εκφράσεις όπως «Απο ποιά χώρα μας ήρθες φίλε;» τις θεωρώ υποτιμητικές (ακόμα και αν εσύ δεν τις θεωρείς) και όπως δεν τις χρησιμοποιώ για να μιλήσω με τους υπόλοιπους, το ίδιο θα κάνει και όποιος μιλάει σε εμένα. Αν διαφωνείς, γούστο σου και καπέλο σου, υπάρχει και η black list την οποία κακώς ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί.

Κατά δεύτερον, μου φαίνεται πως δεν διάβασες ό,τι έγραψα. Μίλησα εγώ για ξύλο μέχρι θανάτου ή καθόρισα το... είδος του ξύλου; Εγώ απλά είπα ότι εδώ στην Ελλάδα δεν είμαστε συνηθισμένοι στο να ακούμε για βιαιοπραγίες εναντίον Αστυνομικών. Όχι ότι δεν υπάρχουν (πάντα υπήρχαν) αλλά επειδή ακριβώς ζω στην Ελλάδα του 2007, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω ακούσει να συμβαίνουν πολλά περιστατικά.

Όσο για το περιστατικό, 30 άνανδροι βλάκες επιτέθηκαν σε έναν νεαρό που ΔΟΥΛΕΥΕ. Δεν έχουν να κάνουν δηλαδή με ιδεολογικούς αντιπάλους αυτοί οι άνανδροι πρεζάκηδες. Αλλα με εργαζομένους οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι και φίλοι τους, πρώην συμμαθητές τους η απο την ίδια γειτονιά κατοικίας τους για παράδειγμα.

Φταίει φυσικά και η ηγεσία της αστυνομίας η οποία αφήνει έρμαια των ηλιθίων κουκουλοφόρων, τους απλούς αστυνομικούς. Φυσικά το θέμα έχει πολιτικό βάθος διοτι οι λεγόμενοι γνωστοί άγνωστοι δεν συλλαμβάνονται λόγο της προστασίας που τυγχάνουν απο το κράτος. Για ποιους λόγους; Ο νοών νοήτω.

Θα συμφωνήσω όσον αφορά το 1ο σκέλος, ωστόσο το θέμα των ευθυνών είναι κάτι για το οποίο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη μιας και ούτε εκεί ήμουν, ούτε γνωρίζω πως λειτουργεί η ΕΛ.ΑΣ.

Νομίζω ότι ο συλλογισμός σου πάσχει από παντού. Μονος σου λες ότι και οι αστυνομικοί γνωρίζουν τους κινδυνους της δουλειάς όταν κατατάσσονται. Δηλαδή (απαντάω στο κομμάτι που έκανα bold) οι φοιτητές γνωρίζουν όταν πάνε για διαδήλωση ότι θα φάνε το ξύλο της αρκούδας με γκλόμπς και κλωτσιές όταν θα είναι πεσμένοι στο έδαφος; Η υπονοείς ότι οποιος πάει σε μια διαδήλωση πάει γυρεύοντας - γιατί αυτό διαβάζω στο post σου και μου φαίνεται άποψη καθαρά αντιδημοκρατική και επικίνδυνη. Με αυτή τη λογική πάνε κι οι αστυνομικοί γυρεύοντας αλλα (επειδή ΔΕΝ συμφωνώ με αυτή τη λογική) ας μην μπαίνουμε σε αυτό το φαύλο κύκλο.

Για να λες ότι πάσχει από παντού και επιπλέον να θεωρείς την άποψή μου αντιδημοκρατική και επικίνδυνη (??!!?!?) μάλλον δεν αντιλήφθηκες το σκεπτικό μου.

Συμφωνούμε ότι η οποιαδήποτε διαδήλωση μπορεί να μετατραπεί σε πεδίο μάχης ανά πάσα στιγμή; Ο διαδηλωτής ενδεχομένως δεν έχει μόνο τον "μπάτσο" να αντιμετωπίσει. Έχει να αντιμετωπίσει μολότοφ, πέτρες και πάσης φύσεως ιπτάμενα αντικείμενα που δεν έχουν απαραίτητα στόχο αυτόν... Όταν κάποιος πάει στην εποχή μας για διαδήλωση θεωρώ αυτονόητο πως ξέρει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι ή δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Το αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο που βλέπεις δεν είναι η άποψή μου αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα.

Οι αστυνομικοί στις σχολές τους εκπαιδεύονται έτσι ώστε να κάνουν την δουλειά τους ελαχιστοποιώντας τους πάσης φύσεως κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν κάνοντάς την. Δεν ζητάει κανείς από τους αστυνομικούς να γίνουν ήρωες και να προσπαθήσουν να τα βάλουν με 30 άτομα. Κατά την εκπαίδευση τους καθιστούν σαφές ότι επιβάλλεται να καλούν σε ενισχύσεις όταν υστερούν σε αριθμό και ισχύ πυρός ώστε οι ενισχύσεις που θα έρθουν να μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο χωρίς απώλειες από αμφότερες τις πλευρές.

Για τον αστυνομικό υπάρχουν οι αντικειμενικοί κίνδυνοι και οι κίνδυνοι που προκύπτουν όταν κάποιος ανώτερός τους τους διατάσσει να κάνουν κάτι χωρίς να έχει υπολογίσει όλους τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλειά τους. Οπότε φέρει και την ευθύνη...

Απλά σκέφτομαι μήπως ήδη ήξεραν ότι έστελναν πρόβατα επί σφαγής...

Ο αστυνομικός προσπαθεί να κάνει την δουλειά του διακυβεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερα, άρα δεν μπορείς να πεις ότι γυρεύει μπελά.

Τέλος πάντων. Το θέμα όμως δεν είναι ποιανού ο ***** τα θέλει περισσότερο. Το θέμα είναι ότι είτε φοιτητής είσαι, είτε αστυνομικός είσαι, είτε σκουπιδιάρης είσαι, το ξύλο μέχρι θανάτου δεν σου αξίζει. Και άμα το φας, ο ένοχος πρέπει να τιμωρηθεί. :)

Όσοι επιτέθηκαν στον 24χρόνο αστυνομικό και τον έστειλαν στην εντατική πρέπει να συλληφθούν και να δικαστούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Και επειδή είμαι από αυτούς που εξέφρασαν την απέχθεια τους σε όσους δικαιολόγησαν τις βαραβαρότητες των αστυνομικών, νοιώθω το ίδιο αποντροπιασμο για όσους δικαιολογούν την εγκληματική επίθεση σε βάρος του νεαρού αστυνομικού.

Ντροπή σας κύριοι (και κυριες)! Θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία όπου σέβεται τον άνθρωπο ναι η όχι? Όσοι δικαιολογείται αυτή την πράξη δε διαφέρετε καθόλου από αυτούς που δικαιλογησαν τα αίσχη στο τμήμα της Ομόνοιας.

Θα πληρώσει ο κάθε αστυνομικός για τις αμαρτίες ολόκληρης της Ελληνικής Αστυνομίας? Θα πληρώσει ένας μετανάστης για τα εγκλήματα των απανταχού μεταναστών? Δε ζούμε σε ζούγκλα!

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης